-
Raniji povratak na posao!
Nešto si kemijam da se vratim ranije na posao ali me zanima koliko minimlalno trebam raditi da bih mogla koristiti godišnji od ove godine. D ima sada 2( i kusur) mjeseca pa sam si mislila da odradim par dana u 12-tom mjesecu, i onda koristim cijeli g.o. do kraja prvog mjeseca (ali je to vjerovatno nemoguće), jer mi od 1.1. počinje teći kredit koji sam stopirala a koji je veći od primanja...Pa ako je slučajno moguće onda to ne bi bilo previše rano. nego s 11 njenih mjeseci-to mi je nekako prihvatljivo. Ako netko zna neka me posavjetuje da se ne idem sramotiti u kadrovski.
-
dovoljno je da dođeš 1 dan na posao u toj kalendarskoj godini i imaš pravo na puni GO.
-
Supika! Hvala na odgovoru.
-
naravno imaš pravo i na regres iako ćeš godišnji koristiti u 1 mjesecu :D
-
-
Osoblje foruma
Roby, točno je to da imaš pravo na godišnji u ovoj godini (i za ovu 2008.g.) već i samim tim da provedeš samo jedan dan na poslu.
Ali moraš znati slijedeće (iz odredbi zakon o radu)
(1) Godišnji odmor, odnosno prvi dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je ste*čen, zbog bolesti ili rodiljnog dopusta, radnik ima pravo iskoristiti do 30. lipnja iduće godine, pod uvjetom da je radio najmanje šest mjeseci u godini koja prethodi godini u kojoj se vratio na rad.
Ukratko da bi imala pravo prenjeti godišnji odmor u narednu godinu (a ti to tako planiraš), morala si u 2007.g. raditi najmanje 6 mjeseci.
U protivnom, svoj cjelokupni godišnji za ovu godinu MORAŠ iskoristiti u 2008. godini. Znači planiraj povratak malo ranije.
-
uf, budem si razmislila...
mamma san-thx.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma