-
odgoj ili udovoljavanje djetetu
evo da vam se malo obratim sa jednom situacijom za koju me zanima vase misljenje...u kucanstvu zivimo ja, muz, dijete 1.5 god i baka.
stvar je u tome da sam ja ponekad stroga. tj. zabranim djetetu neke stvari za koje mislim da su opasne ili da nisu prikladne. dijete tada place i trazu oca, baku, a ako mu dam ipak sta zeli..odma prestane plakati. ja se trudim djetetu pruzit sve najbolje sta mogu...od hrane, igracaka, paznje,l zabave, setnja, svega ali nekad moram reci ne. tada dijete place i muz mu popusti. njegovo stajaliste je da ima tek 1.5 god i da ne mogu ocekivat da je dijete poslusno i sta ja znam a moje je stajaliste da dijete treba uciti od pocetka i ustrajati pa makar dijete pustilo dvije-tri razmazene suze. meni je tesko kad dijete place i nikad ali nikad ne place zbog neceg "bitnog" jer je dijete uvike cisto, sito, puno paznje koju mu prizamo ali problem je kad se zeli npr igrati sa casom punom vode, kad zeli dirati stvari koje mu nisu prikladne... evo nekidan je dijete plakalo u 3 ujutro jer se razbudilo i htjelo je tatin mob da gleda slike....plakalo je ..i tata je popustio. ja npr u toj situaciji ne bi popustila i dala djetetu mob...pokusala bih mu preusmjerit paznju na nesto drugo i zabavit ga i uspavat a ako bi bilo bas nezainteresirano za ista osim mobitela u 3 ujutro, pustila bi dijete da place...mislim par minuta cisto da vidi da ne moze sve dobit kad hoce i sta hoce zbog suza. kakvo je vase misljenje. ne zelim da steknete dojam da sam majka koja pusta dijete da urla i place jer to nije slucaj nego jednostavno mislim da je manje zlo u tome da place 3 minute nego da dopustim da se igra npr oko vruce peci pa da se sutra opece na primjer...
Posljednje uređivanje od alisocka : 11.10.2016. at 23:29
Razlog: sd
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma