Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Raniji povratak na posao!

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Raniji povratak na posao!

Nešto si kemijam da se vratim ranije na posao ali me zanima koliko minimlalno trebam raditi da bih mogla koristiti godišnji od ove godine. D ima sada 2( i kusur) mjeseca pa sam si mislila da odradim par dana u 12-tom mjesecu, i onda koristim cijeli g.o. do kraja prvog mjeseca (ali je to vjerovatno nemoguće), jer mi od 1.1. počinje teći kredit koji sam stopirala a koji je veći od primanja...Pa ako je slučajno moguće onda to ne bi bilo previše rano. nego s 11 njenih mjeseci-to mi je nekako prihvatljivo. Ako netko zna neka me posavjetuje da se ne idem sramotiti u kadrovski.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dovoljno je da dođeš 1 dan na posao u toj kalendarskoj godini i imaš pravo na puni GO.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Supika! Hvala na odgovoru.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

naravno imaš pravo i na regres iako ćeš godišnji koristiti u 1 mjesecu :D

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Joj veselja!!! :D

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roby, točno je to da imaš pravo na godišnji u ovoj godini (i za ovu 2008.g.) već i samim tim da provedeš samo jedan dan na poslu.

Ali moraš znati slijedeće (iz odredbi zakon o radu)

(1) Godišnji odmor, odnosno prvi dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je ste*čen, zbog bolesti ili rodiljnog dopusta, radnik ima pravo iskoristiti do 30. lipnja iduće godine, pod uvjetom da je radio najmanje šest mjeseci u godini koja prethodi godini u kojoj se vratio na rad.

Ukratko da bi imala pravo prenjeti godišnji odmor u narednu godinu (a ti to tako planiraš), morala si u 2007.g. raditi najmanje 6 mjeseci.

U protivnom, svoj cjelokupni godišnji za ovu godinu MORAŠ iskoristiti u 2008. godini. Znači planiraj povratak malo ranije.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

uf, budem si razmislila...
    mamma san-thx.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •