-
Jastuk-kada i kakav?
Naime, zanima me kada dijete može početi spavati na jastuku i kakav mora biti?
-
-
15 mjeseci i ne koristimo jastuk.
-
Moja je E. odjednom, sama od sebe počela tražiti jastuk tako što se nabacivala na naše (spava sa nama u krevetu). Meni su se naši činili previsoki, pa sam kupila jedan jastuk 40x60, dosta nizak, mekan. Bilo je to negdje oko 2. godine, ne sjećam se tačno.
-
M. ima 3,5 godine i još ne spava na jastuku.
Mislim da ne treba žuriti. Kad dijete samo izrazi želju za jastukom, daj mu ga.
-
mi imamo pod madracom u krevetiću podmetnutu tanku spužvu tako da je jogi pod blagom kosinom..to smo stavili jer N. često ima začepljen nosić, pa da lakše diše na povišenom i mislim da joj odgovara taj blagi nagib, te nema potrebe za jastukom (za sad)
-
Kad je Sara imala 16mj. je počela nas gurati s naših jastuka da bi ona legla na njih. Tad sam joj kupila manji 40x60 par cm tanak. Jedno vrijeme je stalno spavala na njemu a sad ga zna i odugrati kada joj smeta.
-
Mislim da maloj djeci definitivno nije potreban jastuk. Mi ga još ne planiramo staviti dok se ne premjesti u svoj krevet.
-
Vidim da imaš bebu od 6 mj. pa je dobro da znaš da jastuk kod male djece može biti čak i opasan zbog gušenja u kolijevci. Ne želim te strašiti ali bolje da znaš. Mene je bilo toga užasno strah.
-
Sinko od 26 mjeseci nema jastuk, ima svoju dekicu koju smora kao jastuk ponekad i legne potbuske, ali tokom spavanja se okrene i spava bez toga.
Imali smo fazu kada je htio zaspati samo na jastuku, ali bi se isto tako maknuo s njega tokom noci pa smo ga izbacili
-
-
2 godine i 3 mjeseca i još spava bez jastuka.
-
11 i 2 godine i jos spavamo bez jastuka.
-
Dakle, kad bude htio, uzet će ga. Hvala na iskustvima i savjetima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma