-
-
pozdrav, cure!
nova sam ovdje kod vas (trebat će mi malo da se snađem...) a došla sam zbog ove teme...
naime... nedavno sam vadila nalaze (zbog postpartalnih hemoragija u 2. i 3. porodu) i ispostavilo se da mi je MTHFR C677T heterozigot. naime, ja ne bih rekla da imam trombofiliju u smislu tromboze, ak me kužite, nego pojačanu sklonost krvarenju... isto tako mi se desilo, kad sam pala, koljeno mi 3 tjedna nije zarastalo.
e, sad... naručena sam kod dr. Matijevića na SD na konzultacije krajem mjeseca, da mi kaže hoću li trebati kakvu terapiju, i baš me zanima kakva je to terapija - hoće li i meni (takvoj kakav jesam) davati heparinske injekcije ili postoji još nešto?
mislim, ono, strah me krive terapije i sva sam zbunjena... jer gdje god da čitam, kad uguglam MTHFR pojavi se trombofilija i tromboza... već sam krejzi od toga
ima tko iskustva?
-
Mariachi trombofilija ti je laički rečeno "gusta krv" koja ne može proči kroz sitne kapilare i češće se stvaraju sitni ugrušci...
ti ako imaš pojačanu sklonost krvarenju onda sigurno nećeš dobivati injekcije heparina jer heparin dodatno razrjeđuje krv...
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma