Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Histeroskopska operacija

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Histeroskopska operacija

Naime, u MPO-i sam već dvije godine, za to vrijeme odradila sam lletz konizac., 1 stimulirani IVF i tri prirodnjaka. Ali ne ni HSG, ni laparo. Liječnici mi do sada nisu savjetovali takve zahvate s obz. da je glavni problem u spermiogramu.

No nedavno sam pričala s jednim MPO-vcem koji ne kuži zašto ja to ipak nisam napravila prije početka s IVF-ovima. Pogledao me na UZV i uočio neku malu pregradicu (koja kao vjerovatno neće stvarati probleme prilikom implantacije ili eventualne trudnoće, ali nije isključeno) i savjetovao mi je histeroskopsku operaciju (prilikom koje bi to i uklonio). E sad ja vas pitam, kakva je to operacija, je li netko to već radio, molim iskustva.

I još nešto, tu histeroskopsku operaciju bih ja trebala platiti (u Ljubljani). Nekako mi to teško pada jer vjerujem da su i naši liječnici sposobni dobro obaviti takvu operaciju tako da bih možda to mogla riješiti preko HZZO-a. A s druge strane, nitko od naših liječnika mi nije ukazao na postojanje nekakve pregrade ( a toliko ultrazvukova sam prošla). Što mislite?

Hvala

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

fritulica1 ja sam bila na histeroskopiji prije dosta godina, na preporuku prof. Latin iz pol. Vili, zbog sumnje na septum, tj. neke vrste pregrade u maternici. Operaciju je radio dr. Sparac na SD-u (a sada radi u pol. Cito u Splitu), imam samo rijeci pohvale za njega, odlican dr.! Uspjesno mi je prerezao septum, a istovremeno napravio i dijagnosticku laparoskopiju, na kojoj su uocena endo zarista, koja mi je koagulirao. Tako mi je ustanovljena blaga endometrioza, koja se na UZV nikada prije nije vidjela. Septum ne mora sprijeciti zacece, ali moze ga otezati, a cesto bude i uzrok spontanih. Kod nas se ta operacija moze obaviti preko HZZO-a, a ima puno dobrih i strucnih dr.-ova. Sretno sto god odlucila!

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zaboravila sam reci, to je operacija u opcoj anesteziji, ali budes svega 2-3 dana u bolnici, a i oporavak je relativno brz. Nadam se da ce se javiti neka od cura koje su to nedavno prosle, ja se vise ne sjecam tocno. Prije operacije (tj. kad imas dogovoren termin) trebas napraviti preoperativnu pripremu (obaviti preglede koje anesteziolog trazi, pa onda s nalazima na pregled kod anesteziologa). Mislim da sam dan prije op. dosla u bolnicu, a kuci otisla dan poslije.

dim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

E ja sam svježa po pitanju histeroskopije. Meni je prošlog tjedna doktor preporučio napraviti taj zahvat zbog predebelog endometrija koji se vuče već nekoloko ciklusa tj. nije se oljuštio menstrualnim krvarenjem. Moj doktor mi je rekao da se postupak radi u bolnici pod anestezijom i da nije ništa strašno, dakle kod nas je uz uputnicu primarnog ginekologa postupak besplatan. No ja sam se raspitivala i nazvala jednu privatnu polikliniku koja radi isti taj postupak sa suvremenim aparatima i u mom slučaju može se napraviti bez anestezije, isti dan i sam postupak traje otprilike 30 min. Ja sam prekjučer bila na zakazanom terminu ali doktor nije mogao ništa napraviti jer je endometrij bio predebeo i dao mi je neke tablete da se oljušti pri sljedećem ciklusu. Ono što ti mogu reći je da prilikom ulaska sonde u maternicu osjećaš samo pritisak kao da će doći menstuacija i sve što doktor radi možeš vidjeti na monitoru i to prilično životopisno. Ja idem opet početkom lipnja u potpunosti srediti svoj problem.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Fritulice1 moja draga. To pitanje septuma ti je jako triki, ali ja bih na tvom mjestu otišla vjerojatno na laparaskopiju i histeroskopiju (na svoju sam išla gotovo silom, privatno se operirala u Splitu kod Šparca i to mi je bio jedan od ljepših gino doživljaja - wham, bam, thank you mam - nazvala, primio, objasnio (odgovarao protiv operacije, ali nakon ovoliko ET-ova i 7 godina mučenja po ginićima da nije baš kontraindicirano, a to je isto mislio i LUčinger), dogovorili operaciju, operirao, za 6 dana otišla radit (dijagnostika plus malo koagulirali endometrioze). Ako ćeš pod nož, ja bih ti savjetovala napravit i laparskopiju u istom cugu (eventualno će ti spalit malo endometrioze, ako je ima, po nekim imunoterorijama ona isto otežava implantaciju, a ne može se jednoznačno vidit na UZV-u osim ako nije grozomorna sa čokoladnim cistama). Jednako tako, ni septum se ne mora vidit na uzv-u, osim ako nije velik. Jel' smeta ili ne - mišljenja se razilaze i tu ti je hodogram - ako je žena zatrudnila, super, ne smeta, ako se vrti u IVF-ovima trilijun godina, ajmo ga ipak "secnut van". Moja prija jedna saznala da ima septum na porodu. Ipak, ja bih ga, da ga imam, obavezno vadila van - tako radi Vlaisavljević - čemu izlagat tijelo hormonalnim udarima stimuliranja ako se nema optimalne šanse za začeće. Opet, pred par godina je prof. Kurjak imao cijelu aferu s navodno lažnim septumima koje je imala skoro svaka druga pacijentica kojoj je savjetovao operaciju. Evo. Dobila si malo dilema, kao i uvijek, jer nema crno-bijelo u životu, a ni ginekologiji (tj. ima, ali jako rijetko). Ja bih otišla na op. ako mi neki skori IVF ne upali, ne moraš nužno u Sloveniji, možeš u ZG-u ili u Rijeci ako ti je bliže, raspitaj se za dobre operatere. Ako se to počne komplicirat u stilu ne mogu danas, a sutra sam na kongresu, pa mi je godišnji, itd. počne razvlačit mjesecima, i ako si pri novcu, uvijek to možeš napraviti u Sloveniji. Ja ti za ZG mogu preporučit ekipu sa Sv. Duha, za Split Šparca (to je privatno). Raspitaj se na svom riječkom topicu, sigurno ima masu iskustava. SRetno !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, ovo laparaskopija je pri IVF-u fakultativno,a li za maternicu to ipak ima smisla napraviti prije, jedino sam ja tako 2x išla na histeroskopiju i bilo mi je žao što odmah 2003. kad mi je bauman radio histero nisam bila takav kužer da namolim laparo jer sam više bila luda u čemu je kvaka, i kako, pobogu, nikako do trudnoće a sve tra-la-la, više manje. Jedino moraš ukalkulirat u neku računicu da ti je nakon tih operacija minimalna preporučena pauza 2-3 ciklusa (pogotovo za histeroskopiju) da se endometrij malo oporavi. Ako ćeš privatno, a imaš problema s bajama, ne bi bilo loše prilikom histeroskopije napravit biopsiju endometrija na bakterije, ako nemaš s tim problema, zanemari komentar (ja sam fakat imala problema, a endometrij OK - a imala sam zadnjih godina: klamidiju, streptokok, enterokok, klebsiellu, ešerihiju, proteus - što cerviks, što uretra). Zato sam ja to molila da mi naprave privatno u Splitu - ja sam znači 2007.-me na proljeće radila histeroskopiju i laparaskopiju plus biopsiju endometrija i malo su mi sami napravili propuhivanje jajovoda u CITO-u (oporavak 6 dana, u bolnici samo taj dan se bude, putovanje ne preporučaju prvih 2-3 dana, šave mo
    eš vadit za 6 dana kod njih ili doma, svejedno je, to ti svak može izvadit - i opća praksa - to su 3 mala šava (laparaskopija, histeroskopija je bez šavi to idu vaginalno s kamerom i gledaju i eventualno maknu taj septum ako ga ima). I 3 mjeseca nakon toga ja zatrudnila - jel' to neki placebo u stilu evo sam sad odradila sve, jel' to što pomoglo, a ko bi to znao reć'.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još jedan komentar - vani (a to se zna ubrojit i Slovenija), imam dojam, hodogram je - prvo odradit svu dijagnostiku (u što oni ubrajaju i operativnu histersokopiju), a onda ajmo, stimulirajmo. I meni je Vlaisavljević u MB-u komentirao da šta ću sad radit histeroskopiju, kad je već preskočena. Ja sam je opet išla uradit, ja sam, na kraju balade, valjda kao i jedan dio maratonki, jedna tvrdoglavica koja fura svoj film i sluša svoj neki unutarnji rezon i radi po svom. Kod nas je češći hodogram - ajmo, stimulirajmo, kako ne ide, ajmo onda malo operativne dijagnostike. Osim što urolozi previše vrte tih relativno besmislenih operacija varikokele - za žene ide taj slow track - prvo stimuliraj, ako ne uspije, onda gledaj zašto. I tu ti nema pravila - neko će septiran ostat trudan šala mala, ali ako se ne uspijeva, onda je savjet - miči septum ne bi li to eventualno pomoglo. E, i čudno je i da si HSG preskočila, ali vjerojatno će ti brže bit dogovorit histeroskopiju u Rijeci ili ZG-u, nego HSG na području Rijeke, tu ima nekih problema pa se to mjesecima odgađa i idu cure u Ogulin jer samo jedni rade HSG i kao ne žele se zračit - raspitaj se kod svojih cura. OPet, HSG ti je nepouzdan, ali veći septum bi se vidio. S obzirom da si puno u postupcima, ja bih možda prije na histero koja je jednoznačna, da ne bi radila HSG, pa on bio "eventualno se vidi septum", pa opet na kraju završila na histero samo ćeš izgubit vremena. Ovisi ti sve i o tvojim godinama - ako si bliže 35 - ja bih ti savjetovala histero - ako si tipa 25 - onda imaš vremena prvo HSG, pa onda razmatrat histero itd. Ovisi i čemu si ti sklona, bojiš li se operacija itd. Ja sam na kraju bila u stanju mozga da mi je otić na operaciju, pogotovo u privatnoj klinici di nema one bolničke histerije i depre, bilo doslovno kao oprat zube, ali nije ni to skroz normalno, jel'te.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja sam na svoju incjativu odradila lpsc i histero.na jednom pregledu kod Lučija sam mu rekla da bi ja to napravila i on napisao preporuku"u dogovoru s pacjenticom preporuča se lpsc i histero".
    kod mene je to sva tako jednostavno proslo da bih ponovila bilo kada zatreba.uklonjena endometrijska žarista(bilo vise manjih).septum nije bio ,ustanovljeni zapušeni jajovodi...ali bar znam na čemu sam
    a sto se tiče dr u hrvatskim bolnicama ja im vjerujem .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo ja sam svježa sa laparo/histero i jedna od onih kojoj se septum u maternici nije vidio na UZV - sada su ga riješili iako ne mora značiti da je zbog njega bilo spontanih, ali moguće je....sami zahvati nisu komplicirani, brzo se oporaviš, a ja sam sada nekako mirnija jer znam svoje stanje " iznutra "... ako imaš kakve priraslice uklone ih, ako imaš znakova endometrioze to ćeš saznati na ovaj način....
    obavila sam na SD - imam samo riječi hvale....
    ako što treba tu sam, slobodno se javi na pp

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

fritulice samo hrabro!
    Ja sam jesenas napravila i hsc. i lpsc.
    nakon 2 neuspjela AIHa moj MPOovac me odmah poslao na te operacije.
    U četvrtak sam operirana, u subotu izašla iz bolnice i vozila auto
    Super sam se brzo oporavila.
    Napravi to da ti je savjest mirna.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure puno hvala na odgovorima!

Mene vam još malo zbunjuje što liječnik nije na papiru zaokružio ni histeroskopiju ni laparoskopiju ( a bile su ponuđene) već histeroskopsku operaciju. :/ E sad koja je razlika između zahvata histeroskopija i histeroskopska operacija. Možda ovo zadnje uključuje skidanje te pregrade pa je kao operacija.

Vidim da su i enya22 i ina33 operaciju obavile kod dr. Šparca, razmatram mogućnost da i ja odem kod njega u CITO, pa usput ostanem kod mojih ne oporavku.
    Enya22, kod tebe se dogodila trudnoća poslije operacije?

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Opet, pred par godina je prof. Kurjak imao cijelu aferu s navodno lažnim septumima koje je imala skoro svaka druga pacijentica kojoj je savjetovao operaciju. Evo. Dobila si malo dilema, kao i uvijek, jer nema crno-bijelo u životu, a ni ginekologiji (tj. ima, ali jako rijetko).
    Strašno. Inače, hvala ti na dilemama, samo su dobro došle u klub.
    Razmišljam o tom septumu, pa kako to da mi ga čak ni u Mariboru nisu vidjeli, a tamo zaista imaju vrhunske aparate...A sad se nisam sjetila pitati kakav je to UZV na kojem je uočena pregrada...Možda je bio onaj 3d, tj. drugačiji od dosadašnjih.
    A s dr. strane, općenito bih izgleda zaista trebala napraviti histero i laparo, da budem sigurna, pogotovo jer sam jedno vrijeme sumnjala na endometriozu (bolne i obilne menstruacije).
    Postoje li nekakve negativne posljedice tih zahvata?

I još jedan komentar - vani (a to se zna ubrojit i Slovenija), imam dojam, hodogram je - prvo odradit svu dijagnostiku (u što oni ubrajaju i operativnu histersokopiju), a onda ajmo, stimulirajmo.
    Ovakav sam i ja stekla dojam, tj. sam dr. mi je rekao, da najprije treba obaviti svu potrebnu dijagnostiku i otkloniti sumnje, pa tek onda u akciju, a dr. mi je rekao da je imao jako puno slučajeva trudnoća, baš nakon takvih zahvata. Pa, ina33, zaista si i ti ostala trudna nakon histero i laparo. Možda sam trebala napraviti anketu.

Inače, vidim da ste se sve brzo i lako oporavljale i puno me ohrabruje to saznanje.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Vidim da su i enya22 i ina33 operaciju obavile kod dr. Šparca, razmatram mogućnost da i ja odem kod njega u CITO, pa usput ostanem kod mojih ne oporavku.
    Enya22, kod tebe se dogodila trudnoća poslije operacije?
    Dr. Sparac je stvarno super i mislim da neces pogrijesiti ako odes u CITO!
    Nazalost, ja nisam ostala trudna odmah poslije operacije (bilo je to prije 8 god. :/ ), jer tada nismo radili na bebi, buduci da je MM dosta putovao u to vrijeme. Na op. sam isla zbog bolnih M i stvarno od tada me manje bole i krace traju. Ali, ovdje na forumu ima primjera cura koje su ostale T ubrzo nakon laparoskopije.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj enya22 prvotno napisa
    Dr. Sparac je stvarno super i mislim da neces pogrijesiti ako odes u CITO!
    Nazalost, ja nisam ostala trudna odmah poslije operacije (bilo je to prije 8 god. ), jer tada nismo radili na bebi, buduci da je MM dosta putovao u to vrijeme. Na op. sam isla zbog bolnih M i stvarno od tada me manje bole i krace traju. Ali, ovdje na forumu ima primjera cura koje su ostale T ubrzo nakon laparoskopije
    Super, sad sam korak blize dr. Šparcu.

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je isto histero radio dr.Šparac jer je mijenjao dr.B i imam sve riječi hvale
    uklonio mi je septum i izvadio polipe

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene vam još malo zbunjuje što liječnik nije na papiru zaokružio ni histeroskopiju ni laparoskopiju ( a bile su ponuđene) već histeroskopsku operaciju. :/ E sad koja je razlika između zahvata histeroskopija i histeroskopska operacija. Možda ovo zadnje uključuje skidanje te pregrade pa je kao operacija.
    Histeroskopija se moze raditi i samo u dijagnosticke svrhe pa vjerojatno zbog toga na obrascu postoje obadvije opcije. Osim toga za dijagnosticku histeroskopiju vjerojatno nije potrebna anestezija, dok za operacijski zahvat jeste. Medjutim, cak i kada si upucena na histeroskopsku operaciju, to ne mora znaciti da ce se ona i obaviti, jer se o tome odlucuje u toku samog zahvata...

Razmišljam o tom septumu, pa kako to da mi ga čak ni u Mariboru nisu vidjeli, a tamo zaista imaju vrhunske aparate...A sad se nisam sjetila pitati kakav je to UZV na kojem je uočena pregrada...Možda je bio onaj 3d, tj. drugačiji od dosadašnjih.
    A s dr. strane, općenito bih izgleda zaista trebala napraviti histero i laparo, da budem sigurna, pogotovo jer sam jedno vrijeme sumnjala na endometriozu (bolne i obilne menstruacije).
    Koliko sam ja razumjela jedino na osnovi laparoskopije i histeroskopije se moze tocno dijagnosticirati radi li se o septumu ili necem drugom (npr. dvorogoj maternici). Nisam sigurna da li je samo histeroskopija za to dovoljna, jer koliko su meni objasnili laparoskopski se gleda i vanjski oblik maternice. :/
    A sto se UZV tice, poznato mi je da se njime moze vidjeti septum, tj. postaviti sumnja na septum, samo na osnovi ciljanog pregleda i to iskljucivo u drugoj polovici ciklusa.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    Koliko sam ja razumjela jedino na osnovi laparoskopije i histeroskopije se moze tocno dijagnosticirati radi li se o septumu ili necem drugom (npr. dvorogoj maternici). Nisam sigurna da li je samo histeroskopija za to dovoljna, jer koliko su meni objasnili laparoskopski se gleda i vanjski oblik maternice
    Mene to zapravo i zbunjuje...može li se ultrazvučno sa sigurnošću tvrditi da postoji septum? Odlučila sam potražiti još jedno mišljenje te ću laparo i histero vrlo vjerovatno obaviti kod dr. Šparca.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene to zapravo i zbunjuje...može li se ultrazvučno sa sigurnošću tvrditi da postoji septum? Odlučila sam potražiti još jedno mišljenje te ću laparo i histero vrlo vjerovatno obaviti kod dr. Šparca.
    Mislim da za tocno postavljanje dijagnoze nije dovoljan UZV. Upravo zbog toga se radi laparoskopija i histeroskopija.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a sto je s UZV 3D i 4D?jel se njima moze dijagnosticirati?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    Ja mislim da isto tako ne, ali neka me netko ispravi ako grijesim.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    Citiraj laky prvotno napisa
    Ja mislim da isto tako ne, ali neka me netko ispravi ako grijesim.
    Evo, ja cu prva demantirati samu sebe.

Izgleda da se ipak dijagnoza septuma moze postaviti i na osnovi UZV. Tako kaze jedan ginekolog na jednom forumu.
    Ispricavam se na svojem preduhitrenom odgovoru!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Aurora ja sam negdje pročitala negdje da moze ačli nisam sigurna gdje.A kako u zadnje vrijeme miješam sve nisam smjela tvrditi

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je dr postavio sumnju na septum, ali nije bio 100% siguran nego smo zbog toga, između ostalog i radili histeroskopiju

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam prije 2.5 godine bila a histeroskopiji
    operiro me je dr Kerner na Sv. Duhu
    jako dobar dr. za lapaloskopiju i histeroskopiju( sto sam naknadno cula)

meni su par dr. govorilo da imam miom na temelju ultrazvuka a zapravo mi je bio ostatak od kiretaže mj. dana nakon spontanog. (dva puta su me kiretirali) pa su se trći put odlućili na histeroskopiju
    znaci da se ultrazvukom i ne vidi bas sve :/
    inace vrlo bezbolna operacija. radi se vaginalno. a laparo... se radi tako da ti napravi rupicu na trbuhu. a nema velikog ožiljka jer je laserski mala rupica.
    ako sam nešto krivo napisala ispravite me.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam radila histeroskopiju pod potpunom anastezijom kod Dr. Podgajskog na Merkuru. Izvrstan je i preporucam ga. Ja nisam imala nikakvu posebnu dijagnozu prije histeroskopije pa mi je Dr. Podgajski rekao da cemo odraditi dijagnosticki dio i ako treba kakav zahvat, u isto vrijeme i to odraditi. Srecom, nije bilo potrebno dodatno intervenirati nakon dijagnostike. Bila sam u bolnici dva dana i sve je proslo ok.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Septumi se mogu i ne moraju ustanovit UZV-om, kako sam ja to skužila. Tj. - ako je neki veliki, vidit će se, ako je mali - neće. Laparaskopija isto gleda maternicu u smislu jel' možda arkuatna tj. sedlasta ili je normalnog oblika, ali arkuatna maternica se ne operirava. Ako ćeš već na histero, ja bih isto sugerirala i laparo u istom cugu pa lijepo imaš kompletnu 100%-tno točnu snimku stanja svojih reproduktivnih organa, bez eventualno ovo, možda ono. Ali, to je operacija, i na to treba bit mentalno spreman - nisu ništa specijalno rizične, rizične su kao i svaka operacija s anestezijom.

Ima iskustava da se histeroskopija ne radi s općom anestezijom - mislim da rade u Pol. Vili - eventualno možeš to izvidit, ali lapraskopija mora bit u anesteziji općoj. Ne kužim točno kakve su to histeroskopije u lokalnoj anesteziji, ali su se, izgleda, počele radit.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A za histeroskopiju je nama dr. Šparac objašnjavao da je to kao da se s nekom kamericom uđe u unutrašnjost teniske loptice i onda ako ima izbočina to je septumi on se reže jer je valjda na vrhu kamerice i nož ili tako nešto. Molim shvatiti ovo objašnjenje "for dummies" - dano za i shvaćeno od strane nas laika. Znači histeroskopija vidi to uterus septum ili bicornus itd. (ako sam dobro shvatila), a laparskopija isto kamerice, ali gledaju oblik "teniske loptice" izvana - jel' normalna tj. kruškolika, ili arkuatna, sedlasta, scrolika.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam operirala kod dr. sparca septum. sve pohvale za njega, enya i ina su vec sve rekle. ima vec negdi topic di san/smo pisala/e o tome. idem ga nac.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[urlhttp://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=54183&highlight=septum]evo [/url]

fritulice sretno!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

...... i malo su mi sami napravili propuhivanje jajovoda u CITO-u.....

Ina, molim te, možeš malo objasniti kako su ti to radili? Dok si bila uspavana? Prilikom histero ili lpsc? Da li može samo kad radiš npr.histero bez laparo?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam - mislim prilikom histero, dok sam bila uspavana, to nisam tražila, niti su mi to nešto specijalno naplaćivali, to valjda svakoj naprave kad već rade histeroskopiju da poboljšaju šanse za začeće.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    A za histeroskopiju je nama dr. Šparac objašnjavao da je to kao da se s nekom kamericom uđe u unutrašnjost teniske loptice i onda ako ima izbočina to je septumi on se reže jer je valjda na vrhu kamerice i nož ili tako nešto. Molim shvatiti ovo objašnjenje "for dummies"
    Ovo je idealno objašnjenje za mene . Sad sam i vizualizirala samu akciju i dobila dojam kako to ustvari izgleda. Inače, malo sam googlala o histero i laparo pa sam se malo ustrtarila kad sam pročitala postoperativni tijek nakon laparoskopije. evo:
    histeroskopija i laparoskopija

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zhabice, hvala za link , i sama sam pisala na Aurorinom topicu, a eto vidiš, našla sam se u svim dilemama u kojima je i ona bila tada.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo ja cu prekosutra raditi operaciju materice,isto mala pregradica jer kako je materica srcastog oblika,ono udubljenje gore je kod mene veliko,samim tim materica manja pa teze usadjivanje ploda.naravno ovako se moze zatrudneti ali teze i verovatno lezanje vecinu trudnoce.
    meni ce usput procistiti i jedan jajovod koji je zapusen(vidjeno kamericom prosli put).
    ono sto me zanima je posle kolik vremena mogu raditi inseminaciju?receno mi je da moram mirovati najmanje 3 nedelje(znaci,brzo hodanje,bicikli,plivanje NO)?
    da li ima neko sa ovakvim iskustvom,znaci operacija pa inseminacija?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •