Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: molim mišljenje oko go-a!

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno molim mišljenje oko go-a!

Kako mi je dijete u Nedelju ostalo u bolnici, zbog upale pluća, a posjete su moguće od 12-13 i od 16-17h. I kako sam ovaj tjedan trebala raditi ovaj tjedan do šest, (prije sedam me nebi bilo doma tj u bolnici), idem si ja lijepo u ponedljak rješiti bolovanje jer si nebi niti vidjela dijete!
    Kad ono pedijatar ne može dati potvrdu za bolovanje radi bebe jer se o njoj brine bolnica a ne ja trenutno, firma mi neda pet dana mog godišnjeg ( na to sam pala u nevijest) a niti dr.-ica moja ne može iz istog razloga kao ni pedijatar dati mi bolovanje!
    Na kraju mi je ipak moja dr otvorila bolovanje da mogu biti sa svojim djetetom. Ali jedva, i to na sedam dana. I nije mi nikako jasno da je to moguće. Kako onda roditelji kojima su djeca opakije bolesna i koja su mjesecima, godinama u bolnici, a koji također svakako rade. Kad dolaze u posjete svojoj djeci? Nikad? Kakav je to zakon, nije mi stvarno ništa jasno!
    A sad ide najbolji dio! Sedmi dan mog navodnog bolovanja je Nedelja, dakle mora mi dr-ica zaključiti bolovanje. A kako je dr. rekao da će Petra još ostati ja trebam rješenje za cijeli idući tjedan! I sad opet u Petak moram zvati svoju firmu i tražiti opet svoj godišnji! A ako mi odbiju moram doć direktno do gazde ili poludit i zvat inspekciju.

Naposlijetku trebam vaše mišljenje oko firminog stava! Jesam li u pravu ako mislim da mi firma ne smije odbiti dati moj godišnji (a posebno poradi ovog mog stvarno tužnog razloga? Što bi mi savjetovali da učinim ako mi oni to opet odbiju sad u Petaki na koju točno odredbu zakona da se pozovem?
    Moram malo pročačkati Zakon o radu...

Unaprijed vam hvala...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=61379

~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~
    za što brže ozdravljenje male mišice

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=61379

~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~
    za što brže ozdravljenje male mišice
    Hvala ti...dakle nema baš pomoći...nego u boj za svoj go!
    A šta kažeš za go, firma mi ga mora dati ako ga trebam i tražim a pogotovo zbog mog razloga?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kužim, pa imaš pravo na bolovanje

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

traži smještaj uz dijete
    a i da budem iskrena čudi me dr. opće prakse da nije dao malo duže bolovanje

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

traži bolovanje na sebe, kao da si ti bolesna

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    traži bolovanje na sebe, kao da si ti bolesna
    pa koliko sam shvatila i dobila je, ali 7 dana

ali zašto ne tražiš smještaj uz dijete?
    postoji li ta mogućnost u bolnici u kojoj je smještena?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha sori mislila sam da je na dijete uspjela nekako

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

uvijek možeš dobiti crijevnu virozu... to je bar tri dana

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Koja neljudskost.
    Neznam, stvarno pokušaj dobiti bolovanje od svoje dr.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Diči poslala sam ti pp.

S druge strane ovdje ti ljepim iz Zakona o radu:

A što se tiče godišenjeg odmora..

Iz Zakon o radu

Raspored korištenja godišnjeg odmora

Članak 56.

(1) Raspored korištenja godišnjeg odmora utvrđuje poslodavac u skladu s kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu, ugovorom o radu i ovim Zakonom.

(2) Pri utvrđivanju rasporeda korištenja godišnjeg odmora mo*raju se uzeti u obzir potrebe organizacije rada te mogućnosti za odmor i razonodu raspoložive radnicima.

(3) Radnika se mora najmanje 15 dana prije korištenja obavijestiti o rasporedu i trajanju godišnjeg odmora.

(4) Jedan dan godišnjeg odmora radnik ima pravo koristiti kada on to želi, uz obvezu da o tome obavijesti poslodavca najmanje tri dana prije, ako kolektivnim ugovorom nije određen drukčiji rok.

Plaćeni dopust

Članak 57.

(1) Tijekom kalendarske godine radnik ima pravo na oslobođenje od obveze rada uz naknadu plaće (plaćeni dopust) do ukupno najviše sedam radnih dana za važne osobne potrebe, a osobito u svezi sa sklapanjem braka, porodom supruge, težom bolesti ili smrću člana uže obitelji.

(2) Članom uže obitelji iz stavka 1. ovoga članka smatraju se: suprug, srodnici po krvi u pravoj liniji i njihovi supruzi, braća i sestre, pastorčad i posvojenici, djeca bez roditelja uzeta na uzdr*ža*vanje, očuh i maćeha, posvojitelj i osoba koju je radnik dužan po zakonu uzdržavati te osoba koja s radnikom živi u vanbračnoj zajednici.

(3) Radnik ima pravo na plaćeni dopust za vrijeme stručnog ili općega školovanja, osposobljavanja ili usavršavanja te obrazovanja za potrebe radničkog vijeća ili sindikalnog rada, pod uvjetima, u trajanju i uz naknadu određenu kolektivnim ugovorom, spo*razumom sklopljenim između radničkog vijeća i poslodavca ili pravilnikom o radu.

(4) U pogledu stjecanja prava iz radnog odnosa ili u svezi s radnim odnosom, razdoblja plaćenoga dopusta smatraju se vremenom provedenim na radu.

(5) Radnici – dobrovoljni davaoci krvi ostvaruju pravo na jedan slobodan dan s naslova dobrovoljnog darivanja krvi, a ostvaruje se u tijeku kalendarske godine, sukladno radnim obvezama.

Neplaćeni dopust

Članak 58.

(1) Poslodavac može radniku na njegov zahtjev odobriti neplaćeni dopust.

(2) Za vrijeme neplaćenoga dopusta prava i obveze iz radnog odnosa ili u svezi s radnim odnosom miruju, ako zakonom nije drukčije određeno.

Ukratko:

za korištenje godišnjeg odmora trebaš odobrenje poslodavca.

Također, prema odredbama zakona o radu (ono crveno) imaš pravo tražiti do 7 dana od poslodavca radi teže bolesti djeteta (znači ovdje se ne radi o bolovanju, godišnjem ili nešto slično, već o plaćenom dopustu).

Isto tako imaš pravo tražiti neplaćeni dopust.

Na kraju, mogu razumjeti zdravstvene radnike zbog zakonskih odredbi, ali ne mogu razumjeti nehumanost poslodavca.

I nadam se da će tvoje dijete što prije doći doma.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala cure. Prvo što sam pokušala je dobiti smještaj u bolnici ali odmah su me otpilili da nemaju mjesta. A i da dulje ostaju uz dijete tijekom dana od običnih posjeta dozvoljavaju samo majkama čija djeca su ozbiljnije i teže bolesna. Uspijem ostati s njom do tri sata na dan.

mamma san hvala ti na pomoći. Nisam se ni sjetila plaćenog dopusta! Odmah ujutro pokušat ću prvo priupitati u kadrovskoj i pravnoj sl. za to! Vjerujem da imamo u Pravilniku pokoji dan predviđen i za to,a i da je Petrina bolest dovoljan uvjet za to! Sad mi je lakše čim se pojavi još pokoja opcija...tnx

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

želim ti puno sreće, ali nekako sumnjam da će ti dati plaćeni dopust ako ti ne daju tvoj godišnji

ja bi inzistirala na godišnjem, a ako ga ne dobiješ onda otvoreno popričaj sa svojom dr i zamoli za još 1 tjedan bolovanja za sebe

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

imate možda u pravilniku 2 dana za davanje krvi

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sad sam ja zvala firmu i pitala za plaćeni dopust i rekli su mi se javiti! Nemaju za ovaj moj razlog predviđene slobodne dane u pravilniku firme ali ih zakon propisuje pa mislim da bi ga se morali pridržavati! Budem ja razgovarala sa pravnikom! A go je slijedeća opcija. Ili bolovanje na kraju. Iako se ne bih htjela samo tako predati bez borbe!
    hvala vam cure

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš pp diči.

Za poslodavca mogu samo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zeko1 prvotno napisa
    imate možda u pravilniku 2 dana za davanje krvi
    Mi imamo Ali isto treba pisati zahtjev pa ako i kad ti odobre korištenje...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

:shock: za poslodavca.

Nadam se da ce se sve dobro rijesiti.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Znati ću u ponedeljak što su odlučili u firmi. Kao pravniku je jasno da sam u pravu ali gazda ne voli zakone i nametanje. Baš me interesira ishod.
    Ali danas je bejbi došla kući, , iako je papirnato još u bolnici i moramo iduća tri dana dolaziti u jedan na infuziju antibiotika i možda je otpuste u Ponedeljak...pa će to riješiti sve...a i cure imam novi plusić... :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj diči prvotno napisa
    Znati ću u ponedeljak što su odlučili u firmi. Kao pravniku je jasno da sam u pravu ali gazda ne voli zakone i nametanje. Baš me interesira ishod.
    Ali danas je bejbi došla kući, , iako je papirnato još u bolnici i moramo iduća tri dana dolaziti u jedan na infuziju antibiotika i možda je otpuste u Ponedeljak...pa će to riješiti sve...a i cure imam novi plusić... :D
    diči, nek je malena došla doma..ti u svakom slučaju traži da idući tjedan budeš uz nju.

a za plusić :D

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mamma san jesi brza! budem rješila idući tjedan obavezno ali bi bilo super da mi onda treba samo njezin pedijatar.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dici :D za izlazak iz bolnice i :D za plusic!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •