-
Torta bez jaja, mlijeka i oraha/lješnjaka
Naslov sve kaže - trebao bi mi recept za tortu ili kolač za prijateljicu čiji je sin alergičan na jaja, mlijeko i orašaste plodove. Ima rođendan pa bi bilo lijepo da i slavljenik može okusiti tortu
Pretražnik mi nešto šteka, a na prvi pogled ništa nisam našla.
-
http://allrecipes.com/Recipe/Egg-Fre...ke/Detail.aspx
Evo, sve je free
Recepti za alergičare na slovenskom
A možeš pokušati i medeno srce ispeći u obliku torte, to je moja mama ispekla mojoj kćeri za rođendan i ukrasila ga kao licitarsko srce, raznim bojama. (Čak je na sredinu zalijepila njenu fotografiju umjesto ogledalca koje obično bude u sredini).
Medeno srce
BISKVIT:
2,5 šalice (2dl) brašna
1 šalica šećera
1,5 šalica mlijeka (probaj staviti sojino ili zobeno mlijeko)
5 žlica pekmeza od šljiva
3 žlice ulja
1 žlica (poravnati nožem) sode bikarbone
1 žlica Kotany začina za medenjake
KREMA:
100g otopljene čokolade i 4 žlice pekmeza dobro izmiješati
Biskvitnu smjesu podijeliti na dva dijela. Prvi dio zapeći 10-15 minuta, pa na njega staviti kremu, odmah drugi dio gore i vratiti u pećnicu da se do kraja ispeče.
Po želji gore staviti čokoladnu glazuru ili posipati šećerom u prahu.
Nadam se da ćeš uspjeti!
-
sojino je jaki alergen
ima: rižino i zobeno
rižino je slatkasto , bolje je za kolače
pola banane može zamjeniti 1 jaje
e sad , finiš...
da li marcipan ima mlijeo u prahu?
-
ukras: suho voće - narančina kora i suhe trešnje
ovako sam maloj radila tortu
-
biskvit bez jaja, krema: domaći puding (u zakuhani sok kompota dodaš gustin ili oštro brašno, zgusneš)
staviš sloj kuhanog voća, pa proliješ puding na biskvit, pa puding sa voćem, pa biskvit ...
ovo mi dijeluje dobro no moram priznat da mi nije jasan baš dio s filanjem :? :? . Jel ide prvo biskvit ili voće? :/ Jel može cijeli recept sa svim sastojcima i postupkom
. ( ne baš slavna kuharica ali mama željna napraviti kolač sinu ).
-
biskvit bez jaja, krema: domaći puding (u zakuhani sok kompota dodaš gustin ili oštro brašno, zgusneš)
staviš sloj kuhanog voća, pa proliješ puding na biskvit, pa puding sa voćem, pa biskvit ...
ovo mi dijeluje dobro no moram priznat da mi nije jasan baš dio s filanjem :? :? . Jel ide prvo biskvit ili voće? :/ Jel može cijeli recept sa svim sastojcima i postupkom
. ( ne baš slavna kuharica ali mama željna napraviti kolač sinu ).
-
-
-
-
U ljeti znam često raditi onaj kolač sa jabukama. A kako je vruće onda sam lijena peći biskvit, pa umjesto biskvita u protvan poslažem kekse tipa petit, piškote ovisi što imam doma.
Ostalo radim tako da, 1kg jabuke ogulim narežem na ploškice i skuham u 1l vode sa 1 šalicom(2-2.5dcl) šećera. Ponekad dodam malo cimeta. Kad jabuke omekšaju izvadim ih iz vode i ostavim da se malo ohlade. Na vodi u kojoj su se kuhale jabuke skuham 2 pudinga od vanilije.
Na podlogu od keksa stavim kuhano voće, prelijem pudingom i kad se ohladi premažem šlagom i posipam naribanom čokoladom, dobro ohladim i navalim :D .
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma