I to je u redu. Nisam opovrgla dojenje, hvala bogu da je to najzdravije za bebe, samo sam naglasila da bebe na AD nisu sklonije alergijama nego bebe na majčinom mlijeku, jer sami samam živi dokaz. Imam jaki imunitet, rijetko kad sam bolesna, alergična nisam na apsolutno ništa (osim na penicilin kao i moja mama koja je dojena).ja sam samo u prethodnom postu dala očit primjer potvrde ove teze...
Onda krave nisu bile nafilane antibioticima, a danas su bebe na AD a ne na kravljem mlijeku.a normalnije mi je da druga žena hrani moje dijete nego neka krava nafilana antibioticima i tko zna čime sve ne...
Relanost je da mnoge majke koje mogu dojiti nemaju tu kvalitetu mlijeka i bebe im ne napredju kako treba, ili uopće ne napreduju, ali podržane Rodom te majke i dalje forsiraju svoje bebe dojenjem. To je po meni bolesno. Čitala sam mnoge postove na ovom forumu i zgražala se majkama koje jure djecu po kući sa sisom, čije bebe kada se stavljaju u položaj za dojenje urliču od plača, što jedne druge podržavate kada beba na mjesec dobije 200 g. To nije normalno. Normala je nekih 600 g, iako je i to malo. Svakako ima majki sa dobrim mlijekom. Evo jedna gđa koju sam srela kod pedijatra, beba je dojenjem dobila 1700 g. Svaka čast. Ali one koje nemaju tako dobro mlijeko, treba nadohranjviati bebice. Beba treba napredovati kako spada.realnost je da je 96 % majki savršeno sposobno dojiti...
To je o majkama koje su sposobne dojiti.
Da se razumijemo, ja nisam nikako protiv dojenja. I sama sam dojila 1 mj. koliko sam mogla. Izdajala se da navučem čim više mlijeka, ali kad nešto ne ide, onda se treba pomiriti s tim i tražiti drugo rješenje za svoju bebicu.
Koliko sam pročitala, Roda je i protiv upotrebe izdajalice! :shock: i hranjenja bebe majčinim mlijekom na bočicu. Pa zar smo toliko otišli unazad sa svime time, a da i ne govorim o platnenim pelena.
Pročiotala sam puno na ovom forumu. Skoro cijelu trudnoću sam čitala, i sada i zaista nisam se našla u jako mnogo tema, na mnoge sam se čak i zgražala. Kao i mnoge druge majke koje na drugim forumima pišu i razmišljaju sasvim normalno i moderno da tako moram reći.tina, buduci sam stekla dojam da si ti mama koja se voli informirat i educirat sto je super, ajde procitaj jos koji topic na ovom pdf-u zastitimo dojenje pa onda podji na pdf problemi i poteskoce s dojenjem.
Roda bi mogla djelovati na milijun drugih težih i važnijih problema, a Roda se osvrnula na dojenje i na sve prirodno. Roda se osvrnula na majke koje vole i paze svoju djecu.nadam se da ces promijeniti misljenje i o rodi i shvatiti na kojem principu roda djeluje.
Zašto Rode nisu po rodilištima recimo i tamo majke podučavaju pravilnom načinu dojenja, nisu sva rodilišta voljna na taj način imati strpljenja sa novim mamama, zašto su se rode osvrnule najviše na promoviranje dojenja i nekakva reagiranja zabranama reklama, čestitki (to mi nikada neće biti jasno) i na takve nebitne stvari u životu, kada ima mnogo većih i stvarnijih problema.
Zašto je udruga roda najviše zaokupljena gradom Zg-om, a gdje je ostala cijela lijepa naša??