Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Diplomski o posvajanju

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Diplomski o posvajanju

dobar dan, ja sam apsolventica predškolskog odgoja. u slobodno vrijeme vec 3 godine (od kad sam upisala faks) volontiram i odrađujem stručnu praksu u jednom domu za nezbrinutu djecu, imam u planu stažirati i raditi u domu (jer je to jedino čime bi se željela baviti u životu) pa bi zato željela pisati diplomski rad u vezi nezbrinute djece, domova i slično ali problem je literatura. o domskoj djeci puno toga znam na osnovu te 3 godine volontiranja i odrađivanja prakse i o tome bi mogla pisati do mile volje ali ne može diplomski bit samo moje iskustvo bez literature
    zato sam došla na ideju da vas na ovom podforumu pitam (jer bi možda pisala o posvajanju djece) da li imate možda neku literaturu preporučiti, vidim da tu piše kako ide postupak posvajanja i to će mi trebati, ali trebale bi mi knjige...znači o posvajanju, prilagodbi djeteta na novi dom, možda neka tipična ponašanja, problemi koji se javljaju, stručna literatura i slično. pitat ću i njih u domu, ali voljela bi ovdje saznat još koliko je moguće.
    posvajanje je samo jedna od opcija (meni zanjimljivija), ali u panici sam kako ću sklepati 40-ak stranica tog diplomskog rada.
    help! :?
    p.s. jednog dana ću vam se ziher pridružiti kao jedna od vas 8)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MaaaYa, pročešljaj malo ovaj pdf - dosta se je već pisalo o literaturi koja je uglavnom strana. Ima izvrsnih knjiga, ali su pisane uglavnom iz američke perspektive, što je hendikep, pogotovo s tvoje gledišta. Knjige pročitaj, ali morat ćeš provesti i vlastito istraživanje, jer je kod nas posvojenje sasvim nešto drugo nego u Americi (bolje). Prednost američkih knjiga je u tome što je tamo to područje već prilično istraženo - tijekom nekoliko desetljeća, tako da danas već imaš ne samo knjige o posvojenju nego i iskustva odraslih posvojenih osoba, znanstvena istraživanja o tome, pa i statistički relevantne uzorke.

Baš mi je drago da si uzela ovu temu za diplomski!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala na odgovorima i hvala na linkovima (sad ću se bacit na detaljno čitanje) :D
    ako ništa drugo, ostaje mi da odem u sveučilišnu knjižnicu u zagrebu, na njihovim stranicama sam vidjela da ima dosta toga o posvajanju, nadam se da ću ih naći :/ jer me ovaj engleski malo zabrinjava

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, to sam ti i ja mislila reći, tj. da će bit možda problemčić ako nisi s engleskim na ti. Nadam se da ćeš naći dostatno literature na hrv. i sretno s pisanjem diplomskog .

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a, pa kuzim ja eng ali ne baš toliko da bi mogla pravesti sve to na hr
    joj toliko zelim tu temu za diplomski, nadam se da cu naci knjige, ovi vasi linkovi su mi pomogli ali ipak treba jos tu dosta toga :/
    ubacit cu ja i zakone koje sam nasla, tako da cu i s tim imat nekoliko stranica manje ali par knjizurina moram pod hitno naci.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nadam se da ćeš uspjeti, samo na hrvatskom literature zaista ima jako jako malo. Ne moraš biti prof. engleskog da bi razumjela neke knjige - napr. Louis Melina se lako čita.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj MaaaYa prvotno napisa
    a, pa kuzim ja eng ali ne baš toliko da bi mogla pravesti sve to na hr
    joj toliko zelim tu temu za diplomski, nadam se da cu naci knjige, ovi vasi linkovi su mi pomogli ali ipak treba jos tu dosta toga :/
    ubacit cu ja i zakone koje sam nasla, tako da cu i s tim imat nekoliko stranica manje ali par knjizurina moram pod hitno naci.
    Ne trebaš prevesti, dovoljno je da razumiješ. Bez literature nema dobrog diplomskog. Mislim da bi trebala sastaviti i neke upitnike/ankete i provesti vlastito istraživanje o posvojenju ovdje, jer se američko posvojenje bitno razlikuje od hrvatskog.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bok! Jedna molba: ako kopajući po NSB nađeš neke ranije hrvatske (ili s područja bivše Yu) radove o posvojenju, ili koji se barem donekle dotiču i posvojenja, stavi ovdje nazive radova i imena autora, da ih i mi možemo potražiti.
    Puno uspjeha s diplomskim želim.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ako nađem dovoljno literature da sastavim diplomski stavit cu vam svu literaturu, ma i diplomski cjeli ako hoćete, nema problema
    a i s anketom ću vas malo zagnjavit, da, samo da vidim s mentoricom kako bi to trebalo izgledati
    a kolegica će vjerojatno pisati diplomski na temu djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, pa smo si tu negdje, samo treba prokopat literaturu, nadam se da ćemo nešto naći.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ako nađem dovoljno literature da sastavim diplomski stavit cu vam svu literaturu, ma i diplomski cjeli ako hoćete, nema problema
    a i s anketom sam planirala vas nešto pitati, naravno bez ikakvih osobnih podataka, samo još moram vidjeti s mentoricom kako bi to izgledalo.
    a kolegica će vjerojatno pisati diplomski na temu djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, pa smo si tu negdje, samo treba prokopat literaturu, nadam se da ćemo nešto naći.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

šta sam napravila s ovim postovima, zeznula nešto po običaju :?
    da li će mi uopće priznati istraživanje provedeno na forumima, mislim da bi trebali, ne znam gdje bi ga inače napravila?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znam da za magisterij na Ekonomskom priznaju mail ankete pa vjerujem da će priznati, možda još netko od cura ovdje bude imao ideju što i kako.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a postoji neki minimalni uzorak na koliko ljudi to moram ispitat ili ne? :?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a postoji neki minimalni uzorak na koliko ljudi to moram ispitat ili ne? :?
    pa sta veci uzorak to bolje. kada je uzorak mali imas opasnost da uzmes nereprezentativan uzorak. uostalom tvoja mentorica ce te bolje uputit.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U statistici se 30 - 60 smatra nekakvom granicom malog broja uzoraka. Za potrebe diplomskog, koji nije u pravom smislu riječi znanstveni rad, sigurno se priznaje i istraživanje na manjem broju uzoraka - posebno za ovako specifičnu temu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a fiiiju, onda super :D :D :D
    drugi tjedan idem na razgovor s mentoricom pa ćemo vidjeti šta će bit od svega toga... 8)

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo mene s ovim diplomskim nikad na zelenu granu.
    za sad mi je radni naslov "djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi" i tu će ići domovi (znači sve o tome) posvajanje i udomiteljstvo.
    moram napravit takav mix jer literature nema dovoljno, nešto će mi posudit psiholog gdje volontiram iz tog doma, a ostalo idem u zagreb vidjet...
    ako mi bude falilo nekoliko stranica provest ću anketu među vama.
    ako mi bude falilo puno previše morat ću mjenjat temu, ali ja se nadam da do toga neće doći.
    uh :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •