Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: prazne boce za sokove

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno prazne boce za sokove

Gdje se mogu kupiti prazne staklene boce s originalnim čepovima od pola litre i litre? Vraćali smo se iz čk i usput nabrali dvostruku količinu bazge pa se bacamo na proizvodnju soka...Ovo je prvi pokušaj, drž'te fige da uspije, ali nemamo dovoljno boca, a ak bude ok, nešto bi i poklonili pa bi htjela da boce pristojno izgledaju. Nekak si mislim da bi moglo biti u dućanima tipa Getro, ali da si uštedimo puta i vremena sutra, ako netko zna, nek' javi.
    Hvala!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A zašto jednostavno ne iskoristiš PET boce.
    Sok od bazge se sasvim uredno može čuvati u toj ambalaži, a poklonjenom konju se ne gleda u zube

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pevec , ali budi oprezna s sokom od bazge,nama su jednom popucale boce. Sveki je radila , pa nisam sigurna gdje je pogrijesila , ali znam da je bilo ajme meni i joj za ocistit.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Plastičnih boca nešto imamo, ali bez čepova
    Od čega su vam popucala boce? Od soka?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Problem s bocama može biti slijedeći:
    1) u staklene boce lijeva se prevrući sok vrlo naglo pa boca pukne. Rješenje je uliti na dno boce malo vrelog soka, pričekati da se boca zgrije i dalje je polako napuniti.

2) plastična ambalaža reagira na visoku temp. tako da se "stisne". Naravno, osim deformirane boce imate i svinjac na radnoj plohi. Ne koristiti plastične boce ako se lijeva vrući sok.

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja mama stavlja sok od bazge u kanister od 5 litara, to je deblja plastika pa joj ne smeta što je sok vruć.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Pevec , ali budi oprezna s sokom od bazge,nama su jednom popucale boce. Sveki je radila , pa nisam sigurna gdje je pogrijesila , ali znam da je bilo ajme meni i joj za ocistit.
    vjerovatno je ulila vreli sok u hladnu bocu i staklo puklo prilikom naglog istezanja, ko sto je mim rekla.

moja mama to izbjegne, a ujedno i nacin na koji konzervira sokove, marmelade, kompote tj. sve sto stavlja tako u stakleno posudje, tako da:

zagrije staklenke/boce u pecnici. ne znam na kojoj temp. ali uglavnom da ne puknu a da se ugriju (bez cepa naravno), sa malo otvorenim vratima od pecnice da vidi sta se dogadja, i u tako vruce boce/staklenke ulije vruci sok/marmeladu/kompot i to zatvori originalnim cepm. prilikom hladjenja posuda se hermeticki zatvori pa je morate otvorit ko one staklenke /boce iz ducana. tako zatvorne boce nam znaju stat i po dvi godine ako ih ne potrosimo, a da se ne pokvari sadrzaj. samo kad se otvori mora se potrosit jer nema ikakvih konzervansa unutra.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Boce su popucale naknadno, nakon 15-20 dana , kao da se nastavilo vrenje u njima.
    Sad upotrebljvamo demezanu od 3 litare ,deblja plastika i nezgoda vise nije bilo.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Boce su popucale naknadno, nakon 15-20 dana , kao da se nastavilo vrenje u njima.
    Sad upotrebljvamo demezanu od 3 litare ,deblja plastika i nezgoda vise nije bilo.
    to nisu bile dobro zatvorene, trebaju bit cvrsto zatvorene da zrak ne ulazi unutra i da ne fermentira secer jer pri tom nastaje CO2, plin koji se nakuplja pa boca na kraju pukne od pritiska.

ja bi uvijek izabrala staklo a ne plastiku. nekako mi se cini zdravije.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    ja bi uvijek izabrala staklo a ne plastiku. nekako mi se cini zdravije.
    Definitivno! Pogotovo sadržaj visoke temperature i plastika ne idu zajedno (iz zdravstvenih razloga, a ne zato što bi se plastika mogla izvitoperiti).

Inače, ako imate nekoga tko radi u bolnici, zamolite da vam skupe politrene boce od infuzije. To je zasigurno kvalitetno staklo i zdravstveno ispravno. Problem je onda jedino sa čepovima, no može poslužiti celofan s gumicom.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima li još netko ideja gdje ih kupiti?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

poljoapoteke znaju imati staklene boce kao za vino

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: prazne boce za sokove

Citiraj Loli prvotno napisa
    Gdje se mogu kupiti prazne staklene boce s originalnim čepovima od pola litre i litre? Vraćali smo se iz čk i usput nabrali dvostruku količinu bazge pa se bacamo na proizvodnju soka...Ovo je prvi pokušaj, drž'te fige da uspije, ali nemamo dovoljno boca, a ak bude ok, nešto bi i poklonili pa bi htjela da boce pristojno izgledaju. Nekak si mislim da bi moglo biti u dućanima tipa Getro, ali da si uštedimo puta i vremena sutra, ako netko zna, nek' javi.
    Hvala!
    bumbar na staroj samoborskoj. tvornica boca i sveg stakla, ima i svakakvih čepova.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a kako vi radite taj sok da vam je vruć? moja se bazga natapa od subote navečer, večeras ću ju ocijedit kroz gazu, stavit šećer i na kraju lim kiselina. i u boce

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko se sjećam, sok od bazginih CVJETOVA moja mama radi da prokuha vodu i šećer, u ohlađeno potopi cvjetove, ne znam koliko točno to stoji, pa ocijedi, doda limunske kiseline i zatvara u staklene boce s oriđiđi čepovima (moja mama skuplja kao hrčak te boce, jer zna da će joj trebati ili za sok ili za kuhani paradajz, a kad zatreba angažiramo i rodbinu i susjede).
    Sok od bazginih BOBICA ona kuha sa šećerom, procijedi/propasira, još malo kuha i vrućeg lijeva u staklene flaše koje je zagrijala u pećnici, ali sad se ne sjećam je li zatvara vruće ili kad se skroz ohladi.

U plastiku vrući sok nikako, oslobađa se dioksin.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Koliko se sjećam, sok od bazginih CVJETOVA moja mama radi da prokuha vodu i šećer, u ohlađeno potopi cvjetove, ne znam koliko točno to stoji, pa ocijedi, doda limunske kiseline i zatvara u staklene boce s oriđiđi čepovima
    tako i ja, samo ja ne prokuhavam vodu i šećer, nego samo ubacim u ocijeđeno i svako malo promiješam. brzo se otopi.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    poljoapoteke znaju imati staklene boce kao za vino
    Pod zidom, na dolcu, u poljoapoteci :D :D

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sumoopskrba?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

willow-tree je već rekla
    Bumbar na staroj samoborskoj ima sve što možeš zamisliti od boca (normalnih, malih, neobičnih, s kruškom unutra...) i zatvarača.

http://www.bumbar.hr/home.php?page=2&node=1

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •