-
relaktacija - pozitivna iskustva
curke bok,
da se predstavim: ja sam frishka mama (gita ima shest tjedana) iz samobora.
meni su desetak dana iza poroda cike krenule u shtrajk tako da je mala pala na tezhini pa su nam rekli: dohrana, patronazna je rekla da nishta ne brinem jer mala je imala zhuticu pa da che ojachat i da che meni mlijekeco doch kad to malo dodje na svoje (imala sam i traumu jer je u isto vrijeme umro deda koj mi je bio ko tata kojeg nemam). rekla je da joj nudim cike i nadohranjujem shto sam a ai radila i chekala tih mejsec dana (takodjer sam izdajala nakon svakog podoja) da to "dodje na svoje". kad sam joj prije tjedan dana rekla da mala vishe spava na cikama nego kaj klopa njen odogovor je bio "pa da, sad che ona sve manje mlijeka vuch tak da che se to mlijeko zapravo povuch i nestat" :? nisam se htijela nikako pomirit time - imam ful veliku zhelju za dojenjem tak da sam nazvala sos telefon i volonterka me uputila u "veliku tajnu" (naime ni pedijatrica ni dokica ni patronazhan nikad nisu spomenule moguchnost da se mlijeko povecha/vrati - dapache zapanjila me izjava pedijatrice da ne izdajam jer bi mogla ostat bez mlijeka :shock: ) zvanu relaktacija. muzh je odjurio u sloveniju po set za relaktaciju i krenuli smo na posao. najvechi pogodak je bio set za relaktaciju jer je gita (to sam tek tad skuzhila konachno pochela vuch, naime nikad do tad nisam osjetila da vuche tim intenzitetom). danas nam je chetvrti dan i vech se dogodilo da se mala najede samo na cikama :D
sad me zanima da li netko ima pozitivnih iskustva sa relaktacijom i/ili koj savjet?
-
super, drago mi je da ti dobro ide. svaka čast! :D
ja imam slično iskustvo: mali (u dobi od 5 mjeseci) u bolnici na infuziji, ja sam imala gripu i totalno dehidrirala, mlijeka ni za lijek. po povratku iz bolnice mali nije htio cicati, hvatala sam ga za dojenje u polusnu, nudila mu cicu 1000 puta dnevno. bilo nam je vrlo isrpljujuće ali nakon tjedan dana se sve vratilo donekle na normalu. i evo moj tarzan će uskoro imati 10 mjeseci, dojimo bez problema.
definitivno treba razumjeti princip ponude i potražnje mlijeka, dakle što više nudiš - to će biti i više mlijeka. ja sam se osobno uvjerila da i u skroz praznim cicama (izgledom podsjećaju na palačinku
) ima mlijeka.
-
-
-
-
čestitam!!!
evo ti topic na kojem češ naći puno naših pozitivnih iskustava:
Sve koje su uspjele s relaktacijom - koliko nas ima?
-
-
-
-
samo hrabro!
i ja sam se u početku strašno mučila, bilo je svega i svačega, a kombinacija pedice i patronažne je bila iz noćne more, maltretirale su nas svakojako, ali uz Božju pomoć i SOS telefon
smo uspjeli!
svojedobno sam zvala svaku večer jedno 2 tjedna, što mm, što ja. još jednom,
zvrčkica sada ima 18 mj., i do prije 3 tj. je isključivo dojila (odbijala je apsolutno sve).
dakle, može se, samo ustraj!
-
Evo i mene! Sa bebinih dva mj. radi stesa sam pocela gubiti mlijeko.Sjecam se da bi izdojila jedva 50ml iz obe dojke.Plakala sam ko kisa.Danima,mjesecima sam se izajala,stavlja cesce da siki i dodavala.Srecom da je malecka prihvacala takav ritam.Ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet da odustanem.Cak su mi neki savjetovali da odustanem,da se ne mucim.
Evo moja princeza ima 10mj. i jos siki. To je nesto najbolje i najdivnije!Lijepo je dojiti,to je predivan osjecaj te povezanosti majke i djeteta!
-
-
-
bravo!
:D :D :D
-
:D :D
-
Juhuuuuuu :D :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor