Citiraj LIMA prvotno napisa
Što se tiče logopeda i ostalih članova stručnih službi u školama ne bih puno komentirala, rijetki su učitelji koji dobiju neku konkretnu pomoć od njih, oni uglavnom postupaju tako da vrući krumpir prebaci na učiteljicu (otprilike isto govore kao što je ova što si ti napisala) i onda se oni ne moraju baktati s tim djetetom.
apsolutno se slazem. ja, primjerice, namam bas NIKAKVU pomoc moje pedagogice (nemamo logopeda), jer je prezauzeta statistikom, ispunjavanjem raznoraznih formulara , profesionalnom orjentacijom, a ako koji put i posaljemo dijete koje onemogucava nastavu ona mu da citati novine...

meni papir ne treba da bih tako radila, takodjer (mislim da smo SVE svjesne toga da se ovaj posao ne radi zbog novaca, omg, to se uopce ne treba spominjati). ali, moram imati "pokrice" za ocjene u slucaju da se pojavi savjetnica (s inspekcijom jos nisam imala bliskih susreta) i znam da je znala frktati nosom i nama i ravnateljici ako, ne samo nije bilo papira, vec ako taj papir nije bio prikacen u imeniku. ja osobno nemam bas previse hrabrosti "bosti se s rogatima"...

i da, nece svi nastavnici postupiti po savijesti (narocito se to odnosi na predmetnu nastavu) ukoliko ih na to nesto ne prisili.

i mene zanima kako to u praksi izgleda??
ja samo znam da dijete (kada mu se na takav nacin prilazi) postaje jako motivirano, sretnije, dobije samopouzdanje, postaje prihvaceniji u razredu.
ja svoje dijete ne bih upregnula do zadnjih granica, jer bih time trazila nemoguce i dobila kontraefekt (vezano uz ono gore napisano).

i za kraj-ne zeleci zagovarati bilo koga,ja bih poslosala uciteljicu, jer ona jedina ima potpuni uvid u djetetove sposobnosti. no, odluka je ipak na roditeljima, stoga, sretno!