Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: Trombofilija u trudnoći??!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mariachi ja sam isto posumnjala na trombofiliju zbog bebine dijagnoze kakva je bila i tvoja.... i baš me strah iduće trudnoće mada me svi uvjeravaju da je to samo bila kromosomska greška koja se dogodila prilikom začeća.... al opet me nekako strah...

kako se dijagnosticira trombofilija? mOže li se nakon pobačaja, iz PHD nalaza ploda posumnjati na trombofiliju?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    kako se dijagnosticira trombofilija? mOže li se nakon pobačaja, iz PHD nalaza ploda posumnjati na trombofiliju?
    za trombofiliju moraš vaditi krvne nalaze, u Zg se to radi samo na Rebru...a što se tiče pobačaja/poroda, to se otkrije na PHD nalazu posteljice...moja je bila puna ugrušaka...

iva s obzirom na tvoju dijagnozu kod tebe se nije radilo o trombofiliji jer u tom slučaju ti beba ima zastoje u rastu, slabe protoke kroz pupkovinu, manjak plodne vode (moj slučaj)...ili jednostavno srčeko stane...
    tvoje je 99% kromosomska greška kako ti i govore tako da bi morala raditi neke genetske testove, a ne ove na trombofiliju, ali pitaj to bolje bambus ili mandy, one su ti to radile...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    za trombofiliju moraš vaditi krvne nalaze, u Zg se to radi samo na Rebru...a što se tiče pobačaja/poroda, to se otkrije na PHD nalazu posteljice...moja je bila puna ugrušaka...

iva s obzirom na tvoju dijagnozu kod tebe se nije radilo o trombofiliji jer u tom slučaju ti beba ima zastoje u rastu, slabe protoke kroz pupkovinu, manjak plodne vode (moj slučaj)...ili jednostavno srčeko stane...
    tvoje je 99% kromosomska greška kako ti i govore tako da bi morala raditi neke genetske testove, a ne ove na trombofiliju, ali pitaj to bolje bambus ili mandy, one su ti to radile...
    meni je dr. rekao za ono da je bila kromosomska anomalija i da nema veze sa trombofilijom.
    koliko sam čitala, cure koje su zbog trmbofilije izgubile bebicu, bebe su uglavnom bile zdrave, ali malo manje.

p.s. ja sam krv vadila u Petrovoj 3, na Rebru nisu imali reagensa...

sutra idem na konzultacije - wish me luck!
    Posljednje uređivanje od Mariachi : 26.01.2011. at 12:55

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo da se i ja javim sa svojim nalazima...8. dan nakon transfera sam završila u bolnici zbog hiperstimulacije...i dobro da me je uhvatilo jer ne bi ni znala da mi se zgrušava krv...tamo su mi napravili sve pretrage krvi i pokazalo se da su mi d-dimeri 1900 a dopušteno je do nekih 500 mislim...dobila sam inekcije clexane i dajem si jednu na dan....moram svakih tjedan dana vaditi krv i nositi transfuziologu da vidi dali mi je potrebna veća doza...vjerovatno ću ih morati primati do kraja trudnoće...prije sam radila pretrage i sve je bilo u redu ali mi je dr. rekao da se to može pojaviti u trudnoći i poslje nestati...tako da nikad neznaš što trudnoća nosi... i broj trombocita je bitan...tako da sam na kraju imala sreće što sam završila u bolnici jer sada vjeovatno ne bi bila trudna

sada se stalno pogledam dali imam nekih masnica na mjestima gdje se rjetko pojavljuju jer se u tom slučaju mora odmah javiti u bolnicu...

nadam se da će sve proteći u redu...i da ću na svijet donjeti dva mala stvorenja...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

snow.ml biti će sve ok, samo im budi pod nadzorom
    Clexan ćeš morati uzimati do kraja trudnoće i još 6 tjedana iza poroda...

meni su trombofiliju otkrili nakon poroda i gubitka beba u 30tt...
    U ovoj trudnoći iza sam koristila Clexan 0,4 i sve je bilo ok...malac ima 2 mjeseca i upravo napapan spava na krevetu!

zato ne brigaj, upoznati ćeš svoje bebice!

Mariachi i tebi će biti sve ok!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    za trombofiliju moraš vaditi krvne nalaze, u Zg se to radi samo na Rebru...
    Malo cu te ispraviti, radi se i u Vinogradskoj, bila sam jucer na SD pa su mi tako rekli. Zbog 2 gubitka beba moram vaditi LAC. aCL, protein C i S, ATIII, homocistein, mutacije na MTHFR, fV Leiden, F II, 20210A i PAI-I. Jel mi netko moze reci da li se onda ovime sve pokriva?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Malo cu te ispraviti, radi se i u Vinogradskoj, bila sam jucer na SD pa su mi tako rekli. Zbog 2 gubitka beba moram vaditi LAC. aCL, protein C i S, ATIII, homocistein, mutacije na MTHFR, fV Leiden, F II, 20210A i PAI-I. Jel mi netko moze reci da li se onda ovime sve pokriva?
    koksy, škicni na potpomognutu na Imunološke pretrage, pa malo usporedi

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo ja ti napišem što sam ja radila
    aCL-IgG, aCL-IgM, protrombinsko vrijeme, APTV, fibrinogen, lupus antikoagulant, antitrombin, protein C i S, MTHFR, FV, PAI polimorfizam/razina, ACE polimorfizam/razina, D-dimeri, F-VIII, FDP, homocistein, faktor II protrombin mutacija - mislim da je to to

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

koksy sve zavisi tko ima reagense...
    kad sam ih ja vadila imalo ih je samo Rebro...sad unatrag par mjeseci su cure rekla da ih je na Rebru ponestalo...

ja sam vadila to što si i ti nabrojala

Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno hitnoooo

Dali mi neka mama moze pomoci naime treba mi neki kontakt od dr Silve Zupancic Salek hitno mi jde potrebno njeno misljenje o terapiji. trudnica sam i iz Sarajeva me salju kod nje jer nisu dovoljno strucni da mi propisu terapiju.

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Pozz, ima li koja mama koja je radala u petrovoj a da je bila na clexanu (heparinu)?
    Znate li kakva im je praksa? Prakticiraju li prirodan porod ili ga dogovore unaprijed i induciraju? Svaka info je dobro dosla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •