-
Danas sam nekako raspoložena da i ja napišem svoju priču:
MM i ja bili smo skoro 2,5 godine u braku kad smo odlučili proširiti svoju obitelj. Nismo više željeli biti sami, a bili smo uvjereni (vjerojatno kao i većina drugih parova) da će naša ljubav biti ubrzo ovjenčana jednim bebaćem. Pokazalo se da to ne ide baš tako. Nakon godinu dana krenuli smo na pretrage - pokazalo se da su njegovi igrači malo prespori, a kod mene malo previsok prolaktin (iako, ciklusi - uredni, nikad nikakvih problema). Moja doktorica me uvjeravala da i pored toga možemo uspjeti prirodno. Poslala me na još nekoliko pretraga vezano uz prolaktin.
Nakon nekoliko mjeseci poslala me u ambulantu za sterilitet u bolnicu. Tamo smo obavljali još niz pretraga, ja sam počela piti bromergon. MM je imao neke sitnije bakterije pa smo i to rješavali. Vitamini, minerali, razno razne travice....ciljani odnosi, klomifen.... NIŠTA! Nakon toga 6 inseminacija... NIŠTA. Homeopatija - ništa. Jedva smo se odlučili za IVF, to nam je bila zadnja opcija jer sam ja i dalje bila uvjerena da ćemo uspjeti prirodno. I kad prvi ivf (bez stimulacije) nije uspio, meni se srušio svijet. Sve je izgledalo sjajno - sjajna jajna stanica, dobro tempiran trenutak punkcije, dobra oplodnja... i NIŠTA! Mislila sam da se dugo neću oporaviti, ali pokupila sam, uz podršku svog mužića i doktora, još neke atome snage i za dva smo mjeseca pokušali ponovo, opet u prirodnom ciklusu. Krenulo je loše - od mog kolabiranja prije punkcije do vijesti 2 dana poslije - da se nije oplodila stanica i da čekamo još malo, ali bez puno nade. I OPLODILA SE, malo je kasnila, ali biologinja se stvarno potrudila oko nje. Nisam bila baš optimistična, ali za 2 tjedna - cijeli svijet je bio naš!!! Na Valentinovo smo vidjeli svoju veliku betu i za tri mjeseca očekujemo svog malog muškića!
Naravno da mi sve sad izgleda kao san, to što smo prolazili, ali mogu prizvati u sjećanje koliko je muke, strpljenja, odricanja i optimizma trebalo da preživimo! Želim vam da imate sve to da bi napokon došle do svoje bebice! Jer hoćete, sigurno!!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma