Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: Trombofilija u trudnoći??!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pozdrav, cure!

nova sam ovdje kod vas (trebat će mi malo da se snađem...) a došla sam zbog ove teme...
    naime... nedavno sam vadila nalaze (zbog postpartalnih hemoragija u 2. i 3. porodu) i ispostavilo se da mi je MTHFR C677T heterozigot. naime, ja ne bih rekla da imam trombofiliju u smislu tromboze, ak me kužite, nego pojačanu sklonost krvarenju... isto tako mi se desilo, kad sam pala, koljeno mi 3 tjedna nije zarastalo.
    e, sad... naručena sam kod dr. Matijevića na SD na konzultacije krajem mjeseca, da mi kaže hoću li trebati kakvu terapiju, i baš me zanima kakva je to terapija - hoće li i meni (takvoj kakav jesam) davati heparinske injekcije ili postoji još nešto?
    mislim, ono, strah me krive terapije i sva sam zbunjena... jer gdje god da čitam, kad uguglam MTHFR pojavi se trombofilija i tromboza... već sam krejzi od toga
    ima tko iskustva?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mariachi trombofilija ti je laički rečeno "gusta krv" koja ne može proči kroz sitne kapilare i češće se stvaraju sitni ugrušci...
    ti ako imaš pojačanu sklonost krvarenju onda sigurno nećeš dobivati injekcije heparina jer heparin dodatno razrjeđuje krv...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala, Boxica, sad sam se malo utješila...
    pretpostavljam da će mi, prije propisivanja terapije, napraviti još nekakve nalaze... možda koagulogram ili nešto u tom smislu...daj Bože...
    baš me strah svega toga...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •