Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Torta bez jaja, mlijeka i oraha/lješnjaka

  1. #1
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno Torta bez jaja, mlijeka i oraha/lješnjaka

    Naslov sve kaže - trebao bi mi recept za tortu ili kolač za prijateljicu čiji je sin alergičan na jaja, mlijeko i orašaste plodove. Ima rođendan pa bi bilo lijepo da i slavljenik može okusiti tortu
    Pretražnik mi nešto šteka, a na prvi pogled ništa nisam našla.

  2. #2
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    http://allrecipes.com/Recipe/Egg-Fre...ke/Detail.aspx

    Evo, sve je free

    Recepti za alergičare na slovenskom

    A možeš pokušati i medeno srce ispeći u obliku torte, to je moja mama ispekla mojoj kćeri za rođendan i ukrasila ga kao licitarsko srce, raznim bojama. (Čak je na sredinu zalijepila njenu fotografiju umjesto ogledalca koje obično bude u sredini).
    Medeno srce
    BISKVIT:
    2,5 šalice (2dl) brašna
    1 šalica šećera
    1,5 šalica mlijeka (probaj staviti sojino ili zobeno mlijeko)
    5 žlica pekmeza od šljiva
    3 žlice ulja
    1 žlica (poravnati nožem) sode bikarbone
    1 žlica Kotany začina za medenjake

    KREMA:
    100g otopljene čokolade i 4 žlice pekmeza dobro izmiješati

    Biskvitnu smjesu podijeliti na dva dijela. Prvi dio zapeći 10-15 minuta, pa na njega staviti kremu, odmah drugi dio gore i vratiti u pećnicu da se do kraja ispeče.
    Po želji gore staviti čokoladnu glazuru ili posipati šećerom u prahu.

    Nadam se da ćeš uspjeti!

  3. #3
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    sojino je jaki alergen

    ima: rižino i zobeno
    rižino je slatkasto , bolje je za kolače
    pola banane može zamjeniti 1 jaje
    _________________

    čokolade imaju kravlje mlijeko u prahu

    biskvit bez jaja, krema: domaći puding (u zakuhani sok kompota dodaš gustin ili oštro brašno, zgusneš)
    staviš sloj kuhanog voća, pa proliješ puding na biskvit, pa puding sa voćem, pa biskvit ...

    e sad , finiš...
    da li marcipan ima mlijeo u prahu?

  4. #4
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    ukras: suho voće - narančina kora i suhe trešnje

    ovako sam maloj radila tortu

  5. #5
    tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,923

    Početno

    biskvit bez jaja, krema: domaći puding (u zakuhani sok kompota dodaš gustin ili oštro brašno, zgusneš)
    staviš sloj kuhanog voća, pa proliješ puding na biskvit, pa puding sa voćem, pa biskvit ...


    ovo mi dijeluje dobro no moram priznat da mi nije jasan baš dio s filanjem :? :? . Jel ide prvo biskvit ili voće? :/ Jel može cijeli recept sa svim sastojcima i postupkom . ( ne baš slavna kuharica ali mama željna napraviti kolač sinu ).

  6. #6
    tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,923

    Početno

    biskvit bez jaja, krema: domaći puding (u zakuhani sok kompota dodaš gustin ili oštro brašno, zgusneš)
    staviš sloj kuhanog voća, pa proliješ puding na biskvit, pa puding sa voćem, pa biskvit ...


    ovo mi dijeluje dobro no moram priznat da mi nije jasan baš dio s filanjem :? :? . Jel ide prvo biskvit ili voće? :/ Jel može cijeli recept sa svim sastojcima i postupkom . ( ne baš slavna kuharica ali mama željna napraviti kolač sinu ).

  7. #7
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    O, tajchi :D

  8. #8
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    Uz pretpostavku da smije biljno slatko vrhnje(one tipa Halta, Hulala i sl.), te da ne smeta što u receptu ima želatina...
    Krema od jagoda:

    sastojci:
    300g jagoda
    75g šećera
    1 vanilin šećer
    1 vrećica mljevene želatine
    375ml vrhnja za šlag(biljnog)

    Želatinu pomiješati vodom prema uputi na vrećici, ostaviti da nabubri.
    Jagode, šećer i vanilin šećer izmiksati u kašicu.
    Otopiti nabubrenu želatinu i dodati u kašicu od jagoda. Kad se kašica počne stvrdnjavati (želirati) umiješati je u tučeno vrhnje. premazati biskvit i ostaviti na hladnom da se stisne.
    Biskvit staviti u kalup od torte, onaj obruč od kalupa ne skidati tako da se krema ne razlije. Kad je krema ohlađena skinuti obruč kalupa i ukrasiti šlagom. E jesam ovo objasnila

    Na ohlađenu kremu može se poslagati voće, npr. polovice jagoda pa preliti preljevom za torte, jako lijepo izgleda pa nije potrebno dodatno ukrašavati.
    P.S. Jednom sam radila prhko tijesto i zaboravila staviti žumanjak, i ispalo je dobro, samo malo blijede boje. Tako da i neko prhko tijesto može poslužiti kao podloga.

  9. #9
    tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,923

    Početno

    Biskvit staviti u kalup od torte, onaj obruč od kalupa ne skidati tako da se krema ne razlije. Kad je krema ohlađena skinuti obruč kalupa i ukrasiti šlagom. E jesam ovo objasnila

    Svaka čast objašnjenje i pol

  10. #10
    Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    715

    Početno

    U ljeti znam često raditi onaj kolač sa jabukama. A kako je vruće onda sam lijena peći biskvit, pa umjesto biskvita u protvan poslažem kekse tipa petit, piškote ovisi što imam doma.
    Ostalo radim tako da, 1kg jabuke ogulim narežem na ploškice i skuham u 1l vode sa 1 šalicom(2-2.5dcl) šećera. Ponekad dodam malo cimeta. Kad jabuke omekšaju izvadim ih iz vode i ostavim da se malo ohlade. Na vodi u kojoj su se kuhale jabuke skuham 2 pudinga od vanilije.
    Na podlogu od keksa stavim kuhano voće, prelijem pudingom i kad se ohladi premažem šlagom i posipam naribanom čokoladom, dobro ohladim i navalim :D .

  11. #11
    tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,923

    Početno

    u protvan poslažem kekse tipa petit, piškote ovisi što imam doma.
    Ostalo radim tako da, 1kg jabuke ogulim narežem na ploškice i skuham u 1l vode sa 1 šalicom(2-2.5dcl) šećera. Ponekad dodam malo cimeta. Kad jabuke omekšaju izvadim ih iz vode i ostavim da se malo ohlade. Na vodi u kojoj su se kuhale jabuke skuham 2 pudinga od vanilije.
    Na podlogu od keksa stavim kuhano voće, prelijem pudingom i kad se ohladi premažem šlagom i posipam naribanom čokoladom, dobro ohladim i navalim :D .[/quote]

    Taj sam i ja prije radila jer ga MM obožava a čisto sam zaboravila na njega. Moram ga samo malo preraditi jer je pun mlijeka ( keksi, čokolada ).

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •