-
blaženka, hvala na odgovoru. ma svjesna sam ja itekako da imamo sasvim drugačiji način odgoja - samo što je to do sada završavalo samo na našim raspravama, a nije se doticalo i odnosa naše djece. ma ne znam, možda sam ja previše osjetljiva na svog juraja pa meni cijela ta priča više smeta nego njemu. osjetljiva sam i na njihovog sina i nikako mi ne može leći taj spartanski odgoj, tipa ništa mu neće biti...mora se naučiti...
neki dan je opet bila rasprava oko talenata i njihova rečenica - pa moraš otkriti što mu ide jer ako ga npr. upišeš na nogomet, a on nema smisla za loptu, onda će mali samo patiti. na to ja začuđeno blenem i kažem - a zašto bi pobogu patio, ako mu se ne bude sviđao nogomet, ispisati ću ga pa neće više patiti. no, slijedi odgovor da bez patnje nema ni rezultata jer kao da janica nije patila kad je na -40 na nekom glečeru jela u šatoru špek s tatom?
i što ćeš dalje odgovoriti - štp se toga tiče, imaju pravo, samo nikako da shvate da ja uopće ne želim da mi dijete bude janica. volila bi da se bavi neki sportom, zbog zdravlja, nekakvih navika i sl - a što se tiče vrhunskih sportaša uvjerena sam da to ne utječe dobro niti na fizičko, a kamoli na mentalno zdravlje (čast iznimkama, ali ovi iz moje okoline su svi malo munjeni - što zbog nekakve slave, što zbog ozljeda, što zbog prevelikog ega...). naročito danas kad se od njih traži više od maksimuma.
i mogu vam reći, da njenog muža trpim isključivo iz razloga što smo nas dvije jako dobre još od djetinjstva i slažemo se oko svega - osim oko odgoja djece. i volila bi naći neko kompromisno rješenje jer moj juraj obožava svog velikog prijatelja, a i mali je super. i što je najbolje, obožava crtati, ali to nitko ne hebe ni dva posto.
a i inače me muči granica između forsiranja djeteta i nekakvog normalnog traženja od njega da izvršava preuzete obaveze (sportske - odlazak na trening i sl).
npr. mm voli sport i uvijek se žali da je njegova mama pogriješila što ga nije više pogurala jer je normalno da je on radije sjedio na zidiću ispred zgrade nego plivao 100m prsno naprijed-natrag po bazenu. a sad mu je žao.
ponavljam, ja sam se sportom bavila samo rekreativno i uopće nemam osjećaj za te stvari.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma