Naomi prvotno napisa
@amazonka, nitko nikog ne napada, samo razmjenjujemo misljenja. Barem sam ja tako shvatila. Sve je cool. 8)
Ja zivim u zapadnoj zemlji (Americi) i prenosim ono sto moj doktor misli o streptokoku B i kako ga on lijeci (covjek je clan svih mogucih nacionalnih i strucnih udruzenja i sigurna sam da prati praksu i djeluje u skladu s njom). Ovdje se toj bestiji pristupa ozbiljno, kroz lijecenje tijekom cijele trudnoce, a ne pustanje da se bakterija razvije izvan kontrole. Ne znam iz kojeg izvora si navela informacije u svom postu i od kuda znas da zene koje su primale antibiotik prilikom poroda nisu primale antibiotik i tijekom trudnoce, redovito kontrolirajuci razinu bakterije u organizmu? Sto se gljivica tice, da one se dosta cesto javljaju kao posljedica uzimanja antibiotika, ali su za razliku od streptokoka B potpuno bezopasne za bebu (osim sto su naravno neugodne).
Ponavljam, osobno ne volim piti antibiotik (mislim, tko voli?) i pitala sam dosta puta svog doktora da li je to zaista potrebno. Odgovor je bio: apsolutno obavezno, streptokok je nadjen i u urinu i u brisevima i mora ga se unistiti (barem do daljnjeg).