Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: narodni recepti za ojedine

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno narodni recepti za ojedine

ma imamo problema sa osipom na guzi. provali smo sve, ali nista ne pali dugorocno. minjan je svako malo (svi mi kazu da sam luda), ali kontan kako bi meni bilo da iman onu jednokratnu pelenu non stop. planiramo se pribacit na platnene pelene, ali moramo prvo skupiti novca za barem 10ak komada.
    sve moguce kreme za ojedine iz apoteke smo isprobali, nista ne pali. uvik ostane barem nekoliko tockica osipa. nekidan sam cula recept pomisanog pudera za bebe i cistog maslinovog ulja. sada smo na tome, ali ne pali ni to. sta vi radite kada imate takvih problema? ja vise neman ideju.
    prije kojih misec i po je imala takve ojedine na guzi da smo ih se jedva rijesili. strah me da se opet tako nesto ne ponovi. ustanovili smo da je to bilo od vlaznih maramica, pa ih vise ne koristimo onako nego ih prvo isperemo u toploj vodi. ponavljam, prominimo barem 7-8 pelena dnevno. pampers koristimo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imali smo samo par puta s tim problema i najbolja krema je Sudocrem. Mislim da ima i kod vas kupiti. Bukvalno poslije jednog mazanja sve ode.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bertha, dok ne skupiš novce možeš korisiti tetra pelene, vjerujem da ih doma imaš, to ti može biti prvi korak.

Jeste isključili gljivice? Osim ojedina na guzi dijete može imati explozivne i smrdljive stolice, a u ustima bijele, biserne naslage. Dojiš li? Ako da dali dijete dok doji cokće? Kakve su ti bradavice?

Od narodnih recepata možeš pokušati sa ribljom masti ali ponavljam, ako su gljivice treba ih tretirati odgovarajućim preparatom.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mozes ispirati sa kamilicom (ne onom iz vrecice nego u rinfuzi) ali ne previse jer kamilica isusuje kozu.
    Bertha imas li nekoga da ti sasije pelene, nije jako komplicirano a za 200tinjak kuna mozes kupiti matrijala za oko 10ak pelena. Javi se na temu pricajmo o platnenim pelenama, ne mora sve biti jako skupo.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nama je u vrijeme svakodnevnih kiselih stolica ojedine na guzi riješavala
    sjedeća kupka od kamilice (iliti cvijet kamilice (ne iz vrećice) u vrućoj vodi)
    i hrastova kora (jača od kamilice ali pazi jer se smeđe fleke koje ostavlja ne skidaju u pranju baš lako!)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

probaj za prvu ruku kupiti neke jednokratne bez tog famoznog losiona. (huggies, libero, muller...)

mi smo u početku imali prestrašnih problema sa ojedinama, koža joj je pucala, imala je rane, prestrašno.
    i dok nismo prešli na platnene, probali smo sve živo, sve žive kreme (u to doba smo se borili i sa AD-om) i ništa nije pomagalo (makar moram reći da je od svih krema mustelina za pelenski osip dala najviše rezultata. ne nekog značajnog, ali ipak). više se ne sjećam jesmo li sa pampersicama prestali namjerno ili slučajno, ali nakon 2 dana korištenja drugih pelena to je bila druga guza.

sa prelaskom na platne stvari su značajno postale bolje, makar nam se i sada guza lagano zacrveni ako odmah ne presvučem ukakanu pelenu.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Probaj dijete ostaviti što dulje bez pelene na zraku, čak posušiti guzu fenom. (Ne prevruće, naravno).

A svakako pregledaj sve što ti je Frida napisala.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pampers koristi dosta jak losion u pelenama, moja starija kci je dobila alergiju na njega kada su ga uveli (prije je sve bilo ok dok je pampers bio rozi i plavi ).
    Takodjer smo sve probali i tek kada smo promjenili marku pelena sve se povuklo, doslovno preko noci.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Guza treba biti što više na zraku.
    Mada je moja curka imala platnene pelene, imali smo slične probleme. Spasila nas je bademova krema.
    Puder zatvara pore tako da dobivaš kontra efekat a umjesto maramicama, guzu uvijek operi samo mlakom vodom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Bertha, dok ne skupiš novce možeš korisiti tetra pelene, vjerujem da ih doma imaš, to ti može biti prvi korak.

Jeste isključili gljivice? Osim ojedina na guzi dijete može imati explozivne i smrdljive stolice, a u ustima bijele, biserne naslage. Dojiš li? Ako da dali dijete dok doji cokće? Kakve su ti bradavice?

Od narodnih recepata možeš pokušati sa ribljom masti ali ponavljam, ako su gljivice treba ih tretirati odgovarajućim preparatom.
    Virujem da nisu gljivice jer nema smrdljive stolice kao sta si ti napisala. u ustima je takoder sve cisto. nema nikakvih bilih naslaga. ne dojim vec otkada je ona imala misec i po dana. nisam ni onda mogla bez onih dodataka iz apoteke, umjetnih bradavica. a onda je pocela povracati od njih, pa sam se izdajala jos misec dana, tako da od njenog 2. miseca, malo vise ne dojim. bila je na (kršitelj koda)u 1 do godine dana, posli sam joj uvela normalno mliko, sada pije i papa sve normalno.
    provati cu veceras nazvati njenu pedijatricu pa cemo viditi tocno sta je to.

Lapis: mi smo u početku imali prestrašnih problema sa ojedinama, koža joj je pucala, imala je rane, prestrašno.

Tako je bilo i chiari prije kojih 2 miseca, sada me strah da se to ne ponovi.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Adrian je imao prestrašne ojedine i na kraju se ispostavilo da su to ipak gljivice (nije imao nikakve simptome)....
    plimycol krema protiv gljivica nije pomagala...
    ono što je pomoglo je prestanak mazanja guze bilo kakvim kremama (gljivice se množe na tim kremama), prestanak korištenja babylove pelena (koristim libero bez losiona) i uzimanja homeopatskih granulica protiv gljivica "candida yeast relif"...

sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a umjesto maramicama, guzu uvijek operi samo mlakom vodom.
    Potpisujem! Moja curka ima osjetljivu kožu i sve vlažne maramice su rezultirale nekom vrstom ojedina (i Nivea, a još gore Pampers). A dečko nema izrazito osjetljivu kožu, pa ipak reagira na vl. maramice,ako ih koristimo nekoliko puta uzastopce (npr. na putu smo). Nekak brijem da koža treba i "prodisati" bez losiona i sl.prije nove pelene. dži, koji opis

E da, krema koja nam apsolutno najviše pomaže je Desitin, amer. krema s puno ribljeg ulja (ruke ti poslije imaju onaj decentni miris po ne tako svježoj ribi ). A probali smo sve. Čak smo curi dobrih par mjeseci guzicu kod svakog presvlačenja mazali Melemom, da, onim skupim

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jekoderm mast, nisam imala preblema s ojedinama ali sam čula da je jako dobra.

Nekad davno su zagrijavali ulje i onda ohlade pa u tankom sloju mazali guze.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dakle, ipak ste bili u pravu, ipak jesu gljivice. dobili smo elocom mast, prisli na libero (i pedijatrica savjetovala). dobili smo na poklon i 3 platnene pelene od jedne dobre duse, pa sad imamo full opremu.
    izbacila sam vlazne, kada se pokaki, odma pod tus prati guzu, a za pis pis lagano gaza u vodicu i to sve. kremu joj isto nisam koristila par dana. ova za gljivice ide 1 dnevno, a ostalo se ne usudujem jos stavljat ovu obicnu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e, i da, imam skoro citav paket pampersica, pa ako nekom jesu ok, nek se slobodno javi. jer odustajem od njih do daljnjeg... broj je 6

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •