Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Trebam savjet iskusnih

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Trebam savjet iskusnih

Dakle, moja cura ima 9 mjesecii 8 kila i još je u maloj sjedalici Peg Perego u kojoj joj je remenje tik do ramena.. Kupili smo novu od 9-18 Maxi Cosi Tobi. Kada ju prebaciti u veliku sjedalicu? Po starosti je za sjedalicu, ali po kilaži baš i nije.
    Hvala na odgovoru!
    I isprika ako je pitanje već bilo postavljeno!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

starost nije uvjet za prebacivanje u veću sjedalicu (0-9 kilograma, a ne 0-9 mjeseci).
    za prebacivanje moraju biti zadovoljena oba ova uvjeta:
    - dijete ima minimalno 9 kg
    - dijete se samostalno ustaje

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala na odg.

Ja sam vidjela na uputstvima ovako:

Autosjedalica za djecu od 9 - 18 kg ili od 9 mj. - 3,5 god.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Važno je da je motorički savladala držanje svoje vlastite glavice na vlastitom vratu. Ako se još ne može sigurno ustati i stajati tako da čvrsto drži glavicu, onda još malo sačekajte sa novom sjedalicom.

Mi smo da novom sjedalicom i bebačem otišli na prvu kontrolu autosjedalica koja je bila i to su instruktorice odmah riješile, Klo-Klo mi je osvojila muža i dan-danas je tata-mata za učvršćivanje sjedalica u auto svima koji imaju želje znato kako se to mora "najahati" na nju.

I apsolutno sam sigurna da bez prave demonstracije instruktorica masa ljudi sigurno dovoljno čvrsto ne pričvrsti niti sjedalicu, niti dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ta dob koja piše na sjedalicama je približna.
    ponovit ću još jednom, dijete smije u sjedalicu 9-18 kada ima najmanje 9 kilograma i kad se može samostalno ustati. ta dva uvjeta moraju biti zadovoljena inače ozbiljno ugrožavaš sigurnost svog djeteta u automobilu.
    također, poželjno je da se dijete što je duže moguće vozi u toj prvoj autosjedalici.
    eto, moja margita ima 14 mjeseci, 10 kg i već trči, i tek jučer smo je prebacili u sjedalicu 9-18.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

savjetujem da pročitaš brošuru Autosjedalica uvijek i bez iznimke

tamo možeš pročitati isto ovo što sam ti napisala, a također i da remenje sjedalice 0-9 mora biti malo ispod ili u razini ramena - to je ok. jedino što je bitno da postoji minimalno 2 cm od vrha djetetove glave i vrha autosjedalice. ako nema 2 cm, onda je AS premala

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da se nadovežem ovdje. Nadam se da mogu ovdje postaviti pitanje.
    L. ima 6 mj i 10 kg. Koristimo nosiljku/AS Jane matrix pro (0-13 kg) koja je montirana u auto po slikama koje sam ovdje našla i vidjela.
    E sada, L kilažu ima za 9-18 kg, a kada će se samostalno ustati
    Problem je sljedeći: Jane mu je dosta uska u ramenima i nekako imam osjećaj da mu ne mogu remenčiće dovoljno zategnuti.
    Moje pitanje je:
    Koje su mi opcije za sljedeću sjedalicu i kada bi to moglo biti?

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Da se nadovežem ovdje. Nadam se da mogu ovdje postaviti pitanje.
    L. ima 6 mj i 10 kg. Koristimo nosiljku/AS Jane matrix pro (0-13 kg) koja je montirana u auto po slikama koje sam ovdje našla i vidjela.
    E sada, L kilažu ima za 9-18 kg, a kada će se samostalno ustati
    Problem je sljedeći: Jane mu je dosta uska u ramenima i nekako imam osjećaj da mu ne mogu remenčiće dovoljno zategnuti.
    Moje pitanje je:
    Koje su mi opcije za sljedeću sjedalicu i kada bi to moglo biti?
    Dok se ne počne samostalno ustajati možete odmah preći u tzv. kombinranu AS, to je AS koja pokriva grupu 0 i I tj. može se montirati obrnuto od smjera vožnje (za bebe do 13 kg) i u smjeru vožnje (za bebe od 9 kg + samostalno ustajanje). Koja kombinarana AS....ukucaj u pretražnik je je bilo dosta govora o tome na pdf Autosjedalice.
    Naša L. je u kombiniranoj od 7 mj. starosti (visinom nam je prerasla tzv. jaje) i još uvijek se vozi obrnuto od smjera vožnje (imamo oko 9 kg i samostalno hodamo) jer je to prema nekim stranim istraživanjima sigurnije (i proizvođač naše kombinrane AS preporuča da se djeca do 13 kg voze obrnuto od smjera vožnje) + što taj položaj njoj ni najmanje ne smeta .

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S tim da treba paziti da kombinirana bude 0+ i I (ne 0 i I), odnosno da se moze koristiti do 13 kg montirana unazad.

kahna, ajd navrati na sljedeci as pregled u zagrebu pa vidi jel stvarno imate problem ili se samo tako cini.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    S tim da treba paziti da kombinirana bude 0+ i I (ne 0 i I), odnosno da se moze koristiti do 13 kg montirana unazad.

kahna, ajd navrati na sljedeci as pregled u zagrebu pa vidi jel stvarno imate problem ili se samo tako cini.
    Hvala na odgovorima

Što se tiče pregleda, čekamo sljedeći i dolazimo 100%.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    S tim da treba paziti da kombinirana bude 0+ i I (ne 0 i I)
    Hvala na ispravku...... zaboravila sam napisati "+"

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no frks

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Savjet molim

D. će za par dana imati prvi rođendan, teška je cca 8.5-9kg, samostalno se ustaje već više od mjesec dana (uz namještaj).

Imamo MaxiCosi Cabrio autosjedalicu i pitam se da li je vrijeme za sljedeću grupu.
    Na specifikacijama piše da je ona 0-13kg ili do 12 mjeseci :/
    Mojoj mršavici će još dugo trebati da skupi 13 kg pa ne mogu vjerovati da mora svo to vrijeme biti u ovoj sjedalici.
    Nogice su joj savijene a često smo na putu pa mi je žao

Šta je najbolje za nju?

Help!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ne mora , al je bolje sto duze da je okrenuta suprotno od smjera voznje, jer je to najsigurnije

moj m. ima 11 kg i zao mi je sto je as 0+ prerastao po visini

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

e da, i vozili smo se u njoj cca. 15 mjeseci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •