Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Orgasmic Birth

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Orgasmic Birth

What would happen if women were taught to enjoy birth rather than endure it?

In answering that question, Orgasmic Birth poses the ultimate challenge to our cultural myths.

Filmmaker Debra Pascali-Bonaro reveals a revolutionary approach to birth that is statistically safer and healthier for both mother and child than the birthing and delivery methods that are standard in many parts of the world today.

The viewer becomes an intimate part of the birth stories of 11 women who said YES to this journey. Each is shown laboring undisturbed in a free, sensuous, joyous moment.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prekrasan je filmic

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jako dirljivo. Ja sam i i ali, dobro, pms-iram, pa me ovakve stvari malo više tangiraju nego inače.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Predivno , nažalost mogu samo sanjati o tome

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

interesantno, budući razmišljam o drugom djetetu možda bi probala ovo, samo strah me da moje tijelo neće odraditi dobro posao kao što nije niti prvi put. Prvi put je bilo katastrofa, moje tijelo nije odradilo apsolutno ništa dobro i ja i dijete smo živi samo zahvaljujući medicinskom osoblju. Iskreno, rado bi pokušala ali se bojim za dijete. Što ćeš, kukavica sam, rađe mrtva ja nego dijete.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zašto misliš da tvoje tijelo nije odradilo ništa kako treba?
    Sigurna sam da je odradilo najbolje što je moglo u zadanim okolnostima.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nije, znam to. Neću opisivati na dugo i široko, ali samo ću ti reći ovo: još uvijek sam otvorena 11 mjeseci nakon poroda i to 1,5 poprečni prst ili 3 cm + još nešto drugo što imam. Nebitno.

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam
    iskreno, ja se osjećam strašno zakinutom i razočaranom što nisam uspjela prirodno.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pogledala već 10 puta i svaki put plačem od sreće. a onaj osmijeh na samom kraju me dotuče, počnem liti suze i isto tako se smijati. jedva čekam još jednom

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj bjuma prvotno napisa
    ja sam
    iskreno, ja se osjećam strašno zakinutom i razočaranom što nisam uspjela prirodno.
    Nadam se da nisam puno OT, ali ova mi je rečenica dala misliti... Čini mi se da ovakvi i slični načini nediskriminirajućeg promicanja prirodnog poroda u okruženju kao što je naše, gdje ga većina žena ipak neće imati prilike iskusiti, bespotrebno podiže kriterije zbog čije se nedostižnosti više žena osjeća loše nego od samih medikaliziranih poroda. Jedna je stvar pustiti to u Americi gdje žene imaju mogućnost "orgazmičkih" poroda kod kuće, uz primalje, u centrima za rađanje itd., a nešto sasvim drugo kod nas gdje takav izbor ne postoji.

Meni je prvi porod bio manje traumatičan od drugog unatoč mnogim intervencijama upravo zato što nisam bila previše informirana i nisam imala nedostižna očekivanja. Kod drugog sam još morala preboljeti i "spuštanje na zemlju". Čini mi se da je ipak lakše ne znati koliko stvari mogu biti drugačije, kad ovdje toliko često ne mogu. Ili sam to samo ja?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pogledala već 10 puta i svaki put plačem od sreće. a onaj osmijeh na samom kraju me dotuče, počnem liti suze i isto tako se smijati. jedva čekam još jednom
    Potpis.
    Sva sam se rastopila

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Christy prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Potpis.
    Sva sam se rastopila
    I moj potpis!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Čini mi se da je ipak lakše ne znati koliko stvari mogu biti drugačije, kad ovdje toliko često ne mogu. Ili sam to samo ja?
    X

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A ja sam zamislila situaciju da tako rađam, ali u Vinograskoj kakva je sada

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zašto mislite da je to nemoguće. Uvijek možemo birati, i izabrati da vjerujemo svom tijelu.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ivanas prvotno napisa
    Zašto mislite da je to nemoguće. Uvijek možemo birati, i izabrati da vjerujemo svom tijelu.
    Ja sam mu vjerovala, ali doktor i primalja na mom porodu nisu. Moj se komentar odnosio na to da će kod nas većina žena, nažalost, imati upravo takvu asistenciju pri porodu koja ne zna, niti mari da sazna, što našem tijelu treba. Naravno, uvijek postoji manji broj žena koje će se odlučiti na alternativna mjesta i načine rađanja, ali ovdje sam imala na umu prvenstveno nas obične smrtnice koje rađamo u hrvatskim rodilištima -- većini nas, orgazmički porodi su urbana legenda.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Prekrasno,ja vjerujem da će barem naše kćeri imati prilike ovako ljepo rađati.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo link za film The Business of Birth

http://quicksilverscreen.com/watch?video=45525

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

predivno...

ko neki eldorado rađanja. daleko i nestvarno.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hrvatska udruga primalja poziva Vas na hrvatsku premijeru filma

“Orgazmički porod – najčuvanija tajna”
    koja će se održati 20. lipnja 2010. u 19:00 sati
    u Movieplexu – Kaptol centar, dvorana 2

- cijena ulaznice: 20kn
    - za posjetitelje projekcije osiguran je besplatan parking u garaži Kaptol centra
    .
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 11.06.2010. at 10:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •