Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Abdukcijske gaćice za kukove

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Abdukcijske gaćice za kukove

Bok svima,

danas smo bili na uzv kukova privatno (jer se u Klaićevu i na Šalatu nemoguće naručiti) kod dr. Č. u Maksimirskoj (vjerujem da znate o kome se radi). Beba sad ima 7 tjedana, uglavnom dijagnoza je displazija oba kuka. Preporučio nam abdukcijske gaćice za kukove, kaže da bi u klaićevoj za ovakvu dijagnozu sigurno dobili remenčiće. Koja su vaša iskustva s gaćicama, ako ih imate i smatrate li da bi bilo dobro da svejedno odemo u Klaićevu po još jedno mišljenje?

Inače, ja sam primijetila da se mojoj curici teže otvaraju kukovi kod prematanja, dosta je tvrda. Tako da vjerujem da tu nešto ima.

hvala

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam s L bila na Šalati, dobila je remenčiće s 3 tjedna
    otišli kod Tiefenbacha koji je rekao da bi on samo široko povijanje
    izdržali smo s remenčićima devet tjedana i ad mi je žao da prvo nismo išli po drugo mišljenje pa tek onda prihvatili eventualnu terapiju

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

thanks.
    ma meni je više frka da, ako ona jest za remenčiće, da slučajno ne čekamo s ovim gaćicama još mjesec dana da prođe.
    Mada kaže dr. da se stanje s gaćicama popravi kod 99% slučajeva.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi smo bili u toj situaciji, s mjesec dana smo došli kod dr. Tiefenbacha, on nam je dao dvostruko široko povijanje tijekom dva mjeseca i popravilo se sve. Čula sam da u bolnicama nemaju vremena dugo razgledati UZV-om, pa preventivno odmah vežu remenje. T. nam je rekao da ako se stanje ne popravi još uvijek je na vrijeme s tri mjeseca staviti remenčiće.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

remenčići su strašni
    kod nećakinje sam vidjela te gaćice i to je super jednostavno u odnosu na remenčiće
    a vvidš da ima i ovih "liberalnih" poput Tiefenbacha koji razmotre sve opcije

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

MENI SU OBOJE IMALI ABDUKCISKE GAĆICE TO TI JE ISTA STVAR KO I REMENČIČI ALI PUNO JEDNOSTAVNIJE

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Samo hrabro - i ja sam prošle godine otvarala ovakav topić- ab.gaćuni na kraju i nisu toliko strašni - u početku sam jaukala jer je tjedan dana Lana šizila dok se nije naučila ALI moram priznati stavljala sam ih uvijek kad spava a u budnim fazama ovisilo je o raspoloženju - nosali smo ih cca 2 mjesecai poslije sve pet- a na kontrolama su se izjenjivala 2 "dotorea" i prvi je smatrao da je to loše - a drugom uopće nije bilo jasno zašto smo dobili ab.gaće i da bi to gimnastika riješila bez problema
    čini mi se da se svi susrećemo sa takva dva liječnika

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Što se tiče ove teme moram prokomentirati naš slučaj.Otišli smo na pregled kukića na Kantridu i dotični doktor već poznat po tome da dijeli remenčiće šakom i kapom jer od toga ima privatne koristi je dao dijagnozu:displazija kukova i remenčići.Upoznati sa nekim stvarima nismo baš vjerovali toj priči pa smo otišli kod privatnice na pregled.Kukovi su bili savršeni.I šta bi čovjek na to rekao?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja bih kod obostrane displazije kukova ipak trazila jos jedno misljenje i to po mogucnosti na salati (djapic, anticevic)
    steta je izgubiti vrijeme, abdukcijeske gacice nisu mocne poput remencica, i obicno su tek zavrsni dio terapije kukova

recimo da imaju snagu dvostrukog sirokog povijanja, a ono je u ovim mjesecima ljetnim koji dolaze milijun puta ugodnije od plasticnih abdukcijskih gacica (ipak ces povijati u pamucnu pelenu, a ne u plastiku, je l'tako ?)

nas put je bio gips, remencici, hilgenreinerova orotoza (jer ni remencici nisu dali rezultat), pa tek onda abdukc. g.
    one su nam pale bas u ljetnim mjesecima i higijenski su bile najproblematicnije od svih prethodnih sprava za mucenje i lijecenje jer se pod njima znojila nemoguce, pa je sve vec nakon 2 dana bilo crveno za poluditi

i da ponovim, obzirom da je rijec o obojstranoj displaziji, ja bih ipak otisla na Šalatu bez razmisljanja

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i zaboravila sam napisati: nista to nije strasno: ni remencici, ni ortoza, ni gips, ni gacice...
    casna rijec, nakon tri godine dok gledas dijete kako zdravo trci i skace vec si sve zaboravio, stoga bez panike i hrabro u borbu za zdrave kukice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma meni je muka od medicine vise...svaki dr vidi svoje. Nama je jedan preporucio remencice i dao nam vizitku firme kojoj da se obratimo. :/
    Na 2. misljenju nismo spominjali nikakvu povijest bolesti, ni nista sl i dr je rekla da su kukici super.
    Ja sam zakljucila da je vrlo vazno kako roditelji nastupe, da li je bio carski rez, zadak, da li je netko u familiji imao problema i sl. Tek onda ono sta oni vide na uzv.
    I ne brini, i ako je nesto, to se najlakse ispravi sada.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala svima.
    sutra idemo kod dr. Đapića. Inače, čini mi se da već nakon tjedan dana gimnastike i gaćica stvari idu na bolje. JEdino je bed oblačenje, ili joj je prevruće, ili prošlu noć, prehladno, jer sam ja nemajka obukla joj pretanku majčicu. Gore su joj rukice bile smrznute, a oko pelena i guze se preznojila . Gaćice nosimo stalno, kako je dr. i rekao, skidamo samo na tri sata.
    javim vam sutra ili prekosutra kako je bilo na pregledu. i ja bih rađe odmah remenčiće, ako treba. A ne da izgubimo dva mjeseca na bez veze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, totalno te kuzim. Meni je dr rekao da ce mu za pocetak dati abd. gacice, pa ako se ne poboljsa stanje, onda da ce dati remencice. Ja sam bila prestravljena spomenom remencica, ali kad sam dosla doma i smirila se, bilo bi mi draze da mi je odmah dao remencice.
    Imam iskustva i s jedim i s drugim, i glasam za remencice. Njima to ne smeta toliko i ne znoje se. Jedino izgledaju kao mali "rokeri" u koznjaku (kako je netko sa foruma rekao)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo ponavljam post s topica dobne skupine 0-1.
    jučer bili na pregledu, nalaz je graničan. desni kuk ok, lijevi nešto lošiji. da ja nisam rekla da smo došli po još jedno mišljenje, najvjerojatnije bi rekao da je sve b.o. ovako je rekao da nastavimo nositi gaćice (jer beba definitivno nije za remenčiće) još mjesec dana, do kontrole, koja će biti na Šalati, gdje nas je on naručio, da ne plaćamo privatno. Jako pohvalno za dr. Đapića .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ta povijest bolesti ih hebe. Ne smije im se nista reci jer onda to utjece na njihovo misljenje. :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nije ista stvar remenčići i abdukcijske gaćice,mislim ne daju se za istu stvar.Moja Dora je kod dr.Tiefanbacha bila sa 2 tjadna,displazija oba kuka nužni remenčići i onda mi je on nazvao Đapića da podjemo na Šalatu po doznake,kao zašto bi bezveze plaćali.Tako je postala pacijentica od dr.Đapića 4 mjeseca je nosila remenčiće,pa nakon toga 2 mjeseca abdukcijske gaćice.Inače Đapić je odličan,radi i privatno kraj Vinogradske bolnice,iako mi i dalje idemo na kontrolu na Šalatu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne slazem se - koliko ja znam abd. gacice i remencici se daju za istu stvar, samo sto su remencici za teze slucajeve. A sad tocno utvrditi granicu...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa dobro to sam i mislila,o stupnju displazije ovisi što će dijete nositi remenčiće ili gaćice

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nina je sa dva mjeseca bila na UZV kukova koji je pokazao da je desni kuk uredan a lijevi 2a/b (ne znam što to točno znači).Doktor je rekao da lijevi kuk nije još do kraja razvijen i dao nam je abdukcijske gaćice i naručio nas na kontrolu za mjesec dana,još nam je rekao da kad radimo vježbe da beba mora plakati,inače ne činimo ispravno.Kasnije sam čula da je normalno da sa dva mjeseca jedan kuk nije do kraja razvijen i da zapravo okoštavanje završava otprilike sa četiri mjeseca.Ninini kukovi su zaista elastični,radimo stalno vježbe,ali ona ne plače prilikom izvođenja vježbi.Mislila sam je odvesti kod drugog ortopeda da je pogleda pa da vidimo što će on reći.
    Inače,Ninu nisam široko povijala jer nam je patronažna i pedijatrica rekla da za to nema potrebe.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pozdrav svima....

evo za mene i moju malu PP jos jedan los dan u nizu. Tata je radio pa smo same otisle na pregled kukica kod ortopeda na rijecku kantridu. naravnonije proslo dobro. postavio nam je dijagnozu DYSPLASIO COXAE desno 1B jezgrica neg a lijevo 1A jezgrica pozitivna. Dobile smo abdukcijske gacice i vijezbe kukova te kontrola za 6 tjedana.
    dosada smo povijali bebu vise manje redovno sa 1 pamucnom pelenom izuzev ovih vrucih dana, posto moja malena PP ima tek 4 mjeseca zanima me jel to neki blagi poremecaj , jel bi ja svih 6 tjedana trebala njoj stavljati te abdukcijske gacice ili da joj kroz noc stavim duplu pelenu da barem moze spavati normalno?

smatrate li da s obzirom na nalaz specijaliste ima smisla da odemo na dodatni pregled privatnom ortopedu tj zatrazimo drugo misljenje?

:? :? :? :? :? :?

u krajnjoj liniji ima li previjanje i povijanje i ove gacice sto smo dobili ikakvog utjecaja na razvoj djetetovih kukova, posto se u mnogim zemljama to navodno vise ne prakticira....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Odi po drugo mišljenje. Možeš s uputnicom u Lovran ili do Nemeca.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nejasno sam napisala

S uputnicom u Lovran, a kod Nemeca bez uputnice - to plaćaš

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

N. je nosila te gaćice i stanje joj se popravilo. Tražili smo dva mišljenja, od toga jedno sa Šalate, oba su bila ista. Znam da ti se to sad čini strašno po ovim vrućinama pogotovo, ali N. je samo jednu noć prosvjedovala protiv gaćica, nakon toga se navikla. Sad je još rano i može joj se stanje popraviti s gaćicama. Ako su vam ih prepisali, ja bih ih stavila. Nalaz je kod N. bio sličan, čak IIa na oba, ako se dobro sjećam i nakon 5 tjedana konstantnog nošenja (skidali smo samo na tri sata dnevno), nalaz je bio ok.
    Odi pitaj još nekog ortopeda, ali gaćice mi se čine učinkovite, puno više nego široko povijanje. Čak i kad sam vidjela remenčiće na jednoj bebi kad smo bili na kontroli, činilo mi se da gaćice više šire nogice nego remenčići.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

matsa hvala ti,razmišljala sam i mislim da ni neću tražit drugo mišljenje,srećom,naručeni smo za 5 tjedna na kontrolu,toliko ćemo izdržat.još jednom hvala

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi spavamo na boku i dobili smo danas abdukcijske gacice i sad mi nije jasno kako da stavim bebu spavati? Leda mi se cine jedino moguce, ali problem je sto mi beba dosta povraca i to sat vremena nakon obroka..

Kako da ju s tim stavim spavati?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ma vidjet ćeš da bebama abdukcijske ne predstavljaju problem.Dora ih je nosila 2 mjeseca i bez problema je spavala na boku

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala.. za sada ipak dezuram

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lea je nosila abdukcijske gaćice tri mjeseca, nikakvih problema. Nika ima remenčiće zbog displazije desnog kuka, pitala sam za gaćice ali nije dao.
    Sve super podnosi, ma lako je kad su mali i tješim se bolje sad nego kasnije. Skidamo remenčiće na slijedećem pregledu, 2.7., nakon 6 tjedana nošenja.

Ivy4

Početno

Citiraj ifi prvotno napisa
    Inače Đapić je odličan,radi i privatno kraj Vinogradske bolnice,iako mi i dalje idemo na kontrolu na Šalatu.
    da li mi mozete poslati na PP broj telefona gdje se mogu naruciti pivatno kod dr. Đapića...

moja curica ima displaziju lijevoga kuka i 6 tjedana je nosila remencice, nakon toga samo siroko povijanje i nakon 4 mjeseca su primjetili da je nepotpuno okostavanje lijevoga kuka i dobili smo abdukc. gace, njih nosimo samo nocu vec 4 mjeseci i malo se stanje popravilo...a sada na zadnjoj kontroli kada smo bili stanje se nije promijenilo...Laura je stara 13 mjeseci, sada prvoga ce imati 14 mjeseci
    Zanima me jos jedno misljenje ortopeda
    Hvala puno

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Evo da se javim ako ima koja mama kojoj trebaju informacije o kukićima. Sa 6 tjedana otišli smo privatno snimati kukiće kod dr. Tiefenbacha,čovjek je super. Dijagnoza nije bila baš super (GrafII). Preporučio je dvostruko široko povijanje i kontrolu za 6 tj.
    Danas je bila K., jedan kukić se ispravio a drugi još nije (GrafI) pa smo dobili abd. gaćice i K. za 6 tj.
    Meni je ti katastrofa i nije mi baš leglo ali sam se sjetila da nisam išla privatno i da sam čekala Klajćevu i termin možda bi završili sa remenčićima.
    Abd. gaćice sam na preporuku dr. kupila na Jarunu u Ortomed-u odmah kod crkve Sveta Mati Slobode.Koštaju 224 kune.
    eto sada moja mala Iva nosi gačice i spava pored mene kao mali topić a ja čekam da mi se to još sve malo slegne i da to prihvatim. Za sada je ona bolja u tome od mene..
    Svima koje to čeka, samo hrabro i ne zaboravite za našu djecu ništa nije preskupo i uvijek tražite drugo mišljenje.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Molila bih mame koje su koristile abdukcijske gaćice savjete o tome kako su ih održavale/čistile/prale. Na originalnoj vrećici u kojoj smo kupili gaćice nema nikakvih uputa. Dal uopće smiju pod vodu, pogotovo onaj dio gdje je ulozak? Kako ih 'čuvate' od bljuckanja?

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo dobili dijagnozu:kukovi stabilno,abdukcija terminalno simetrično ograničena,nepotpuno koštano oblikovanje.Preporuka:široko povijanje 6 tjedana i onda kontrola.E sad,ja sam inaće povijala sa tetra pelenama,a sad mi ljudi preporučuju ove pelene na čičak,pa nisam pametna.A dr.nam nije rekao da li moram duplo široko ili normalno.Kaj vi mislite,jel se mogu koristiti te gačice na čičak kao široko povijanje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •