Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Mirovanje u trudnoći i radni odnos

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Mirovanje u trudnoći i radni odnos

Haj!! Evo ako netko zna, naime, zaposlena sam na određeno vrijeme do 30.6, tj. još oko 6 tjedana i od 26.5 idem na mirovanje u trudnoći.U ovoj firmi radim od 1.1. 2008. , znači skoro 6 mj. Naime, radila sam u toj firmi 3,5 godine, od toga godinu bila na porodiljnom, dala otkaz i bez prestanka u radnom odnosu zaposlila se u drugoj firmi, na 3,5, mj. , nije mi bilo dobro tamo, pa sam se vratila u staru firmu, i sada sam tu od 1.1. 2008, ali sam prije povratka u staru firmu imala prekid radnog odnosa na 7 dana( nisam bila na burzi). Mene zanima koje papire sada ja moram nositi na hzzo, i da li će mi naknada za bolovanje biti prosjek plaće?
    A za porodiljni , kolko bi mi minimalno morali produžiti ugovor da dobivam naknadu za porodiljni kao da sam zaposlena? Porodiljni mi počinje negdje početkom 10 mj., a ugovor mi je do 30.6.? Jel netko zna odgovore?
    Hvala svima koji nešto znaju!! :? :?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja bi preporučila zvanje ili odlazak u hzzo. najbolje pitati one koji to rade.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Trebala bi biti zaposlena u trenutku odlaska na porodiljni.

Na temelju tih prvih dana (ispravite me ako griješim) bi ti HZZO isplaćivao puni porodiljni sljedećih 6 mjeseci.

Ako bi ti izašli u susret i prijavili te do 4, 5 mjeseca (kad uđeš u drugih 6 mjeseci) tada uzmeš od njih potvrdu da si i dalje zaposlena u firmi u tom trenutku (tako je meni bilo - ugovori su mi bili na mjesec dana) i onda ti dođe rješenje poštom da ti HZZO plaća 2500kn sljedećih 6 mjeseci.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

do 4., 5. mjeseca

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

pogledaj ove teme:
    istjecanje ugovora na odredjeno
    produljenje ugovora
    hitno pomoc-prestanak ugovora
    istjecanje ugovora
    prestanak radnog ugovora, porodiljni, naknada

procitaj sve, pise na nekoliko nacina kako se slicna situacija rjesavala, da se sad ne ponavljamo.
    ako i dalje budes imala pitanja slobodno pitaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •