-
austrijski paket "sretna beba"
Evo jedno inozemno iskustvo:
Od rodilišta sam odmah dobila knjižicu o dojenju koju izdaje La Leche Liga, te letak koji ziska rodilište s uputama tipa kad stupiti u odnose, kako s ranom od epiziotomije, i među ostalim da se isključivo doji minimalno 6 mjeseci (i da nije potrebno dodavati čaj ili vodu). Oni jako forsiraju dojenje. Sestre su na raspolaganju za pomoć oko dojenja stalno. Mame koj žele dati adaptirano (špricom, bočicom, čašom, žlicom ili pomoću breastfeeding seta ) to mogu, ali moraju same hraniti bebu, dakle to sestre ne rade. Način hranjenja biraju same! Taj set je nekakva pljosnata kutijica iz koje vode dvije tanke, tanke cjevčice. Kutijica s adaptiranim ili izdojenim mlijekom mami visi oko vrata, bebi se stavi cjevčice u usta zajedno s bradavicom i tako je se hrani, da ona sisa, da ne izgubi osjećaj za sisu.
Kod izdajanja (električnom izdajalicom) beba obavezno mora biti pored mame, jer njezina prisutnost potiče mlijeko
Za promo materijale raznih proizvođača (koji krše Kod) potpisuje se da ga želiš. Ja sam uzela i dobila doslovno gomilu toga: od osiguravajućih kuća bon npr. 10 eura za početak životnog osiguranja, siperke, krpicu, kremice, šampone, ulja, kreme za njegu guze, za Tatu Redbull
, ulje za masažu mame, knjižice, letke, dude , nekakav lijevak za prah adaptiranog, uloške, vlažne maramice.
Dakle ove materijale se dobije uz osobni pristanak.
-
Sve sam ovo i ja dobila kad sam rodila, samo nisam nista potpisivala, jednostavno su mi pustili pored kreveta.
To za te cjevcice i za izdajanje ne znam, jer sam ja od pocetka stalno dojila, ali mogu reci da su sestre svakako bile jako ljubazne i da su mi stalno pomagale oko namjestanja bebe i dojenja, donosile mi tople i hladne obloge za grudi kad mi je mlijeko nadoslo pa su mi dojke bile tvrde ko kamen. Ma imam samo rijeci pohvale za njih.
Da, i moram reci da je bilo dosta letaka od ovih proizvodjaca koji krse kodeks, no kako sam ja od pocetka znala da zelim dojiti, i to iskljucivo do 6 mj., to me uopce nije smetalo, jednostavno bih maknula to sto ne trebam ili bacila.
-
Potpisujem Mellycu.
Barem u Grazu u LKH je tako. Ja sam rodila carskim i odmah cim su me doveli sam J. dojila. I odmah je bio s nama (jer smo morali biti 4h u sali pa je i MM mogao biti s nama). Najvise mi se svidjalo vrijeme posjeta, od 10-20h 
I ono najbitnije, humani pristup babica, doktora, medicinskih sestara...da ti daju ruku, kazu kako se zovu, kazu sto ce raditi i kako, pitaju jel to ok itd...ta ljubaznost mi je bila nesto najljepse.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma