Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: porodiljni odjava!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno porodiljni odjava!

molim pomoć moje rodice
    šogorici mi je istekao porodiljni u 9 mjesecu prošle godine
    bila je prijavljena kao kućanica..nije odjavljena kakva je procedura ,da li mora podmiriti troškove da bi dobila odjavu u radnoj knjižici!
    hvala :?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

može se ona odjavit kad hoće (zakonski može 15 dana unatrag), a dug će ostat.
    Nažalost poslodavcu, ne njoj.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja imam pitanje
    rodila sam 31,05 prosle god
    znaci sad mi istjece godina dana
    dali ja to trbam odjavljivati ili nista?
    da samo pocnem raditi ili kaj??
    mozda se javiti nekome?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javiš se na posao da dolaziš uskoro

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

može se ona odjavit kad hoće (zakonski može 15 dana unatrag), a dug će ostat.
    Nažalost poslodavcu, ne njoj.
    da li se taj dug može nekako izbjeći i koliko on iznosi za 7 mjeseci ?
    napominjem plaća minimalac :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih rekla oko 10 000 kn?
    mislim da su doprinosi na plaću od 3000 kn cca 1500 kn, pa puta 7

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Minimalna plaća za 2007. je bila 2300, a doprinosi su 37,2 % + porez , to je oko 900 kn.
    Za 2008. min plaća je 2441, pa je to cca 970 mjesečno.
    (računala sam sa poreznom olakšicom 1600 kn, porez 15 % i prosječan prirez 10 %)

Ukupno znači oko 6500 kn + kamate.

Ja sad moram pitati,
    zašto je bila tako nemarna :? , jeli moguće da je o tome brinula samo dok se nije prijavila i dobijala naknadu :?
    Tko je odradio sve ostalo? Prijavu,obračun i uplatu doprinosa, RSm i ID obrasce??

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bez uvrede, ali da nije dotična gđa. jedna od onih koje dolaze iz susjedne BiH, zapravo ne dolaze, nego rodbina sve odradi za njih u zg, prijave prebivalište i rad kao kućne pomoćnice, te tako ostvare pravo na porodiljni u RH. Zapravo uopće ne žive u Zagrebu ni u RH. Onda još ako su na minimalcu, a jesu, imaju pravo i na dječji doplatak. Pa ako su duže prijavljene nešto im i Bandić da itd.itd.

Ne kažem da je dotična jedna od takvih, ali ovim putem napominjem da ovakvih slučajeva ima užasno puno, a ne znam kako im stati na kraj.
    Ja i moj suprug živimo u zg, plaćamo prirez i nemamo nikakvih prava, tu smo 4,5 godina i od grada nismo dobili ništa za rođenje djeteta. Vjerojatno da jako puno novca ne ode van ne bi ni bilo ovakvih ograničenja s godinama. Znam za barem 20 ovakvih slučajeva. I znam neke osobe koje tu sve obavljaju za lovu. Pisala sam i policiji i Bandiću, al niko ni a ni b.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mala_beba_21 prvotno napisa
    Bez uvrede, ali da nije dotična gđa. jedna od onih koje dolaze iz susjedne BiH, zapravo ne dolaze, nego rodbina sve odradi za njih u zg, prijave prebivalište i rad kao kućne pomoćnice, te tako ostvare pravo na porodiljni u RH. Zapravo uopće ne žive u Zagrebu ni u RH. Onda još ako su na minimalcu, a jesu, imaju pravo i na dječji doplatak. Pa ako su duže prijavljene nešto im i Bandić da itd.itd.

Ne kažem da je dotična jedna od takvih, ali ovim putem napominjem da ovakvih slučajeva ima užasno puno, a ne znam kako im stati na kraj.
    Ja i moj suprug živimo u zg, plaćamo prirez i nemamo nikakvih prava, tu smo 4,5 godina i od grada nismo dobili ništa za rođenje djeteta. Vjerojatno da jako puno novca ne ode van ne bi ni bilo ovakvih ograničenja s godinama. Znam za barem 20 ovakvih slučajeva. I znam neke osobe koje tu sve obavljaju za lovu. Pisala sam i policiji i Bandiću, al niko ni a ni b.

Ja neznam kako bi netko mogao nekog prijaviti bilo gdje, a kamoli u MUP-u. Ja sam Bosanka, nisam se uvrijedila, ali ovaj problem me ne tangira...
    Imam obrtnika u užoj obitelji, prijavio je rad na crno. Službenik u Uredu za gospodarstvo mu je rekao da šta se žali, nek i on zatvori obrt... :shock:
    Toliko o varanju, službenicima... i da, u ovom slučaju ne varalicama nego Bosancima obrtnicima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •