-
rodiliste u sibeniku
drage moje, imam osjecaj da nigdje na ovom forumu nikoga iz sibenika, ili njegove okolice. postavila sam pitanje prije desetak dana o vjezbama za trudnice u sibeniku (niko ne odgovara
). izgleda da to ne postoji. na moju veliku zalost, postoji samo onaj kratki tecaj od tri dana.
zna li netko, smiju li ocevi na porod u sibenskom rodilistu?
btw, prije 2 godine (zbog spontanog) lezala sam na ginek. odjelu u toj bolnici i bilo mi je strasno. bila sam 4 dana, nismo imali tople vode, prali smo se maramicama, imali smo sestru koja je,doslovno, vikala na nas, bilo nas je 6 u sobi... ta 4 dana sam jedva izdrzala. zato se bojim rodilista..............
-
znaci, nitko
-
-
sve me zanima
ocevi na porod?
ljubaznost?
uvjeti.
sve. kako ti je bilo?
-
Moj suprug ni pod razno nije htio ići. Znači, mogu očevi ali se treba par tjedana ranije javiti, mislim glavnoj sestri ( jako ljubazna osoba).
Inače, meni je bilo ok. Sobe su klimatizirane, smanjen je broj kreveta pa se već treći dan izlazi ako je sve u redu. Sam porod (oba) su mi bila dosta lagani, ali je najbitinije da ne paničariš i da sudjeluješ. Najvažnije ti je slušati babicu, jer doktor i onako samo navrati svako malo. Da ti sve prođe brže i lakše nemoj odmah u rađaonu čim stigneš, već reci da ćeš hodati po hodniku. Bolje ćeš se otvarati i osjećati, jer nisi zavezana za ctg.
Inače, ni jednom nisam imala epiziotomiju već sam sama malo pukla jer su bebe bile krupnije, zanemarivo. Također, nisam dobila drip. Ali ja sam zbilja sretnica jer sam prvi put provela 1 sat, a drugi put pola sata u rađaoni.
Ako sam što zaboravila, pitaj. Sretno!!
-
luciana, hvala ti, meni je tek u listopadu termin, ali, eto, ko pita ne skita
ako bude jos sto, javim ti.
-
luciana, evo me, termin se priblizio, za deset dana je.
bila sam na onom tecaju od tri dana, u c. krizu, nije me se posebno dojmio, zapravo, treci dan nisam ni dosla, puno stvari su rekle za koje smatram da nisu vazne, a one vazne su preskocile, uglavnom, nista posebno. trebala bi tu roda malo umijesati prste
evo neka pitanja, ako si jos tu.
- da li te je smio posjetiti muz i vidjeti dijete? ili bar uci u radaonu kad sve bude gotovo? slikati?
- spavacica, moja ili njihova?
- sto nosim sa sobom u radaonu? mogu mob.?
-
Evo ovako, pokušat ću ti odgovoriti iz svog iskustva:
1. Posjete nisu dozvoljene, što znači da ne smiju unutra, samo na ono staklo.
Koliko sam shvatila tvoj muž neće biti na porodu, već bi ti da nakon uđe u rađaonicu i poslika- hmmm( smajlić koji se češka po glavi)-teško. Mislim da nisu toliko liberalni. Ja bih ti savjetovala, ako već imaš tu želju, da nazoveš kroz jutro rodilište i kontaktiraš glavnu sestru koja je jedna zbilja predivna žena.
2.Spavaćica može samo njihova. Meni je prvi put izbila takva urtikarija po nogama od nje, valjda ih peru u kloru. Na sreću bar ih ima dovoljno, pa uvijek možeš pitati za čistu.
3.Ja nisam ništa nosila sa sobom u rađaonu, stvari ti ostanu u prijemnoj ambulanti, pa ti ih poslije donesu u sobu. Kad sam rodila, zamolila sam babicu da mi donese mobitel, ali ona nije htjela kopati po mojim stvarima već mi je ponudila svoj da se javim doma. Koliko sam shvatila u tom trenutku, mogla sam ga imati uz sebe.
Dala bih ti još jedan savjet, a to je da ne uraniš puno. To njima ide jako na živce, pa ukoliko nisi paničar i ne pukne ti vodenjak, ne treba ti ići dok trudovi ne budu na 5 minuta razmaka. Naravno, ako živiš u gradu.
Ne paničari, slušaj babicu, jer doktora jedva da i vidiš. reci joj da želiš sudjelovati, da ti pomogne kad počne faza tiskanja jer će ti biti puno lakše i vjerujem da ćeš proći bez epiziotomije.
Ne znam što ti još mogu reći, osim poželjeti puno sreće i da sve prođe u najboljem redu. Obavezno se javi kad sve prođe i budeš doma sa svojom bebicom.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma