zanima me je li tko vec dobio povrat poreza za prošlu godinu?
thx
zanima me je li tko vec dobio povrat poreza za prošlu godinu?
thx
Moj dragi prije skoro mjesec dana, ja i moji starci još ništa... Al njegovo je prezime abecednim redom puno prije našeg, možda idu tim redom![]()
Ne bih se čudila
![]()
Ja dobila.
Uplatnicu.![]()
MM dobio prije mjesec dana.
netko zna kada će biti isplata za primorsko-goransku?
ja obično dobijem početkom petog, al eto za sad još ništa, očekujem uskoro..............ima li to veze s tim kada je predana prijava ili ne?
Dobili i muž i ja prije mjesec i pol dana.
Isplate idu istovremeno na razini cijele države.
jel ima netko broj tel ili ideju kako doci do informacije da li i kad ce biti isplacen povrat?
znam da idu po abecedi, ali ja imam 2 prezimena sa G i sa O pa me zanima kad bi to moglo doci na red...
i ja imam dva i zaprimaju mi po prvom slovu prvog prezimena, ali nisam baš sigurna da i isplaćuju po abecedi.saska7 prvotno napisa
logičnije mi je da najprije obrađuju one koji imaju uplatu poreza, da im se napuni blagajna, da bi onda imali otkud vratiti onima koji su u preplati :/
I ja jedva čekam! Spasila bi me ta uplatica 8)
Najbolje je da nazoveš poreznu upravu i tražiš referenta koji radi tvoje slovo (prezimena). Bitno je da znaš jmbg.
broj telefona na kojem se mogu saznati informacije o poreznoj prijavi je 0800 66 99 33. Samo date svoj jmbg i referent vam kaže je li prijava obrađena.
Moja je obrađena ima već mjesec dana, ali još nije printano rješenje. A što im to znači, ko bi znao. I porez se ne isplaćuje po abecedi, nego prema tome imate li sve papire, znači, što je prijava jednostavnije, to se prije dobije. Tako mi je bar objasnila referentica kad sam predavala prijavu.
mamma san editirala post kako bi istaknula važnu informaciju za ostale korisnike foruma
Meni nije još, a obzirom da sam lani dobila povrat poreza tijekom listopada ni ne nadam se
Ima li netko da čeka povrat iz Zeline? Mene su prošle godine dosta zavlačili.
Meni sjelo prije par dana.
Ne znam baš da li se isplaćuje po abecedi, ove godine sam dobila povrat u 5. mjesecu, a prošle tek nakon ljeta, a isto sam se prezivala![]()
MM i meni povrat sjeo 28.04.iridana2666 prvotno napisa
ja sam već i zaboravila da je opće bio povrat poreza.
krajem trećeg mjeseca sjela lova
Meni je naša referentica prije par tjedeana rekla da je obrađeno i koliko ću dobiti, a novca još niotkud
ove godine prvo obrađuju prijave koje nemaju nikakvih dodataka npr krediti.prve isplate ove godine je bilo u zg i još jedna županija tako ste dobile u 4 mj.mi prvu turu dobivamo sada.u banci mi rekli sutra.pa bumo vidjeli.a prošle godine sam dobila u 4mj jer je naša županija išla prva.a i zavisi kada ste predali
ja sam zvala u poreznu, jos mi nije obradjena prijava :/
inace, zbog dva prezimena pitala sam kamo spadam i rekli su prema prvom prezimenu na G. pretpostavljam da je to zbog toga sto je to moje djevojacko...
Ne ide za svaki rješeni zahtjev isplata, nego se čeka i ide isplata za sve. Ne znam kako često.branka1 prvotno napisa
Ja se uopće ne nadam da će uskoro... rekli su mi da mogu očekivati oko 6-7 mj.
Spasiti će me ta lova.
Ja dobila sredinom 4 mjeseca![]()
sad se prezivam sa K i ove i prošle god. dobila početkom 4.mj. a kad sam se prezivala sa R dobila krajem 12.mj. :shock:
uuuuuu, znači tako dosta vas je dobilo, sretnice!!!!!
ja sam prošle godine dobila u 8 mjesec a ove godine se nekako nadam i ranije
isplate NE idu istovremeno na razini cijele države, iako su na području Zg kao što vidimo iz postova isplate bile još u travnju, u Os kreću tek ovaj tjedan.jurisnik prvotno napisa
Kako inače do sad nisam imala pravo na povrat molim jednu informaciju.
Da li se dobije obavijest ili novci samo sjednu na račun jer se sjećam da je neka od cura na forumu pisala da su joj kartice popapale povrat i uopće ga nije primjetila na računu pa je krajem godine nazvala poreznu gdje su joj rekli da je povrat isplaćen 6 mjeseci prije toga
dosad nisam dobila nikad nikakvu obavijest. dapace, jednom sam,zbog losih iskustava sa bankom u totalnoj panici provjeravala otkud mi sad novci jer ih dan ranije nije bilo pa se ispostavilo da je sjela uplata preplate poreza. nikad ne znas kad ces doci na red, osim ako nemas nekih problema sa prijavom pa moras to rjesavati sa referentom - obicno ti onda kaze kad rijesis stvar tocno kad ce i sjesti novci
obavijest o rjesenju porezne prijave sam dobila poprilino poslije uplate....
ja sam dobila danas, uglavnom u VK su danas trebali dobiti oni kojima je referent obradio prijave do 10.04. osim ako nemate kakvih dugova tipa niste platili porez na auto isl.
Nije bitno kad ste predali nego kad ih je referent obradio, moja referentica je obradila sve svoje zaprimljene prijave i prije tog datuma.
Ja svake godine predajem iste papire i sebi i bratu za uzdržavanje roditelja. Predajem prijavu od polovice do kraja siječnja. Godinama nije bilo problema i isplata je bila od 20. travnja do 20. svibnja. Ove godine predam prijave mužu, sebi i bratu, krajem siječnja. 22. travnja oni dobiju novce, a ja ništa. Čekam 5 dana i onda nazovem poreznu upravu i dobijem informaciju da mi nedostaju dokumenti i to da moram dokazati da mi je mama-mama i da nema nikakvih primanja. Nema problema, papire sam donijela, ali sam bila ljuta k'o pas. Samo sam ih pitala kako to da brat nije morao dokazivati da mu je tata-tata i kako objašnjavaju činjenicu da su mu isplatili novce na osnovu papira koje sam i ja priložila i koje prilažemo već godinama i uvijek su bili dovoljni. Isto sam ih pitala zašto me nisu zvali, odgovor je da zovu tek kada obrade sve prijave. Ok. Prijava je obrađena evo već dva tjedna, ali rješenja nema.![]()
obavijest se dobije, samo što malo kasni pa novci sjednu na račun prije, što i nije loše osim ako ih potrošite a da niste ni znali!
evo ja zvala onaj 0800 broj i rekli mi da mi je porezna prijava obrađena i da će novci biti sa slijedećom uplatom a kad bu to?...
Meni jučer sjelo. Bar mislim da je to to. Cifra odgovara, a nema što drugo biti
nama sjelo i vec se utopilo.prije vise od misec dana.
Meni još ništa, ali nije da baš svaki dan provjeravam. Obično bude u ovo doba godine.
I ja sam u isčekivanju ali mi još nije ništa sjelo :/
nadam se da će uskoro jer sam baš na knap sa nofčekima...
danas sam se stvarno ugodno iznenadila išla na bankomat provjeriti stanje očekujući manji minus kad ono deeeebeli priljev... sjelo je ranije nego sto sam mislilaa na adresu nisam dobila nikakvu obavijest
zna li netko jel ovo "univerzalni broj" na koji se moze zvati, ili je potrebno zvati područnu poreznu upravu? (ja predala u Istri)..mala_beba_21 prvotno napisa
Ja sam billa zvala svoj por. ured i rečeno mi je da je prijava obrađena i da je sve ok, međutim, da postoji zabiljezba da poslodavac nije platio porez i da vjerojatno zbog toga neću dobiti povrat :shock:
Koliko znam, sve doprinose je platio (sa zakašnjenjem, ali je)..ili nisu samo doprinosi vezani uz povrat poreza, već ima veze i s ostalim porezima koje mora platiti poslodavac?
pitam jer ne znam koga pitati za tu zabiljezbu. U lokalnou pu ne znaju ništa više reći..
mjerodavna osoba bi bio referent tvog poslodavca na poreznoj (svaka firma/obrt ga ima, kod obrta su obično raspoređeni po djelatnosti obrta, a kod poduzeća po abecedi- dalje ovisi o veličini ispostave porezne uprave)loonalee prvotno napisa
Referent (ako želi) može ti reći je li poslodavac podmirio obvezu poreza na dohodak od nesamostalnog rada- samo to je bitno za povrat, ostale obveze nisu važne.
[quote="prima"]Uf, onda ništa od mog povrata porezaloonalee prvotno napisa
Sumnjam da je podmirio
![]()
pa, rekla si da je platio sve doprinose :? .Ovaj porez je sastavni dio obveza koji se plaćaju na svakoj plaći, ako je podmirio "sve", moraš dobiti povrat.