dva tjedna pred porod, 38 tjedan.agata prvotno napisa
najžalosnije je što ih nisam ni vidjela jer su bile s donje strane škembe![]()
dok sam se tuširala muž me pitao kaj mi je to
zasad sam ok, rastežem se po starim. vidjet ćemo.
dva tjedna pred porod, 38 tjedan.agata prvotno napisa
najžalosnije je što ih nisam ni vidjela jer su bile s donje strane škembe![]()
dok sam se tuširala muž me pitao kaj mi je to
zasad sam ok, rastežem se po starim. vidjet ćemo.
ja sam se cijelo vrijeme mazala mustelinom kremom (uzela sam i onu za prsa), nemam niti jedne strije i trbuh mi je vec pri izlasku iz bolnice izgledao skoro kao i prije, tj. nisam izgledala kao u sestom mjesecu trudnoce. nastavila sam se mazati jos mjesec dana nakon poroda, odnosno toliko mi je taman kreme ostalo i sve super. genetika ili ne, necu niti iduci put riskirati i pokusavati na vlastitom primjeru vidjeti djeluju li zaista kreme ili ne. sto se tice cijene, istina je da je visoka, ali mislim da ja nisam tijekom cijele trudnoce + mjesec dana nakon poroda potrosila vise od 3 tube.
Vjerojatno genetika ima svoje, ali ako se ja puno nadebljam ne pomaže tu genetika. Ja sam 11 tj. stomak mi je kao u prijateljice koja je 5 mj. Svi vide da sam trudna. I ja sam mislila kupiti ove dvije kreme, nekako mi se čine ok, i cijenom i kvalitetom. Da li je Hip ulje masno, ako je masno dosta onda nekako mi se čini da se može i mazati domaćim maslinovim uljem :?Leni prvotno napisa
Evo ja bila u dm-u i kupila kremicu protiv strija baš za trudnice za 15kn!![]()
Meni je prijateljica koja radi u Biopharm ljekarni preporučila za početak (u 12 tj trudnoče sam) Eucerin ulje za njegu tijela u trudnoči 125ml je 109.90kn,što mi se ne čini pretjerano visoka cijena,ali naravno vidjet ću učinak?! I dala mi je da probam Musteline testere protiv strija i za podizanje grudi,a to sam namjeravala koristiti kasnije,iako genetski ću vjerojatno popucati,i mama i baka su mi pune strija po trbuhu!
Ali eto probat ću pa šta bude!
Slažem se s tobom. I ja sam se u prvoj trudnoći redovito mazala dva puta dnevno i nisam dobila strije, dobila sam ih nakon poroda kad se sve naglo skupilo, a na prsima sam ih dobila od nagle navale mlijeka, nisu pomogle nikakve kremice.dorotea24 prvotno napisa
U drugoj trudnoći nisam dobila nove strije. Ne nerviram se jer su najviše na mjestima koje pokrije badić i nisu tamne nego svijetle i srebrnkaste pa nisu strašne za vidjeti.
Mazanje je dobro za elastičnost kože i da ne bude presuha i mažem se uljem i losionom nakon tuširanja i kad osjetim da je koža suha, ali ne opterećujem se strijama.
Nisam dobila strije :D
Od 3. do 8. mjeseca sam se mazala Elancylom, a onda mi se pojavilo nekakvo blago crvenilo po trbuhu, pa sam mislila da mi je to mozda od te kreme i presla na Babylove ulje. Crvenilo je ostalo, tj. povuklo se par dana nakon poroda. Tako da cini se nije stvar u izboru kremice, nego u tome da se covjek ustrajno necim maze. Ili naprosto treba imat srece.
Meni je prijateljica dermatolog (a radila je i u laboratoriju i ispitivala te kremice - na Rebru čini mi se) rekla, da nema smisla bacati novce na skupe kreme. Bitan je jedan taj sastojak koji djeluje - Belobaza. A čista belobaza krema ima u svakoj ljekarni za 20tak kuna. Ja sam se u dvije trudnoće mazala bademovim uljem i na to ta Belobaza krema. Niti jedna strija. A moja mama je sva ispucana. U svakoj trudnoći sam dobila po 20tak kila, tako da se imalo šta i mazat. Te belobaze u velikoj mjeri ima i u dm-ovoj babylove kremi za trudnice. Tako mi je rekla... Samo puno žena griješi što se ne nastavi mazati nakon poroda. Treba nastaviti i neko vrijeme nakon poroda dok se trbuh ne splasne koliko toliko. E da... Belobaza donekle i pomaže u "izglađivanju" strija. Eto, toliko mog iskustva. Bit ću i ja valjda opet trudnica pa ću se opet trackati
)
Belobaza je naziv za "kremu" bez aktivnih sastojaka - uobičajeno demineralizirana voda, mineralna ulja, sintetski emulgatori i konzervansi koji će sve to održati na okupu i godinama nepromijenjeno. U svakom slučaju, ne vidim nikakve svrhe mazati se time, pogotovo u trudnoći.
Radije mješavina par biljnih ulja, ili samo bademovo (idealno ulje pšeničnih klica, ploda divlje ruže, centele, uz malo eteričnog ulja mandarine).
Hm.. ne kužim se u te stvari, ali vjerujem da ona je, ipak je dermatolog. Ali i djelovalo je. Možda placebo reakcija?![]()
Prije da ti je djelovalo bademovo ulje. A možda svakako ne bi popucala- probaj u trećoj bez ičega.
Misliš da riskiram?Mada kažu neki da ako ne popucaš u prvoj, nećeš ni kasnije. Kao rastegne se koža... Vidjet ćemo za neke dvije godine
![]()
Ja sam kupila za ujutro afroditinu kremu- ok
Navečer se namažem sa (kršitelj koda)ovim uljem isto jako dobro nije previše masno i brzo upije i fino miriše, i STRIAMENT- melem za strije, nije skup 35 kn, brzo upije, ostavi kožu dugo mekanu i fino miriše.
Za godinu dana ćemo vidjeti rezultate 8)
S čime mazati nove strije? Bi li pomoglo čisto ružino ulje?
bademovo ulje+kantarionovo ulje
Ja kombiniram bademovo ulje i Elancylovu kremu protiv strija (90 kn-odlična je) i za sad još nemam strija (35.tj.). No kao što je netko već rekao, bojim se da ne popucam tjedan dana pred porod!![]()
![]()
Ja imam 2 trudnoće iza sebe (i svoja 2),čitavu trudnoću sam se mazala mlijekom za tijelo,a moja frendica nekom skupocjenom kremicom protiv strija,od početka trudnoće,ja 1x,a ona 2x dnevno;ja ni jednu striju-ona 8 dana pred porod val do vala;meni su cca 2 tjedna poslije poroda min.ispucale grudi,jer su narasle 3 broja,a nije mi palo na pamet da bi se to moglo desiti;mislim da sve skupa ne ovisi ni o genetici,ni o vrsti kreme,nego o kvaliteti kože i brzini dobivanja kilaže;ako vam je koža suha i malo rastetljiva,a brzo dobivate na kilaži,trebale bi se mazati češće sa hranjivim kremama ili uljima;inače jednom kad se dobiju-nema nazad,bar ne neinvazivnim metodama;
svima i da budete što zdravije i ljepše trudnice....