-
SALMONELA- MORALNE DVOJBE
DJECA SU MI DOBILA CRIJEVNU VIROZU ZBOG KOJE SU OSTALA U BOLNICI. DA BI SE PO OTPUŠTANJU IZ BOLNICE ISPOSTAVILO DA JE RIJEČ O SALMONELI. MALI JU JE ODMAH IZGUBIO I NAKON TJEDAN DANA STOLICA JE BILA NEGATIVNA NA TESTOVIMA, NO DJEVOJČICA NIJE. SADA JE VEĆ 6 TJEDANA KOD KUĆE I VRTIĆ JOJ STRAŠNO NEDOSTAJE. O TOME SAM PRIČALA SA JAKO, JAKO PUNO LJUDI I KOMENTARI SU RAZLIČITI. NEKE MAME SU MI REKLE DA SU DJECU NAKON AKTIVNE FAZE BOLESTI NAJNORMALNIJE BEZ PUNO PRIČE UKLJUČIVALI I VRTIĆ. NEKI SE TOGA MANJE ILI VIŠE BOJE, PA MI KAŽU DA NIJE FER TAKOV DIJETE DATI U VRTIĆ KAD JE MALA ALI POSTOJEĆA VJEROJATNOST DA SE NEKO DRUGO DIJETE ZARAZI.
JA DOISTA NEBIH VOLJELA DA SE NTKO ZARAZI OD MOG DJETETA, S DRUGE STRANE JAKO JU JE TEŠKO GLEADTI KAKO PLAĆE ZA VRTIĆEM, ZA ZAVRŠNOM PREDSTAVOM U VRTIĆU ZA KOJU SE TAKO VRIJEDNO PRIPREMALA ITD. IMA LI TKO KAKAV SAVJET ???
-
ako si dobila dopuštenje liječnika da smije ići u vrtić, onda pretpostavljam na nema opasnosti za drugu djecu što se tiče zaraze
-
PA, FORA JE U TOME ŠTO JE NAŠA LJEČNICA TRENUTNO NA GODIŠNJEM, A RAZGOVARALI SMO SA 3 PEDIJATRA ČIJE JE MIŠLJENJE VRLO RAZLIČITO.
JEDAN DIO NJIH KAŽE DA NIJE OK REĆI NEKOM DA NE MOŽE U VRTIĆ AKO JE JAVNA TAJNA DA DJECA S RAZNO RAZNIM BOLESTIMA IDU U VRTIĆ POD ANTIBIOCIMA, A ONA JE ZARAZNA SAMO AKO NAKON STOLICE DOBRO NE OBRIŠE RUKE.
DRUGI KAŽU NI SLUČAJNO U VRTIĆ
A TREĆI KAŽU DA JEDAN DIO LJUDI ŽIVI SA SALMONELOM NAJNORMALNIJE, ODNOSNO DA NEMA SIMTOMA. I DA SE NAPRAVI ANALIZA TRENUTNO PRISUTNE DJECE U VRTIĆU DA BI SE NAŠLO ČAK 20% NJIH KOJI IMAJU SALMONELU, A DA O TOME NEMA POJMA....
-
ali bez ispricnice koju daje pedijatar ju ni ne mozes poslati u vrtic, tako je kod nas
-
kod nas nije tako, u bivšem vrtiću je bilo, ali u ovom u kojem smo sada nije !!
-
Mi kad smo imali salmonelu, na epidemiološkom su rekli da oni nisu za to da dijete ne bude u kolektivu za vrijeme bolesti, dakle da može ići. Ali teta u jaslicama je zamolila, ako postoji ikakav način da je pustimo doma, jer u principu mnogi roditelji su već samo zato jer znaju da je moja ima, digli frku tipa: joj nije valjda moja bila blizu :shock:
Pa je teta svima objašnjavala što je salmonela, kako se prenosi i liječi.
Da bi njena pedijatrica rekla da dijete ni slučajno u grupu, otvorila mi bolovanje na mjesec dana, kad sam rekla zašto ? Ona kaže da nije stvar samo u opasnosti nje za okolinu,već da je vrlo važno da za vrijeme infekta salmonelom, ne pokupi neku drugu vrtićku boleštinu, jer je organizmić iscrpljen. I tu sam se složila s njom.
-
da, ali moja mala ima salmonelu već 6 tjedana i nitko, ama baš nitko ne zna reći koliko još dugo to tako može. Znam jedan slučaj do 1,5 godinu života djeteta!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma