Originally Posted by
dorotea24
Mayo tvoji opisi su mi pomalo utopijski i ustvari bi se ako tako gledamo trebali odnositi na svaku osobu, a ne samo na trudnice. Poznajem ženu koja ima dvoje djece i kojoj je muž u roku od par mjeseci 2 puta nastradao u prometnoj nesreći ne svojom krivnjom. Prvi puta su mu nekako uspjeli naštimati nogu i krenulo na bolje, a u drugoj nesreći se totalno raštimao, jedva ga sklepali, morao zatvoriti firmu, dobio još nekakvu bolničku bakteriju i sada je stalno na terapijama, leži u bolnici, rana ne zarasta, ženi se u kući uništio krov, na poslu ju maltretiraju i ona nema pravo na bolovanje jer je zdrava.
Da se ne natežemo, život općenito nije lagan i ja trenutno imam svojih stresova koji nisu prouzročeni poslom, a trudna sam. Tko će mene od toga zaštiti? Ako svaka zdrava trudnica ode na porodiljni zato što ima nelagodan posao i ne želi raditi onda je to užasno velik trošak za državu, a svi kukamo kako nam je zdravstvo u banani, kako je gorivo skupo, kako nam je loš životni standard itd. Bilo bi idealno kada bi se svima moglo ugoditi i kada bi meni netko došao i riješio moj stres, ali to na žalost nije tako. Ni u Europi ne možeš samo tako otići na bolovanje. Ja bih rađe da se umjesto hrpetine nepotrebnih ili lažnih bolovanja ti novci preusmjere na poboljšanje uvijeta u bolnicama itd.