Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: vrtić,ljeto i predškolac

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno vrtić,ljeto i predškolac

moje dijete 19.10 puni 7g i znači na jesen kreče u školu
    prema tome nema pravo na vrtić od 01.07
    zanimame zna li netko je li to 100% tako ima li kakav zakon,pravilnik bilo šta?
    jer kad sam pitala ravnateljicu postoji li mogućnost da ide u vrtić preko ljeta dobila sam decidirano NE i da i kad bi htjela zakonski ne bi mogla

živimo u malom mistu gdje svak svakoga zna i zna i ona da radimo i ja i MM a i mama mi
    a naći nekoga da čuva dijete u sezoni je ravno dobitku na lotu
    zato me zanima mogu li se ja pozvati na neki zakon i inzistirati na vrtiću do polaska u školu?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam za zakon, al nama su tete rekle da klinci imaju pravo ici u vrtic do kraja osmog mjeseca
    radi se o zagrebu

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ja nisam dovodila u sumnju da ne bi isao preko ljeta u vrtic :?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pogledaj sto ti pise na ugovoru - ako ste potpisali upis u radnu god. onda je ona do 31.08. ako ste potpisali do 1.07 onda rav. ima pravo

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I mi živimo u malom mjestu i kod nas je običaj da se djeca ispisuju iz starijih grupa već od 1.6. neki, od 15. 6. većina, a poneki ostaju do 1.7.

Po ljetu nikome ne pada na pamet da predškolca šalje u vrtić jer roditelji upravo to vrijeme koriste za pripremanje i osamostaljivanje djeteta za školu.

Nevjerojatno, ali istinito - ja sam išla u prvi razred i moja sestra koja je tada imala 4,5 godine nije više željela ići baki na čuvanje. Kada se ustala, obukla se, jela, igrala ili gledala TV dok ja nisam došla iz škole. Tada sam je ja "čuvala" :shock: dok starci nisu došli doma. Tada nitko u ulici još nije imao telefon, a mobiteli su bili čisti SF.

I šta je najbitnije, uopće nismo bili usamljeni slučaj, to je bilo skroz normalno.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sad sam tek uočila da ti dijete tek u desetom mjesecu puni 7 godina.

Iako većina roditelja kod nas ispisuje djecu, ona mogu ići u vrtić do 1.9. , to je 100% sigurno. Nova školska godina počinje 1. 9. i zaista ne znam po kojoj je to zakonskoj osnovi ravnateljica mogla reći NE?

Ponekad roditelj procjeni da ima dijete kojemu baš ne vjeruje previše, rade cijeli dan oboje, nema blizu nikoga poznatog da ga malo prekontrolira i obiđe...tada ta djeca idu u vrtić i preko ljeta i nikada nije bilo problema oko toga.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam kako je po zakonu, ali moja curka je prešla direktno iz vrtića u školu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tekuća školska godina u vrtiću se računa do 1.9.
    Po pravilu predškolarce roditelji većinom ispisuju sa krajem školske godine oko 15.6., ali naravno da nije obaveza. Dosta predškolaraca ostaje cijelo ljeto i samo se preseli u školu. Po meni je to skroz normalno, pa nemaju roditelji cijelo ljeto godišnji, a dijete se ne mora 2 mjeseca pripremati za školu :/ .
    U svakom slučaju dijete ima pravo biti u vrtiću do polaska u školu, a kako kaže Flower najbolje provjeri u ugovoru.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: vrtić,ljeto i predškolac

Citiraj Arwen prvotno napisa
    jer kad sam pitala ravnateljicu postoji li mogućnost da ide u vrtić preko ljeta dobila sam decidirano NE i da i kad bi htjela zakonski ne bi mogla
    da li si ju pitala da ti pokaže taj zakon? ako nisi - traži. to ti je polazna osnova za sve ostalo...

ja bi ju zamolila za točne podatke, kako bi od nadležnog ministarstva mogla tražiti dozvolu za ta dva mjeseca ...

tko zna - možda bi se zakon izgubio putem do tebe...

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/1997/0152.htm

Članak 3.

(1) Predškolski odgoj organizira se i provodi za djecu od navršenih 6 mjeseci života do polaska u osnovnu školu.

Članak 21.

(1) Dječji vrtić obavlja djelatnost na temelju godišnjeg plana i programa rada koji se donosi za pedagošku godinu koja traje od 1. rujna tekuće do 31. kolovoza sljedeće godine.

u prijedlogu zakona o izmjenama zakona o ... blabla... ne vidjeh da se mijenjaju ova dva članka...

http://74.125.39.104/search?q=cache:...r&ct=clnk&cd=2

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: vrtić,ljeto i predškolac

Citiraj Arwen prvotno napisa
    moje dijete 19.10 puni 7g i znači na jesen kreče u školu
    zanimame zna li netko je li to 100% tako ima li kakav zakon,pravilnik bilo šta?
    mislim da ravnateljica nije u pravu... kao što je sorci rekla, zamoli ju da ti pokaže taj zakon ili reci da si ga tražila i da nisi našla pa nek ti ga pokaže

znam mali milion djece koja su u vrtić išla do 31.8. a u školu krenula prvi pon. u rujnu.
    druga stvar je ako si u ugovoru potpisala drugačije, ali pedagoška godina traje do 31.8.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moje kumče je izašlo iz vrtića krajem osmog miseca i pošlo u školu početkom devetoga....
    daklem, u malome mistu kraj mora taj zakon koji je spomenula tvoja ravnateljica ne postoji

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cure hvala vam,šta bi ja bez vas

sorci hvala sad ću se baciti na printanje i nosim sve u vrtić

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

odnjela sam isprintani zakon u vrtić tnx sorci
    i sad čekam iako mi se čini da ću se uspjeti dogovoriti s ravnateljicom da ide u vrtić preko ljeta
    ali meni nikako nije jasno gdje su sva ta djeca ljeti ne samo predškolci nego i ostali,zimi je vrtić pun a ljeti skoro nikome ne treba
    ipak živimo u malom turističkom mistu i ako ne radiš zimi ljeti radiš :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •