beta-hCG koliko dugo ostaje prisutan u organizmu, ukoliko je bila u pitanju biohemiska trudnoca tj. ukoliko je plod otisao sa menstruacijom?
beta-hCG koliko dugo ostaje prisutan u organizmu, ukoliko je bila u pitanju biohemiska trudnoca tj. ukoliko je plod otisao sa menstruacijom?
pozdrav svima,
iako neznam odgovor na ovo pitanje bilo mi je glupo otvarati novu temu, posto se isto radi o beti hcg.
Naime, danasnja beta mi iznosi 1417,00
Zadnja m. mi je bila 16.04., pa mi sad prema tablicama to izgleda prevelika beta (ili sam ja nesto krivo vidjela). Ovulacija mi je bila negdje izmedju 12 i 14DPO.
Svakako cu ici jos u srijedu provjeriti duplanje bete, ali evo zanima me vase misljenje zbog moje lude glave![]()
Rebecca21 - mislim da u slučaju biokemijske beta dosta brzo padne. I čim je došla menstruacija ona je vjerovatno pala.
Pitanje je i koliko je velika beta bila. Neke veće vrijednosti trebaju možda malo više vremena.
shesna- beta je sasvim ok. Nije ključ u njenoj visini već u pravilnom dupanju. Zato nemaš razloga za brigu.
Evo malo o beti:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2157
hvala suncem.m
Jucer sam ponovo vadila betu i ona iznosi 4466,00, sad pak je to vise od duplanja.
Imam li razloga za brigu ili se beta ne mora savrseno duplati?
hvala unaprijed![]()
Ja isto imam pitanje vezano za duplanje. Meni je prije dva dana beta bila 778, a danas je 1306. Da li je to normalno, s obzirom da se nije bas skroz poduplala? Kao sto je pitala Shesna, da li se beta mora savrseno duplati? Hvala.
Ne mora.Vrijeme duplanja je 48-72 sata,piše u tekstu koji je gore naveden.
Cure,samo polako,sve je odlično.
Hvala, Sirius. Procitala sam i ja gore navedeni tekst, ali previse sam uplasena jer toliko zelim da ova T uspije da mi bas i nisu sve kockice na pravom mjestu. :/ Valjda ce sve biti OK.
hvala Sirius.
ma i ja sam citala tekstove, ali nigdje se ne spominje da je toliko vece duplanje normalno, pa sam malo zbunjena.
Znam da beta treba rasti, ali moja je u dva dana porasla puno vise nego duplo.
Hajde ,cure,opustite se.To su samo brojevi .Ne treba ih shvatiti doslovno.
U priči je priroda ,a i faktor laboratorija .
Uživajte,šećite,odite u kino,rasteretite misli,znam da nije lako,ali je korisno. To je najbolje što možete učiniti za sebe i bebu.Sve će biti onako kako treba.![]()
imas pravo Sirius![]()
sad kad znam da je sve ok, lakse se dise.
svima![]()
Ze Rebeccu,
meni je moj lijecnik rekao da nakon spontanog ili bilo kojeg prekida trudnoce jos skoro dvije sedmice ce testovi pokazivati trudnocu.
Pusa
Cure pozdrav. Užasno sam preplašena jer neznam kako će moja trudnoća koja je još upitna završiti. Naime ovako, danas sam bila kod doktorice budući da mi se jučer pokazao + na test, nebi ja još išla ali danas sam imala smećkasti iscjedak pa sam se prepala. Doktorica nije vidjela danas trudnoću jer sam zadnj M imala 31.05. pa kaže da je rano i dalal mi je da vadim betu. Koja danas iznosi 56,34 totalno sam zbunjena i neznam kaj da mislim, idem opet u ponedeljak vaditi pa ćemo vidjeti ali ovo mi se čini jako malo, a i budući da me boli desni jajnik cijelo vrijeme boji se da nije vanmaterična. Molim Vas da mi par rijeći kažete o mojoj situaciji??? HVALA
iskrica ne znam šta da ti kažem
koliki su ti ciklusi, kad ti je bila O? sve to može utjecat na betu, ono ako imaš školske O na 14dc onda je preniska, ali ako imaš O ono 20-23dc i kasnije onda bi mogla bit ok :/
ja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pirica u zadnje vrijeme su mi se ciklusi totalno pobrkali, evo naprimjer zadnju sam dobila na 31. dan, a ovulaciju tj. zabolio me jajnika pa znam tj.mislim da je ovulacija bila 19 DC. Ajme meni neznam kaj ću sa sobom plaćem ko kisna godina, imam jaki predosječaj da mi se ne piše dobro...
probaj se malo smirit u pon će se sve znat, znam da je teško čekat pon ali...
sve smo mi različite i drugačije reagiramo pa se možda kod tebe ipak sve dobro svrši![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za strpljenje i pozitivan rezultat
Pirica jesam i u subotu, ali nažalost u nedelju sam dobilatako da se radi o biokemijskoj a beta je jučer bila 11 tako da pada, nema veze malo sam se isplakala tj. puno jer sam dugo vremena čekala taj plus, ali eto šta je tu je, idemo u nove pobjede, 16.07. idem kod giniča da me ispregleda pa čemo vidjeti kaj dalje...
Hvala Vam curke.![]()
![]()
Ja sam sa PZ, i tamo sam postavila pitanje, ali možda neka od vas ovde može da mi pomogne. Pre nekoliko dana sam na kućnom testu dobila dve crte i test sam ponovila nekoliko puta u raznim terminima tokom nekoliko dana, počev od 10 dpo, a evo šta nakon toga sledi. Copy-paste mog posta sa PZ:
Molim vas za hitan odgovor ili me uputite na link ili na nekog ko bi to mogao da zna.
Moja beta juče (30 dc, 13 dpo) 0,05
Samo da napomenem da mi je rađen total HCG
Danas, iznervirana i razočarana nakon što mi je devojka iz laba telefonom saopštila nulu, ne budem lenja, zbrišem s posla i kupim još jedan test i napravim ga oko 2 popodne i ono još deblja crta nego juče i prekjuče.
Uradila sam ih 8. Na svima dve crte, osim što su mi 2 bila pokvarena pa nije bilo ni jedne.
Jel to znači da definitivno nisam T?
Ako nisam, jel to može da znači da nešto u mom telu ne štima?
Stomak i leđa me danas i juče stalno bole ko da ću dobiti i uopšte ne znam šta da radim sad. Napeta sam, zbunjena i tužna
ja još nisam čula za lažno pozitivan test (osim kod tumora koji su jaaako rijatki), a pogotovo toliki broj, tak da vjerujem da si trudna![]()
Thanx Tatsha na podršci i veri da sam ipak T. Ali, da li je moguće da se dogodi greška u labu?
ne znam, nadam se da se radi o grešci jer ne vjerujem da bi svi ti testovi vidjeli tako mali hcgvanesax prvotno napisa
Možda je greška u labosu ili u komunikaciji preko telefona.
vanesax, vjerujem da te ova situacija izluđuje.
Mislim da bi morala poonoviti test krvi. Jer samo ćeš se izluditi sa ponavljanjem kućnih testova. Držim fige da je greška u labu![]()
Idem sutra ponovo na test krvi u drugi lab. Inače, i ja sam mislila da smo se možda igrali gluvih telefona, ali dobila sam nalaz u ruke i to je to što sam čula.
Sad sam pričala sa mojim prijateljem koji je gin, (i koji mi se nije javljao ceo dan, pa sam zato vas ovde dobro izmaltretirala) i znate šta mi on kaže: Cool, i ako jeste T, jako je mala i niko ti sa sigurnošću ne može tvrditi da li jesi ili nisi T. I šta ti znači i da znaš? Ja nemam uopšte poverenja u testove ni urinske ni krvne, nego kazem zeni lepo, hajde ti kući, pa ako ne dobiješ M za 15-20 dana, onda možemo o nečemu da pričamo. A njegova praksa je i to da uopšte ne pregleda ženu do 16 nedelja T.
Evo i ovde da vam se javim.
Bila je greška u labu![]()
U državnoj bolnici tj. labu, juče beta 212!
Bila sam načisto pošandrcala od te silne konfuzije!
Bitno je da je sad ta misterija rešena.
E sad ide sve ostalo.
SVIMA, ali baš, baš SVIMA VAMA NAJBOLJIM CURAMA ikad, pregršt pusa i hvale za sve vaše čarobne vibre do sad i nadalje.
Nezamenjive ste!![]()
![]()
![]()
Predivno, čestitam na trudnoći!
odlično, čestitam :D :D , a ove bi zadavila![]()
Jučer sam bila kod ginića i dao mi je uputnicu za Beta HCG, e sad imam jedno glupo pitanjeOvdje sam pročitala da se nalazi trebaju ponoviti za dva dana, pa ako idem danas (petak) da li je ponedeljak prekasno? I dao mi je samo jednu uputnicu, očito mi trebaju dvije, za svaki dan po jednu, jesam u pravu?
Nažalost, nisam uopće bila upućena u "HCG proceduru", da jesam jučer bi ginića sve ispitala, ne bi vas sad mučila sa glupim pitanjima![]()
Beta se radi dva puta ako postoji razlog da se vidi da li se pravilno dupla, jer to je prvi signal ako nešto nije kako treba sa trudnoćom.
Kod nas uvek daju samo jedan uput.
Cure koje su potpomognutom oplodnjom ostale trudne uvek idu na betu ili čak dva puta i sve one koje su ranije imale nekakvih komplikacija sa trudnoćom. Mislim da se ne daje svima 2 uputa.
hello, prije 2 dana sam vadila betu i bila mi je 250, dok je danas 750, a trebala bi biti oko 500
danas u 2 zovem doktoricu da cujem sto ce mi reci na to
:?
hello, kaze doktorica da je sve OK i da dodjem u petak do nje jer bi se vec trebala vidjeti GV u maternici
Zašto se ta beta uopće gleda? meni to nisu gledali? ja sam došla kod dr nakon pozitivnog testa na UZV i bila naručena za pregled za dva tjedna....
nije betu spominjala.... kada se gleda beta?
beta se obićno vadi kod MPO postupaka, ako je T prirodna i sve teće ok onda se beta ne vadibetty blue prvotno napisa
Curke, molim pomoć - danas 11. dan nakon et-a (bio je icsi) radila sam betu i ona iznosi 27,78 mIU/ml, a od 9. dana nakon et-a manje krvarim, još mi na nalazu piše "potential micropartcle carryover", jel netko od vas može mi protumačiti ovaj nalaz? Da li je rano za radovanje?
alida ne znam što to znači točno ali ako nisi primala poslije ET chroagon ili ovitrelle onda ova ß znači trudnoću. E sad krvarenje nije poželjno ali se događa. Trebala bi mirovati i vidjeti sa doktorom vezano za dozu utrogestana koje svakako treba piti ukoliko ima krvarenja.alida prvotno napisa
ß svakako treba ponoviti za 2 dana da se vidi da li se pravilno dupla. Rano si ju vadila.
ima li novosti? što dr kaže? uzimaš utriće?
beta je u opadanju, bila je to biokemijska trudnoća, a ja sam užasno jadna. Kad se priberem ispričati ću vam cijelu priču.
evo me, puno sam bolje, ali stvarno nisam mislila da će me to toliko pogoditi, a tek mm kako je jadan bio...,na sreću oporavili smo se i idemo dalje![]()