Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: voda

Početno voda

Htjela bi polako davati bebici vodu da se polako uci pa me zanima ako kupujem janu da li ju svejedno trebam prokuhati prije nego sto je dajem maloj da je popije te da li te salice,zlice,kljunace i sta ti ja znam isto moram prokuhavati ili ih je dovoljno oprati ako se iz njih daje samo sok i voda

Početno

Mi smo na početku prokuhavali u kupljenoj jani i što se tiče kamenca sve je isto. Kupili smo si filter za vodu (čisti od kamenca,bakterija i klora). Super za prokuhavanje flašica i dudica i naravno za piti. Tu vodu joj ne prokuhavama za piće.
    Mi imamo 9 mj. i ne prokuhavam svaki put flašice i žlice nego ih samo dobro operem u toploj vodi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam čemu ta silna prokuhavanja i steriliziranja :? Nije neki lijepi primjer ali ja sam se u bolnici izdajala i hranila dijete na bočicu (to je neka savim druga priča...) i sve to prala u umivaoniku u sobi. Nije da preporučam ali mislim da nema potrebe komplicirati tamo gdje ne treba. Nikada nisam ništa prokuhavala. Čim počne puzati pokupiti će sve i svašta pa čemu onda pretjerivanje u tim stvarima...
    Za piće kupujemo Janu i pije ju od početka direkt iz flaše (sa sportskim čepom).

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nismo prokuhavali.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e vidiš, sad si me sjetila: i ja sam u rodilištu imala izdajalicu - nisam je ja koristila, ali su se njome izdajale jedno 2-3 mame koje su bile sa mnom u sobi. i samo smo je u lavabou prale...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bit će da nisu davale bebama to izdojeno mlijeko :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Bit će da nisu davale bebama to izdojeno mlijeko :?
    Misliš? Pa ja sam svoga doslovce šopala izdojenim mlijekom sakrivena pod jorganom, jer bi ga u protivnom hranili (kršitelj koda)om!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Marinella, koliko je beba stara?
    Ne znam da li je nepotrebno prokuhavati skroz malim bebama. Mi jesmo bočice i vodu iz pipe, a kasnije (sa nekih 4 mjeseca) je pio Janu neprokuhanu.

Moj bratić je zbog nedovoljno sterilizirane bočice sa nepunih mjesec dana bio zbog neke gadne infekcije nekoliko dana na rubu smrti. Tako kažu teta i moja mama. Ne želim ulaziti u točnost te informacije (mislim, da li je zbog nesterilizirane bočice), ali ja ne bih riskirala ako postoji i najmanji rizik :/

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nemogu se sjetiti odakle mi taj izvor informacija i stvarno ću poraditi na tome da ga pronađem. :?

Do određene dobi bebe nemaju u slini u ustima razvijene xy pa zbog toga ne ubijaju bakterije i viruse xy koje mi veeeliki možemo.
    Eto baš zbog toga se treba paziti s tom vodom i prokuhavanjem bočica, nije to neka izmišljotina.

Ja sam već negdje po forumu pisala da sam u Jani izmjerila nepoželjnih tvari u jednakom broju kao i u mojoj vodi iz slavine.
    Ja se držim Humane,to mi je najsigurnije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je nedonošče i normalno da je bila još puno osjetljivija od drugih malih beba, ali meni su stvarno svi rekli da svaka stvar koja ide u bebina usta mora biti sterilizirana. Sigurno da ja pretjerujem sa steriliziranjem sada jer ona više nije mala beba a ja još uvijek steriliziram SVE No, za novorođenčad stvarno ne bih riskirala, pogotovo ne s mlijekom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne ulazim u adaptirana mlijeka, nemam pojma o tome, ali moja je slobodna procjena bila da bolje pije moje mlijeko iz nesterilne bočice, nego adaptirano iz sterilne sa rupom veličine malog prsta (mog!). Nikoga ne nagovaram, niti tvrdim da je to nešto pametno, ali to je moje mišljenje, i opet bih tako postupila!

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Probavni sustav i njegov razvoj
    Probavni sustav čovjeka sastoji se od kompleksnog mikrobnog ekosustava,tj. od nekoliko stotina bakterijskih vrsta o čijoj ravnoteži, "dobrih" i "loših" bakterija, o normalnosti crijevne mikroflore ovisi cjelokupno zdravlje djeteta i nas,te >70% imunološkog sustava.

Dijete se rađa sa sterilnim crijevima koja se nastanjuju bakterijama u prva 24sata,i to ovisi o uvjetima porođaja i načinu i higijeni prehrane između ostalog, u prvim mjesecima života. Takvo gotovo sterilno crijevo je podložno ubrzanom rastu patogenih bakt. zbog slabog imuniteta.
    Crijevna mikroflora se razvija od rođenja do potpune formiranosti u DRUGOJ GODINI života i to je prvi stečeni obrambeni mehanizam djeteta.

Soor
    Upala usta-infekcija koju uzrokuje mikroorganizam-gljivica,Candida albicans.
    Sveprisutna je u okolini i na koži i sluznicama i u normalnim okolnostima nije opasna,tijelo je u stanju zaustaviti njen rast i spriječiti njeno širenje.
    Kod nerazvijenog imuniteta, tj. obrambenog mehanizma u dobi ispod djetetove GODINE DANA (neki navodi govore do 6. MJESECA), gljivica nema zapreka svom rastu i lako uzrokuje infekciju.
    Novorođenče je najosjetljivije jer stvara u ustima neznatnu količinu sline,tek nakon TREČEG MJESECA je stvara u znatnijoj količini a važna je za obranu jer ima antimikrobni učinak.

Kako spriječiti
    Jedan od uzroka narušavanja te mikrobne ravnoteže je klorirana voda,stoga se voda iz slavina iako zadovoljava higijenske uvjete ne preporučava za pripremu dojenačkih obroka, između ostalog i zbog okusa klora.
    Vrlo je važna higijena onog što dolazi u doticaj s djetetom te se preporuča steriliziranje duda i bočica do 8 MJESECA života te higijena ruku i bradavica kod majki koje doje.

Izvađeno i prepričano svojim riječima iz raznih novina i predavanja s fakulteta.
    Ufffffff. Umori se.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nine prvotno napisa
    ....te higijena ruku i bradavica kod majki koje doje.
    Samo bih se osvrnula na ovo "higijena bradavica" - tu nema neke posebne higijene... Kad se mama tusira opere bradavice obicnom vodom (ne sapun! jer isusuje kozu!), i to je to...

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

te se preporuča steriliziranje duda i bočica do 8 MJESECA života te higijena ruku i bradavica kod majki koje doje.
    pošto bočice nemamo, jel imaju kakv pametan savjet kako da onda steriliziram pod ?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za one koji stvarno žele sterilizirati pod, možete prebrisati pod Chicco tekućinom za sterilizaciju. Ali mislim, stvarno.... :shock:

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim posto je to vama sprdacina g. jannocka i ini zanima me kako bi se postavile da vam beba skupi xy bakteriju i zavrsi 20dana u bolnici kao mojoj kumi.
    Mislim stvarno :shock:

Šta se mene tiče ..... me se ako ćete vi lizat pod skupa sa dicom to je vaš problem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja se uopće ne sprdam, i vjerujem da ima bebača koji su jako osjetljivi, ali vjerujem da je to više izuzetak, a ne pravilo. Svatko neka se odnosi prema svome djetetu kako smatra da treba, ja sam možda imala sreće da je sve OK, ali ponavljam ja bih opet postupila kako jesam i stojim iza toga. Da se opet ne bi netko uvrijedio (mada ne znam zašto, pa zar ne smije svatko iznijeti svoje mišljenje, a ja sam to već bila i naglasila) to je samo moje mišljenje!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mislim posto je to vama sprdacina g. jannocka i ini zanima me kako bi se postavile da vam beba skupi xy bakteriju i zavrsi 20dana u bolnici kao mojoj kumi.

Šta se mene tiče ..... me se ako ćete vi lizat pod skupa sa dicom to je vaš problem.
    pa kada beba počne puzat po cijelom stanu i trpat u usta sve šta joj dođe pod ruku- jednostavno nema smisla sterilizirati.
    uostalom, na taj način stvara prirodni imunitet.
    kada beba dođe u tu fazu,( puzanja i lizanja svega i svačega), po cijele dane ne bi ništa drugo radila nego samo sterilizirala i šta onda kada ga odvedeš bilo gdje izvan stana ?!

hej, nema ljutnje !

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Za one koji stvarno žele sterilizirati pod, možete prebrisati pod Chicco tekućinom za sterilizaciju. Ali mislim, stvarno.... :shock:
    šala !

lidac2004

Početno

mi smo u pocetku sterilizirali sve svaki dan dok nam patronazna nije rekla da to uopce nije potrebno toliko cesto raditi....dakle,valjda zena zna nesto
    a sto se poda tice-mislim da cure nisu mislile pustiti djecu puzati po zmazanom podu,normalno je da se pod opere ali ne treba pretjerivati pa sterilizirati ili prati 5 puta na dan
    nine,cemu tako zestoka reakcija?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    pa kada beba počne puzat po cijelom stanu i trpat u usta sve šta joj dođe pod ruku- jednostavno nema smisla sterilizirati.
    uostalom, na taj način stvara prirodni imunitet.
    kada beba dođe u tu fazu,( puzanja i lizanja svega i svačega), po cijele dane ne bi ništa drugo radila nego samo sterilizirala i šta onda kada ga odvedeš bilo gdje izvan stana ?!

hej, nema ljutnje !
    meni se mama baš ono fino nasmijala kad je došla i vidla Petru kako puže (imala je nekih 7,5mj) i tu i tamo nađe neku mrvicu na podu i kaže mi to, a ja na to kažem da su to "kućne mrvice" i da je to ok.
    mislim ja svaki dan ili svaki drugi usisam pod ali nešto se uvijek nađe. prije nismo imali potrebu ništa sterilizirati, a kad je propuzala mislim da niti nema smisla. izvan kuće ipak malo više pazim kaj stavlja u usta

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sorry,ma digla sam se na livu nogu.

Nije nego ja se ubila pišuć a nitko ni hvala, grrrrrrrr.

Normalno da se podrazumjeva da nećemo sterilizirat pod!!!! jerbo dok beba propuže imunitet je već dovoljno razvijen, ja sam shvatila do 6 miseca. o.k.
    I da budem iskrena ja već od 3. miseca steriliziram bočice jednom tjedno ali ih posli svakog hranjenja operem u deterđentu i isperem u vriiiiloj vodi (opekla se 100puta).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •