Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Bolesni piso

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Bolesni piso

dakle jucer poslije vrtica kada je Antonio isao piskiti i ja mu isla obrisati pisu zamalo se nisam onesvijestila-piso natecen kao krumpir!!!! Pitam sto je bilo-kaze udario se, mislim si ja moze biti, no drugo piskenje jos veci-u medjuvremenu sam zvala pedicu i rekla mi je da mu mazem s jednom kremom koju imamo kuci,oblozi od vode i caj od brusnice, no kako nije bili poboljsanja lijepo ja u 10 navecer na hitnu u Klaicevu -kad cu nas primili i ja skinula mu gace imam sto vidjeti-poceo curiti gnoj zut i gust kao griz...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...legli mi malog i dr mu je to istisnuo...plakao je ali nije histerizirao jer je shvatio da mu pomazemo, kad smo bili gotovi da on peticu dr i kaze mu-malo sam ti pjevao na stolu-hvala. dobili smo antibiotski sirup i obloge stavljamo do nedjelje, danaj je vec puno bolje. u nedjelju ce mu prevuc kozicu posto nije do sada mogao i to je razlog infekcije koja je tinjala. drage moje premrla sanm,no moje dijete je bilo iznenadjujuce hrabro...imate li iskustva sa slicnijim stvarima?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi nemamo problema s tom kožicom ali se nadam da je kod vas sve to stvar prošlosti i da je malena hrabrica sada dobro

...eh ti pišulinci

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

svaka čast tvom maleckom

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sanas puno bolje. malo me strah nedjelje no srediti cemo i to

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jassi super dfa je na bolje, velika pusa oboma i da u nedelju sve ok prode.....mom malome se nije mogla povuci kozica sa nekih godinu i pol pa samo od pedice dobili neku kremu za mazati i da mu onda polako sve vise i vise pokusam nategnuti, i za mjesec dana je islo kao nis...pa je preporucila natezati svakih par dana da ne bi opat bilo tako

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

imali smo upala, ali ne tako kao vi.
    Mi smo mazali, poveli više računa kod pranja i nisu se vraćale...

A hrabar ti je maleni bio

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hvala curke. kod tonija je to problem oduvijek....povlacenje mozice...no sad cemo srediti to valjda zauvijek

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jao baš je mala hrabrica
    toga se najviše bojim :/
    Puštam tatu da se bavim tom higijenom jer je mene malo frka i za sada im dobro ide. Još ne može prevuči ali rupica je fest velika.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zar vam kod nas ne daju tu krmeicu sta se stavi na vrh pise? u italiji su to meni dali, jako brzo mu se je mogao povuci....krema se zove 'Altosone'...probajte pitati predicu...bole krema nego operacija

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

edit: krmeicu= kremicu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma jok krema...nista nam nisu ikad davali. no da podnesem izvjestaj. bili smo u klaicevoj, upala je prosla, namazali su pisu s kremom i mi smo setali pola sata, nakon toga smo dosli, legli na stoj, ja sam tonceka zabavljala s kucicom nekom a dr. je to polako napravio sa malim skalpelom i iglicom zaista tako njezno da je toncek samo dva puta rekao -POLAKO i nije uopce plakao :D :D :D :D . kaze da ga sad malo bolucka ali to je sve. Dakle doktoru Marku Mesicu svaka cast-obavio je to onako kako bi svaka mama pozeljela-bez naslinog povlacenja i kidanja, bez traume...antonio se lijepo s njim pozdravio, i sa sestrama, poslao puse i krenuli kuci. eto sad je kod bake, igra se, ja sam kuci dosla se otusirati jer sam se ja poznojila od muke do gaca. dakle jako sam sretna i zadovoljna jer je zahvat prosao savrseno

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:D Bravo za hrabrog dečkića i super da je sve to iza vas

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sva sam se najezila kad sam citala prvi post :shock:
    grozno , i mene je toga stalno strah iako do sada nismo imali nikakih problema.
    a hrabar ti je decko, svaka cast

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

daasnje prvo kupanje----hhhmmmm..moram priznati nismo uspijeli navuc,jer ga je bubalo, probala sam nekoliko puta koliko je islo jer ne zelim da se sad prepadne, pokusavat cemo svako vecer koliko ide dok prestane bubati,,,nadam se da nece odma zarasti....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I mi smo imali takvih problema,mada smo svaku večer prali pišu,ali očito nismo dovoljno navukli kožicu,pa se sve upalilo.
    Mi na žalost nismo imali tako dobrog doktora,nego neku groznu doktoricu,koja je na prvom pregledu doslovno poderala kožicu(znači nikakav zahvat pomoću bilo kakvih instrumenata,neko je navlačila,navlačila dok nije puklo).I sada mog F. hvata panika svaki put kada mu pokušam oprati pišu.
    Dala nam je dobar savjet: Pustiti dijete 20-ak minuta da se brčka u kadici u koju stavite i kupku (jer dobro dezinficira),pa kad se kožica malo razmekša lakše ju je navući.Ne smije predugo biti navučena jer postoji mogućnost da se ne mogne više vratiti,a to bi bilo bolno.Dakle, kožicu navući,a po tom je povući natrag preko piše.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bravo za antonia i jassi!!!!!!!!!!
    a doktoru
    nazalost malo ih je takvih

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sad mi je mama javila-piskili su i prevukli i vratili kozicu...juhuuuuuuuuu

cuj ta tvoja doktorica nije normalna zaista-ja sam odusevljena ovim doktorom ( zelim napomenuti da je uz sve to zgodan...a ja slobodna.....lalalalalala-----a vjerovatno je ozenjen :/ )

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad tek vidim post kad je sve gotovo.
    I kod mog Tomeka je bilo problema s kožicom, trebalo nam je mislim više od pol godine svakodnevnog polaganog povlačenja nakon kupanja dok nismo uspjeli prevući kožicu, ali hvala Bogu prošli smo bez kirurških intervencija. I njemu se jednom dogodilo da mu je pišo izgledao kao ona mala kruškica, kad sam mu ga lagano stisnula počelo je nešto bijelo curiti iz njega, koja me panika uhvatila, odmah smo trčali na dežurnu.

Drago mi je da ste to riješili i da je sada sve 'u funkciji'. hrabrom dečku!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj single prvotno napisa
    zar vam kod nas ne daju tu krmeicu sta se stavi na vrh pise? u italiji su to meni dali, jako brzo mu se je mogao povuci....krema se zove 'Altosone'...probajte pitati predicu...bole krema nego operacija
    zanima me ova krema, tko je proizvodjac i da li se moze kupiti kod nas

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sam da se pohvalim piso super funkcionira i sad kad ne buba vise toncek otkriva interesantnu stranu pise

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

super

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

krema: Altosone 0.1 %
    proizvodac: Schering_Plought Labo N.V., Heist-Op-Den-Berg-Belgia
    uvoznik za italiju: Essex Italia S.p.A - Via serio 1, 20139 milano

stvarno ne znma da li ima kod nas, ali ako zelis cu ti napisati sastojke i sta te jos zanima samo kazi pa cu ti napisati, pa pitaj kod nas u apoteci ili pedijatricu ako ima sta slicno ili isto....ma zar kod nas nisu do sada jos nikom dali tu kremu?...ili neku u tom stilu?...bas i na njoj pise da je za kozne probleme i za genitalije kod djece.....samo malo malo se je stavi na vrh pise...prvo ga malo navuces koliko se moze...kod nas se ispocetka nije moglo nimalo, a poslije je moglo sve vise i vise..i sad bez problema

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajde pliz napisi sastojke

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moze objasnjenje pliz:
    jel ta krema za omeksat kozicu koja se do tada nije uopce mogla pomicat preko pise,
    ili za odvajanje glavica od kozice u potpunosti?

Jer se mom malom moze prevuc kozica, no ona je jos uvijek na odredjenom dijelu zaljepljena za glavic :/

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Gibam sutra u apoteku pitati za kremu!!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to vam je kod nas Elocom

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A jel mi neko moze odgovoriti na moje pitanje, pliz?

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    to vam je kod nas Elocom
    elocom je kortikosteroid :shock:
    i mene zanima čemu služi ta krema?
    Adrian ima 15 mj. i ja mu uopće ne prevlačim kožicu, nekako se stalno mislim da je priroda imala neku namjeru kad je napravila da im se ne može ta kožica prevuć :/
    griješim???

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    to vam je kod nas Elocom
    A70V jel mi pliz mozes odgovoriti na pitanje od frendice
    Ako dijete nema upalu, a nemože prevući kožicu, da li može koristiti ELOCOM i koliko dugo? Moja pedijatrica je rekla da se Elocom (koji inače koristimo za atopijski dermatitis) nesmije koristiti više od 7 dana.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja bih jos jednom podsjetila na svoje pitanjce

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Moze objasnjenje pliz:
    jel ta krema za omeksat kozicu koja se do tada nije uopce mogla pomicat preko pise,
    ili za odvajanje glavica od kozice u potpunosti?

Jer se mom malom moze prevuc kozica, no ona je jos uvijek na odredjenom dijelu zaljepljena za glavic :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo prije par dana imali malu upalu. pedijatrica je rekla mazati betrionom tri puta dnevno. u jedan dan je sve nestalo.
    ne znam baš da je preporučljivo koristiti kortikosteroidne kreme kod običnog navlačenja kožice.
    one stanjuju gornji sloj kože pa je koža sklonija pucanju i tako to
    mi navlačimo kod kupanja kad je mokro pa lakše ide, al ako ne radimo stalno, kao da uopće nismo, pa opet sve iz početka. da li koristite možda kakav antibiotski sapun za hidijenu spolovila?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj mama30 prvotno napisa
    da li koristite možda kakav antibiotski sapun za hidijenu spolovila?

Ne. Samo vodu

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Podizem.
    a70v - znas li mozda odgovor na moje pitanje?
    Jel Elocom djelotvoran?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo mene.....kad dodem doma cu vam sastojke napisati...bila sam u hrvatskoj di nemam internet doma posto sam malo tamo.....
    no, uglavnom radi se o kremi koja omeksa kozicu da se lakse odvoji..i kod mog malog je bila zaljepljena za glavic....sad sve ok

cu sve malo bolje procitati pa cu vam prevesti...ajde cekajte..naci cu u pretrazniku tu kremu....samo sekunda.....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

http://www.paginesanitarie.com/skfar...030G%200,1.htm

http://www.paginesanitarie.com/skfar...030G%200,1.htm

Gruppo terapeutico CORTICOSTEROIDI

INDICAZIONI
    E' indicato nel trattamento delle dermatosi steroido-sensibili nell'ad
    ulto e nel bambino: psoriasi; dermatite atopica; dermatite da contatto
    ; dermatite seborroica; dermatiti irritative; neurodermatiti; eczemi d
    a stasi; disidrosi; pruriti ano genitali; eritemi solari. E' specifica
    mente studiato per il trattamento delle dermatosi del cuoio capelluto
    e delle altre aree coperte da peli.

uglavnom da ti pokusam prevesti, a ako znas i talijanski mozes na gornjim linkovima sve procitati, sastojke nisam nasla, ali pise da je kortikosteroid, koristi se za psorijaze i razne dermatite, za opekline od sunca, za genitalne i analne stvari, i za kozicu penisa

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

single, thanks, ne znam talijanski, pa hvala da si prevela.

Kad si napisala:

Citiraj single prvotno napisa
    radi se o kremi koja omeksa kozicu da se lakse odvoji..i kod mog malog je bila zaljepljena za glavic
    jel mislis da bi i nama ona pomogla:

Citiraj Mony prvotno napisa
    mom malom moze prevuc kozica do polovine glavica, no ona je jos uvijek na tom odredjenom dijelu zaljepljena za glavic

:/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

gledaj ja ti mogu dati samo nestrucno misljenje iz mog iskustva.....meni je dr.rekla da koristimo tu kremu, ako ne da ce se poslije morati kirurski to obaviti.....meni se je cinilo nemoguce da tako neka krema moze uopce pomoci...mom malome se kozica nije mogla nimalo provuci....bila bi se vidjela samo rupica oko 3 mm, no svakim danom se je moglo sve vise i vise.....morala sam nategnuti koliko se moglo i onda lagano natapkati kremu na vrh kozice...oko glavica...a dan danas ga navucemo 1 ili 2 puta tjedno....
    meni je doktorica garantirala da krema nije ni najmanje opasna tako da sam radije pokusala kremom..pa sta bude da bude.....i pomogla je, danas navucemo kozicu bez problema

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

single, bas ti hvala na ovoj informaciji! :klanj:

Otici cu u ljekarnu i provjeriti jel to Elocom kod nas, il cu probat nabavit upravo ovu koju spominjes

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ocem se pohvaliti da jepiso super i da nema nikakvih problema vise :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jassi :D :D super za malenog, bravo
    mony, probaj vidjeti kod nas...a i onaj link sta sam ti dala mi se cini da je virtualna apoteka, samo sta ja ne znam kako to ide, i da li salju vani...i saljem puno vibra (ne znam ih napraviti, ali ti ih saljem u mislima) da i vama pomogne ta krema

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mony, si nasla kakvu kremu? javi nam se sa rezultatima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •