danas sam stavila peći meso i krumpir
ajmeeee.....da vidite na što sad liči pećnica :shock:
a dimilo je iz nje toliko da je susjed zvao šta nam se to zapalilo da ide dim kroz prozor![]()
danas sam stavila peći meso i krumpir
ajmeeee.....da vidite na što sad liči pećnica :shock:
a dimilo je iz nje toliko da je susjed zvao šta nam se to zapalilo da ide dim kroz prozor![]()
I ja sam pekla meso i krumpir, ali u vrećicama.
Okus je kao ispod peke, a u pećnici nema ni traga
A vrećice su u smeću![]()
obzirom da sam (fridiYO prvotno napisa
) objasnila da JA niš ne prodajem, i da JA nikog ne reklamiram - još jednom ću ti napisati:
golden je pakiran u karnistre od 10 litara. nađeš "društvo" za preostalih 9 litara, nekog golden dilera - i to je to..
više imaš na
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...uhinje&start=0
sorciere hvala puno![]()
![]()
![]()
Ima netko provjereni recept za čišćenje pećnice bez kemije?
Naravno!
U pećnicu ubaciš pleh, unutra natočiš prst vode, staviš žlicu sode bikarbone i sok od pol limuna (da ti ne smrdi ocat). Staviš na 150oC i pustiš da se cmari štajaznam 20 minuta. Ostaviš da se prohladi toliko da možeš rukom unutra i da se ne opečeš, pa sve lijepo obrišeš spužvastom krpom. Ako ne ode baš sve, oribaš flekice onom spužvicom za teflon ili postupak ponoviš za 2-3 dana.
Piroliza, ne znam što bi bez nje.
Inače amway ima super sredstvo za čiščenje pećnice i plehova.
Eh, moja pećnica je običnjača, bez pirolize...
Amway mi se ne da kupovati... opet je to kemija, ma što god da piše na etiketi.
Pokušati ću kako Peterlin kaže. Takvo nešto tražim.
Sad sam pogledala što piše u uputama za pećnice koje imaju aquaclean sustav - kažu da se grije na 70oC - http://www.gorenje.com/simplicity/ba...tike/aquaclean
Iz iskustva, treba ipak malo viša temperatura. Probaj. Ja po inerciji čistim kako sam napisala, a možda je dosta i kraće vrijeme i niža temperatura. Ne radim to često, ali ne smije se pećnica zapustiti predugo jer se zapeče. Obično čistim nakon pečenke, kad mi se zašprica. Budući da koristim kikiri za pečenje cijelog piceka, to bude samo par puta godišnje (purica, odojak). Daklem, ne bih rekla da čistim pećnicu više od 2-3 puta godišnje. IZnimka je prednje staklo, to možda očistim 1x mjesečno (lijenčina).
Mislim da nisam očistila pećnicu otkad sam mama.
Izvana ju redovito očistim, to je lako, malo onog sredstva za stakla i to je to... ali unutra je horor.
Zadnji put sam ju čistila s kemijom, još se danima širio smrad kemije kad bi ju uključila.
ovo s vodom u plehu zvuči dobro, probat ću. imam skorene masnoće koja nikako neće otić.
A reci koliko puta si ju koristila? Sigurno isto ne baš previše puta... Dok su klinci bili mali pećnica mi baš nije bila često u upotrebi. Osim toga, kad pečeš kruh nije frka, ali ako pečeš unutra janjeći but ili patku (otkrivenu) to je druga pjesma. Daklem, korištenje pećnice kod dvije domaćice nije ista stvar.
Offt. imam patku u ledu, he he he... to čuvam za sinov rođendan.
Ekipa (trebalo bi ih biti više, ali ne mogu ubaciti puno smajlića):![]()
A bome jesam.
Posebno dok je imala čuvalicu... obožavala je pečene batke... bar dva put tjedno.
Doduše, mi nikad ne pečemo velike komade, najviše pola piceka i češće pečemo poklopljeno nego otklopljeno, pa vjerovatno i nije najveći horor na svijetu... ali došlo je vrijeme da se uredi.
Naša se zaključa dok je piroliza, visoka je jako temp, AEG-ovu mi imamo.
70 stupnjeva me čudi kod Gorenja, ali tko će ga znat![]()
Posljednje uređivanje od annie84 : 07.04.2016. at 21:54
To nije pirolitička pećnica nego obična. Ja sam napisala negdje gore - ja zakipim tu vodu na 150 ali pazim da mi ne ispari - provjeravam usput. Ova metoda aquaclean samo odmače, ne izgori masnoću kao piroliza. Nemam s pirolizom iskustva, ali to mi se čini kao energetski horor. S druge strane, ako koristiš kemikalije, opet je horor. Glasam za aquaclean, ali treba isprobati. Ja otvorim pećnicu dok je voda unutra pa probam da li zmazanoća ide spužvom dolje ili treba još malo. Zdravoseljački. Pa nije biskvit unutra da se ne bi smjelo otvarati, jedino pazim da mi baš puno topline ne utekne van.
Peterlin, ja volim taj horori mi max 3x godišnje trebamo pirolizu pa mi je ok. Koliko pečem, ne zabrinjava me više potrošnja.
A mojoj sreći nema kraja kad ju ja samo upalim, a ona "čisti"![]()
Ali ideja s vodom je u principu ista kao kod mikrovalne. Ja ju isto tako čistim -stavim u posudicu vodu i narezan limun. I onda ju upalim naravno.
Super čisti.
Ocat i sodu bikarbonu pomijesati i s tine natrljati unutrasnjost. Nakon 15ak minuta napraviti smotuljak/ kuglicu od alufolije i s time istrljati. Provjereno skida zapecene masnoce![]()
Ja sam ovdje nasla info: http://atma.hr/kako-savrseno-ocistit...ez-kemikalija/. I napravila sam: Ako imate baš očajnu situaciju, učinite sljedeće:
Namočite staklo vodom, pospite ga sodom bikarbonom i limuntusom. Ostavite da djeluje desetak minuta. Otkinite komad aluminijske folije, izgužvajte (napravite lopticu) i s njom izribajte staklo.
Aluminijska folija odlično riba sve staklene površine, ostavlja ih bez ogrebotina.
Poslije prebrišite vlažnom krpom.
S tim da ne znam sta je limuntus pa sam iscjedila jedan limun. A bome se ne sjecam kad sam je zadnji put cistila... Probaj pa javi![]()
Posljednje uređivanje od PikiViki : 08.04.2016. at 20:26
Limuntus je limunska kiselina.
Hvala, probati ću.