Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: inseminacija u Mariboru kod dr. V

Datum pristupanja
    May 2010

Početno inseminacija u Mariboru kod dr. V

Cure,situacija je sledeca:Zbog PCOS,sekundarne amenoreje i jos kojecega od trudnoce nema nista vec 2,5 godina.Ciklus dobijem uz Dabroston ili kontracepciju a na terapiju Klomifenom nema reakcije.Odlucili smo se za MPO (mm sve ok)Bila sam u 6 mjesecu kod doktora V u Mariboru (termin za IVF je april/maj 2011) koji mi je ponovo ukljucio Klomifen 6 mjeseci ali ako ne bude odgvora nakon tri mjeseca da dodjem kod njega na kako je on to rekao pripremnu inseminaciju.Znaci,radimo sve kako ide i za obicnu samo bez "ubacivanja sperme".Posto mi je ovo zadnja kutija od 3 Klomifena zvala sam Maribor i sestra mi je rekla da treba napraviti pauzu 1 mjesec (koju on nije spomenuo ali nema veze napravicu je).
    Zanima me dali je neko bio u slicnoj situaciju,......koliko dana da rezervisem smjestaj,.......ima li neko pravilo kad se daje terapija (mislim da ce Gonal biti u pitanju)dali ej to svaki ili svaki drugi dan.............
    Izvinjavam se na duzini maila ali ovo mi je prva inseminacija i nisam bas upoznata sa procedurom.......Unaprijed hvala

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

uh, ja ne znam bi li zbog inseminacije išla u Mb.... iskreno, mislim da ne bih.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj marija_sa prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci,radimo sve kako ide i za obicnu samo bez "ubacivanja sperme".
    Ovo ne kuzim.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo ne kuzim.
    mislim da trenutno rade sve kao i za običnu inesminaciju (uzimanje klomifena, praćenje.....) ali bez "ubacivanje sperme" nego ciljani odnosi, tako sam bar ja shvatila

Draga Marija, ako si u MB inače onda bih možda išla kod prof. V. na inseminaciju ali ne bih putovala u Mb, ostajala spavati tamo nekoliko dana samo zbog inseminacije čija je uspješnost izm. 8-15%. To možete obaviti bilo gdje pa tako i tamo gdje živiš.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa i ja bih rekla da se radi o ciljanim ali zasto onda ne napraviti inseminaciju?Kako god ni za jedno ni za drugo ne bih isla u Mb.To mi je skroz cudno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Marija_sa, ako je to sa Sarajevo, onda mi je jasnije zašto ideš na inseminaciju u Maribor, ali, bojim se, ovdje nećeš naći iskustava za baš inseminaciju u Mariboru jer iz Hrvatske, koja je do pred godinu dana imala "normalan MPO", nisam još upoznala nikoga tko je išao u Maribor na inseminaciju. Naime, inseminacija je relativno jednostavna stvar, nije toliko vezana za know-how laba, i to se i dan danas, u uvjetima lošeg MPO zakona, može u Hrvatskoj normalno obavljati. Pretpostvljam da je s BIH drugačija stvar, barem sam tako čula, ali to bih rađe ostavila forumašicama iz BIH da prokomentiraju.

Inseminacija ti podrazumijeva pijenje klomifena, par folikulometrija di se prati rast folikula (u kojima se razvijaju jajne stanice), određivanje dana ovulacije i onda obradu sperme i unošenje sperme u tvoje tijelo. Više o tome kako to točno tehnički izgleda naći ćeš u Rodinoj brošuri (ovdje je linkano pod linkove važno). Evo, ovo:

http://forum.roda.hr/threads/31269-N...-L-O-D-N-O-S-T

Kako je inseminacija jedna od blažih i nespecifičnih terapija, naši uglavnom nisu išli po to u Maribor, uglavnom su naši išli u Maribor na vantjelesnu oplodnju (IVF) ako inseminacije ne bi upalile, a ona je bitno tehnički kompliciranija i sad je pogotovo velik broj žena koje idu jer je hrvatski novi zakon rigorozan i dozvoljava oplodnju samo 3 jajne stanice, što dramatično ruši šanse velikom broju pacijenata.

Najbolje je možda probati ili s nekim BIH forumom, ako si od tamo, ili sa slovenskim forumom Živa, možda se uspijete sporazumjeti pa da ti Slovenke opišu kako izgleda inseminacija u Mariboru, jer bojim se da ovdje nećeš naći na iskustva Hrvatica koje bi išle na inseminaciju u Maribor, jer to obavljaju u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu... Evo linka za Živu pa da pitaš Slovenke kako to u Mariboru izgleda, jer kod njih ima nekih specifičnosti u odnosu na Hrvatsku, primjerice, praćenje LH trakica za embriotransfer zamrznutih embrija, kod nas je to onda kad se to smjelo raditi (prije novog, rigoroznog zakona) bilo ulgavnom folikulometrije - zato te upućujem baš na nekog tko je inseminaciju radio u Sloveniji, jer je možda specifično, jer će te možda sestra Jasna uputiti da folikulometrije radiš kod sebe doma ili nešto tako (pitaj Mariborčane):

http://www.neplodnost.info/forum/

Evo nekih općih infaća. Klomifen se u pravilu ne pije više od 3 ciklusa, onda se pauzira, jer stanjuje endometrij pa da se endometrij malo oporavi. Uspješnost inseminacije je negdje oko 8-10% po postupku, IVF-a negdje oko 30% po embrio transferu, a normalno je da se pacijente penje po hijerarhiji postupaka, prvo one koji su blaži (inseminacija, uglavnom se rade do 3-4), pa, ako ne uspije, na IVF.

Sretno, nekima inseminacija bude iz prve, neka i tebi bude taj scenarij!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I najbolje ti je pitat sestru u Mariboru za preporuke za smještaj - gdje, odkad i sl., to će njoj bit najnormalnije, a sigurno imaju kontakte jer se oko bolnice razvio zdravstveni turizam ili to možeš pitat na Maribor topicu (samo za preporuku za smještaj, ne i odkad, jer dosad na forumu, barem ove godine kako ja pratim, nismo imali slučajeva da netko zbog inseminacije ide u Maribor). A cure iz ZG-a niti zbog IVF-a ne prespavljuju.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

molim te da pročitaš što se piše o Mb i sa pitanjima nastaviš tu
    http://forum.roda.hr/threads/58113-P...ta-u-SLOVENIJI

sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove