Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 148

Tema: Ljetne bebe 2005. (41. dio)

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo i mene na brzinu, pozdrav svima!

Snovi...
    Zna da spava, i onda sanja odnosno, da ono sto se dogodi nije stvarno.
    (Lako je shvatila, meni zapanjujuce, mada, ona razumije i pojam proslosti, buducnosti i sadasnjosti, sto bas i ne vidim kod djece njene dobi, mada nam okolina bas i nije...reprezentativna).

Periodicki je imala nocne more tj. nocne strahove, ono sto kli_kli spominje, vristi a nemres ju probuditi, uzas. Sada zna cviliti u snu, ili zaplakati, na sto ju pomazim, kazem "sh, mama je tu, samo sanjas" i uglavnom se smiri (ili trazi cikicu ako je uznemirena).

Primjetila sam zanimljivu pojavu - cesto sanja ono cega se boji npr. lajanje psa, jaki vjetar..vise se ni ne sjecam sto je sve bilo. Rijesili smo to onako kako uvijek rjesavamo strahove - objasnjavanjem, ako koga zanima mogu detaljnije.

Novosti..ima svega
    Anita je doma samnom, iscekujemo bebicu
    NE mogu vjerovati koliko joj se veseli, mazi mi trbuh, iscekuje...bezobrazno uzivam

Puse svima

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    NE mogu vjerovati koliko joj se veseli, mazi mi trbuh, iscekuje...bezobrazno uzivam
    Prekrasno!

Novi prijavak od nas: Matija je jučer kakao u tutu!!!!
    Svekrva ga čuva ovaj tjedan pa je to obavio kod nje. Rekla je da joj je rekao: "Gle baka djek ide van!"

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kako vi to nosite tutu kad idete van, nikako mi nije jasno.OK u autu, ali kad ste u setnji, pa ne moze vam valjda tuta stati u torbu Zamisljam sebe kako idem kroz grad, Asju drzim jednom rukom, a drugom nosim tutu.... ludnica!

Inace, i Asja jako puno sanja, ali interesantno, cesce se budi za vrijeme dnevnog spavanja, a vrlo rijetko po noci. Ona sanja ono sto joj se desavalo taj dan, ponovo prozivljava pojedine stvari. Nakon budjenja u placu, dovoljno je da ja legnem kraj nje i da je malo tjesim pa da opet zaspi.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Leki kupiš veeeliki ruksak!
    Mi smo jučer piškili u parku. Stavila sam tutu na klupu i gospodin je fino sjeo, obavio svoje i nastavio se penjati po toboganu. Uopće mi nije problem ta tuta, samo da smo se više riješili pelena.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    Leki kupiš veeeliki ruksak!
    Mi smo jučer piškili u parku. Stavila sam tutu na klupu i gospodin je fino sjeo, obavio svoje i nastavio se penjati po toboganu. Uopće mi nije problem ta tuta, samo da smo se više riješili pelena.
    Tacno ovako!
    Veliki ruksak, sto manja tuta

Bravo za Matiju!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ima u nami za kupit neka tuta na sklapanje na koju se moze namontirat vrecica pa dijete kaka u vrecicu koja se poslije baci, a moze i bez te vrecice!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da bucka, odavno sam cula za tu tutu, ali je kod nas nigde nisam videla
    Tako da smo mi prosli sa nekom najmanjom koju smo nasli.
    Inace ona koju koristimo kuci (obicna, velika) je zaista preglomazna cak i za veeliki ruksak!

Storma, super sto si se javila!
    Kad stize bebica?
    Jel decko ili devojcica?
    Sisate jos uvek?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

storma, cestitam!!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

termin je 27.05. jos malo
    i pojma nemam sto je, opako se rita i okrece guzu lol
    anita i dalje doji, negdje sam pisala o mukama po dojenju u trudnoci
    sada ima zbilja maaalo mlijeka, pa ona primi ciku, povuce gutlja -dva i tako zaspe
    okorjeli je sisac i ne nazire se kraj
    doduse, nisam ni imala najeru prestati dojiti vec samo smanjiti/skratiti podoje jer su bili ucestali, dugotrajni i bolniiiii
    tako da sam od panike pri pomisli na tandem preko mirenja sa ocitom sudbinom dosla do toga da se uistinu veselim tandemu i mislim da ce to zbilja biti najbolje za anitu i bebu

pozdrav svima

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    ima u nami za kupit neka tuta na sklapanje na koju se moze namontirat vrecica pa dijete kaka u vrecicu koja se poslije baci, a moze i bez te vrecice!
    Vidjela sam da je ima za kupiti i preko interneta, mislim da je smib trgovina. Ali mi smo jučer dva puta u parku piškili bez tute, onak na rukama ko kak piške curice.
    Kli kad je Novi počeo piškiti stoječki?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi od nedavno imamo problema sa krmeljavim ocima, a vec duze joj oci suze!!
    nismo jos bili radi toga kod dr, ali vidim da bi trebali! :/

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Bucka obzirom da Nika ide u vrtić, vrlo vjerojatno se radi o konjuktivitisu. I M. ga je jednom imao, dobio je kapi i mast za oči i nije smio u vrtić jer je to navodno zarazno...

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bucka, možda bi bilo dobro da pitaš doktoricu.
    I mi smo imali konjuktivitis, krmeljive i krvave oči. Također smo ostali kod kuće i trošili kapi za oči.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

budemo onda u ponedjeljak otisli jer sutra nikako ne mozemo!
    niki suze oci i budu joj krmeljave, ali nisu crvene i nista ju izgleda ne svrbi!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sta stvarnp zbog konjuktivitisa djeca ostaju doma i mame/tate dobivaju bolovanje? :?

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, dijete ostaje doma pa pretpostavljam da roditelj dobiva bolovaje, ja sam tada bila na porodiljnom tako da mi nije trebala pisati bolovanje.

Probaj joj ispirati oči fiziološkom.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

sta stvarnp zbog konjuktivitisa djeca ostaju doma i mame/tate dobivaju bolovanje? :?
    Da!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Storma uživajte

Mi smo dobro, još se uhodavamo ali stvarno je lakše sa drugim, opuštenije...
    Danas je točno 4 tjedna kako se Franka rodila i stvarno mi je to vrijeme projurilo.
    Lena kaka u tutu već više od mjesec dana, sama traži. A popiški se kad ju pitamo da li treba. Nadam se da se uskoro nazire kraj jednih pelena
    Slijedeći tjedan ju prijavljujemo u vrtić.
    Pusa svima

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Danas je točno 4 tjedna kako se Franka rodila i stvarno mi je to vrijeme projurilo.
    :shock:, već!! Kako vrijeme leti!

MN , sretno!
    Pusa curama!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vidjela sam da je ima za kupiti i preko interneta, mislim da je smib trgovina. Ali mi smo jučer dva puta u parku piškili bez tute, onak na rukama ko kak piške curice.
    Kli kad je Novi počeo piškiti stoječki?
    Tek pre nekoliko meseci.
    On je inace takav, ako se piski u tutu - piski se u tutu.
    Dugo sam ga nagovarala na stojecki.
    Secam se da je proslo leto piskio stojecki nekliko puta, ali nije to bilo to.

Storma, jesu li to onda Anita i Novi jedini sisavci ovde?
    (ne znam sta je sa ivanom)
    Zna li da zaspi na neki drugi nacin?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bucka, mi smo jedno vrijeme imali jako krmeljive oči, i samo sam jednom ga umila s kamilicom i prošlo je-e sad, to možda nije bio konjuktivitis, možda samo propuh, ali probaj, nemaš kaj izgubit do ponedjeljka

mi na bolovanju zbog koza, sad su se već osušile, sutra idemo pedici na kontrolu

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Storma, jesu li to onda Anita i Novi jedini sisavci ovde?
    (ne znam sta je sa ivanom)
    Zna li da zaspi na neki drugi nacin?
    Zna. Kolabrira od umora
    Obzirom da se uspavljuje iskljucivo cikom, uspavljivanje je moj dio posla.
    Mada, sada je to vise drzanje cike u ustima za potpuno opustanje.
    Probala sam da pociki pa zaspemo na drug nacin, no zasad ne funkcionira. Za onaj magican trenutak prelaska iz kunjanja u spavanje, jednostavno mora primiti ciku.

Par puta je zaspala drugima, no iskljucivo po danu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Storma, veeeeelika pusa Anitici i pomazi bušu!

Mama Nataša, daj neke slikice da vidimo malu ljepoticu

Mi muku mučimo s pokušajima da se riješimo dude tijekom spavanja...NEma šanse..To su takve drame da ne mogu vjerovati. Ako joj po noći ispadne duda, ja je maknem i normalno spava bez nje, ali kad u jednom trenutku postane svijesna da je nema među zubima, počene se derati i bacati po krevetu...

Noćnu i dnevno spavaću pelenu ćemo pokušati "skinuti" sad s početkom ljepšeg/toplijeg vremena...

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Lunči baš sam neki dan mislila na tebe jer sam prolazila kroz tvoj stari kvart.

A di nam je Romina?

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo već neka tri mjeseca bez pelena. I dnevnu i noćnu smo odmah skinuli zajedno be većih problema ali muči nas kakanje, još uvijek to obavlja u gaće, par puta je u vrtiću u tutu, doma nikako. Ajde, sad bar prijavi odmah i traži da je presvućem a do nedavno smo se i oko toga morali natezati.

MNataša, već 4 tjedna, stvarno vrijeme leti! Kako se Lena snalazi u ulozi velike seke?
    Pusa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Lunči baš sam neki dan mislila na tebe jer sam prolazila kroz tvoj stari kvart.

A di nam je Romina?
    ja se tebe sjetim baš svaki put kad planiram na Bundek! Evo i danas smo mislili, al je neko ružno vrijeme

Romina marljivo radi

ivana, super što ste skinuli i dnevnu i noćnu istovremeno! Mislim da smo mi pogriješili kad nismo napravili isto...mislila sam bit će lakše ali...

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Luna drugi puta obavezno zovi baš bi Vas htjela vidjeti, makar na 15 min.

Mi smo odmah skinuli pelenu za dnevno spavanje i nema problema (do sada samo jedna nezgoda), a noćnu smo pokušali jer mu je pelena bila suha, ali dvije za redom se popiškio u snu i to između 9 sati i ponoći. Valjda onaj prvi san, pa niti ne skuži. Ja mislim kada bi piškio prije spavanja, da bi po noći bilo sve ok, ali on ne piški po "naredbi" nego po potrebi ...tako da smo noćnu pelenu vratili slijedećih par dana.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam uvijek tu negdje
    i čekam poziv na kavicu

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    ja sam uvijek tu negdje
    i čekam poziv na kavicu
    evo ja te zovem na kavicu

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    Probala sam da pociki pa zaspemo na drug nacin, no zasad ne funkcionira. Za onaj magican trenutak prelaska iz kunjanja u spavanje, jednostavno mora primiti ciku.
    Tacno tako je i kod nas.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Noćno piškenje - kod nas je to naša baka riješila.
    Jednostavno ju je usred noći, bez buđenja, posjela na tutu i ona bi se popiškila.
    Da ju potakne na piškenje pustila bi vodu ili proizvodila zvuk 'šššššš' i svaki put joj upali .

Poslije ju je samo pitala da li želi piškiti kada bi osjetila da se Lana meškolji u krevetu.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i čekam poziv na kavicu
    Pozovi ti nas!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nama je isto necno islo zajedno sa dnevnim (skidanje pelena).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

JAvim se Nitice obavezno! Samo da malo izađe sunce!

Romina, moze kava danas? Javim još vrijeme

Vita uvijek piški prije spavanja, al ujutro je pelena toliko puna da je mogu iskoristiti kao oruzje za samoobranu

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mogli bi se dogovoriti za neku zajedničku kavu na Jarunu ili Bundeku. Ali ovo vrijeme je stvarno bez veze, ne znam kakva je prognoza za idući tjedan. Nama odgovara kroz tjedan popodne, osim pon. i pet., bilo koja lokacija.

Inače, u vezi s noćnim pišanjem, E. neće piškiti uvijek prije spavanja ali onda kad se počme meškoljiti po noći pitam je hoćemo li na wc i uredno se dignemo popiškimo i nastavimo spavati.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nama je jučer bio prvi dan odvikavanja-rezultat 4 pišanja u gaće i 1 u wc školjku
    danas 2 pišanja u gaće + 1 kakanje -pogađate u gaće

prošikat ću
    traži me da mu vratim pelenu, ali sam rekla da smo ostatak obećali Andrei (nećakinji)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a noći -već mjesecima ima suhu pelenu, tako da bar tu nema incidenata-ZASAD-koji optimizam

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    nama je jučer bio prvi dan odvikavanja-rezultat 4 pišanja u gaće i 1 u wc školjku

prošikat ću
    traži me da mu vratim pelenu, ali sam rekla da smo ostatak obećali Andrei (nećakinji)
    Sretno s odvikavanjem.
    I kod nas je bilo svega prvih par dana, a onda se naučila u tutu.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ma probelm je da je danas 2*20 minuta sjedio na wc i stisne par puta, ali ne ide i onda je to obavio u gaćice -gle, već su mu utrnule noge (to ja samo pretpostaljam) ali guza ga je boljela od dugog sjedenja -to on kaže

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hm, da, mi nismo imali poteškoća s kakanjem u tutu ili wc

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prošikat ću
    joj kovke, baš si me nasmijala! Ja samo kad se sjetim kad smo mi krenuli...đizs...stalno mi je krpa bila u ruci. Cijeli je stan bio zapišan. A najgore mi je bilo kad bi nakon tute ili wc (gdje bi se i popiškila) došla u dnevnu i odmah malo "zalila" pod!

A i dan danas joj zna malo pobjeći..kad se zaigra ili je nešto zanimljivo na tv-u..onda skoči ko oparena da mora piškiti, a kad ono, gaće već mrvicu mokre..

a baš bi mogle dogovoriti jednu zajedničku kavu...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa
    Inače, u vezi s noćnim pišanjem, E. neće piškiti uvijek prije spavanja ...
    Heh, mi s ovim cesto imamo pregovaranja, a njegov odgovor je "Nije mi voda/sok jos sisla u stomak!".
    Ali zaista i bude u pravu, ne piski mu se posle.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

anita nema pelene od...jeseni

meni je prvi znak spremnosti bio kad joj je nocna pelena ostajala suha - piskila bi prije spavanja, i pelena bi bila suha do pred jutro, ili bi piskila kad bi se probudila.

Skidanje dnevne je islo relativno lagano, jedino je kakanje bilo problematicno - nije nikako htjela, nego samo u pelenu. nisam pravila drame, vec bi joj stavila pelenu, dijete se pokakalo, i super.
    Onda nije vise htjela u pelenu, ali ni u tutu, pa smo nekih tjedan ipo obavljali kakanje u gacice. Doduse, i sada imamo problema s tim, kaka svakih par dana, ali abnormalne kolicine (ok, jede ko zmaj pa nije ni cudno).

U pocetku sam ju morala podsjetiti da ide na tutu (ne precesto, svakih sat-dva, ili po procjeni ispijene kolicine), no neki kratki period.

Mislim da je nama sve proslo relativno lagano jer sam cekala da ona sama odbaci pelenu (tupila sam o gacicama, wc-u i tuti od pocetka proljeca, a kliknulo joj je naravno najesen kada je ful zahladilo, pa je pol dana trcala polugola po kuci )

Da, bilo je i nocnih zapisavanja kreveta, koja sam rijesila obaveznim posanjem tik prije spavanja, manje tekucine navecer, i smirenim presvlacenjem kreveta i anite bez ikakve drame oko incidenta, samo bih joj ujutro rekla da trazi piskiti u tutu jer vidis kako nam je sad mokar krevet.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

danas je učinak pišanja bio 50%, ali zasad je 100%tni učinak kakanja u gaće, a kako smo jučer kod pedice dobili amoxil, danas je dobio proljev i vratila sam mu zbog toga pelenu (naravno da se nakon toga nije niti jednom ukakao u pelenu)
    i tako leži u krevetu i dere se: hoću piškit tutu
    posjednem ga i on priča: ako budem piškio i kakio u tutu, baka će mi kupiti onaj veeeeeeeeeeeeliki auto
    i dijete se popiškilo, i ponovno mu stavila pelenu- možda sam pogriješila, ali bojim se kakerskih incidenata po madracu

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    ja sam uvijek tu negdje
    i čekam poziv na kavicu
    evo ja te zovem na kavicu

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

kakerskih incidenata po madracu
    Ajme Kovke al si slikovita!!!

M. je prvo skužio piškenje u tutu i nakon dva dana sam od sebe počeo i kakati. Tjedan dana smo hvatali "djek" po gaćicama.
    Danas je prvi dan u vrtiću bez pelene pa me zanima kak će to biti. Mi smo počeli i sa odvikavanjem od noćne pelene i rezultat je (ko što bi Kovke napisala) 50%-50%. Jedna noć ok, a druga piškenje u gaće.

Više ne nosimo tutu sa sobom. Ili piškimo u travu ili ako smo u nekom centru u wc. Onak ga držimo iznad wc-a i sve obavimo bez problema.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

E, da Kovke a zakaj amoxil? Kaj ste opet bubani? Pa, kaj niste pod kozama?...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ma nešto je malo kašljucao i curio mu je nosić, a rekla je da ima dosta šlajmaza iskašljati
    A ja u toj zbrci nisam ni pitala jer baš mora, mislila sam da se to pod normalno daje nakon kozica
    malo sam glupa, ali kaj ćeš

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bucka, kako je Nika?
    Jeste uspjeli riješiti krmeljave okice?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu