Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: kako da pripremim preosjetljive dojke na dojenje

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno kako da pripremim preosjetljive dojke na dojenje

evo još jednog problema koji nije baš mnogo zastupljen u stručnoj literaturi: kako da pripremim preosjetljive dojke na dojenje :?
    čak i prije trudnoće, imala sam problema sa njihovom osjetljivošću-jadan mm je uglavnom morao da pazi ili samo gleda a ne dira
    radila sam i ultrazvuk i sve je bilo ok!
    ali, zaista, bez lažnog uveličavanja, iritira me i potkošulja ako nemam grudnjak.
    a sad kada sam trudna još je gore: kao da se kožica stanjila, postala hrapava pod rukom i peruta se. što se tiče boje, postala je tamnosmeđa.
    osjećaj mi je kao da u njima imaju neke iglice ili trunčići koji me bockaju kada ih dodirnem.
    ZAISTA ŽELIM DA DOJIM, čak mi je i mlijeko počelo već curkati, ali ne znam hoću li moći ako one budu ovako osjetljive.
    MOLIM VAS PODIJELITE SVOJE ISKUSTVO SA MNOM.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne znam za situaciju kao tvoju,
    ali znam da su meni (na moje čuđenje) nakon poroda postale totalno ne osjetljive.
    Kao da niš ne osjetim na njima.
    Čak se mogu uštipnuti za kožu bilo gdje na dojci i ne boli me :?
    Dali je to normalno ili ne, ne znam ali znam da mi je dobro.

Mislim, nije da baš niš ne osjetim. Osjetim zubiće itekako

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ufff,.. ja imam uvucene bradavice,.. ne znam koliki to problem predstavlja za buduce dojenje? :?

a sto se tice osetljivosti dojki, mislim da postoje masti koje se koriste za vreme trudnoce da bi ocvrsnule i da bi se lakse dojilo.,... znam za baby love od DM-a

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

gombica, za uvučene bradavice radi svaki dan jednom dnevno sljedeće: sa oba kažiprsta stisni bradavicu sa strane i povuci nekoliko puta prema gore.djelouje

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne postoje nekakve posebne vježbe za posebno osjetljive bradavice. bez obzira na to moraš se sad odmah pripremiti da je dojenje nešto što se uči, da je jako važan pravilan položaj djeteta na dojci i učinkovitost sisanja. moguće je da će te u početku i boljeti, ali potrebno je i vrijeme da se dojke naviknu.
    nemoj se uplašiti već unaprijed.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je babica u rodilištu rekla da je dobro bradavice trljati ručnikom nakon tuširanja i da se tako dobro pripremaju na razdoblje dojenje. (Za vrijeme trudnoće, naravno i ne prejako).

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za uvučene bradavice najbolje ih izvlači upravo dijete svojim sisanjem.
    i bitno je uvijek naglasati da dijete ne doji bradavicu nego dojku stoga eto pola riješenja tvog problema

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tatja prvotno napisa
    Meni je babica u rodilištu rekla da je dobro bradavice trljati ručnikom nakon tuširanja i da se tako dobro pripremaju na razdoblje dojenje. (Za vrijeme trudnoće, naravno i ne prejako).
    nema potrebe za trljanjem pogotovu ne ručnikom jer su u trudnoći usudila bih se reći dojke osjetljivije nego u periodu dojenja.
    tako da ako mami smeta potkošulja možeš misliti što će biti s ručnikom.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nažalost, pošto sam na mirovanju čitavu trudnoću i kako je krenulo bit ću još ovih 5 sedmica, automatski otpada mogućnost da idem u školu za trudnice ili neku drugu obuku-a ovo mi je prvo dijete.
    znate li gdje mogu naći nešto poučno o dojenju, jer sam čula od prijateljica da su im znale pucati dojke i bradavice-a nisu imale problema. šta će tek biti meni? sad bih plakala.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

lamy, pročitaj na portalu rode tekstove. Ima jaaako puno interesantnih tekstova koji će ti pomoći. I ne slušaj previše druge, netko ima problema, netko ne.
    Ugodno mirovanje

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lamy nemoj se unaprijed toliko sekirati. Uopće ne mora značiti da će te boliti, hormoni se promijene, koža se promijeni i tvoj osjećaj se promijeni nakon poroda. No nije nikakva katastrofa ni ako te budu boljele bradavice ili ako ti malo koža pukne. Sve se to izdrži i zaraste. Možda ti je to sada teško shvatiti, ali kada budeš držala to malo dijete u rukama i hranila ga, jednostavno bol ode na drugo mjesto i postane nevažna. Osim toga ako boli, boli samo prvih par tjedana i ako pravilno tretiraš brzo zaraste i bradavice se prilagode na sve.
    Meni su također u trudnoći, a i prije bile strašno osjetljive, čak i na dodir i pomislila sam tijekom trudnoće kako će meni to biti teško. Moram priznati da mi je unatoč ispravnom položaju i svemu ostalom ipak malo pukla koža, dakle nastale ragadice koje sam redovito tretirala kremom (meni je bila najbolja (kršitelj koda)ova) i luftala sike na zraku. Bolilo je, ali ne neizdrživo, no ta je bol bila u sasvim drugom planu. Osjećala sam ju, ali je veći osjećaj bio želja da svoje dijete nahranim i sreća što to radim tako da je sve ostalo bilo nebitno. Uglavnom mene je bolilo samo dok se mali prištekavao, a onda kasnije je bol potpuno prestala i sve ukupno je trajalo svega nekih mjesec dana. Ne mora značiti da će i tebe boliti, vjerovatno neće, samo ti želim pokazati da nije ni ta bol smak svijeta i da se kao što Mamita kaže, psihički i znanjem pripremiš, a kako će biti bit će sekirala se ti ili ne.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala na podršci!!!
    ma u pravu ste, pa proći će ma koliko bolilo. to je meni vjerovatno još jedna od fobija vezanih za trudnoću-zadnjih me dana hvata paničan strah od poroda-nikako da se smirim-samo bih plakala. još je gore što mi svi govore da ću se teže poroditi jer se ne krećem i još pijem ginipral-a kažu da on zabetonira grlić pa se teže otvara prilikom porođaja.
    baš me kriza hvata

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

lamy Opet ću ti napisati da ne slušaš puno priče koje ti pričaju drugi. U kojem si tjednu? Čuvaš trudnoću i očito je da moraš piti nešto da porod ne krene.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

u 31. sedmici sam trudnoće i imam osjećaj da je sve ovo dosad proletilo, ali ovi zadnji dani nikako-dan kao godina.
    strah me je boga, ali ponekad poželim da budem trudna još 100 godina samo da se ne suočim sa strhotama poroda ili strahovima da li ću biti dobramama

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U svemu tome jedina strahota je šta naši poludjeli hormoni naprave od nas! Niti je porod strahota, niti je biti dobra mama strahota. Porod nije strahota ako ga ti sebi ne predstaviš tako. Kad krene priča o glupostima tipa da će te to što piješ zabetonirati i da će te zbog toga više boljeti i "jedna moja ...", a ti im lijepo reci, ko je da je, da je nekulturno, i prije svega primitivno potezati takve teme pred trudnicom. A svome ćeš djetetu uvijek biti najbolja, naljepša, najdivnija majka na svijetu, nemaj brige

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    U svemu tome jedina strahota je šta naši poludjeli hormoni naprave od nas! Niti je porod strahota, niti je biti dobra mama strahota. Porod nije strahota ako ga ti sebi ne predstaviš tako. Kad krene priča o glupostima tipa da će te to što piješ zabetonirati i da će te zbog toga više boljeti i "jedna moja ...", a ti im lijepo reci, ko je da je, da je nekulturno, i prije svega primitivno potezati takve teme pred trudnicom. A svome ćeš djetetu uvijek biti najbolja, naljepša, najdivnija majka na svijetu, nemaj brige
    potpis

Čuvaš trudnoću i u interesu ti je da ti zasad grlić bude "zabetoniran". Predpostavljam da će ti skinut terapiju pred kraj trudnoće i onda će sve krenuti svojim tokom. Ti tvoji strahovi su nešto najnormalnije što se dešava trudnicama. Porod ne gledaj kao strahotu nego kao čin dolaska tvoje bebe na svijet, a to je nešto predivno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

lamy, i ja sam bila slican slucaj, ali nakon poroda zena nekako prirodno prihvati da puno stvari oko podizanja djeteta boli. boli te u trudnoci, bole grudi, boli porod, boli babinje, boli dojenje. ali nekako mi je beneft koji ce beba dobiti dojenjem apsolutno ispred te boli. imaj samo na umu da hoce boljeti (mene su recimo izludjivale tvrdnje o tome da ako je dijete pravilno postavljeno na dojku, onda ne boli) mene je boljelo i boli me jos uvijek nakon vise godina dojenja. ono sto se promijenilo jest moj stav prema toj boli. vise mi ne pada na pamet da to promatram kao bol. jednostavno se naviknes.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    (mene su recimo izludjivale tvrdnje o tome da ako je dijete pravilno postavljeno na dojku, onda ne boli)
    Kao što mene izluđuju tvrdnje da dojenje s uvučenim bradavicama nije nikakav problem. Da ne elaboriram, trebalo nam je skoro tri tjedna povuci-potegni dojenja dok nismo uspjeli. Bilo bi izvrsno da se to napokon počne tretirati kao problem -- ne velik, ali ipak problem, koji ima rješenje.

On topic, moje su grudi isto uvijek bile osjetljivije (doduše, ne koliko ti lamy opisuješ), pa me ipak nikad ništa nije boljelo kod dojenja niti sam poslije poroda imala ikakvih problema. Evo jedan da i tebi dojenje bude ugodno, čim bezbolnije iskustvo.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lamy, tvoj strah je potpuno opravdan i razumljiv. uvijek nas je strah hoćemo li uspjeti u nečemu do čega nam je jako stalo. tebi je stalo do dojenja pa strah pokušaj iskoristiti kao saveznika. informiraj se, čitaj naše tekstove na portalu o dojenju, čitaj lijepe priče koje će te ohrabriti (one ružne za sada preskači ili doziraj) i zamišljaj svoju bebu kako je dojiš. vjerujem da će ti i tvoje tijelo biti saveznik i da će koktel hormona po porodu djelovati tako da ćeš onog trenutka kada bebicu prineseš dojci zaboraviti na ove probleme o kojima pišeš.

Mamita ti je već napisala da je najbolja priprema učenje. pravilan položaj, ali i način na koji beba hvata dojku su stvarno najbolja priprema za vrijeme trudnoće.

a što se problema tiče: oni ne postoje dok se ne pojave. mnoge su majke dojile bez ikakvih problema, mnoge su uspjele unatoč problemima, a neke su brzo odustale. toplo se nadam da ćeš ti biti u ovoj prvoj grupi

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Gombica, za uvučene bradavice vidi tekst s portala.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa
    u 31. sedmici sam trudnoće i imam osjećaj da je sve ovo dosad proletilo, ali ovi zadnji dani nikako-dan kao godina.
    strah me je boga, ali ponekad poželim da budem trudna još 100 godina samo da se ne suočim sa strhotama poroda ili strahovima da li ću biti dobramama
    evo vec negdje sam napisala (mislim na podforumu POROD) da meni pomazu ovaj put iskustva frendica koje su imale uglavnom pozitivne dozivljaje poroda (tipa 1 lijep porod od 2 ili 3 od 3) jer sam skuzila da me negativne price puno jace "pucaju" pa izbjegavam takve razgovore.
    inace citam MIND OVER LABOR (preporuka gorenevedene sa 3 od 3 lijepa poroda ) i slazem stvari u glavi na pozitivnu stranu. nekak sam uvjerena da ce mi to pomoci puuunooo vise nego da sam u fantasticnoj fizickoj spremi, a, da prostite, usrana od straha...

sretno sa pozitivnim pripremama

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala na podršci! znam da je sve to utjecaj ludih hormona zbog kojih ne mogu objektivno sagledati stvari, pa se sve tješim da će to proći! a na kraju krajeva, nisam ja jedina trudnica na svijetu koja proživljava trudnoću i sve strahove i filmove koji idu uz nju. a ova vrućina ni malo ne pomaže-još mi je danas profesor poslao mail da mi rad BUKVALNO nije ni malo dobar-to je ogroman udar na moj ego zbog kojeg sam čitav dan na ivici suza. a tako sam se trudila-ovo je prvi put da imam problema sa nekim ispitom-inače imama sve desetke a on me konj našao sad zajebavat.
    što se tiče dojenja, pogledala sam onu internet stranicu koju preporučuje roda sa klipovima dojenja, pa kad sam pogledala shvatila sam da to nije strašno i da se te tehnike mogu lako naučiti.
    a sad odoh da vidim što mi je to konj rekao da ne valja rad, jer me pojede! vidjet će on, kaznit će njega bog što mene trudnu sikira!!!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ima da mu jačmiri oči zatvore

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Ima da mu jačmiri oči zatvore
    potpisujem

Pravila pisanja postova