View Poll Results: Bajka ili Potočnica

Voters
3. You may not vote on this poll
  • Bajka

2 66.67%
  • Potočnica

1 33.33%
Results 1 to 15 of 15

Thread: Koji vrtić Bajka ili Potočnica?

Default Koji vrtić Bajka ili Potočnica?

Drage mame i tate, molim vas za malu pomoć.
    Trebamo ovih dana donjeti odluku da li upisati Emu u DV Bajka na Zorkovačkoj ili DV Potočnica na Vukovarskoj.
    Ja nekako više navijam za Potočnicu jer sam čula dosta pozitivnih mišljenja o njemu dok o Bajki nisam čula ništa. MM smatra da je kod Potočnice problem sa dovoženjem djeteta (parkiranje i prometna gužva na Vukovarskoj).
    Molim vaša iskustva iz tih vrtića, sve pluseve i minuseve, kako bi nam olakšalo odluku.
    Ema će na jesen kada se kreće u vrtić imati 2 god i 7mj, a sada ju preko dana čuvaju moji roditelji.
    Hvala

josie's Avatar

joj pina, i mi o istom razmišljamo.
    Izvor ili bajka, i ista je priča o blizini, parkanju, špici...

mama courage's Avatar

kod potočnice ne parkiraš direktno na vukovarskoj nego u uličici iza, tj. točno ispred vrtića. ima mjesta za parkiranje, možeš stati na stranu i brzo odfurati dijete u vrtić. i onda pičiš dalje. ne znam u koje doba bi dovozili dijete? al parkirnih mjesta i mjesta ima (osim u doba kad svi nagrnu, al onda se jednostavno čeka dok dođe roditelj i krene se dalje).

Ono šta definitivno mogu reći je da Potočnica ima puno bolji jelovnik od Bajke. Više se trude, kuharice su prošle edukacije zdrave prehrane.
    Sve ostalo mislim da prvenstveno ovisi o tetama.
    Šta se tiče parkinga, kod Bajke je slična situacija sa parkingom. U vrijeme kad najviše djece dolazi i odlazi gužva je pred svakim vrtićem.
    Vanjskog prostora imaju i jedni i drugi, a sad koliko se koristi...

Veki, tvoji su mi odgovori "zlata vrijedni" I ja isto vjerujem da je pred svakim vrtićem gužva.
    Vrijeme kad bi mi vodili. . . ma sve se to da organizirati, ja prije posla prolazim onuda oko 7:40, ako bi ju vodio MM on je malo fleksibilniji po tom pitanju od mene. . . meni je prvenstveno važno upravo to, hrana i trud i kuharica i teta. . . parkiranje, kak svi tak ćemo i mi

Nadam se da će biti još odgovora

Gle, ono šta još mogu reći ( moja curka je tamo ) jest da su jako otvoreni šta se tiče ideja, imaju stvarno razne programe ( dramska grupa, engleska, mađari... ), ali ono šta je meni bilo upitno, makar vidim da funkcionira je način rada gdje su 3 skupine spojene i djeca u toku dana prelaze iz sobe u sobu. Sve je vrlo otvoreno i meni se to sa pozicije tete nije sviđalo. Mislim da imaju premali nadzor nad djecom. Sa druge strane djeci se pruža izbor i moja curka uživa. Ona je u sportsko-glazbenoj grupi i tu prvensteno rade ta dva područja. Materinji i priroda su u drugoj skupini, a u trećoj je likovni i dramska.
    Nadam se da sam dobro opisala princip. U svakom slučaju to tako funkcionira godinama i pokazalo se kao dobro rješenje.
    Sretno u odabiru

Mi smo u Potočnici i jako smo zadovoljni
    (istina, prehrana nije baš naj ali nije ni katastrofa)

Pina, tvoja curica bi išla u onu stariju jasličku grupu, pretpostavljam? Moj Andrej je sad u toj grupi (najesen prelazi u "pravi" vrtić) i stvarno je sve ok - tete su jako dobre, trude se oko njih, prate svako dijete pojedinačno (bar imam takav dojam kad razgovaram s njima), otvorene su za komunikaciju...
    Što se tiče parkinga, mi nemamo tih problema jer stanujemo jako blizu. Ujutro zna biti gužva, to je istina, naročito iza 8 h kad svi nagrnu. Popodne (bar u doba kad mi dolazimo) gotovo nikad nema gužve.

Eh da, što se tiče posebnih programa (dramski, engleski), oni su popunjeni i do dvije godine unaprijed :/

L. je bio u potočnici od jaslica do škole i nismo imali niti jednu zamjerku.

Osoblje foruma laumi's Avatar

Imam dvoje djece u Potočnici i prilično smo zadovoljni...ali: vezano za englesku grupu, tu baš i nismo zadovoljni (a nismo jedini). Od dvije tete u našoj grupi (dvije su engl. grupe) jedna radi jako dobro, druga se baš i ne trudi. Npr., djeci vokabular engl. riječi je prilično siromašan, teta s kojom nismo zadovoljni popodne djeci pusti crtiće i radi nešto svoje (vidimo kad dolazimo po malu), prošle godine nije bilo niti jedne predstave. To nisu samo moja iskustva, pričala sam sa još nekoliko roditelja, koji imaju slične dojmove. Uglavnom, MM i još jedna mama su razgovarali s tom tetom i, gle čuda, situacija se naglo popravila: moja L. puno više priča na engl. i više kuži i sljedeći tjedan će biti predstava.
    Ali ono što tebe zanima, Pina, pretpostavljam da nije engl. grupa, nego vrtić općenito i s time smo jako zadovoljni. Većina teta kod kojih su bili moji klinci su jako dobre, oni su zadovoljni u vrtiću, nikad se nisu potužili na neku tetu. Nikad nije bilo nikakvih ozljeda. Prostor je lijep, prostran i čist i imaju veliko dvorište s toboganima itd. Hrana je dobra, paštete, salame i hrenovke nisu često na meniju. Skoro svaki dan je za ručak nešto sa žlicom.
    Od aktivnosti za curice jako je dobra ritmika, teta koja to vodi radi jako dobro i klinke je obožavaju (ona je i teta u dramskoj grupi).
    Parking bi mogao biti problem, pogotovo ako dolazite onda kad je najveća gužva.

Quote Originally Posted by laumi
    Imam dvoje djece u Potočnici i prilično smo zadovoljni...ali: vezano za englesku grupu, tu baš i nismo zadovoljni (a nismo jedini). Od dvije tete u našoj grupi (dvije su engl. grupe) jedna radi jako dobro, druga se baš i ne trudi. Npr., djeci vokabular engl. riječi je prilično siromašan, teta s kojom nismo zadovoljni popodne djeci pusti crtiće i radi nešto svoje (vidimo kad dolazimo po malu), prošle godine nije bilo niti jedne predstave. To nisu samo moja iskustva, pričala sam sa još nekoliko roditelja, koji imaju slične dojmove. Uglavnom, MM i još jedna mama su razgovarali s tom tetom i, gle čuda, situacija se naglo popravila: moja L. puno više priča na engl. i više kuži i sljedeći tjedan će biti predstava.
    Ovo je i meni vrijedna informacija, jer se još premišljamo vezano uz englesku grupu (A. je na listi čekanja, vjerojatno neće biti mjesta, ali ako se mjesto ipak pojavi, trebli bismo dotad odlučiti želimo li tu grupu ili ne).

Ema je vjerujem još mala, ali ja vjerujem kad dođe vrijeme da bi ju dali na Englesaki. Kada se kreće sa tim?

Osoblje foruma laumi's Avatar

Mislim da od tri godine (pogledaj na web-stranici vrtića).

Quote Originally Posted by Pina
    Ema je vjerujem još mala, ali ja vjerujem kad dođe vrijeme da bi ju dali na Englesaki. Kada se kreće sa tim?
    Ako ste zbilja zainteresirani, napomeni to kad budete išli na inicijalni razgovor da vas stave na listu. Grupe se popunjavaju i po godinu-dvije unaprijed.
    Inače, posebni programi (engleski, dramski) i program otvorenog vrtića su za djecu od 3,5 godine nadalje.

anin's Avatar

Oba vrtića su i više nego dobra, kažem iz iskustva..Sve na kraju ovisi o odgajateljicama..Možda mala prednost Potočnici..