Ako je dijete kod kuće imate pravo na invalidninu.
Sa svom medicinskom dokumentacijom ideš u Zavod za socijalnu skrb i predaješ zahtjev za invalidninu.
Bit ćete pozvani na komisiju gdje bude pedijatar i posebno smo išli kod psihijatra.Moj sin je imao srčanu grešku i dobio je 100% invaliditet,a ja sam dobila 7 god. porodiljnog.
Ali rješenje iz Zavoda nikad nismo dobili.
Tin je u međuvremenu umro,a ja sam se zainatila da ću doći do tih novaca retroaktivno.
Nakon slanja predstavke u Ministarstvo u roku od dva dana dobili smo u istoj koverti rješenje za invalidninu i rješenje da nam je sin umro i da se invalidnina ukida. I novci su sjeli na tekući,što je manje bitno.
Nismo zapeli kod lječničke procjene,oni su to obavili odmah,nego u Zavodu 1 god. nitko nije smatrao da bi trebali napisati rješenje na osnovi kojeg se isplaćuju novci.
Tin je dobivao 1 000kn.
Imaš pravo i na povećani dječji doplatak,bez obzira kolika su ti primanja i on iznosi 980 kn.Ako nemaš papire od komisije podnesi odmah zahtjev,jer se dječji doplatak isplaćuje od trenutka podnošenja zahtjeva. Kad sve papire doneseš isplaćuju ti sve zaostale dječje doplatke.