Možeš im prirediti slamčice i loptice od vate, pa nek se natječu za stolom tko će dalje otpuhati vatu.
Ili pripremiti dosta malih balona i svakom oko noge zavezati jedan balon, pa nek se igraju tko će prije pogaziti tuđi balon, a sačuvati svoj, pobjedniku naravno treba pripremiti nagradu. (Nekakav komplet bojica i sl. to je unisex).
Za užinu im možeš pripremiti koktel hrenovke na štapićima za ražnjiće. Onda te ražnjiće pozabadaš u polovicu glavice kupusa (svejedno plavog ili zelenog) ja sam koristila zeleni kupus, pa sam na tvrdom dijelu (srce) zabola zrna bibera za oči, a od komadića mrkve napravila jezik, pa je to bio jež od hrenovki. Uz to su bile poslužene kiflice.
Kupus drugi dan skuhaš za ručak
Priredi i CD s dječjim pjesmama za ples nakon torte. Jako voleo naj od Jacquesa.
Mogu se igrati sa cerealijama oblika kruga - nizati ih na ogrlicu, pa poslije grickati. Ima onih nekih u bojama.
Znam da ćeš imati najljepšu tortu na svijetu, ali djec te dobi slabo jedu torte, pa im možeš ispeći muffine (najbolje čokoladne), i na svakog nabosti svjećicu, tako da svako od njih puše svoju svijećicu.
Nemam više ideja trenutno, al sjetit ću se ja još koječega.
I da, angažiraj nekoga da ti sve to poslika, jer mame su najčešće u gužvi oko djece, posluživanja...tako da najmanje ti stigneš uzeti aparat i slikati. Napuni baterije i slikaj do besvijesti, djeca jako vole dobiti sliku s rođendana. Neka ti ta osoba slika svako dijete, u vrijeme kad ni ne znaju da ih se slika, takve su najbolje.