Citiraj mala_beba_21 prvotno napisa
Bez uvrede, ali da nije dotična gđa. jedna od onih koje dolaze iz susjedne BiH, zapravo ne dolaze, nego rodbina sve odradi za njih u zg, prijave prebivalište i rad kao kućne pomoćnice, te tako ostvare pravo na porodiljni u RH. Zapravo uopće ne žive u Zagrebu ni u RH. Onda još ako su na minimalcu, a jesu, imaju pravo i na dječji doplatak. Pa ako su duže prijavljene nešto im i Bandić da itd.itd.

Ne kažem da je dotična jedna od takvih, ali ovim putem napominjem da ovakvih slučajeva ima užasno puno, a ne znam kako im stati na kraj.
Ja i moj suprug živimo u zg, plaćamo prirez i nemamo nikakvih prava, tu smo 4,5 godina i od grada nismo dobili ništa za rođenje djeteta. Vjerojatno da jako puno novca ne ode van ne bi ni bilo ovakvih ograničenja s godinama. Znam za barem 20 ovakvih slučajeva. I znam neke osobe koje tu sve obavljaju za lovu. Pisala sam i policiji i Bandiću, al niko ni a ni b.

Ja neznam kako bi netko mogao nekog prijaviti bilo gdje, a kamoli u MUP-u. Ja sam Bosanka, nisam se uvrijedila, ali ovaj problem me ne tangira...
Imam obrtnika u užoj obitelji, prijavio je rad na crno. Službenik u Uredu za gospodarstvo mu je rekao da šta se žali, nek i on zatvori obrt... :shock:
Toliko o varanju, službenicima... i da, u ovom slučaju ne varalicama nego Bosancima obrtnicima.