Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 147

Tema: Reklama za adaptirano mlijeko na SuperRTL-u

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Reklama za adaptirano mlijeko na SuperRTL-u

To me je stvarno iznenadilo. Ja sam mislila da se ne smije reklamirati na televiziji adaptirano mlijeko za bebe, a ovo je njemačka televizija i još k tome namjenjena djeci, a i inače se po reklamama vidi da su ciljane na populaciju majki od 20 do 40 godina. Reklama se pojavi jednom u rano poslijepodne. Mislila sam da to nije dopušteno u cijeloj EU. Buckasto dijete od oko 6 mj. drži flašicu, obiteljska idila i bezbrižan izraz majčinog lica...
    Taj program se kod nas masovno gleda preko satelita. Proizvod se zove Aptimel. Ne znam je li krše neko pravilo o reklamiranju.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

u daaaa krse

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i šta sad možemo? samo komentirati ili nekako reagirati?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Što je loše u toj reklami? Da je više takvih reklama, mame koje ne mogu dojiti barem bi znale koje vrste adaptiranih mlijeka postoje, koje je najkvalitetnije, na koji način se priprema, sterilizira itd itd.

Te reklame neće nagovoriti majke da prestanu dojiti svoju djecu, a pomoći će onim majkama koje ne mogu dojiti iz nekog razloga i pomoći im u odabiru najboljeg adaptiranog mlijeka za svoje bebice.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Tina406 prvotno napisa
    Što je loše u toj reklami? Da je više takvih reklama, mame koje ne mogu dojiti barem bi znale koje vrste adaptiranih mlijeka postoje, [koje je najkvalitetnije, na koji način se priprema, sterilizira itd itd.
    .
    ti stvarno mislis da ces TO saznati iz reklama?
    zar stvarno mozes reci da si iz npr. reklama saznala na koji nacin tvoj omiljeni stolnjak postaje snjezno bijel? i da je fax manje kvalitetan od persila a ovaj pak od ariela, etc?

na pedijatru je da te informira o vrstama, kvaliteti, nacinu hranjenja i pripremi... stoga, ne mozes reci da ce bez reklama majke zivjeti u neznanju.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ar stvarno mozes reci da si iz npr. reklama saznala na koji nacin tvoj omiljeni stolnjak postaje snjezno bijel? i da je fax manje kvalitetan od persila a ovaj pak od ariela, etc?
    Upravo to, iz reklama si sad nabrojala dosta proizvoda. Tako ćeš iz reklama saznati o kojim je proizvodima riječ, pa ćeš znati o čemu se treba dalje raspitivati. Kod pedijatra ćeš saznati one proizvode koje on sam promovira. Ugl. je to (kršitelj koda) koji je na dnu po kvaliteti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tina406 meni niti Ariel, niti jedan drugi detergent nije oprao veš onako kako to demonstriraju na reklamama. Uvijek ostanu mrlje. Tako je i s adaptiranim - ne može biti toliko dobro koliko ga nahvali onaj koji ga proizvodi.
    Zašto onda i mi, mame dojilje ne bismo na sva usta hvalile ono što mi proizvodimo za svoju djecu - majčino mlijeko - najbolja hrana za dijete.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To sto se nesto puno i na sva zvona reklamira ne znaci da je dobro ili najkvalitetnije, nego ta kompanija ima puno love za marketing.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tako je i s adaptiranim - ne može biti toliko dobro koliko ga nahvali onaj koji ga proizvodi.
    Zašto onda i mi, mame dojilje ne bismo na sva usta hvalile ono što mi proizvodimo za svoju djecu - majčino mlijeko - najbolja hrana za dijete.
    Da, ali majke koje ne mogu dojiti nemaju drugi izlaz nego hraniti bebu AM. Stoga, reklame bi dobro došle da SAZNAJU koja mlijeka postoje na tržištu i onda dalje saznati koje je od tih najkvalitetnije, pošto one same NE PROIZVODE mlijeko koje bi u svakom slučaju bilo najzdarvije, ali ga jednostravno NEMA!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zato treba pitati pedijatra
    jerbo bi svaka reklama rekla ovo: kupite mene ja sam najbolji!

i šta možeš saznati iz tog?
    ništa

a mami koja ima bebu u skoku i koja plače i cendrava je i sisa non-stop (takav je skok) najmanje treba slika sretne mame + sretna beba+ bočica formule

njoj treba savjewt: to je skok, izdrži još malo

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    zato treba pitati pedijatra
    jerbo bi svaka reklama rekla ovo: kupite mene ja sam najbolji!
    samo dijete nije veš pa da možeš eksperimentirati s raznim praškovima za pranje pa i ako uništiš neki komad možeš reći šteta, ali ajd dobro kupit ću si novi...
    moj je B reka da će ić u Peveca kupit sestru

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Teško da će te reklame nagovoriti tu majku da prestane dojiti, a ako hoće, onda će ju isto tako nešto ili netko drugi nagovoriti. Uostalom, svaka mlada mama zna da postoji AM, tako da opet može sama odlučiti hoće li dojiti ili ne. No, koliko mmladih mama baš same odustanu od dojenja? Jako malo. A koliko mladih mama iz nekog razloga ne može dojiti? Jako puno! I one već sve znaju da posotji AM, mnoge su i same bile na tome kao male. Stoga, kada se već zna da posotji, čemu onda braniti reklame? Čemu braniti tim mamama koje ne mogu dojiti, da vide i znaju kakva je ponuda na tržištu?

Zašto je teško pronaći pravilni načinn pripreme i ostale sitnice u pripremi (koje su jako važne za razvoj djeteta) općenito po netu. Zašto na stranicama Rode nema jedan odvojeni dio o AM? Zašto na ovom forumu nema niti jedan topic, a kamoli podforum o AM. Začudili biste se kolike majke hrane svoje bebe AM ili pak kombiniraju. Zašto se o tome ne govori javno i brane se reklame? Još malo pa će majke koje time hrane svoju djecu palit na lomači jer ne doje!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

tina pogledaj oko sebe šta je marketing u stanju napraviti...

zašto braniti reklame? baš iz ovog gore razloga...
    i za tvoju informaciju ima puno mladih i starih mama koje prestaju dojiti svojom voljom - moja šogi nije niti jedno dojila vlastitom voljom... evo ti jednog indikativnog podatka sa skoro pa vlastite kože -
    povući ću paralelu s nekim istraživanjima i reći kako moja dojena djeca (Iv 14 mj, B 20 mj) nemaju problema s nikakvim alergijama (do sada, kuc-kuc) a njeno su svo troje alergičari a najmlađa i astmatičar... prestala je dojiti kako bi mogla koristiti kontracepciju i tablete za mršavljenje :shock: ali to je njen izbor...

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

No, koliko mmladih mama baš same odustanu od dojenja? Jako malo.
    rekla bih suprotno.istraživanje unicefa kaže da samo 17% posto majki isključivo nakon mjesec dana. nije moj stav, nego rezultat istraživanja.

A koliko mladih mama iz nekog razloga ne može dojiti? Jako puno!
    rekla bih suprotno.Medicinski gledano samo nekoliko (5-6%). opet, nije moj stav nego rezultat znanstvenog istraživanja

Stoga, kada se već zna da posotji, čemu onda braniti reklame? Čemu braniti tim mamama koje ne mogu dojiti, da vide i znaju kakva je ponuda na tržištu?
    Bit/svrha reklame/marketinga je u uvjeravanju, a ne u pružanju znantsveno utemeljenih, objektivnih činjenica.A proizvodi o kojima ovisi zdravlje djece ne smiju biti prepušteni uvjeravanju, nego stručnjacima (pedijatrima) koji bi trebali majku informirati o izboru na temelju znanstvenih činjenica.

Zašto je teško pronaći pravilni načinn pripreme i ostale sitnice u pripremi (koje su jako važne za razvoj djeteta) općenito po netu.
    To bi isto bilo kad da doziranje antibiotika za neku bolest tražiš na netu.AM nije prašak za robu. to je pripravak kojeg treba koristiti kao i lijek - u skladu s uputstvima. Pravilni način pripreme bi trebao biti jasno istaknut na pakiranju AM. isto tako bi trebale biti nabrojane opasnosti od nepravilnog korištenja formule.

Zašto na stranicama Rode nema jedan odvojeni dio o AM?
    Roda je od rujna 2003. godina članica IBFANa - krovne asocijacija svih koji štite, promiču i pružaju podršku dojenju te podržavaju principe Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko.

Zašto na ovom forumu nema niti jedan topic, a kamoli podforum o AM.
    vidi ovdje
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=50230

Još malo pa će majke koje time hrane svoju djecu palit na lomači jer ne doje!
    Nikoga se neće paliti na lomači. Odluka o dojenju ili nedojenju je odluka majke same, i nitko nema pravo utjecati na nju. Mi se zalažemo za pravo na informirani izbor - da svaka majka u trenutku kada donosi tu odluku ima na raspolaganju sve činjenice, objektivne i znanstveno utemeljene o svim prednostima i nedostacima dojenja i hranjenja adaptiranim mlijekom. i da na temelju toga donese odluku, a ne zato što je proizvođač xy rekao da je njihovo mlijeko po sastavu najsličnije majčinom, i još ima hrpu vitamina i minerala, te time doveo majku u zabludu kako je dojenje i AM isto, ili još gore, kako je AM bolje od dojenja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

. No, koliko mmladih mama baš same odustanu od dojenja? Jako malo. A koliko mladih mama iz nekog razloga ne može dojiti? Jako puno! !
    vidiš, prva pretpostavka ti je kriva
    95% žena je u potpunosti sposobno dojiti tj. imaju funkcionalne mlječne žljezde

pa ipak 50% njih odustaje nakon 2. skoka u razvoju (oko mjesec i pol) , ostatak odustaje nakon najčešće i najtežeg skoka u +razvoju tj. sa 3 mj
    a 18% ih doji još nakon 6mj

to su ti brojke

jako puno ih odustaje zbog krivih sabotažnih savjeta, da ih sad ne nabrajam, odustaju jer nailaze na probleme za koje ne znaju da imaju riješenje

a mnoge od njih i ne znaju da ako i krene nizbrdo pa je formula već ubaćena u dojenje, da postoji mogućnost povratka na sisu, samo na sisu

manji % je žena koje ne žele dojiti, i to je njihova odluka

A koliko mladih mama iz nekog razloga ne može dojiti? Jako puno!
    a sad gle ovo: mi , ljudi, kao vrsta postojimo najmanje 10 000 god, adaptirano postoji zadnjih 60-ak god
    da je tvoja tvrdnja istinita tj. da je večina žena nesposobna dojiti (fizički nedostatak) onda bi večina beba umirale od gladi, a prema % koje sam navela samo bi 18% beba preživjelo
    a da je to istinito nas ne bi bilo blizu 6 miljardi na Zemlji, jer bi izumrli u prvih 200-tinjak godina

osim toga, vidiš ti si žrtva marketinga adaptiranog, jer upravo točno takav stav stoji u knjižici Milupina prva godina (proizvođač adaptiranog) koja se dilalal okolo kao poklon mladim mamam

nije normalno da su večina žena nesposobne oddojiti svoju djecu
    kao što si ti rekla

normalno je da se pojave problemi, no svi su rješivi sa pravim savjetima

zabranu reklamiranja ad-a nije izmislila Roda

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

njeno su svo troje alergičari a najmlađa i astmatičar... prestala je dojiti kako bi mogla koristiti kontracepciju i tablete za mršavljenje
    MM i ja smo djeca koja su odrasla na AM pa smo zdravi, nismo niti alergičari niti astmatičari. Kao i mnoga druga djeca koje znam, koji su već sada odrasli ljudi. Tako da to baš i nije pretežito povezano. Isto tako znam djecu koja su dojena a lergična na sve i svašta.

a sad gle ovo: mi , ljudi, kao vrsta postojimo najmanje 10 000 god, adaptirano postoji zadnjih 60-ak god
    da je tvoja tvrdnja istinita tj. da je večina žena nesposobna dojiti (fizički nedostatak) onda bi večina beba umirale od gladi, a prema % koje sam navela samo bi 18% beba preživjelo
    Pa što je najgore u prošlosti su bebe umirale, bebe su nošene drugim majkama dojiljama na dojenje, bebe su hranjene prženim brašnom na mlijeku itd. itd..

osim toga, vidiš ti si žrtva marketinga adaptiranog, jer upravo točno takav stav stoji u knjižici Milupina prva godina (proizvođač adaptiranog) koja se dilalal okolo kao poklon mladim mamam
    Da bar, ne bi mi Tia bila na (kršitelj koda)u na početku. :/

nije normalno da su večina žena nesposobne oddojiti svoju djecu
    kao što si ti rekla
    Zašto to nije normalno? To je realnost draga moja. Pogotovo u današnjem životu punog stresa!

zabranu reklamiranja ad-a nije izmislila Roda
    Nije, ali podržava. A apsurdno i pretjerano je regiranje upravo Rode na čestitku u pošti na bočicu. Pa zar stvarno mislite da će majke koje dobiju čestitku na bočicu odustati od dojenja?? :shock: I zar majke dojilje ne davaju svojim bebachima malo prokuhane vodice ili čajića? Ili to rade na žličicu??

Bit/svrha reklame/marketinga je u uvjeravanju, a ne u pružanju znantsveno utemeljenih, objektivnih činjenica.A proizvodi o kojima ovisi zdravlje djece ne smiju biti prepušteni uvjeravanju, nego stručnjacima (pedijatrima) koji bi trebali majku informirati o izboru na temelju znanstvenih činjenica.
    Ako si ti sklona uvjeravanju reklamama ne znači da su i svi ostali. Svi znamo što znače reklame. Mene neće uvjeriti reklama da je baš taj proizvod naj naj, ali ću preko tih istih reklama koje tebe uvjeravaju, saznati koji proizvodi se nude na tržištu i po tome ću znati koje proizvode mogu tražiti i bolje proučiti i izabrati!

To bi isto bilo kad da doziranje antibiotika za neku bolest tražiš na netu.AM nije prašak za robu. to je pripravak kojeg treba koristiti kao i lijek - u skladu s uputstvima. Pravilni način pripreme bi trebao biti jasno istaknut na pakiranju AM. isto tako bi trebale biti nabrojane opasnosti od nepravilnog korištenja formule.
    Da, trebalo bi. Uputstva za pripremu jes na pakiranju, ali ima još dosta drugih sitnica koje su isto tako važne, a nema ih. Stoga bi Rode mogle malo i u tu svrh educirati majke nedojilje, jer i one postoje.

Roda je od rujna 2003. godina članica IBFANa - krovne asocijacija svih koji štite, promiču i pružaju podršku dojenju te podržavaju principe Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko.
    To bi bilo sasvim u redu i prekrasno kada bi sve bilo u granicama normale. Opet se vraćam na početak mojeg posta o pošti i zabrani čestitke na bočicu.

Odluka o dojenju ili nedojenju je odluka majke same, i nitko nema pravo utjecati na nju.
    Upravo tako. Kao što vaše promoviranje dojenja majke koje su odlučile ne dojiti neće nagovoriti da promijene mišljenje (pa vaše promoviranje u većini slučajeva prelazi u forsiranje), tako i majke koje doje reklame AM-a neće nagovoriti da prijeđu na njega. To je odluka majke. I zato treba imati sve opcije otvorene. Pogotovo majke koje NE MOGU dojiti, pa se još osjećaju omalovažene zbog vas Roda, a to nisu nikako.

Mi se zalažemo za pravo na informirani izbor - da svaka majka u trenutku kada donosi tu odluku ima na raspolaganju sve činjenice
    Ne, vi forsirate samo dojenje.

te time doveo majku u zabludu kako je dojenje i AM isto, ili još gore, kako je AM bolje od dojenja.
    To nigdje ne piše. Na proizvodima AM-a i na letcima (do koji je skoro pa nemoguće doći) je uvijek prvo naglašeno da je majčino mlijeko najbolja hrana za vaše dijete. Nigdje nisam još pročitala da je AM bolje od majčinog. Tako da te zablude nema.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

osvrnut ću se samo na ovo:

Dojene bebe pokazuju smanjenu sklonost alergijama, osobito ako je u obitelji poznata nepodnošljivost prema kravljem mlijeku ili mliječnom šećeru (laktozi) ili neka druga nepodnošljivost prema određenoj namirnici - dojenje od najmanje 6 mjeseci može tu sklonost smanjiti ili produljiti njeno izbijanje.
    ja sam samo u prethodnom postu dala očit primjer potvrde ove teze...

Pa što je najgore u prošlosti su bebe umirale, bebe su nošene drugim majkama dojiljama na dojenje,
    bebe umiru i danas ... a normalnije mi je da druga žena hrani moje dijete nego neka krava nafilana antibioticima i tko zna čime sve ne...

Zašto to nije normalno? To je realnost draga moja. Pogotovo u današnjem životu punog stresa!
    ne, nije realnost nego uspješan utjecaj farmaceutskih i inih firmi u marketingu... realnost je da je 96 % majki savršeno sposobno dojiti...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tina, buduci sam stekla dojam da si ti mama koja se voli informirat i educirat sto je super, ajde procitaj jos koji topic na ovom pdf-u zastitimo dojenje pa onda podji na pdf problemi i poteskoce s dojenjem.

nadam se da ces promijeniti misljenje i o rodi i shvatiti na kojem principu roda djeluje.

samo mali broje zena stvarno NE MOZE dojiti, ostale naidju na probleme i bez adektvane podrske i zbog krivih savjeta predju na AD i prestaju sa dojenjem.

ako neka mama na temelju informiranog izbora ne zeli dojiti ili ima neke svoje osobne razloge to je u redu i njezino je pravo i ja je ne osudjujem. samo me zalosti jako sto vecina dobije krive i netocne informacije i neadekvatnu podrsku zbog koje prestaje dojenje.

nemoj se osijecat napadnutom niti ko da su ovde freakovi koji nemaju razumijevanja za nisat drugo nego za dojenje jer to nije tako. samo ti pokusavamo objasnit svoje stavove i drago mi je da pises.

vjerujem da ce ti kad se malo vise sa radom udruge i procitas vise o dojenju puno toga biti jasnije. jos vise se nadam da ces dojiti svoje drugo dijete ako i sama tako zelis.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

na jednom nedavnom topicu je sve lijepo napisano.

roda ne forsira dojenje nego daje majkama pravo na točnu informaciju o dojenju koja se danas rijetko nalazi. za razliku od raznoraznih brandova AD koje i ja znam mada dojim jer pročitam poneki časopis za majke i bebe koji su ih prepuni.

stvar je u tome da su nerijetki sukobi na forumu oko dojenja/ne dojenja pa se stječe takva slika, a ako se ne varam, svak može pisati po forumu i trenutno nas je nekih 3000, a članova rode koji su svakih 15 dana napadnuti nema ni 300.

nek me netko ispravi ako griješim.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam samo u prethodnom postu dala očit primjer potvrde ove teze...
    I to je u redu. Nisam opovrgla dojenje, hvala bogu da je to najzdravije za bebe, samo sam naglasila da bebe na AD nisu sklonije alergijama nego bebe na majčinom mlijeku, jer sami samam živi dokaz. Imam jaki imunitet, rijetko kad sam bolesna, alergična nisam na apsolutno ništa (osim na penicilin kao i moja mama koja je dojena).

a normalnije mi je da druga žena hrani moje dijete nego neka krava nafilana antibioticima i tko zna čime sve ne...
    Onda krave nisu bile nafilane antibioticima, a danas su bebe na AD a ne na kravljem mlijeku.

realnost je da je 96 % majki savršeno sposobno dojiti...
    Relanost je da mnoge majke koje mogu dojiti nemaju tu kvalitetu mlijeka i bebe im ne napredju kako treba, ili uopće ne napreduju, ali podržane Rodom te majke i dalje forsiraju svoje bebe dojenjem. To je po meni bolesno. Čitala sam mnoge postove na ovom forumu i zgražala se majkama koje jure djecu po kući sa sisom, čije bebe kada se stavljaju u položaj za dojenje urliču od plača, što jedne druge podržavate kada beba na mjesec dobije 200 g. To nije normalno. Normala je nekih 600 g, iako je i to malo. Svakako ima majki sa dobrim mlijekom. Evo jedna gđa koju sam srela kod pedijatra, beba je dojenjem dobila 1700 g. Svaka čast. Ali one koje nemaju tako dobro mlijeko, treba nadohranjviati bebice. Beba treba napredovati kako spada.
    To je o majkama koje su sposobne dojiti.

Da se razumijemo, ja nisam nikako protiv dojenja. I sama sam dojila 1 mj. koliko sam mogla. Izdajala se da navučem čim više mlijeka, ali kad nešto ne ide, onda se treba pomiriti s tim i tražiti drugo rješenje za svoju bebicu.
    Koliko sam pročitala, Roda je i protiv upotrebe izdajalice! :shock: i hranjenja bebe majčinim mlijekom na bočicu. Pa zar smo toliko otišli unazad sa svime time, a da i ne govorim o platnenim pelena.

tina, buduci sam stekla dojam da si ti mama koja se voli informirat i educirat sto je super, ajde procitaj jos koji topic na ovom pdf-u zastitimo dojenje pa onda podji na pdf problemi i poteskoce s dojenjem.
    Pročiotala sam puno na ovom forumu. Skoro cijelu trudnoću sam čitala, i sada i zaista nisam se našla u jako mnogo tema, na mnoge sam se čak i zgražala. Kao i mnoge druge majke koje na drugim forumima pišu i razmišljaju sasvim normalno i moderno da tako moram reći.

nadam se da ces promijeniti misljenje i o rodi i shvatiti na kojem principu roda djeluje.
    Roda bi mogla djelovati na milijun drugih težih i važnijih problema, a Roda se osvrnula na dojenje i na sve prirodno. Roda se osvrnula na majke koje vole i paze svoju djecu.

Zašto Rode nisu po rodilištima recimo i tamo majke podučavaju pravilnom načinu dojenja, nisu sva rodilišta voljna na taj način imati strpljenja sa novim mamama, zašto su se rode osvrnule najviše na promoviranje dojenja i nekakva reagiranja zabranama reklama, čestitki (to mi nikada neće biti jasno) i na takve nebitne stvari u životu, kada ima mnogo većih i stvarnijih problema.

Zašto je udruga roda najviše zaokupljena gradom Zg-om, a gdje je ostala cijela lijepa naša??

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tina ja mislim da ipak ne možemo uspoređivati nas koji smo zdravi, a odrasli na AD (i ja tu spadam) i našu djecu jer je ipak prije 30godina bio zdraviji život. i te krave koje se non stop spominju stvarno nisu bile na antibioticima. Šta opet ne garatira da smo pošteđeni svega, imamo mi još živjeti.

Začuđujuće je to što kažeš da si gotovo sve pročitala na stranicama udruge pa i dalje govoriš da mnoge majke ne mogu dojiti jer im je mlijeko loše.

I moje je dijete dobijalo malo na težini pa ali nisam dala AD baš zbog dobrih stručnih članaka uz pomoć kojih sam uspjela riješiti svaki problem na koji smo naišli. i dojila sam isključivo 6 mj i dojimo i dalje uz dohranu.

Nije istina da je 600g mal prirast. Ja sam se vodila za onim da je za neke bebe dovoljno i 480g mj prvih 6mj, a dalje 240g mj prema LLL.

I nisam ga hranila bočicom sa izdojenim da ne poremetim ritam pošto nisam imala potrebe jer nisam radila. I koristim platnene i ne znam što je tu :shock: ?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ako si toliko bila po forumu onda si valjda mogla pronaći i odgovore na sva ova pitanja... odgovarano je na njih milijun puta...

ja sam rodinu filozofiju vezanu uz dojenje kao svoju prihvatila puno prije nego sam uopće čula za rodu jednostavno jer mi je ona toliko prirodna da dolazi sama po sebi... i prestala sam dojiti puno prije nego sam čula za rodu (na forum sam se prištekala prije nepunu godinu)

tako da što se mene tiče ovo sve je toliko logično, normalno i pravi slijed stvari da su objašnjenja suvišna... u rodi sam jer razmišljam po istom principu, a ne zato što su me frikuše uvukle u svoju sektu... svim mojim frikušama

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Opet naglašavam da nemam apsolutno ništa protiv dojenja i sama bi dojila da sam imala mlijeka. I teško sam podnijela potpuni prelazak na AD, jako teško. Tako da ne vidim u čemu griješim. Samo naglašavam da udruga malo pretjeruje u forsiranju dojenja i zabrani reklama, čestitki, malih bočica Jane...

Zašto rode nisu tako uporne u reagiranju bitnijih problema?
    Evo recimo, mi smo Tiji platili belgijsko cjepivo 6u1 450 kn jer je bolje i nema nuspojava, inače bi dobila besplatno kanadsko cjepivo 5u1 sa raznim nuspojavama do kojih može i ne treba doći, ali čemu riskirati? Ja te nuspojave svojoj curici nisam htjela dopustiti. I dalje ćemo joj plaćati bolja cjepiva, nema veze što su skupa, možemo si priuštiti. Ali što je s onima koji si to ne mogu priuštiti i da im bebe ni krive ni dužne dobiju temp, da ih boli guza itd. Zaašto tu roda recimo ne reagira i da sve bebe dobiju bolja cjepiva bez nuspojava.

Glavno da se zabranjuju gluposti i nebitne stvari koje ne utječu na nikoga osim na razmišljanja rode.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Opet naglašavam da nemam apsolutno ništa protiv dojenja i sama bi dojila da sam imala mlijeka. I teško sam podnijela potpuni prelazak na AD, jako teško. Tako da ne vidim u čemu griješim.
    a koliko si dojila ako smin znat? ako ne zelis o tome pricas ispricavam se na pitanju.

ja i dalje mislim da nisi dobro procitala topice i dovoljno se informirala o radu Rode.

tila san maloprije napisat da pogledas po pdf-ovima i da mi nadjes te topice na kojima se majke napada zato sto ne doje i di rode misle da su majke koje ne doje lose. aj pliz. pa da znam o cemu pricas. ili je to samo tvoje krivo stvoreno misljenje? ili jos jedan mit?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citat:
    a normalnije mi je da druga žena hrani moje dijete nego neka krava nafilana antibioticima i tko zna čime sve ne...

Onda krave nisu bile nafilane antibioticima, a danas su bebe na AD a ne na kravljem mlijeku.
    a AD se proizvodi od.....?

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zhabice, već je napisala:

I sama sam dojila 1 mj. koliko sam mogla. Izdajala se da navučem čim više mlijeka, ali kad nešto ne ide, onda se treba pomiriti s tim i tražiti drugo rješenje za svoju bebicu.

Koliko sam pročitala, Roda je i protiv upotrebe izdajalice! :shock: i hranjenja bebe majčinim mlijekom na bočicu. Pa zar smo toliko otišli unazad sa svime time, a da i ne govorim o platnenim pelena.
    Tina406, ovo sam zadnje zacrvenila jer mislim da si posve krivo shvatila, gdje god da si to pročitala na forumu...
    Rode (a tu treba smatrati članove Udruge) nisu isključive, niti su frikuše kakvima ih se voli prikazivati (na drugim forumima) - što bi svatko mogao i sam uočiti - kada bi si dao truda pročitati njihove postove na svakom topicu.
    U stvari, taj tvrđi stav češće dolazi od nas Forumaša (dakle ne članova) - na što nas Rode neprekidno i neumorno podsjećaju ( ).

Ono što sam ti željela reći, jest da se mogu poistovjetiti sa tobom, i shvaćam što želiš reći. Evo moje priče:
    Leona sam uspjela dojiti svega 1,5 mjesec (isključivo moje mlijeko, divno nam je od početka išlo i patronažna nas je jaaaaako hvalila) i to popodne kada sam shvatila da kurim 40, da imam teški i jaaaaako bolni mastitis, kada mi je sestra iz bolnice ZABRANILA dojiti dijete, natrpala me antibioticima i poslala doma u suzama, ja sam daljnih 3 sata tulila svekrvi i vlastitoj mami na telefon zato što moram djetetu dati fuuuuj bljaaaaak umjetno mlijeko. Meni je to bio kraj svijeta. I sa knedlom u grlu sam napravila tu prvu bočicu. Nisam mu je ja dala, nego MM, zaista mi se srce slamalo.
    I..... ma što bih dala da sam tada imala pristup internetu i da sam se mogla educirati više....!!
    Vidiš, čak niti tada mi nije palo na pamet sjetiti se neke tamo reklame za (kršitelj koda)/(kršitelj koda) ili sl. U ljekarni me savjetovala magistra i to je bilo to. Na poleđini kutije sam saznala sve što mi je trebalo, nikakva reklama mi nije bila potrebna.

S druge strane, ovaj "skok" za koji tek sada čujem, mi se desio nedugo nakon tog mastitisa, ja nisam znala za njega i bila sam uvjerena da sve kreće nepovratno nizbrdo.
    I kolike sam se noći izdajala u mraku kupaone, da ne probudim svoje uspavane dečke, i plakala nad sve manjom i manjom količinom mlijeka.
    I moje mlijeko je postepeno zamjenjivala sve veća količina adaptiranog .

Vidiš, ja ne shvaćam kako mame ne prepoznaju jednu od najvrijednijih stvari koje mogu pružiti svojem djetetu - svoje, vlastito mlijeko. Zašto mislimo da nešto umjetno može biti bolje od prirodnog?
    Čudni smo mi ljudi. Generalno govoreći, valjda je lakše uzeti tabletu vitamina nego uzeti neku voćku. Jer - tableta ima SVE vitamine koji nam trebaju. Jabuka ih nema sve, zar ne?
    Čudno je u kojoj mjeri smo sintetizirali svoje živote, na ovaj ili onaj način, i čudimo se kako puno raznih bolesti ima danas. I pitamo se zašto?
    Znaš, i ja sam odrasla na AM i (relativno) sam zdrava osoba.
    Ipak.....voljela bih da je moja mama mene isključivo dojila i znala mi reći, kada sam ja imala krizu, da će to proći i pružiti mi podršku podršku koja mi tada strašno nedostajala.
    Zato su ovdje Rode. I zato je ovdje Forum. Da ljudi SAZNAJU. Ako žele.
    Reklama ima samo jedan cilj: prodati upravo TAJ prozvod. Ona ne nudi informaciju o SVIM proizvodima i mogućnostima. Odluka leži na pojedincu. Ali ako taj pojedinac nema punu informaciju...?

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    Citat:

Eto, čak niti to ne znaju! Pa... da im kažemo?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čudni smo mi ljudi. Generalno govoreći, valjda je lakše uzeti tabletu vitamina nego uzeti neku voćku. Jer - tableta ima SVE vitamine koji nam trebaju. Jabuka ih nema sve, zar ne?
    Čudno je u kojoj mjeri smo sintetizirali svoje živote, na ovaj ili onaj način, i čudimo se kako puno raznih bolesti ima danas. I pitamo se zašto?
    apsolutno točno

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    Citat:

Samo ću citirati dio o AD sa ****-ove stranice:

Djeca koja iz bilo kojeg razloga nisu dojena ili majka nema dovoljno mlijeka, trebaju dobivati ono mlijeko koje je po svom sastavu najsličnije majčinom mlijeku.
    Organizam je još jako osjetljiv i nezreo i nikako se ne smije davati kravlje mlijeko koje izaziva mnoge tegobe.
    Kravlje mlijeko po sastavu ne odgovara prehrambenim potrebama dojenčeta. Sadrži previše bjelančevina i premalo masnih kiselina, mineralnih tvari, ugljikohidrata i vitamina.
    **** dojenačka mlijeka su zamjena za kravlje mlijeko, a ne za majčino mlijeko.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Maya&Leon prvotno napisa
    Zhabice, već je napisala:
    hvala, previdjela sam to, i predomislila sam se u vezi svog komentara.

ali ne mogu odolit i moram reagirat na ovo:

a danas su bebe na AD a ne na kravljem mlijeku.
    AD mlijeko se radi od kravljeg mlijeka.

ispari se voda i obradi ga se i prodaje kao super nadomjestak ali ne zato jer je bolje od majcinog mlijeka ili zato jer je od svih sisavaca najslicnije majcinome mlijeku vec zato jer je najjeftinije za kupnju kao sirovina.

i to sto si ti i tm zdravi nije konacno, kad se razbolite (sto vam od srca NE zelim) kako ces onda razmisljat, pa nije tvoj zivot gotov pa da mozes donijet zakljucak kako si cilo vrime bila zdrava i da je sve u redu unatoc AD, a i da je, sto mi je drago, to ti je statisticki malen uzorak za donijet zakljucak da djeci hranjenoj na AD "nije nista!". znanstvenici su dokazali da imaju itekako posljedica po svoje zdravlje.

sva sreca da si informirana, pa ti to sve znas, sta bi bilo da nisi ...

malo provociram, a sad ozbiljno jos bi ti jednom ponovila da malo bolje i detaljnije procitas topice i malo se vise informiras, ako zelis, jer mi se cini da ovo sto znas ipak nije dovoljno i da si donijela krive zakljucke.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

H*** dojenačka mlijeka su zamjena za kravlje mlijeko, a ne za majčino mlijeko.
    pa naravno, a sta ce ti rec?! mozda: "znate gospodjo mi pravimo AD od kravljeg mlijeka ali vam to necemo kazat nego vam savjetujemo da ni slucajno ne dajete neobradjeno kravlje mljieko vec kupite nase da mi zaradimo na vama!"

naravno da se neobradjeno kravlje mlijeko ne preporuca davat maloj djeci, pa zasto im onda davat uopce i obradjeno? zato da bi netko zaradjivao na nama.

ja se slazem da ima situacija u kojima je potrebno dat AD ali takvih situacija bi bilo vrlo malo da se majkama pomogne pravilnim savjetima o dojenju a ne da ih se uvjerava da imaju slabo mlijeko, da im djeca lose napreduju, da doje svaka 3 sata, da daju onje dojke po podoju svaku po 10-15 min i jos hrpa toga. to su sve krivi savjeti i cista sabotaza.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vidiš, ja ne shvaćam kako mame ne prepoznaju jednu od najvrijednijih stvari koje mogu pružiti svojem djetetu - svoje, vlastito mlijeko. Zašto mislimo da nešto umjetno može biti bolje od prirodnog?
    Shvaćaju, zato i je jako težak period za majku kada beba počinje papati AD. Barem je meni to jako teško palo, zaista teško.
    No, ja ne razumijem kada govorite da majka ne može imati loše mlijeko ili da ima malo i sve manje mlijeka. U tome leži problem gdje majkama kojima se dogodi jedan od dva navedena problema, počne sumnjati u sebe, misliti da nije napravila sve što je trebala, da se nije dovoljno trudila "jer je nemoguće nemati dovoljnmo mlijeka" jer tako kažu rode.

Zaista je moguće. Zašto postoje klinike za provjeru majčinog mlijeka gdje je mnogim majkama dokazano da nemaju dovoljno kvalitetno mlijeko. Jednostavno nije dovoljno dobro za pravilno napredovanje njihove bebice.

Nije istina da je 600g mal prirast. Ja sam se vodila za onim da je za neke bebe dovoljno i 480g mj prvih 6mj, a dalje 240g mj prema LLL.
    :shock:
    Tia je 1. mj. dobila 700 g, moje izdojeno mlijeko + (kršitelj koda). Po pedijatrici to baš i nije bilo dovoljno, ali u granicama normale (okvirno je 600g).
    2.mj. je dobila 1100 g samo na AD -**** probiotic. Po pedijatrici jako zadovoljavajuće.
    Tako da mi ova gramaža gore od 480 i 240 g nikako ne bi bila zadovoljavajuća za moju bebu. Apsolutno nikako.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

:shock:
    Tia je 1. mj. dobila 700 g, moje izdojeno mlijeko + (kršitelj koda). Po pedijatrici to baš i nije bilo dovoljno, ali u granicama normale (okvirno je 600g).
    2.mj. je dobila 1100 g samo na AD -**** probiotic. Po pedijatrici jako zadovoljavajuće.
    Tako da mi ova gramaža gore od 480 i 240 g nikako ne bi bila zadovoljavajuća za moju bebu. Apsolutno nikako.
    Evo ti tekst:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2301

a tvoja pedijatrica vjerojatno gleda drugačije jer koristite AD. Bebe na mm dobijaju uglavnom manje na težini, mada znam i za suprotno. Da ne govorim su bitni i geni, a ne samo brojke.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja se slazem da ima situacija u kojima je potrebno dat AD ali takvih situacija bi bilo vrlo malo da se majkama pomogne pravilnim savjetima o dojenju a ne da ih se uvjerava da imaju slabo mlijeko, da im djeca lose napreduju, da doje svaka 3 sata, da daju onje dojke po podoju svaku po 10-15 min i jos hrpa toga. to su sve krivi savjeti i cista sabotaza.
    Eto pa neka se rode upute malo u rodilišta i educiraju novopečene mame.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Zašto postoje klinike za provjeru majčinog mlijeka gdje je mnogim majkama dokazano da nemaju dovoljno kvalitetno mlijeko. Jednostavno nije dovoljno dobro za pravilno napredovanje njihove bebice.
    di su te klinike? i na koji nacin je provjereno? jesi vidila ti te rezultate ili ti je neko tako reka? tko? h***?

majkama moze nestat mlijeka ako prestanu dojit ili se dojenje smanjuje, time se smanjuje i kolicina majcinog mlijeka.

cesto se dogodi da majke popuste pod pritiscima okoline da je dijete gladno i pocnu sa AD, koliko ml AD das toliko manje se mlijeka stvori, s vremenom pocnes dodavat sve vise i vise i "uvjeris" se da tvoje mlijeko nije dobro jer beba trazi jos, i na kraju prestane proizvodnja mlijeka jer dijete prstane dojit.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a zasto mislis da je to rodin posao?

to je posao medicinskog osoblja, a mame kad dodju doma mogu potrazit informacije na inerentu i naic na rodu i tu dobit tocne informacije.

nije mi jasno zasto ti je u redu da rode idu po rodilistima i educiraju a to sto imaju tesktove, savjetuju na forumu i kako sama kazes "forsiraju" dojenje nije u redu? :?

malo si mi kontradiktorna :/

al meni je bas drago da pises, samo nastavi.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    Evo ti tekst:

a tvoja pedijatrica vjerojatno gleda drugačije jer koristite AD. Bebe na mm dobijaju uglavnom manje na težini, mada znam i za suprotno. Da ne govorim su bitni i geni, a ne samo brojke.
    Mislim da bi ga ti trebala malo bolje proučiti.

Ne možeš mi reći da je normalno da beba tako slabo napreduje. To nije normalno kako god da okreneš.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne možeš mi reći da je normalno da beba tako slabo napreduje. To nije normalno kako god da okreneš.
    kako znas da nije normalno? tko ti je rekao?

a ove tablice znanstvenici dokazali da je normalno i u granciama normale. mene bas zanima otkud ti znas suprotno, daj pomozi nam, mozda mi grijesimo :?

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo ti tekst:

Mislim da bi ga ti trebala malo bolje proučiti.

Ja ti samo mogu reći da imam živog i zdravog sina kojeg sam isključivo dojila 6 mj i sa prirastom od 500g mjesečno. nisam mu dala AD jer sam znala da prati svoju krivulju. i da ne može biti debel jer nema na koga.
    sada sa 20 mj ima oko 12kg i ja to se smatram problemom.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa

a ove tablice znanstvenici dokazali da je normalno i u granciama normale. mene bas zanima otkud ti znas suprotno, daj pomozi nam, mozda mi grijesimo :?
    i mene zanima :?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a zasto mislis da je to rodin posao?

to je posao medicinskog osoblja, a mame kad dodju doma mogu potrazit informacije na inerentu i naic na rodu i tu dobit tocne informacije.

nije mi jasno zasto ti je u redu da rode idu po rodilistima i educiraju a to sto imaju tesktove, savjetuju na forumu i kako sama kazes "forsiraju" dojenje nije u redu? :?

malo si mi kontradiktorna :/

al meni je bas drago da pises, samo nastavi.
    Bilo bi pametnije i korisnije da su rode po rodilištima, jer medicinsko osoblje baš i nije od neke koristi. Rodama je teško educirati majke u rodilištima, a nije im teško pisati pisma protiv čestitki sa bočicama, protiv male Jane, naganjati novinare itd. itd.

komedija

Osim toga, svi ste zapeli za dojenje. Forsirate, no ne znam čemu kada smo se složili ( i ja sa vama) da je mm najbolje što možemo pružiti našoj djeci.) To je valjda svim majkama jasno. No vi i dalje forsirate. Čemu? Ne znam.

No nitko se nije osvrnuo na ostala bitnija pitanja koja sam postavila!
    Ne znate odgovore? Glavno da se pljuje po AD i uzvisuje mm.
    A to što je AD spas za bebe čije mame nemaju mlijeka, to nema veze. Te bebe nisu vrijedne vas roda.

Instituti za analizu majčinog mlijeka postoje u Italiji i Njemačkoj (ili Austriji). Poznajem mame koje su bile i kojima je dokazano da nemaju dovoljno kvalitetno mlijeko.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i mene zanima :?[/quote]
    Pedijatrica. I moj majčinski instinkt. Ja bi se jako zabrinula.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Shvaćaju, zato i je jako težak period za majku kada beba počinje papati AD. Barem je meni to jako teško palo, zaista teško.

No, ja ne razumijem kada govorite da majka ne može imati loše mlijeko ili da ima malo i sve manje mlijeka. U tome leži problem gdje majkama kojima se dogodi jedan od dva navedena problema, počne sumnjati u sebe, misliti da nije napravila sve što je trebala, da se nije dovoljno trudila "jer je nemoguće nemati dovoljnmo mlijeka" jer tako kažu rode.
    .
    istina, jako težak period, kao pad na nekom životnom ispitu

dosta majki koje se tu jave s problemom da nemaju dovoljnog mljeka ili im je mljeko slabo zapravo su bile žrtve loših sabotirajućih savjeta od pedijatara i sestara u rodilištu do patronažnih sestara

npr.:
    - davanje čaja ili vode i dude varalice (svo sisanje mora biti samo na dojci, svaki ml čaja/vode = toliko ml manje mlijeka u sisama)
    - dojenje svaka 3 sata (razmak za adaptirano ne za majčino čija probava traje cca 1,5h)
    - dojenje 15min 1 sisa pa 15min druga sisa , pa beba posiše samo ono prvo vodenkasto mljeko , i dakako ne dođe do masnijeg mljeka, slabo napreduje na težini = odatel ti ide to porijeklo masovnog "slabog" mljeka
    - izbacivanje noćnih podoja (davanjem formule za večernji obrok, razmak između dojenja utječe na brzinu tj. količinu mljeka)
    -obavezno izdajanje nakon podoje = vodi u hiperprodukciju, prepunjenost, mastitis, antibiotike koje ne idu uz dojenje = sabotaža, izdajanje se primjenjuje kad je potrebno
    ....

ja sam nadugo raspravljala sa jednom majkom koja nije imala dovoljno mljeka
    zašto? jer je davala i čaj i dudu varalicu, te dojila na svaka 3 sata po 20 min
    objašnjavala sam joj utančine zašto i kako je došlo do problema i manjka mljeka
    objašnjavala sam joj iz razloga što je ona svoj stav da je normalno nemati dovoljno mljeka širila dalje, tu dezinformaciju
    ...
    sve moje rečeno, argumentirano je ... zanemareno

postoje problemi, postoje i riješenja
    ad nije jedino rješenje

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i mene zanima :?
    Pedijatrica. I moj majčinski instinkt. Ja bi se jako zabrinula.[/quote]

ja se nisam zabrinula. i dojim i dalje.
    a ti bi se zabrinula mada si upravo vidjela podatke od WHO i LLL ,
    al ni njima vjeruješ, vjeruješ H***.
    Mislim da nemam više ništa reći

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A to što je AD spas za bebe čije mame nemaju mlijeka, to nema veze. Te bebe nisu vrijedne vas roda.
    znas sta, sad si me jako isprovocirala!

odakle ti molim te lipo ovo?

ajde nadji mi di je to itko od nas rekao!

nemoj mi stavlja u usta rijeci koje nisam rekla niti itko od nas, tvoji paušalni zaključci me sad upravo vrijedjaju!

ja ovako nesto nikad ne bi rekla niti to mislim! a vjerujem ni ostale cure koje s tobom ovdje raspravljaju!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mene bi bas zanimalo sto bi to bio "normalan" prirast tezine. Naime, imamo troje djece i iskustvo sa npr. srednjom kceri koja je znala dobiti skoro pa kg i po za cca mjesec dana. A imamo iskustva i sa najmladjom kceri koja je znala dobiti i samo oko 400 g za cca mjesec i po. Obje su vidno drugacije gradje, obje su uvijek bile zdrave i vesele, nikad se ovako nizak prirast nije tretirao kao problem jer je dijete bilo zdravo.
    Zasto se uporno pokusava ukalupiti u nekakve okvire djecu i njihove roditelje kojima ponekad treba samo malo ohrabrenja i poneki koristan savjet? Nije moguce da svi savjeti dojiljama koje nailaze na probleme vode u istom pravcu. I naravno da punjenje necijih dzepova nema nista s tim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tina, sigurna sam da ti nitko iz udruge ne bi zabranio pristup pa da sama pocnes djelovati i ciniti situaciju boljom.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Tina, sigurna sam da ti nitko iz udruge ne bi zabranio pristup pa da sama pocnes djelovati i ciniti situaciju boljom.

kad je ovako rjecita i uvjerena u svoje stavove, koliko bi tek mama privolila na dojenje kad bi samo znala prave informacije.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa

kad je ovako rjecita i uvjerena u svoje stavove, koliko bi tek mama privolila na dojenje kad bi samo znala prave informacije.
    Nadam se jako puno. Naravno one koje ne žele dojiti iz inih njihovih razloga. Ali one majke koje nemaju dovoljno mlijeka, ne bi forsirala.
    Kolike su majke svoj stres upravo oko forsiranja dojenja prenijele na svoje bebice. Možda se to ne piše na ovom forumu, ali čitam druge forume gdje se otvoreno piše o takvim problemima, i zaista ih je puno. I taj stres oko dojenja i forsiranje ih nije nikamo odvelo, opet su prešle na AD, a mogle su i ranije i bez da bebice pretrpe stres majke koje i one same osjećaju.
    Prolistajte malo druge forume ove tematike, pa ćete uvidjeti stvarne probleme nastale forsiranjem dojenja sa rode. Jako ih je puno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

činjenica da mogu dojiti i dezinformacija da večina majki nije sposobna dojiti ih buni, radi im konflikt u mislima

nisu Rode izmislile dojenje, za to je kriva Majka priroda ili Bog ili evolucija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •