Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: neiskusna mama male znatiželjke..

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno neiskusna mama male znatiželjke..

...ima pitanje za vas iskusne mame.
    Moja maladjevojcica ima 7 tjedana i od 1. dana ne želi spavati. kad se rodila još je nešto i znala odspavati ali kako vrijeme odmiče sve manje, i manje, i manje,......
    Preko dana odspava u par navrata ali svega 15-30 minuta a nakon toga, kao da je spavala tri dana u komadu ide igra, zabavljanje, nosanje, glupiranje po kući i sve nesto da bi je zabavila jer ne zeli biti sama (plače), a kad smo zajedno sve 5!
    navečer je isto zaigrana i krene joj se spavati oko 9 ili 10, ja uvela i rutinu da zna da se ide spavati( kupanje, mazanje, maženje, pjevanje, ...) i onda opet ćorne kojih pola sata i onda najbudija na svijetu traži igru do nekih 1 ili 2 po noći, ona guguće i igra se a ja padam s nogu!!
    pokušavala sam dežurati kraj nje i kad se pocne buditi ponovno lagano uspavati ( po onoj no-cry tehnici) ali to je samo iznervira i onda pocne plakati pa mi se cini da joj to ocito ne paše. i da, kad joj se ipak krene spavati, toliko se trudi da ostane budna ( maše glavicom, otvara na silu već sklopljene oči) kao da će nešto važno propustiti ako slučajno zaspe!

e sad, nije meni problem dan već noć. kako da je naviknem na duže spavanje? dali da je stavljem kasnije na spavanje? dali da forsiram spavanje po danu (i kako)?

oprostite na podužem postu ali ne znam sto da radim, a mozda vi iskusne ipak znate bolje od novopečene mame!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja je bila takva. i ja sam ju pustila. važno je da je zdrava i da napreduje. počela je "normalno" spavati - na svoj drugi rođendan.

kad uhvati ritam spavanja, do puberteta si mirna! onda kreće sve ispočetka

p.s. zamisli da tebe netko tjera na spavanje baš onda kad ti se ne da :/ ...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Daisy22, pogledaj malo ovaj topic:

The No-Cry Sleep Solution

Ako ti i ne pomogne, možda te barem malo utješi.
    Inače, kod nas je pomoglo produljivanje dnevnog spavanja (opisano je na linku, ali, ukratko - kad bi bilo uobičajeno vrijeme buđenja, legla bih kraj njega i na prvo meškoljenje dala cicu, kako se i inače uspavljivao).
    Također, kod nas je vrijedilo da kasnije spavanje ne znači kasnije buđenje, baš suprotno.

Čini mi se da je nama baš u ovo doba bilo najteže, sve im je previše zanimljivo i nema vremena za spavanje. Brzo će proći, za godinu dana se nećeš moći ni sjetiti kad je to točno bilo dok budeš pokušala utješiti neku novu neiskusnu mamu

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

thanks cure! da i ja se tješim da sve to " brzo" prođe. fala na podršci i nekako je lijepo znati da nismo sami u "problemu" nego da vas ima još tamo negdje i sve ste preživjele!!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj daisy22 prvotno napisa
    thanks cure! da i ja se tješim da sve to " brzo" prođe. fala na podršci i nekako je lijepo znati da nismo sami u "problemu" nego da vas ima još tamo negdje i sve ste preživjele!!
    ima ima to ti sve brzo prodje, kad prodje ta faza doci ce neka druga pa ces se malo cudit sta je sad to, pa se naviknes, pa onda opet neka druga faza i tako... sve je to super dok je dijete zdravo.

ima jos dosta topica o bebama nespavacima pa malo prosvrljaj, naci ces vjerujem korisnih informacija.

gustaj!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mene je u počecima spašavala videoteka. kad me probudi, ja lijepo stavim film, pa nosam, hranim, što već i gledam film. bila sam umorna, ali su mi živci bili spašeni.
    i da, ako možeš, spavaj kada ona spava preko dana (iako, kad spavaju 15ak min, teško da ovaj savjet funkcionira).
    i još samo da te utješim: Yoda je bio baš pravi nespavač...budio se po noći, pa bi bili budni 1-2 sata, pa opet spavanje i tako. preko dana bi spava0 2-3x15min. već sam se i pomirila s takvom situacijom....
    i to se počelo mijenjati..kako se počeo sam više kretati, produžio je dnevna spavanja i sada zna odspaviti i po 2h preko dana, po noći bolje spava od 1,5mj jer je počeo nositi remenčiće za kukove pa sam ga prestala tada presvlačiti.
    e da, da li ju presvlačiš po noći? to ih razbudi, misle da je tulum.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a neee, presvlačenje preko noći sam vrlo rano izbacila jer san skužila da onda ne samo da bi se igrala nego bi i ružila do rane zore!! ajd da san barem nešto skužila!! 8)

sorciere, DVIJE GODINE! ajme............

a ovo s videotekom nije loša ideja, ionako ne znam više sto bi gledala na televiziji i ono malo vrimena sto je uspijem pogledati iživcira me još jedna repriza pa nista i ne gledam!!!

fala cure!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daisy22 prvotno napisa
    sorciere, DVIJE GODINE! ajme............
    ma to ti proleti!

jedan, dva... GOTOVO!

ja sam išla u goste samo onima koji su ostajali budni do pola noći, tako da nisam imala problema s buđenjem radi odlaska

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ima nas puno koji ne spavamo, al kad ih vidimo ovako medene, i umor nas prođe.
    moj mališan isto nikako da spava, sve bi da gleda, dira, stavlja u usta, a je već takooo umorna. :/ po noći pak svakih dva sata buđenje, pa jelo i tako to iz dana u dan

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I moj je do nekih mjesec i pol drzao nas budnima cijele dane i noci. I onda se odjednom sve okrenulo, poceo je spavati cijelu noc, naravno uz cicanje, ali cim bi pojeo ponovno je zaspao. Pa je poslje toga imao fazu da spava skoro cijelu noc bez hranjenja, pa je nakon toga ipak poceo traziti jesti po noci i eto sad jede 2 puta a spava od 21 do 9 ujutro. Preko dana 3 puta po pola sata. Iako vjerujem da ni to nece dugo trajati. Sve su ti to faze koje svaka mama prolazi, spavaj kad god imas priliku i budi strpljiva, doci ce noc koju ces cijelu prespavati.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo od prvog dana prakticirali da od 9 navečer pa do 5-6 ujutro nema zabavljanja, nema presvlačenja (osim ako se ne zakaka i zapiša do grla) i noću nema paljenja jakog svijetla (imamo malu zidnu lampu u koju smo stavili žarulju s diodama koja daje slabo diskretno svijetlo). Prvih tjedana se je noću budila i htjela da je zabavljamo, ali sam ustrajala na tome da nema zabave. Pustila sam je da se uspava na mojim rukama ili na cici.
    Sad ima 2,5 mjeseca. Zadnjih nekoliko tjedana smo uspjeli uvesti rutinu prije uspavljivanja i sad se budi (više meškolji u polusnu) kad je gladna. Uvalim joj cicu, nahranimo se, ujedno i uspavamo cicom. Spava s nama na krevetu, tako da se i ja odmorim preko noći. Uspavam je u dnevnoj sobi na cici, a prenesemo je na krevet kad idemo spavati. Za to vrijeme imamo upaljeno malo svijetlo i stišanu telku (ali da ipak možemo nešto čuti).
    Preko dana ne želi spavati. Nosamo se, zabavljamo, pjevamo, igramo, cickamo......... Umorna je do boli, ali ne želi zatvoriti okice. Tu i tamo se resetira na 15-20 minuta (naravno samo dok joj je cica u ustima). Ništa ne stignem napraviti, ali ne žalim se. Važno mi je da je noć ok

Probaj s tim da si kraj nje, ali bez zabavljanja - maženje, nosanje u (polu)mraku......

Sad sam pohvalila svg curetka, nadam se da se neće izokrenuti

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod tako malih beba vrijedi da spavanje potiče još spavanja. Svakako je pokušaj potaknuti da dulje spava po danu, bilo ponovnim uspavljivanjem, nošenjem u marami, vožnjom u kolicima... što god funkcionira u početku. Što bolje bude spavala po danu, bolje će biti i po noći (dugoročno gledano). Isto vrijedi kod stavljanja na spavanje: raniji odlazak na počinak (oko 19-20) rezlutirat će mirnijim snom, barem tijekom prvog dijela noći. Za noćna bdijenja, potpisujem mayak -- čim manje aktivnosti, nosi je u mraku, ili se ljuljajte u stolici, ili je pokušaj ostaviti u krevetu kraj sebe i maziti, masirati, tapšati, dojiti, što god pomaže da se opusti i vrati na spavanje.

Za sebe obavezno nađi nešto da ti spasi živce: već je bilo prijedloga tipa filmova, a možeš i slušati glazbu (na slušalice) ili čitati (uz onu svjetiljčicu koja se prikači za knjigu), ili ako si sklona duhovnosti iskoristi to vrijeme za molitvu, mantranje, meditativna razmišljanja...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da sam znala u početku što sada znam, stavljala bih svog T. puno ranije spavati i inzistirala na dnevnim uspavljivanjima. potpisujem dakle argentu. ja pročitala i mislila da kad se novorođenčetu spava, da ono spava (makar u dojenju) kadli moj niti oka...već je jadan bio toliko premoren i cendrav pogotovo uveče, a mi na pol koplja- ludi i splašeni...čekalo dijete da roditelji ga uspavaju i pomognu mu spavati...i dočekalo... još uvijek mu pomažemo, no proći će i to.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moran se pohvaliti!!!!! vec dvije noći moja djevojčica, ničim izazvana, prespavala je cijelu noć- od 12:30 do 7o!!! :D
    dali su tome pripomogle duge šetnje za vrijeme kojih je spavala u kolicima, ili dežuranje kraj nje dok čvrsto ne zaspe, ili je rutina konačno proradila, ili.....
    još uvijek je ne zanima dnevno spavanje osim ako nije u kolicima ali,.... zahvalna sam barem za noć!!!

hvala cure na savjetima!!!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja moram priznati da sam zapravo uvjerena da djeca većinu toga sami izreguliraju, ali brže nama velikima vrijeme prođe kad mislimo da nesto poduzimamo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •