rekla bih suprotno.istraživanje unicefa kaže da samo 17% posto majki isključivo nakon mjesec dana. nije moj stav, nego rezultat istraživanja.No, koliko mmladih mama baš same odustanu od dojenja? Jako malo.
rekla bih suprotno.Medicinski gledano samo nekoliko (5-6%). opet, nije moj stav nego rezultat znanstvenog istraživanjaA koliko mladih mama iz nekog razloga ne može dojiti? Jako puno!
Bit/svrha reklame/marketinga je u uvjeravanju, a ne u pružanju znantsveno utemeljenih, objektivnih činjenica.A proizvodi o kojima ovisi zdravlje djece ne smiju biti prepušteni uvjeravanju, nego stručnjacima (pedijatrima) koji bi trebali majku informirati o izboru na temelju znanstvenih činjenica.Stoga, kada se već zna da posotji, čemu onda braniti reklame? Čemu braniti tim mamama koje ne mogu dojiti, da vide i znaju kakva je ponuda na tržištu?
To bi isto bilo kad da doziranje antibiotika za neku bolest tražiš na netu.AM nije prašak za robu. to je pripravak kojeg treba koristiti kao i lijek - u skladu s uputstvima. Pravilni način pripreme bi trebao biti jasno istaknut na pakiranju AM. isto tako bi trebale biti nabrojane opasnosti od nepravilnog korištenja formule.Zašto je teško pronaći pravilni načinn pripreme i ostale sitnice u pripremi (koje su jako važne za razvoj djeteta) općenito po netu.
Roda je od rujna 2003. godina članica IBFANa - krovne asocijacija svih koji štite, promiču i pružaju podršku dojenju te podržavaju principe Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko.Zašto na stranicama Rode nema jedan odvojeni dio o AM?
vidi ovdjeZašto na ovom forumu nema niti jedan topic, a kamoli podforum o AM.
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=50230
Nikoga se neće paliti na lomači. Odluka o dojenju ili nedojenju je odluka majke same, i nitko nema pravo utjecati na nju. Mi se zalažemo za pravo na informirani izbor - da svaka majka u trenutku kada donosi tu odluku ima na raspolaganju sve činjenice, objektivne i znanstveno utemeljene o svim prednostima i nedostacima dojenja i hranjenja adaptiranim mlijekom. i da na temelju toga donese odluku, a ne zato što je proizvođač xy rekao da je njihovo mlijeko po sastavu najsličnije majčinom, i još ima hrpu vitamina i minerala, te time doveo majku u zabludu kako je dojenje i AM isto, ili još gore, kako je AM bolje od dojenja.Još malo pa će majke koje time hrane svoju djecu palit na lomači jer ne doje!