Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Biljka penjačica za balkon

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Biljka penjačica za balkon

Palo mi je na pamet kako bi bilo super posaditi na balkon neku biljku penjačicu koja bi djelomično radila hlad.

Npr sviđaju mi se one sitne mirišljave ruže koje ljudi imaju po ogradama. Mogu li njih posaditi u teglu, i "usmjeriti" po nekoj špagi? Ili im treba nešto čvršće? Koliko bi trebalo vremena da narastu recimo metar u visinu?

Nemam baš puno mjesta na balkonu, pa tegla ne bi smjela zauzimati puno mjesta, recimo 20-ak cm širine, i objesila bi ju s unutrašnje strane ograde.

I to bi cvijeće trebalo na balkonu i prezimiti, nemam ga kuda skloniti.
    Balkon je okrenut na jug, ali nije skroz izoliran od vjetra.

Svi prijedlozi su dobrodošli.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako sadiš ruže, one se neće penjati same nego ih trebaš vezivati i usmjeravati cijelo vrijeme. A tu je i trnje. Ali da su lijepe, jesu... i još ako mirišu. Moji doma imaju neke ruže penjačice koje polako preuzimaju vlast nad kućom, čekam još da počnu jesti ljude. Skupljamo latice i sušimo ih za čaj - jako fino. Cijela soba miriše.

Meni je zakon penjačica parsiflora, može prezimiti i vani pogotovo ako si na moru, brzo raste i ima jako zanimljive velike cvijetove. Ne treba joj puno zemlje. Plodovi su navodno jestivi ali nisam probala. Zimzelena je - nedostatak je što i zimi zaklanja sunce, a prednost što cijelu godinu lijepo izgleda.

Isto volim slak, ali on je jednogodišnja biljka, premda se kasnije sam razmnožava. Ako raste na terasi, treba mu više vode. Da imam samo balkon, sadila bih vjerojatno parsifloru i dodala slak - ako uspije pokraj nje, neka ga.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

clematisi / pavitine su isto dobre penjačice. mogu se saditi u tegle. listopadne su. cvatu ovisno o vrsti, u rano proljeće, kasnije proljeće ili ljeto. ovisno o vrsti se i podrezuju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •