Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 120

Thread: Jel ima smisla pisati žalbu?

Default Jel ima smisla pisati žalbu?

..zato jer nismo upali u jaslice? hoće li to imati ikakav utjecaj?
    jel netko od vas pisao i jel mu pomoglo išta? što uopće napisati?
    da nam djetetovo neupisivanje u jaslice direktno ugrožava egzistenciju jer nemamo za privatno čuvanje djeteta, i da si ja ne mogu dozvoliti ostanak kod kuće jer moramo jesti i plačati račune?

fakat sam

**mial**'s Avatar

i ja se pridružujem švedici s pitanjima i .
    a mogle bi nas dve s djecom gore do sabora možda oni imaju koju pametnu ? !

ja se uvijek i na sve žalim...
    ako ništa drugo bar se ispušem u žalbi

thalia's Avatar

ja znam da moj cinizam neće pomoći, ali super da su izgradili još jedan stadion, ko šiša vrtiće.

Freja's Avatar

Pišite žalbe. Ja nisam pisala, ali sam otišla ravnateljici na razgovor (nama su zagubili papire). Naravno, sve se riješilo u našu korist (premda sam morala zaprijetiti novinama i sl. :/ ). Oni su me uvjeravali da ja papire nisam ni predala (a ja još tražila potvrdu kad sam predavala!).
    Naši susjedi su pisali žalbu i također na kraju upali. Ako ništa drugo, vrijedi pokušati.

monax's Avatar

Prije za prvo dijete nisam nisam pisala, bio je 20 na listi i tajnica mi rekla da nema smisla pisati jer neće upasti.
    Sad ako ne upane, pišem žalbu.
    U grupi od starijeg upao je jedan klinac prije 2 mjeseca, i nisu predavali papire za njega kad je upisni rok :/ a kad razgovaraš s tajnicom oni se drže pravila i reda.

ninik's Avatar

ja sam uvijek za žalbu!

a možda da oni koji nisu upali organiziraju prosvjed na jednom od novoizgrađenih stadiona?!?!

limunada's Avatar

Znam za slučaj kad je žalba urodila plodom. Zato - piši.
    Usmeni razgovor je jedno, a pisana žalba drugo.

Evo i mi smo na listi cekanja ,iako smo oboje zaposleni i prijavljeni u Malesnici gdje smo se i prijavili.
    Ja sam bila sigurna da cemo dobiti vrtic,pogotovo jer ce mi mali tad imati vec 2 godine i par mjeseci.
    Zanima me da li netko ima iskustva s tim listama cekanja.Mi smo jedanaesti na listi.
    I da li postoji neka sablona po kojoj se moze napisati zalba?

I ja sam za žalbu gdje god se može žaliti. Nikad ne znas.

Freja's Avatar

Treba uzeti sa zrnom soli, ali ja sam načula za neke vrtiće da svaka žalba urodi plodom. Dakle, svaka pismena žalba pozitivno se riješi i oni otprilike uračunaju broj takvih i ostave "rezervna" mjesta. Ako šutiš, zaboravi da će te zvati. Eventualno na jesen kad se vidi koliko roditelja zapravo samo čuva mjesto u jaslicama/vrtiću.
    E sad, što bi se dogodilo da se baš svi žale, to ne znam, ali se valjda do sada nije ni događalo. Tajnice će vam reći koješta - nema smisla, nema potrebe, zvat ćemo vas itd., ali činjenica je da s liste čekanja većinom upadnu ona djeca čiji se roditelji ne daju skinuti s vrtićkih vrata.
    Cure, svima sretno. Znam kako vam je. I nas sljedeće godine ponovo čeka ovaj cirkus. Jedino se nekako nadam da je s drugim djetetom u istome vrtiću uvijek lakše, ali možda je to moja zabluda.

Gost

Joj i mi čekamo da vidimo dali smo upali u vrtić jer nam maloga nema tko čuvati , a posao ne možemo ostaviti jer smo pod kreditima i treba to plačati :/

**mial**'s Avatar

Quote Originally Posted by Freja
    Treba uzeti sa zrnom soli, ali ja sam načula za neke vrtiće da svaka žalba urodi plodom. Dakle, svaka pismena žalba pozitivno se riješi i oni otprilike uračunaju broj takvih i ostave "rezervna" mjesta. Ako šutiš, zaboravi da će te zvati. Eventualno na jesen kad se vidi koliko roditelja zapravo samo čuva mjesto u jaslicama/vrtiću.
    E sad, što bi se dogodilo da se baš svi žale, to ne znam, ali se valjda do sada nije ni događalo. Tajnice će vam reći koješta - nema smisla, nema potrebe, zvat ćemo vas itd., ali činjenica je da s liste čekanja većinom upadnu ona djeca čiji se roditelji ne daju skinuti s vrtićkih vrata.
    Cure, svima sretno. Znam kako vam je. I nas sljedeće godine ponovo čeka ovaj cirkus. Jedino se nekako nadam da je s drugim djetetom u istome vrtiću uvijek lakše, ali možda je to moja zabluda.
    evo ja sam ti čisti primjer te tvoje zablude

Quote Originally Posted by **mial**
    i ja se pridružujem švedici s pitanjima i .
    a mogle bi nas dve s djecom gore do sabora možda oni imaju koju pametnu ? !
    e vidiš, mogle bi do Sanadera pitat jel nam hoće pričuvat dijete kad idemo na posao ko dobar primjer pronatalitetne politike... hebemu kad su izbori već prošli....

gitulja's Avatar

mi još ne znamo, idem vidjeti popode. Piši žalbu. Ali koliko sam shvatila tvoj muž nije zaposlen pa ti je to vjerojatno -. Nama su npr. tražili potvrdu i da je tata zaposlen, iako sam samohrana majka s punim radnim vremenom.

ajme, majko, kojih nebuloza i retardiranog sustava (koji naravno ide ruku pod ruku sa ovakvom državom)

razlog više da se organizira jedan "mali" prosvjed. od kukanja i cmizdrenja se ne rješavaju problemi. zainteresirani?

**mial**'s Avatar

da , naravno.
    samo mislim da nam to ništa neće upalit, nažalost!
    kad sam prvi put predala za curku papire odbili su nas jer sam ja nezaposlena, a kod traženja posla jedan od uvijeta je da je dijete u vrtiću, ne direktno, ali . . . i sad se slikaj
    znači ili imaj vezu ili muljaj ili budi pošten, al kako god okreneš nevalja

gitulja's Avatar

g ima moje prezime, prijavljena je na mojoj adresi, ali tata je upisan u rodni list, pa kao kad sam ga već objavila potrebni su i njegovi podaci. A najveći problem kod dokazivanja da sam samohrana jer se nisam udala i razvela pa nemam sudsku presudu, toliko o nebulozama.

Freja's Avatar

Jedino se nekako nadam da je s drugim djetetom u istome vrtiću uvijek lakše, ali možda je to moja zabluda.
    Žao mi je. Ali toplo se nadam da ćete na kraju ipak upasti. Sreto!

Švedice povedi nas!
    ja sam za prosvjed!! (btw,super mi je bilo citati o mirnom prosvjedu na (kršitelj koda)ovom standu - da sam znala... svejedno ne bi mogla jer sam radila,al bi poslala par mama iz kvarta )

**mial**'s Avatar

Quote Originally Posted by gitulja
    g ima moje prezime, prijavljena je na mojoj adresi, ali tata je upisan u rodni list, pa kao kad sam ga već objavila potrebni su i njegovi podaci. A najveći problem kod dokazivanja da sam samohrana jer se nisam udala i razvela pa nemam sudsku presudu, toliko o nebulozama.
    :shock: :shock: :shock:
    isti primjer ima moja frendica i njoj su rekli odmah pri predaji zamolbe za upis da ona kao samohrana majka ima prednost i čak u to vrijeme nije bila ni zaposlena. vrtić u Španskom. i nju za oca dijeteta nisu tražili baš ništa

**mial**'s Avatar

Jedino se nekako nadam da je s drugim djetetom u istome vrtiću uvijek lakše, ali možda je to moja zabluda.
    Žao mi je. Ali toplo se nadam da ćete na kraju ipak upasti. Sreto!
    hvala
    nadam se i ja!

ok, jel se može napisati neko pisamce ljudima koje plaćamo da se brinu za naše interese i prava, pa da ga svi potpišemo i pošaljemo?

znam da se ne može ništa specijalno očekivati, ali neka se čuje...i čuje i čuje....

ana.m's Avatar

mial, a kak to da vi niste upali? Ide starije dijete u isti vrtić? Zaposleni ste oboje?
    I da mi nismo upali i mi bi pisali žalbu!! Zato cure u boj u boj!

thalia slažem se s tobom!

Švedice ja sam za. iako malo sumnjma da ce postici zeljeni rezultat svakoj od nas, ja sam da se cuje.

Gost

Bjesna sam ko pas .
    Naime mi smo iz općine Rugvica i kada su bili upisi u vrtić kontaktirala sam svoju općinu jer želim upisati djete u vrtić koji nam je oboma usput s posla i na posao a to je Žitnjak , pravnica iz općine mi je rekla kako nema problema i da samo ovima u vrtiću kažemo da provjere u Ilici 125 jer je općina uplatila za našu djecu .No sada me zovu iz vrtića i kažu da uplaćeno nije ništa ,zovem općinu no izgleda da je banda već otišla doma jer je produženi vikend .Pitanje je šta sad , ako moje djete ostane bez vrtičkog smještaja jer ja ne mogu plaćati 1500,00kn umjesto 700,00 jer općina plaća 800,00 kn (tako je rekla ona kok.. iz općine ) ???Kome se žaliti i tko snosi posljedice ??

gitulja's Avatar

švedice, ja sam za i ako g bude primljena, pridružit ćemo vam se.

iki's Avatar

Sad sam saznala da ni mi nismo upali .
    Da li se dobije / može tražiti objašnjenje zašto?

MBee's Avatar

Mi smo na listi čekanja iako kao dijete sa pp i preporukom psihologa i CZSS-a imamo prednost pri upisu. Sad sam ih zvala i u ponedjeljak idem predsjednici komisije sa žalbom.

**mial**'s Avatar

:shock:
    a iskreno sam se nadala da ovaj topić neće baš biti posjećivan
    sve nas je više

Quote Originally Posted by gitulja
    e taj problem imam i ja, kako dokazati da sam samohrana majka kad nemam nikakvo rješenje; mi nikad nismo bili u braku, pa nemam ni službenu potvrdu o razvodu :/
    uglavnom, ja sam dala izjavu kod javnog bilježnika da nikad nisam bila u braku s ocem djeteta, te da sam samohrana majka i tak sam to predala u vrtić. malo su me čudno gledali, ali su prihvatili.

:shock:
    a iskreno sam se nadala da ovaj topić neće baš biti posjećivan
    sve nas je više
    još jedan razlog više da nešto poduzmemo!
    ajde, molim, prijedloge i ideje za tekst, pa da napišemo nekakvu žalbu i da onda sakupimo što više potpisa da dobije na težini, možda se netko i zamisli

palo mi napamet da bi to onda mogli i negdje objaviti... hmmm...moglo bi iz ovoga nešto biti...samo se treba pokrenut

Mirta30's Avatar

V je upao u vrtić ali B nije u jaslice

Da li mi netko slucajno zna reci koji su kriteriji za prednost pred jednakima? Znate ono, kao 15 ima iste uvjete, ali od njih prime samo 3. Po kojem ključu su izabrali tih 3?
    Naime mi nismo primljeni u jaslice (tri molbe) zbog nedostatka kapaciteta. Nije mi jasno zašto baš za moju curicu nema kapaciteta, a za druge s istim predispozicijama ima.
    Očajna sam!

mama courage's Avatar

predložila bih u svakom slučaju prvo da se ode do jaslica i usmeno zamoli za objašnjenje il provjeri jel to uistinu točno. meni se dogodilo prošle godine da zxuja nije upala u vrtić jer su mislili da želi u normalnu grupu, a ja sam htjela da ide u jezičnu (mada sam to navela na molbi) u kojoj je itekako bilo mjesta. kad sam rekla teti iz jezične grupe da nismo na spisku, ona je rekla da se javim u tajništvo, da je to sigurno greška.
    sretno!!

monax's Avatar

Moj je upao u jaslice, svi su upali (lanište) :D

Ništa, pisat ću žalbu, razgovarat osobno sa svima od reda i zivkati stalno.

i mi smo na listi čekanja

predali smo papire samo u jedan vrtić i sad se pitam zašto sam bila tako glupa...

Quote Originally Posted by Lapis
    i mi smo na listi čekanja

predali smo papire samo u jedan vrtić i sad se pitam zašto sam bila tako glupa...
    predali u 4 vrtića i na listi čekanja u svima, nikakve koristi ni od toga

Brunda's Avatar

I moja sestra predala u 4 vrtića i na svima je na listi čekanja. Mala je rođena 21.9. i zbog ta tri tjedna izvisila. Rekli joj u jednom od vrtića da zove 20.9. i pita jel' ima mjesta
    I onda neka joj kažu da nema pa nek u 24 sata nađe nekoga tko će joj čuvati dijete dok se ona vrati na posao.
    Katastrofa koji sistem
    Ja još nisam ni išla gledati. Nema smisla kad tek u 3. mjesecu 2009. puni godinu dana. I da ima mjesta ne možemo biti na listi. A čujem da se u našem vrtiću na 30 mjesta prijavilo 150 djece :shock:
    Toliko o centru grada i pretežno starijem stanovništvu.

ninik's Avatar

od 4 prijave u dva smo išli pogledati i primljena je!!!!!!!
    dakle ako ste na listi čekanja u Malom Princu, Lašćina, mi ćemo sigurno odustati tako da ima nade za pomak liste!

mg1975's Avatar

Quote Originally Posted by MBee
    Mi smo na listi čekanja iako kao dijete sa pp i preporukom psihologa i CZSS-a imamo prednost pri upisu. Sad sam ih zvala i u ponedjeljak idem predsjednici komisije sa žalbom.
    Mi smo upali u jaslice, za početak na 4 sata.... L. je isto dijete sa pp. Kod nas u jaslicama je primljen i još jedan dječak sa pp.

Držim fige da upadnete.

MBee's Avatar

Hvala ti, fakat smo očajni. Preprouka je svih stručnjaka da je za Evu od presudne važnosti da krene s vrtićem jer će u protivnom zaostajanje biti toliko da se neće moći socijalizirati. Sad je idealno vrijeme da se neke stvari kod nje pokrenu. Pisati ću i Ministarstvu, šta mi drugo preostaje.

mg1975's Avatar

MBee probaj se obratiti za pomoć javnoj pravobraniteljici za djecu.

Evo i linka http://www.pravobraniteljzadjecu.hr/

koryanshea's Avatar

zene citam vas i :shock: ...ko bi reka da je u zagrebu teze upast u vrtić nego na fax!

Quote Originally Posted by Brunda
    I moja sestra predala u 4 vrtića...
    (...)
    A čujem da se u našem vrtiću na 30 mjesta prijavilo 150 djece :shock:
    brunda uracunaj visestruke aplikacije, ako tih 150 aplikacija podijelis na ~4 vrtica nije tako obeshrabrujuce

maxi's Avatar

u jedan vrtić su upale obje a u drugom je samo starija :/

maxi's Avatar

skrenuli smo s teme....što je s vašim žalbama?

**mial**'s Avatar

ja ću MM poslat ravnateljici na razgovor

gitulja's Avatar

samo da javim da je g primljena u Vrbik, samo sam tamo i predala
    Držim fige za one na čekanju

Page 1 of 3 123 LastLast