Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Što sve treba za polazak u vrtić?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Što sve treba za polazak u vrtić?

...dakle..ovo se pitanje prvenstveno odnosi na odjeću/obuću-što i koliko komada?..čula da neke mame imaju oko 5-6 kom trenerki,papuče komada 2-za doma i za vrtić pa jedne patike obavezno plus jedne cipelice-potkošulje i gaćice Ok to znam komada mnogoooo..pa majica raznih,piđame 2-za doma i vrtić....-što još?
    ..i da..-imate li kakav link za jakne za u 12 mjesecu četverogodišnjaka?...trrebale bi mi barem dvije kad krene u vrtić,tim više što nemam sušilicu pa kad uprlja jednu da mu stavim drugu?..ima što u turbolimachu?..ili dajte koji link....

p.s. a da, u 9 mj se nadamo da krećemo po prvi puta u vrtić,molbu smo eto upravo predali i se nadamo da budemo upali.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja nisam ništa posebno kupovala, mislim, ništa više robe i sl.
    Papuče nosimo doma pa joj ne trebaju dvoje.
    Pidžamu jednu ponedjeljkom ostavimo, petkom je pokupimo.
    Ali ni pidžama nije kod nas obavezna, moja ju je tek prije 2 tjedna prvi put odnijela.

Nekad ide u istoj trenirci dva dana, nekad zaprlja isti dan. Mislim, sve isto kao i da ne ide u vrtić.

Mislim da ne moraš ništa posebno pripremati.
    Pa i sad ima više od jednih hlača sigurno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Ali ni pidžama nije kod nas obavezna, moja ju je tek prije 2 tjedna prvi put odnijela.

Nekad ide u istoj trenirci dva dana, nekad zaprlja isti dan. Mislim, sve isto kao i da ne ide u vrtić.

Vrlo slično je i kod nas.
    S tim da stalno ima u ruksaku jednu rezervnu presvlaku (gaće, potkošulja, hlače, majica, čarape).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

stalno ima u ruksaku jednu rezervnu presvlaku (gaće, potkošulja, hlače, majica, čarape).
    Eto, to zaboravih.
    Imamo i to, ali u ormariću. Stoji tamo od jeseni, tko zna može liu opće obući

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..he he fala cure..ma daaa ima više od jednih hlača..ali šta ćete-mama voili shoping pa jelte.....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nisi jedina

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Važno je da je djetetu u vrtiću udobno i ugodno.
    Dakle, ništa fensi-šmensi.
    Birno je da je dijete čisto, pa ako treba i zakrpano.
    Uzmi u obzir da oni u vrtiću sami jedu, pa će se kojiput i poflekati i proliti, stoga u njegov ormarić svakako stavi rezervnu majicu, hlačice i čarape (ne bi vjerovala, ali poliju se do čarapa, a znaju se i popiškiti, pa budu i čarapice mokre).

Također imaj u vidu da se vrtići jako griju, jer su djeca pretežno na podu u igri, pa je poželjno dijete oblačiti slojevito.

Ja sam svoju i zimi slala u kratkim rukavima, pa preko neki gornji dio trenerke ili vestica, jer je znala dolaziti znojna po zimi (a kod nas je zima stvarno hladna).

Tako da ćeš iskoristiti i ljetnu garderobu za vrtić (sve osim kratkih hlača).

Naše tete su dozvoljavale da umjesto papuča dijete bude u nekim laganim cipelicama/sandalicama/špagericama. Tako da sam ja uvijek iskoristila ljetnu obuću maksimalno. Ljeti ju je obuvala po vani, u jesen smo oprali, i onda ju je nosila umjesto papuča.
    To nam je bila jedna od ušteda.

Pošto nemaš perilicu, svakako kupi dvije jakne.

A na prvom roditeljskom sastanku (negdje u kolovozu) ćeš dobiti detaljne upute od teta, za ostalo. Sve stigneš, nemoj žuriti.

I želim vam da se upišete! Sretno!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ali šta ćete-mama voili shoping pa jelte.....
    Ja te kužim, Leeloo, samo ti kreni u šoping već sada ako te veseli, ja sam isto one godine kada je K. kretala u vrtić kupovala odjeću za jesen već na proljetnoj rasprodaji.
    Samo nemoj pretjerivati!
    Neka za početak ima svaki dan za promijeniti jer to ti je neki minimum (po pet od svega) poslije stigneš nadokupiti po potrebi.
    Mi smo isto nosili šlape iz vrtića svaki dan doma, pa doma prebriši, pa u jutro sjeti se ponijeti ih... sve u svemu - tlaka. Trajalo je to mjesec dana, možda, a onda sam kupila druge za po doma. Ti vidi hoćeš li ih kupiti odmah ili kasnije .
    Pidžama isto. U početku sam ju brže bolje petkom stavljala prati da se stigne osušiti do ponedjeljka, ali sam uskoro pozvizdila od te brige i kupila još jednu da ne moram kuburiti.
    Po mojem iskustvu, do sada mi se više isplatilo kupiti jedan komad odjeće malo kvalitetniji, (obzirom da tjedno jednom prolazi tretman skidanja fleka, pranja i peglanja) a kako je kvalitetnije obično i skuplje, dušu će ti dati ove nadolazeće rasprodaje, samo ako se usudiš kupiti par mjeseci unaprijed. Ja sam se usudila. Knap mu nećeš kupovati, a ako je par centimetara duže, nije problem, za čas oni to popune.
    I, da, ovo što kaže Rene, ne kupuj debele majice u kojima će se preznojavati! Tanja pamučna majica na koju može staviti gornji dio trenirke na cif ili neku vesticu (po potrebi) je puno bolji izbor.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kod nas je u vrtiću uz pidzamu obavezna i osobna jastučnica ili komad platna za pod glavu (dok smo bili u jaslicama nisu nam rekli jastučnica već 1 tetra pelena - ali je svrha bila ista) fora je u tome da dijete ne spava uvijek u istoj posteljini (jer se krevetići ne vežu za osobu, tete razvuku i namjeste, pa ko zna ko je u kojoj jučer spavao) tako da barem pod glavicom imaju svoj komad posteljine.

tutice (tj. trenerkice)-pa možda ih više troši nego da ne ide u vrtić...
    svakako da se ne ponavljam jer su cure sve već rekle...
    jedino da donji dio bolje da je na gumu zbog jednostavnog oblačenja i svlačenja jer sami idu na wc (i po običaju u zadnji čas)
    također bez košulja, što jednostavnije oblačenje i svlačenje

papučice/cipelice također bez špigeta (vezica) jer u toku dana možda idu van u dvorište ili sl. pa da mu(joj?) se lakše samome(samoj?) obuti

pidžama ja imam 4 kom. jer ih dvije perem za vikend (onu od doma i onu iz vrtića) a ne kockam se s vremenom - hoće li se obe osušiti za ponedjeljak (a i u subotu i nedjelju mora u nečem spavati)

ali za jaketu ne kužim. Jaketa većinom visi u ormariću i ne prlja se više nego da ne ide u vrtić. U njoj se ne jede i ne pije. Ok, valjanje u dvorištu, ali nisam primijetila da sam jaketu prala često (ili je moje dijete neuredno, a ja ne vidim )
    sretno s upisom!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Crvenkapica007 prvotno napisa
    pidžama ja imam 4 kom.
    Sad vidim da izgleda kako se zaista patimo s pidžamama, i mi imamo nekoliko pidžama za doma, ali vrtićke dvije. Ne znam koja mi je to fora da odvajam vrtićke pidžame :/ , a ovo za posteljinu, Crvenkapice pravo zboriš. Meni isto smeta što nemaju svaki svoju jastučnicu, ali već sam se i navikla.
    Za jakne... ja sam tek ovu zimu/proljeće primjetila da mi je jedna jakna za vrtić malo, dok je bila mlađa, nije jakne toliko prljala. :?
    Mene spašava jedna prezahvalna vjetrovka iz Benettona s pamučnom postavom: prelagano se opere, a brzo suši. Koštala je nekih 240 kn (redovna cijena) ali se isplatila svaka lipa. Nebrojeno puta sam ju časkom oprala i do sutradan osušila! Dvoumila sam se između lagane traper jakne i nje i sva sreća da je ova prevagnula.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

oooooooo..curee-hvala,hvala.koja štiva.hvala na savjetima.-ma naći ću ja sve na vrijeme..jedino te jakne pokušavam sad naći na kakvim rasprodajama...sjećam se da sam negdje krajem veljače vidjela u TL lijepe narančaste jaknice za 99 kn na sniženju.al ih nijesam uzela...smrc..ali eto.
    :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja za L. imam posebnu robu za vrtić, posebnu za grad i posebnu za kuću.
    u kući je u hlačama koje mm zove "hlače za poplavu"- one koje su okraćale i po 2-3 prsta i majicama koje su stvarno vidile bolje i svjetljije dane.
    roba za vani je fensi-šmensi.
    vrtička je bila fensi-šmensi prvih nekoliko puta, a onda se pretvorila u nešto između kućne i vrtićke.
    i primjećujem kako hrpa kućne robe uvik raste.

mi u vrtić ne nosimo pidžamu. jadna dica spavaju u čemu dođu u vrtić.
    papuče nanašam vrtić-kuća.
    nekad joj stavim u torbu presvlaku, pa stoji 2 tjedna u torbi i onda je izvadim oprat i po misec dana zaboravim ukrcat drugu presvlaku.

kad počnu izlazit vani najzgodnije mi je obuć u bijelo ili tako neke boje robe koju se može iskuhavat. jer nakon pješćanika i igre bude ko prase.

i teta sama preporuči da se dica ne sređuju previše jer vidi kako roditeljima (nekima) ipak bude krivo kad dođu po dite, a ono flekano po novoj lipo odjeći od glave do pete.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ekad joj stavim u torbu presvlaku, pa stoji 2 tjedna u torbi i onda je izvadim oprat i po misec dana zaboravim ukrcat drugu presvlaku. Embarassed
    Da te utješim,ja sam stavila u 9 mjesecu

A posteljina- kod nas svako dijete ime svoju posteljinu, na njoj je nacrtan znak (svako dijete ima svoj znakić- kućicu, leptira i sl.) i svako uvijek dobije svoju posteljinu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

svako=svatko

Ja po Vuku

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I kod nas svatko svoju posteljinu nosi i to mi je ok. Plahta s gumicom (dimenzije za kinderbet), navlaka za poplun i jastuk s jastučnicom, ako ga dijete koristi, piđama. To sve ide u jednu velilku jastučnicu ili platnenu vreću i tako se sprema u ormarić.
    Odnesem doma na kraju tjedna, operem i vratim u ponedjeljak.
    Dobro ste me sjetile, moram stavit' prat'.

Od robe niš' posebno. Duple šlape, jer sam ih uvijek zaboravljala ili u vrtića ili doma.
    Tanje donje dijelove trenirki, tanje majice. U našem vrtiću je pravilo da se djeca oblače udobno i funkcionalno, što manje remena, gumbića, vezica da im je lakše sve samostalno obavljati. Čak su nam i na roditeljskom rekli: šminkajte ih za grad, u vrtić trenirka i majica.

Još je L. htio i svoj ruksakić pa smo i to uzeli.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čak su nam i na roditeljskom rekli: šminkajte ih za grad, u vrtić trenirka i majica.
    A ima ih koji se vole šminkati baš u vrtić
    Moja ide obučena ko mlada

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa

Isti slučaj.
    I također nam rezervna robica stoji već mjesecima u ormariću (mislim da ću ovih dana duge rukave zamjenit kratkim i to je to).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •