-
Da li može dijete od 19 mjeseci jahati?
Idemo na izlet s jaslicama i P ima 19 mjeseci. U cijenu je uključeno i jahanje - da li ona može jahati?
Prijateljica mi je rekla da dijete 2-3 godine ne bi smjelo zbog kukova. Da li je to istina?
-
hm.. jahanje? mislim da se tako malo dijete ne bi trebalo posjedati na konja ( pa ni ponija ) iz nekih drugih razloga, a ne zbog kukova. Kao prvo, mislim da se tako mali ne znaju drzati ni razumiju da se moraju drzati, a bez obzira konj se moze prestrasiti necega i trznuti se naglo pri cemu ce dijete pasti sa konja i vjerojatno ga se bojati do kraja zivota..
ja bi na tvom mjestu radije dozvolila da se konja samo gleda i mazi po glavi ( iako mi je i to hmmm jer je jedna moja prijateljica na grupnom izletu u Lipice jos jaaako davno od konja dobila kopitom u glavu ( oziljak cega jos dan danas nosi ) jer mu je stajala iza ledja, bilo ih je puno i teta ili uciteljica nije svih mogla drzati na oku.
nemoj me krivo shvatiti, volim konje, i sama cesto idem na jahanje po otvorenom terenu, to je predivno i ljepo bi bilo nauciti i djecu da jasu,. ali mislim da je 19 mjeseci fakat pre rano za to.. ja svog malog mislim prvi puta staviti na konja ( ponija ) tamo sa 3 , 4 godine ne prije.
-
a da ti s njom sjediš na konju? pretpostavljam da to jahanje uključuje samo hod konja.
-
Mi smo bili na "jahanju" ponija tako negdje s 19-20 mjeseci.
Konjici su polako hodali u krug,djeca sjedila,a mame su drzale manju djecu.
Na neko drugo jahanje ipak ne bih pristala,preopasno je.
-
bembo je prvi put jahao s godinu dana. i bilo mu je super. sad jaše sve u šesnaest. konj osjeti djecu i nema bojazni, bar mi je tako instruktor jahanja pojasnio. a i kad se sjetim da djeca s posebnim potrebama jašu po preporuci liječnika to je onda to.
-
Sa nepune dve godine je sedela na konju koji je polako isao u krug i tako nekih 5-10 minuta. MM je svo vreme isao pored i drzao je.
Ne vidim razlog zasto to ne bi smelo a bilo koja druga varijanta jahanja mi se u tom uzrastu ionako cini nemoguca.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma