Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: krvarenje nakon vaginalnog pregleda

Datum pristupanja
    May 2008

Početno krvarenje nakon vaginalnog pregleda

hy please dajte mi recite jeste vi nakon pregleda kod ginekologa primjetili sukrvicu i krv naime danas sam bila na kontroli i dosla sam doma i primjetila sukrvicu i sluz pomjesanu s krvi kad sam mokrila i na gacicama??? trudna sam 37 tjedana i prst otvorena. i koliko sad cesto bi trebala na kontrole jer narucio me tek za 2 tj. na kontrolu a danas nije niti ctg radio niti plodnu a uzv kaze da vise netrebam radit :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je normalno nakon pregleda u visokoj trudnoći.
    i budi stretna da ne kopaju po tebi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma znam ja to al citala sam negdje da vec tad rade ctg i plodnu.
    ]

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znalo se dogoditi da sam krvarila nakon pregleda, ovisno o tome koji me doktor pregledao (neki znaju biti dosta grubi). Plodnu ti rade tek nakon što pređeš termin (nakon 40 tjedna trudnoće). Meni su plodnu tak radili (nakon što sam prešla termin) i onda te naručuju svaka 2 dana na preglede.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Na zadnjem pregledu, dan prije nego sto sam rodila, nabasala sam na odvratno grubog doktora koji me tolko raskrvario da se i on uspanico i htio me slat na inducirani.
    Inace sam znala pomalo krvarit na pregledima pod kraj trudnoce, obicno me doktor sam upozorio na to tako da me nije previse brinulo.

zadnji uzv sam radila mjesec dana prije poroda, osim jedan brzinski pod kraj, samo da vide kolko nisko je glavica, al to je trajalo 2 sekunde. Na preglede sam tek poslje 39. tj isla svakih par dana.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam bila na zadnjem pregledu 38+3. Imala smeđi trag na dnevnom ulošku dva dana. Ctg mi još uopće nisu radili, niti gledali vodu... Otvorena sam isto prst. Naručena za tjedan dana...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vaginalni pregledi u trudnoći su nešto čemu se Andrea Robertson, australska edukatorica o produ, iskreno začudila prilikom svog boravka lani u HR.
    kaže da je svugdje do sad bila, ali da nigdje nije čula da se tokom trudnoće neprestano pribjegava ovom invazivnom i rizičnom postupku od kojeg su već odavno u ostatku svijeta odustali iz razloga što ništa pouzdano neće reći, a potencijalno šteti, osim toga, kaže ona, ženama, trudnicama je neugodan.

sjećam se da je Beatrijs Smulders, nizozemska primalja, isto izrazila čuđenje čemu upće to kad se vaginalnim pregledom pipa samo vanjsko ušće i kada se to ušće kod jedne žene otvori već na pola trudnoće, kod druge ostane zatvoreno do samog dana poroda, a da je i kod jedne i kod druge sve normalno.
    i osim toga, upravo tim stalnim čačkanjem po cerviksu koji je u trudnoći prokrvljeniji i osjetljiviji, nosi rizik podraživanja cerviksa i vagin. infekcija.

eto, samo da se zna da ta invazivna pretraga, koja je u Hrvatskoj tijekom trudnoće rutinska i normalna, negdje drugdje nije normalna.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Imam dobrog i pažljivog doka ali me čisto strah na što ću naletiti u bolnici.
    hm... izgleda da je vaginalni pregled još jedna stvar koja ima logike samo na našoj geografskoj širini i dužini.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da to je stvarno zanimljivo... UZV mi ne radi svaki put, ali vaginalni obavezno. i duze traje dok se ja popnem na taj stol, nego sto me ona gleda, pa se pitam sta li je sad na brzinu ustanovila a za dva tjedna mi mora uzeti neki bris, kaze. tad cu biti 34. tj.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ako je vaginalni pregled toliko rizičan nije li onda i sex u jednu ruku potrebno izbjegavati? Tu se isto mogu prenijeti infekcije.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naoko ima logike, ali problem je što se te bakterije najčešće prenose baš u liječničkim ordinacijama, ambulantam ili bolnicama, bez obzira na mjere predostrožnosti.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sve je to prilično relativno jer jako ovisi o higijeni kako penisa tako i pojedine ordinacije,a ponešto i o sreći.
    Meni su isto ti pregledi neugodni, ali imam dojam da ovdje nekako općenito vlada određena odbojnost prema ginekološkim pregledima svih vrsta u trudnoći po uzoru na Nizozemsku i slične zemlje gdje takvih pregleda nema ili ih ima vrlo malo sve u cilju ne čačkanja po trudnici, a zapravo mi se čini da je prvenstveni razlog tome štednja. Mnogo se stvari može otkiriti i prevenirati redovitim i stručnim pregledima tijekom trudnoće.
    Recimo, što se tiče amnioskopije čula sam različite verzije. Da je pregled potpuno agresivan i bez veze jer se stanje može promijeniti pola sata nakon pregleda, a opet druga verzija je da se to stanje naglo mijenja izuzetno rijetko i da je taj razmak od 2-3 dana neki optimum. Pa sada ti budi pametan. Nisam potpuno ni na jednoj ni na drugoj strani. Smeta me i to pretjerano rutinsko čačkanje, ali opet ne bih se složila kako je potpuno nepotrebno ili štetno.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije u pitanju samo Niozozemska, evo, u susjedstvu nam je Austrija, niti tamo se ne rade rutinski vaginalni pregledi u trudnoći.
    kao ni u većini zapadnih zemalja.

ne kažem da je "kod susjeda" sve bolje, ali ovo s rutinskim vaginalnim pr. u trudnoći je zbilja ostatak još samo na ovim prostorima.

što se amnioskopije tiče, ona jest invazivna, može inducirati porod (mogu potvrditi iz svog osobnog iskustva).
    čini mi se puno informativnije i manje agresivno na kraju trudnoće raditi UZV umjesto amnioskopije.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Ako je vaginalni pregled toliko rizičan nije li onda i sex u jednu ruku potrebno izbjegavati? Tu se isto mogu prenijeti infekcije.
    slažem se sa doreteom, ginekološki pregledi mi nisu bili posebno neugodni (osim 1 doka i to pred kraj trudnoće), a sex u trudnoći mi je bio fantastičan. Ali ovo je OT pa neću više.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam prvi put trudna pa sam malo zbunjena...
    mislite li na cijeli pregled ili samo palpaciju
    jer ako izbjegavamo uzv pa nema ni pregleda, kako onda znati je li sve ok?
    npr. ako se trudnica počne otvarati - kako to može znati, ako nema pregleda, a mirovanje itekako može pomoći
    možda da se ne prćka baš previše, al bar virnuti
    mislim, ja sam bila na dosta pregleda i uzv-a, al moj slučaj nije dobar primjer jer sam imala komplikacije
    ili mislite na preglede pred kraj trudoće?
    btw, meni do sada niti jedan pregled nije bio neugodan (a nedam se da niti neće)

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja imam 2 mioma uz bebicu koji su zadnje što su se vidjeli bili 10 i 6cm, pa mi je vaginalni pregled sasvim normalan...bolje nek neko virne što se dolje zbiva, jer si ja pišu ne vidim već mjesec dva

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    btw, meni do sada niti jedan pregled nije bio neugodan (a nedam se da niti neće)
    na žalost hoće. bez sumnje. Ja sam mislila kao ti, ali ovi zadnji pregledi su grozni. Danas mi je bilo fakat koma. Punkcija u prirodnom ciklusu mi nije bila ništa više neugodna...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

joj andiko, jesi me utješila

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ginger ma nije tako strašno! Samo se moraš jako dobro opustiti. Vježbaj si to kući, opustiš potpuno mišiće i cijeli stomak. Ako si opuštena vjeruj mi ne boli.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    joj andiko, jesi me utješila
    gle, kratko traje A kaj smo mi već prošle , a još i porod ide....

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

joj andiko, imaš pravo, al bio bi red da nam bar nešto prođe malo bezbolnije
    dorotea, hvala, nadm se da ću uspjeti kad trubuh još naraste, sad mi još nije problem

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a sad laičko pitanje: da li se mogu odbiti ti zadnji vaginalni pregledi?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mogu se odbiti svi vaginalni i ini pregledi,te pretrage.
    Samo je pitanje koliko to netko smatra neophodnim i potrebnim ,te koliki se pritisak i zastrašivanje vrši na ženu namečući joj da je to nešto neophodno.
    Ja sam recimo krvarila nakon jednog grubog pregleda već u 30 tj.
    Nakon toga sam hospitalizirana(drugi razlozi ne krvarenje) i gle čuda u bolnici me nitko nije želio pregledavati jer bi to moglo potaknuti prijeteći prijevremeni porod.Do poroda više nisam pregledavana samo su mi uzeli cervikalne briseve u 33 tj.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u 15.tj sam imala prvi vaginalni pregled. pregled nije bio bolan, ali uzimanje pape je. 5 dana nakon pregleda primjetila sam sukrvicu koje se nastavila narednih dana (3 dana sve ok onda 4.ti opet malo). zanima me može li to biti od pregleda?
    inaće imala sam hematom pa sam dosta krvarila, ali na tom istom pregledu mi je dr. rekao da hematoma nema, pa mi je jedino onda logično da je sukrvica od pregleda :?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mamma Juanita, a šta je sa papa testom u trudnoći i brisevima? Znači, npr. žena nije bila na papa testu 2 godine, ostala trudna i kod ginekologa da li se u tom slučaju preporučuje napraviti papa test? I šta je sa brisevima na bakterije? Da li se preporučuje ih napraviti ili ne?
    Znam da je sve bolje napraviti prije trudnoće, ali šta u ovom slučaju?

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moram priznati da mi niti jedan pregled do sada (37 tjedana) nije bio neugodan i toplo se nadam da će tako ostati do kraja!
    Za par dana imam prvi pregled kod dr. u rodilištu pa ćemo vidjeti.... mrgreen:
    Pirica, lako je moguće da brljaviš zbog pape... Volumen krvi ti je sada jako povećan i dostiže svoj maksimum, rodnica je puno osjetljivija nego inače.... Moja su krvarenja bila isključivo iz rodnice :? potaknuta tko zna čime.... (doduše, za treće sam sigurna da sam prokrvarila zbog kretanja i vrućine ...). A budući da ležiš, nije čudno da traje nešto duže....

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja ginekologica uopće ne radi vaginalne poreglede do 37.tj. Bar ne ove rutinske, da ima potrebe vjerovatno bi me pregledala, ali u ovako normalnoj trudnoći ne pregledava. Koliko razgovaram s drugim trudnicama u mom gradu načini vođenja trudnoće (potrebni pregledi, pretrage i sve to) jako se razlikuju od ginekologa do ginekologa.
    U prvoj trudnoći nikad nisam krvarila nakon vaginalnog pregleda (dakle na onim pregledima pred kraj trudnoće i jednom u bolnici).

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a ne znam papa je bio jako, jako bolan, a sam pregled nije. nadam se da se sukrvica javila zbog toga. inaće meni vag. pregled ne smeta, ne znam koliko često ga dr. radi jer eto ovo mi je bio prvi. valjda me prije nije htio dirat radi hematoma.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je pred kraj prošle trudnoće nakon jednog pregleda malo curkala krv, skužila sam to kad sam došla kući i isti tren sam se vratila nazad kod doktorice, pokucala na vrata i rekla što je. Ponovno me pregledala i rekla da sam imala neku ranicu (prije toga sam stavljala vaginalete i zagrebla se noktom) koju je ona na pregledu rukavicom zaderala.
    Rekla sam joj da sam se zabrinula i morala sam odmah doći da vidim što je i žena mi je rekla da je to u redu.

Htjela sam reći, bolje je otići doktoru da ti to odmah pogleda nego pogađati na forumu (naglašavam da ne mislim ništa loše za forume), a ista stvar vrijedi i za ostalo jer smo sve različite i imamo različita iskustva. Ja se, recimo, uopće ne ustručavam svoju doktoricu sve pitati - bolje nego da pogađam što mi ona radi.

OT: Sada sam u 32. tjednu i lagano vježbam na pilates lopti, no nakon toga imam BH kontrakcije. Čitala sam savjete po forumu i opet mi ništa nije bilo jasno. Otišla sam kod doktorice i pitala je za savjet, rekla mi je da 2 tjedna vježbam a onda dođem da me pregleda i tada ću znati točno, jer BH kontrakcije kod nekoga mogu biti beznačajne, a kod nekoga ne.
    Ja nekako najviše volim i posavjetovati se s doktorom i vidjeti što kažu žene na forumu, pa odvagnuti.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zečica, tvoj post sam obrisala jer si isto pitanje postavila na dva topica. tako se odgovori i iskustva disperziraju na više mjesta pa je snalaženje teže, a forum nepregledan .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •