čišćenje pećnice

Thread: čišćenje pećnice

1. betty boop's Avatar

betty boop said:

Default čišćenje pećnice

imam pećnicu od gorenja koju, moram priznati jako rijetko čistim

posljedica toga je na dnu pećnice zagorena i skorena masnoća koju nikako ne mogu očistiti, a kad nešto pečem u pećnici smrdi po zagorenom i dimi...

pokušala sam očisiti s nekim sprejom za pećnice, nije pomoglo baš ništa, i s cilitom za masnoću, bilo je bolje ali opet nedovoljno :/

što mi predlažete?

2. xenia's Avatar

xenia said:

odgovorila sam kad se zaprlja iako zapravo čistim tipa jednom u mjesec do dva, odnosno ne čekam da se baš jako zaprlja

koristim mr.muscolo sprej za pećnice i prilično sam zadovoljna, našpricam, ostavim neko vrijeme, cca 2-3 sata i onda još malo ribam, po potrebi još jednom našpricam, miris mi je podnošljiv, ne guši kao što to znaju ta sredstva za čistit pećnice

3. sorciere's Avatar

sorciere said:

Default Re: čišćenje pećnice

Quote Originally Posted by betty boop
    što mi predlažete?
    golden 100

4. Tikva's Avatar

Tikva said:

ja sam super i bez puno muke ocistila pecnicu na sljedeci nacin - stavi u pleh vode i stavi u pecnicu koju prije toga upali (para ce otopiti masnocu, nema kemikalija i poslje pobrises krpom!)

Nedavno sam kupila mali strojcek na paru pa mi je s tim jos bolje je paru naciljas na kriticne dijelove!

Sretno!

5. tinkie winkie's Avatar

tinkie winkie said:

ne čistim je skoro pa nikako

6. betty boop's Avatar

betty boop said:

Quote Originally Posted by sorciere
    golden 100
    šta je to?

ovo s parom ću svakako probati

7. sorciere's Avatar

sorciere said:

8. sanjas33's Avatar

sanjas33 said:

Default re

jaki udar pare i to je to, sve cisti 100%. Ja tako cistim otkad sam kupila zepterovo cudo za ciscenje, ma sto god netko mislio o tome

9. betty boop's Avatar

betty boop said:

aaa, super 10!!!!!!!
    imam to, probat ću i to

10. Lucija Ellen's Avatar

Lucija Ellen said:

Obrisem je nakon svakog pecenja koje nije u poklopljenoj posudi tak da se nije bas stigla osobito zaprljat. Sad cemo imati onu koja se sama cisti i to me jako veseli.

11. sorciere's Avatar

sorciere said:

aaa, super 10!!!!!!!
    imam to, probat ću i to
    ma ovo je 10 puta jače . to je stotica, ne desetka

12. Matilda's Avatar

Matilda said:

Ja ne pečem ništa u masnoći što šprica i maže mi pećnicu. Pečem samo kolače. I puru za Božić i odojka za NG. Onda počistim.

13. malena beba's Avatar

malena beba said:

mislila sam da cu se crvenit kad pogledam rezultate jer je i moj odgovor skoro pa nikako kad ono dvije trecine vas dalo isti odgovor.

tek sad vidim da i nije bilo puno odgovora :/

14. vissnja said:

skoro pa nikad - zato i nemam savet

15. Amalthea said:

same here.

Crna je da crnja nemre bit. Al' su zato klipići tak fini.

16. srecica's Avatar

srecica said:

skoro pa nikad

ali kad me uhvati ubacim u tepsiju vodu i ima neki mod za ciscenje (naravno napari se, brisem i nista ne ode) onda naspricam onim sprejem za pecnice Mr.Muscolo pustim vec koliko pise i prebrisem krpom, stvarno skida zagoreno kao u reklami.

17. polfezna said:

Skoro pa nikada. Nemam cak ni utisak da je jako prljava. Ja jedino redovno cistim ono staklo spolja jer Mishica svakodnevno na njemu ostavlja tragove.

18. vissnja said:

Quote Originally Posted by Amalthea
    Al' su zato klipići tak fini.
    Da nisi stavila filmić na youtube ja bih živela u neznanju šta su to klipići. Kiflice Prosledila sam recept mami - odlični su, mljac.

19. Lapis said:

Quote Originally Posted by malena beba
    mislila sam da cu se crvenit kad pogledam rezultate jer je i moj odgovor skoro pa nikako kad ono dvije trecine vas dalo isti odgovor.
    X

20. Goge's Avatar

Goge said:

Nisam je očistila već godinama. Vadim se na foru da su sredstva za čišćenje pećnice opasna za trudnice i dojilje, a ja sam bila trudna sa prvim djetetom, pa ga dojila dvije godine, pa sam opet ostala trudna i opet dojim.......

21. Amalthea said:

Quote Originally Posted by vissnja
    Quote Originally Posted by Amalthea
    Al' su zato klipići tak fini.
    Da nisi stavila filmić na youtube ja bih živela u neznanju šta su to klipići. Kiflice Prosledila sam recept mami - odlični su, mljac.

22. mirjana's Avatar

mirjana said:

što mi predlažete?
    golden 100
    same here
    preporodila sam se otkad ga imam :D

23. ninik's Avatar

ninik said:

golden 100, najbolja investicija!
    taj čisti sve!

24. gita75 said:

Quote Originally Posted by Lapis
    Quote Originally Posted by malena beba
    X
    Štoviše, uopće se ne mogu sjetiti da li sam je ikad očistila .

25. **mial**'s Avatar

**mial** said:

Quote Originally Posted by Goge
    Nisam je očistila već godinama. Vadim se na foru da su sredstva za čišćenje pećnice opasna za trudnice i dojilje, a ja sam bila trudna sa prvim djetetom, pa ga dojila dvije godine, pa sam opet ostala trudna i opet dojim.......
    X skoro pa sve
    uh dobro je ima nas još

26. rena7 said:

Očistim je povremeno. Uglavnom pečem u zatvorenoj posudi za pečenje pa i ne maže se tako često. Ali, kada se mm uhvati kuhanja i pečenja znate što sam htjela reći jelte? Ali neka neka, važno da se ribica moja trudi hehehehe. Zato i postoje sredstva za čišćenje pečnice, npr. as grill- fantastično!

27. ninik's Avatar

ninik said:

ja ju nisam čistila godinu dana!
    sva sam pekla u zatvorenoj posudi i za čiščćenjem nije bilo potrebe!
    a kolači ne špricaju!

a onda sam kupila kalup za torte i radila jednu fiiiiiiiiiinu tortu od sira iz koje mi je cijelo vrijeme pečenja kroz kalup curio margarin van!
    nisam ništa skužila ali kad sam drugi put upalila pećnicu....smdri, dimi....morala sam očistiti!
    golden je mrak ali dogro je bilo i sa postom od soda bikarbone!
    ili soda i ocat, to isto sve čisti!

28. Amelie32's Avatar

Amelie32 said:

Čišćenje pećnice mi je najgori posao od svih kućanskih poslova i čistim ju samo kad se zamaže, ono kad mi nekaj iskipi. Ne vidim zakaj bi ju čistila svaki puta po upotrebi jer nakon pečenja pizze nema potrebe kad niš nije zašpricano.
    No ne čudim se kaj vas toliko ima koji uopće ne čistite pećnicu, jer na ovom forumu smo mi koji sav veš pegalmo rijetke ptice, tako je valjda i s pećnicama.
    Inače za čišćenje koristim nekakav Oven Clener gel od Amwaya i to je fenomenalna stvar, niš ne smrdi i gotova sam az čas s čišćenjem.

29. bfamily's Avatar

bfamily said:

Što se to treba čistiti??? :? Nisam znala.

30. Honey's Avatar

Honey said:

Povremeno pokušam očistit kojekakvim sredstvima iz reklama, ne ide, pa odustanem.

31. Strobery Shortcake's Avatar

Strobery Shortcake said:

Vjerovatno bi tačnije bilo "gotovo nikad", ali nisam mogla od sramote .
    Poslije godinu dana korištenja, kupila sam neko sredstvo za pečnice, i zamolila čistilicu da mi je očisti. Pa nije baš bila kao nova, ali pošto ja sad zaista nisam u mogučnosti da se bavim tim, bila sam sasvim zadovoljna. Isto je Gorenje pečnica.

32. clumsy mom's Avatar

clumsy mom said:

E zato sam ja dizajnirala kuhinju tako da se pećnica ne vidi. Kuhinja je u obliku ćiriličnog P, ostavljen je prolaz od 60-tak cm za kuvaricu tj. mene, svetlo je namešteno tako da ne pada na šporet dublje od gornje ploče a sam šporet je tamno braon sa tamnim staklom.

Inače, prošle nedelje sam pravila musaku od tikvica i malo precenila količinu pa je pola masnoće iscurelo na dno pećnice. I eno je još tamo. Nešto se garant samoočistilo dok sam pekla kolač od jagoda u utorak. Još dva pečenja nečeg necurećeg i posle samo sunđerom pokupim ugljenisano. Meni je i to vrhunac angažovanja oko pećnice.

Mada ne bih volela izneti šporet na dnevnu svetlost. Mislim da bih ga bacila iste sekunde i nabavila si ugradnu pećnicu i ugradnu ploču.

33. anima's Avatar

anima said:

kad sam vidjela naslov reko ovaj nije za mene al idem škicnut
    ma ajd budem samo odgovorila al se neću javljat od sramote kad ono iznenađenje :shock:

a koja je to koja se sama čisti?

34. princess leia said:

miele pećnica za 8000 minimalno pa naviše kuna!

35. iridana2666's Avatar

iridana2666 said:

što mi predlažete?
    golden 100
    i amway oven cleaner

36. NanoiBeba's Avatar

NanoiBeba said:

Quote Originally Posted by princess leia
    miele pećnica za 8000 minimalno pa naviše kuna!
    pirolitičke pećnice imaju i drugi proizvođači. Skuplje su od običnih ali jeftinije od Mieleovih

37. Deaedi's Avatar

Deaedi said:

1x godišnje, očisti je čistilica dok smo mi na moru. Kako i sa čime, ne znam.

38. zhang's Avatar

zhang said:

Quote Originally Posted by iridana2666
    i amway oven cleaner
    jel to dobra stvar? isto se našprica, pusti malo da djeluje pa riba? ili se kao u reklamama samo prebriše krpicom?
    ja mrzim čistiti pećnicu i tu MM uvijek nastrada, pa da jadnom čovjeku barem malo olakšam.

39. iridana2666's Avatar

iridana2666 said:

zhang odlična!! Baš kao što je Amelie gore rekla - namažeš (to je kao gel), pustiš pol sata (ja pustim sat) i prebrišeš!

40. zhang's Avatar

zhang said:

thx, morat ću ga častiti za rođendan!

41. Rhea's Avatar

Rhea said:

Quote Originally Posted by Amelie32
    Čišćenje pećnice mi je najgori posao od svih kućanskih poslova
    I meni isto, zato je nikad ni ne čistim

42. betty boop's Avatar

betty boop said:

bojala sam se kad sam otvarala ovu temu da ću ispast totalna frikuša koja nikad ne čisti pećnicu a kad ono ugodno iznenađenje, većina vas ne čisti pećnicu

jako mi je drago to vidjeti, znači nisam glavna šporkulja

43. sanjas33's Avatar

sanjas33 said:

Default re

btw. danas sam otkrila da mi se pokvarila pecnica :?

44. Rene2's Avatar

Rene2 said:

Kolači ne prskaju, a sva mesna ( i masna) pečenja pečem u kikiriki pekaču (to je ono s poklopcem) ili u vrećicama za pečenje. Tako da mi se pećnica minimalno prlja, pa nema ni potrebe za čestim pranjem.

Najčešće perem vrata od pećnice s vanjske strane, jer tu uvijek nešto poprskam, prolijem, iskipi... ali to je staklo i ide s običnim sredstvom za staklo.

45. betty boop's Avatar

betty boop said:

Default Re: re

Quote Originally Posted by sanjas33
    btw. danas sam otkrila da mi se pokvarila pecnica :?
    sigurno se prestrašila pranja

46. YO said:

Quote Originally Posted by ninik
    golden 100, najbolja investicija!
    taj čisti sve!
    Di ga ima za kupiti??????????'

47. sorciere's Avatar

sorciere said:

jel možemo ove 3 koje kvare prosjek čišćenja izbacit s topika?

frida editirala dio koji nije u skladu sa pravilima foruma

48. mama courage's Avatar

mama courage said:

pećnica ? :? pećnica ?!? što je to ?

49. sorciere's Avatar

sorciere said:

frida editirala dio koji nije u skladu sa pravilima foruma

frida, da li sam ja nekog navela imenom i prezimenom, da li sam pisala o nekoj firmi? napisala sam samo NAČIN na koji se dolazi do tog goldena. tj. kako je pakiran. ja sam završila s pričom o tome (to si mogla pročitati na drugom topiku). prema tome - ne znam na koja pravila se pozivaš? nisam nikog reklamirala.

50. sanjas33's Avatar

sanjas33 said:

Default re

bila je precista pa se pokvarila :D