...ima pitanje za vas iskusne mame.
Moja maladjevojcica ima 7 tjedana i od 1. dana ne želi spavati. kad se rodila još je nešto i znala odspavati ali kako vrijeme odmiče sve manje, i manje, i manje,......
Preko dana odspava u par navrata ali svega 15-30 minuta a nakon toga, kao da je spavala tri dana u komadu ide igra, zabavljanje, nosanje, glupiranje po kući i sve nesto da bi je zabavila jer ne zeli biti sama (plače), a kad smo zajedno sve 5!
navečer je isto zaigrana i krene joj se spavati oko 9 ili 10, ja uvela i rutinu da zna da se ide spavati( kupanje, mazanje, maženje, pjevanje, ...) i onda opet ćorne kojih pola sata i onda najbudija na svijetu traži igru do nekih 1 ili 2 po noći, ona guguće i igra se a ja padam s nogu!!
pokušavala sam dežurati kraj nje i kad se pocne buditi ponovno lagano uspavati ( po onoj no-cry tehnici) ali to je samo iznervira i onda pocne plakati pa mi se cini da joj to ocito ne paše. i da, kad joj se ipak krene spavati, toliko se trudi da ostane budna ( maše glavicom, otvara na silu već sklopljene oči) kao da će nešto važno propustiti ako slučajno zaspe!
e sad, nije meni problem dan već noć. kako da je naviknem na duže spavanje? dali da je stavljem kasnije na spavanje? dali da forsiram spavanje po danu (i kako)?
oprostite na podužem postu ali ne znam sto da radim, a mozda vi iskusne ipak znate bolje od novopečene mame!