-
Ako je dijete kod kuće imate pravo na invalidninu.
Sa svom medicinskom dokumentacijom ideš u Zavod za socijalnu skrb i predaješ zahtjev za invalidninu.
Bit ćete pozvani na komisiju gdje bude pedijatar i posebno smo išli kod psihijatra.Moj sin je imao srčanu grešku i dobio je 100% invaliditet,a ja sam dobila 7 god. porodiljnog.
Ali rješenje iz Zavoda nikad nismo dobili.
Tin je u međuvremenu umro,a ja sam se zainatila da ću doći do tih novaca retroaktivno.
Nakon slanja predstavke u Ministarstvo u roku od dva dana dobili smo u istoj koverti rješenje za invalidninu i rješenje da nam je sin umro i da se invalidnina ukida. I novci su sjeli na tekući,što je manje bitno.
Nismo zapeli kod lječničke procjene,oni su to obavili odmah,nego u Zavodu 1 god. nitko nije smatrao da bi trebali napisati rješenje na osnovi kojeg se isplaćuju novci.
Tin je dobivao 1 000kn.
Imaš pravo i na povećani dječji doplatak,bez obzira kolika su ti primanja i on iznosi 980 kn.Ako nemaš papire od komisije podnesi odmah zahtjev,jer se dječji doplatak isplaćuje od trenutka podnošenja zahtjeva. Kad sve papire doneseš isplaćuju ti sve zaostale dječje doplatke.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma