Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Kako što originalnije proslaviti 3. rođendan?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Kako što originalnije proslaviti 3. rođendan?

ima li ko kakvu kreativnu ideju?

imamo dvorište, imamao tobogan, imamo puno djece željne zabave...htjela bih nešto drugačije, neobično, i ne skupo, naravno...

ponestaje mi ideja..nešto originalno!!

dajte mi nešto. žurkica je u nedjelju 01.06.biće lijepo vrijeme

VOLILA BIH NEŠTO NAPRAVIT ZABAVNO :D .!!
    I DA, živim u manjem mjestu pa mi lijepe stvari i nisu baš pri ruci.

dakle?

sigurno mnoge od vas ste napravile nešto originalno za svoje dijete, i ja sam prošle godine...i sad više ne znam :/

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i da, to će se sve odvijati u NAŠEM dvorištu, ofkors

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mislim da ti je dovoljno ovo sve što si nabrojala, a ako hoćeš nešto posebno, iznajmi klauna ili što već, malo progooglaj, vidjet ćeš, ima svašta, ja sam jednog zvala, može bit kaj god hoćeš, košta 500 kn, za sat vremena, mislim

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tobogan je dječici te dobi veliko veselje, tako da imaš već prvi preduvjet da se klinci dobro zabave.

Uz njega možeš postaviti dječji stol s nekoliko stolica, a na njemu hrpu papira i dvije plastične čaše pune drvenih bojica i pastela. Ako želiš, možeš im isprintati i neke jednostavne likove za bojanje (vidi ovdje: http://www.coloring-book.info/coloring/)

Ili im organiziraj tematsku zabavu: neka svi dođu obučeni kao gusari - vitezovi i princeze - životinje - likovi iz crtića kojeg vole gledati. Ovisno o izboru teme, ponudiš im igre poput lova na blago, viteških igara i sl.

Možeš organizirati havajsku zabavu - svakom malom gostu po dolasku oko vrata objesiš vjenčić i poslužiš im puno voćnih salata s ananasom, kivijem i sl.

Iduća ideja: organiziraj tombolu, ali tako da zaista svako dijete dobije neku sitnicu. Izvlačenje nagrada obično izazove hrpe uzbuđenja i veselja.

Evo, nadam se da sam ti dala koju korisnu ideju.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sanja, odlične ideje, svaka čast

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e super, fala na idejama :D .jako mi se sviđa ovo sa tombolom....javim ako uspijem srovest u djelo :/

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iduća ideja: organiziraj tombolu, ali tako da zaista svako dijete dobije neku sitnicu. Izvlačenje nagrada obično izazove hrpe uzbuđenja i veselja.
    ajmo malo razradit ovu temu!! kako bi to bilo najbolje izvest? pošto ima djece od 2 do 8 godina, da li izvlaičiti sve odjednom ili možda pomalo? da im bude izazov ili kakao? odlična mi je ideja, ali kako ju sprovesti u djelo?
    ne bi bili brojevi već crteži isti na izvlačenju i na nagradi. da ih posakrivam il kako?? :D

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bas ne kuzim poantu avangardne zabave za trogodisnjaka. njima je super (i nist vise im ne treba) ako imaju drustvo, di se naganjat, tortu i pusti me brate da se zabavljam.

ok ako roditelj hoce avangardnu zabavu al onda treba biti jasan da se to radi zbog roditelja, ne zbog djeteta.

trogodisnjak nit ce kuzit havajsku, ovakvu ili onakvu temu, klaun moze izgledat previse zastrasujuc, tombola...

neznam, meni se cini da danas puno previse kompliciramo oko stvari koje bi trebale biti jednostavne, izmisljajuci svakojake aktivnosti kad djeca jednostavno zele imati, i samo to i trebaju, priliku za slobodnu i neusmjerenu igru.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih preporucila, iz osobnog iskustva, da se za rodendanski tulum u trajanju od recimo tri sata ne planira vise od dvije organizirane aktivnosti na koje ce se mozda potrosit petnaestak minuta po svakoj.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neki dan je V ponjela van ono za puhat mjehuriće od sapunice
    hrpa klinaca vani se skupila, htjela puhati (ali moje prase nije dalo svoju, nego samo 1 prijatelju iz vrtića drugu koju smo ponjeli)
    i njih dvoje su se popeli na klupicu puhali a klinci su hvatali balone
    bilo ih je od 2-7 godina
    i mene je začudilo kako su se ti "veliki" oduševili s nečim tako običnim kao što su baloni od sapunice
    možda da svakom klincu uzmeš to (kako se zove ) za radit balone, to neka bude dar za goste od slavljenice i vjerujem da će se bar 15-20 minuta zabaviti

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    ja bas ne kuzim poantu avangardne zabave za trogodisnjaka. njima je super (i nist vise im ne treba) ako imaju drustvo, di se naganjat, tortu i pusti me brate da se zabavljam.

ok ako roditelj hoce avangardnu zabavu al onda treba biti jasan da se to radi zbog roditelja, ne zbog djeteta.

trogodisnjak nit ce kuzit havajsku, ovakvu ili onakvu temu, klaun moze izgledat previse zastrasujuc, tombola...

neznam, meni se cini da danas puno previse kompliciramo oko stvari koje bi trebale biti jednostavne, izmisljajuci svakojake aktivnosti kad djeca jednostavno zele imati, i samo to i trebaju, priliku za slobodnu i neusmjerenu igru.
    Ne znam bas, na onim rodjendanima gdje su djeca imala samo priliku za zajednicku igru nije mi izgledalo da se djeca zabavljaju. Posebno ako se djeca međusobno ne poznaju. Obicno je nastao kaos, jedni bi ovo, drugi ono, pa svadja, pa plac...Mislim da je bolje da im se ponude neke aktivnosti i organizira zabava.
    A tematske zabave - ovisi o djetetu, moja H sa 3g to obozava i jako dobro kuzi.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    i mene je začudilo kako su se ti "veliki" oduševili s nečim tako običnim kao što su baloni od sapunice
    možda da svakom klincu uzmeš to (kako se zove ) za radit balone, to neka bude dar za goste od slavljenice i vjerujem da će se bar 15-20 minuta zabaviti
    U jednim Teletubbisima klinci slikaju s balonima od sapunice, izgleda zabavno. Ima ovdje uputa, a i nekih drugi ideja: Bubble Painting

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mi imali party na otvorenom u subotu i bilo nam je

hrana: mali kanape sendviči, pizza (u paketima iz pizzerije poslagana po travnjaku ispred kuće ko na pikniku), jagode sa šlagom, krempite, torta (pravo trovanje nezdravom hranom)

piće: nealkoholno

zabava: puno mista oko kuće, voda, baloni od sapunice, baloni na puhanje i oni zviždaljke na odmotavanje (rođendanske) te nogomet i pregledavanje poklona...

njima ništa ne treba kad imaju 5 godina jer imaju neiscrpnu maštu i energiju....

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja iz svog najfriškijeg iskustva mogu samo potpisat Ancicu i nadodat da što god smo mi veliki razbijali glavu da njima izmislimo ili složimo za zabavu (a nismo imali ni tobogan ni ine full zabavne stvarčice za trogodišnjaka), njima je bilo najbolje to što su čitav dan jurcali po dvorištu, zabavljali se otvaranjem poklona i isprobavanjem novodobivanih igračaka, prezanimljivi su im bili najobičniji baloni, balončići od sapunice i trubice koje se otfrkavaju kad se u njih puhne (nemam pojma kak se to zove, niti kak bi ja to nazvala), torta, puhanje svjećica...........i udri brigu na veselje.................iz isustva nekih "trogodišnjih" mama čula sam da su djeca na klauna negativno reagirala, a po meni je to još i nepotrebni trošak...............

a za velike je prelijepo vrijeme, roštilj, sunce, dobro vino (za neke) odigralo kako nikakve druge izmišljotine ne bi.

Moje dijete je bilo toliko uzbuđeno da popodne uopće nije spavao, nego nam je zaspao navečer u autu kad smo išli doma s vikse pa do jutra

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sad ste me zbunili...ja sve isplanirala: podijelila 20. -oro djece u 4 grupe po starosti, svakoj grupi isplanirala onoliko zadataka koliko ima djece tako da svako dijete pobijedi u jednom zadatku(trčanje, skakanje, pjevanje, bojanje i slk. ) i za to dobije diplomu + nagradu :D !!

dakle, svako dijete od njih 20 dobilo bi diplomu , uspomenu sa anjinog rođendana, uz mali znak pažnje, poklončić, od domaćice( lizalo+čokoladica+npr.bojice= sve bi me ukupno koštalo cca 50 kn).

zadali bi im igru, zadatke, oni bih ih radi obavljali i mislim da bi to, uz pomoć ostalih mama, bilo super!

mislim da djeca više vole da im se odrede pravila nego da neorganizirano trče(njih 20) po dvorištu, straosti od 2-8 gpoodina!

biće tuče, padanja, svađanja...uf!! :/

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, to ti vise volis da djeca imaju pravila (i da ih se po mogucnosti drze). oni vise vole suludo trcat okolo, bez ikakvog kvocanja od strane odraslih i iceg nalik na pravila

nisi valjda tolko stara da si to zaboravila

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ne, to ti vise volis da djeca imaju pravila (i da ih se po mogucnosti drze). oni vise vole suludo trcat okolo, bez ikakvog kvocanja od strane odraslih i iceg nalik na pravila

X vel'ki

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možeš im prirediti slamčice i loptice od vate, pa nek se natječu za stolom tko će dalje otpuhati vatu.

Ili pripremiti dosta malih balona i svakom oko noge zavezati jedan balon, pa nek se igraju tko će prije pogaziti tuđi balon, a sačuvati svoj, pobjedniku naravno treba pripremiti nagradu. (Nekakav komplet bojica i sl. to je unisex).

Za užinu im možeš pripremiti koktel hrenovke na štapićima za ražnjiće. Onda te ražnjiće pozabadaš u polovicu glavice kupusa (svejedno plavog ili zelenog) ja sam koristila zeleni kupus, pa sam na tvrdom dijelu (srce) zabola zrna bibera za oči, a od komadića mrkve napravila jezik, pa je to bio jež od hrenovki. Uz to su bile poslužene kiflice.

Kupus drugi dan skuhaš za ručak

Priredi i CD s dječjim pjesmama za ples nakon torte. Jako voleo naj od Jacquesa.

Mogu se igrati sa cerealijama oblika kruga - nizati ih na ogrlicu, pa poslije grickati. Ima onih nekih u bojama.

Znam da ćeš imati najljepšu tortu na svijetu, ali djec te dobi slabo jedu torte, pa im možeš ispeći muffine (najbolje čokoladne), i na svakog nabosti svjećicu, tako da svako od njih puše svoju svijećicu.

Nemam više ideja trenutno, al sjetit ću se ja još koječega.

I da, angažiraj nekoga da ti sve to poslika, jer mame su najčešće u gužvi oko djece, posluživanja...tako da najmanje ti stigneš uzeti aparat i slikati. Napuni baterije i slikaj do besvijesti, djeca jako vole dobiti sliku s rođendana. Neka ti ta osoba slika svako dijete, u vrijeme kad ni ne znaju da ih se slika, takve su najbolje.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    sad ste me zbunili...ja sve isplanirala: podijelila 20. -oro djece u 4 grupe po starosti, svakoj grupi isplanirala onoliko zadataka koliko ima djece tako da svako dijete pobijedi u jednom zadatku(trčanje, skakanje, pjevanje, bojanje i slk. ) i za to dobije diplomu + nagradu :D !!

dakle, svako dijete od njih 20 dobilo bi diplomu , uspomenu sa anjinog rođendana, uz mali znak pažnje, poklončić, od domaćice( lizalo+čokoladica+npr.bojice= sve bi me ukupno koštalo cca 50 kn).

zadali bi im igru, zadatke, oni bih ih radi obavljali i mislim da bi to, uz pomoć ostalih mama, bilo super!

mislim da djeca više vole da im se odrede pravila nego da neorganizirano trče(njih 20) po dvorištu, straosti od 2-8 gpoodina!

biće tuče, padanja, svađanja...uf!! :/
    ovisi od djeteta do djeteta, ali bojim se da bi se mogla razočarati. ako si već sve organizirala, možeš probati, ali ako ti ne uspije održati ih na kupu u vrijeme i na način kako si to isplanirala, smatraj to normalnim i ne daj se izbaciti iz takta, nego uživaj sa svojim djetetom

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam sklona rodjendanima sa sadrzajem, to nema veze s avangardom niti mojom zeljom da 'upravljam' klincima vec s individualnom pristupom roditelja.

Kao mala djevojcica sam isla na rockase gdje smo imali ispunjen program s razno raznim igricama, 'pekli' smo kolace, lovili jabuke ustima, pikala repa (ne znam kako se ovim krajevima ta igrica zove), slikali rukama i nogama, skakali u vrecama, njupali palacinke, isli na lov na blago, odlazili bi na bazen itd. Pokusat cu pruzati nasoj principessi i njezinim prijateljima iste vesele rodjendane kao sto sam ja imala, a ako koncept ne pali - lako promjenimo taktiku ...

Ako roditelji ostaju na rodjendanu mogu se ukljuciti u aktivnosti umjesto da se zabiju za stolom i jedu i piju

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

potpis.
    veliki.
    ali, ako tebe veseli, možeš organizirati i neke aktivnosti, kako si planirala. samo, vezano uz post Maxime, nemoj brate tjerati i roditelje da trče, skaču, pjevaju i bojaju. pusti ljude da se u miru "zabiju" za stolom, jedu i piju . ionako imamo premalo vremena za druženje s prijateljima, pa meni ovi djeca-mlado-staro rođendani su idelna prilika da se zabave i djeca i roditelji i none i nonićivg .
    upravo smo proslavili takav jedan ovu nedjelju - veliki prvi rođendan mare i veliki sedmi rođendan juraja. bilo je naših frendova s djecom i bez djece i svi smo se genijalno zabavili. djeca nas nisu niti pogledala (ali ipak im je bilo drago da smo svi skupa, a ne u igraonici), jedino pitanje je bilo - dajte nam vode!!! (ostalo je sokova, kole, fante - najtraženije piće je bila voda i ... hm hm pivo i vino).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nemoj brate tjerati i roditelje da trče, skaču, pjevaju i bojaju. pusti ljude da se u miru "zabiju" za stolom, jedu i piju . ionako imamo premalo vremena za druženje s prijateljima, pa meni ovi djeca-mlado-staro rođendani su idelna prilika da se zabave i djeca i roditelji i none i nonićivg
    Opet- potpis!
    Ja bih poludila da me netko na dječjem rođendanu tjera da skačem i natječem se.
    Ni moja kćer nije natjecateljski tip.
    Mislim da njoj više paše ovo kako pišu Ancica i Cvijeta- trčanje na sve strane

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naši su rođendani u pravilu raspašoj u kojem se svi jako dobro zabave, i traju duuugo, a meni uvijek žao kad su gotovi. Dakle, nemamo nikakave strukture, osim torte. (Da, i ove godine sam se prvi put dogovorila s A. da djecu u nekom trenutku pozove na kolače i to je baš zgodno ispalo i bome su se prvi put kolači i pojeli.) Međutim, to stvarno ne znači da tako nužno mora biti, mislim da i neke planirane aktivnosti mogu ispasti baš dobre, samo ako nisu preambiciozne i ako se tome pristupi na ovaj način:
    Citiraj Stijena prvotno napisa
    ali ako ti ne uspije održati ih na kupu u vrijeme i na način kako si to isplanirala, smatraj to normalnim i ne daj se izbaciti iz takta, nego uživaj sa svojim djetetom

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    nemoj brate tjerati i roditelje da trče, skaču, pjevaju i bojaju. pusti ljude da se u miru "zabiju" za stolom, jedu i piju . ionako imamo premalo vremena za druženje s prijateljima, pa meni ovi djeca-mlado-staro rođendani su idelna prilika da se zabave i djeca i roditelji i none i nonićivg
    Opet- potpis!
    Ja bih poludila da me netko na dječjem rođendanu tjera da skačem i natječem se.
    Ni moja kćer nije natjecateljski tip.
    Mislim da njoj više paše ovo kako pišu Ancica i Cvijeta- trčanje na sve strane
    Potpis.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e sad više stvarno nisi u pravu! ja znam kad mi dođe hrpa djece na igranje kod moje Anje dasu ludi za tim da im zadahem zadatke iz npr. matemarike(ako su prvi, drugi razred) ili da im govorim šta da bojaju, koliko da bojaju, koju bebu da oblače i sl.( ako su manji)! djeca VOLE pravila, ne vole osjećaj da niko o njima ne brine!

i ako misliš da ja pokušavam riješit se djece tako da ih pokušam zabavit i uložim pri tom puno truda umjesto da sjedim i ispijam kavu do iznemoglosti, vjeruj mi da se varaš. pokušavam djeci napravit zabavu,pri tom ih nagraditi, a ne uvesti režim kako bih ih uvela u red.

a stara vjerovatno jesam, jer sa svoju Anju rodila TEK sa 30 g!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne vole osjećaj da niko o njima ne brine
    da se ja prva, koja sam to i napisala, uhvatim za ovu rečenicu prije nego me svi napadnete ! NARAVNO da ne mislim kako se neko ne brine o djetetu ako ga pusti da se igra kako njemu paše, NARAVNO DA TO NE MISLIM,jer moje dijete se najčešće tako igra i samo i sa svojim prijateljima, ali mislim da vole kad im se organizira nešto, kad postoji određeni plan!

naravno da ne mogu očekivati od njih totalnu pokornu tišinu i slušanje,ali takmičenje?? ZAŠTO NE??

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Možeš im prirediti slamčice i loptice od vate, pa nek se natječu za stolom tko će dalje otpuhati vatu.

Ili pripremiti dosta malih balona i svakom oko noge zavezati jedan balon, pa nek se igraju tko će prije pogaziti tuđi balon, a sačuvati svoj, pobjedniku naravno treba pripremiti nagradu. (Nekakav komplet bojica i sl. to je unisex).

Za užinu im možeš pripremiti koktel hrenovke na štapićima za ražnjiće. Onda te ražnjiće pozabadaš u polovicu glavice kupusa (svejedno plavog ili zelenog) ja sam koristila zeleni kupus, pa sam na tvrdom dijelu (srce) zabola zrna bibera za oči, a od komadića mrkve napravila jezik, pa je to bio jež od hrenovki. Uz to su bile poslužene kiflice.

Kupus drugi dan skuhaš za ručak

Priredi i CD s dječjim pjesmama za ples nakon torte. Jako voleo naj od Jacquesa.

Mogu se igrati sa cerealijama oblika kruga - nizati ih na ogrlicu, pa poslije grickati. Ima onih nekih u bojama.

Znam da ćeš imati najljepšu tortu na svijetu, ali djec te dobi slabo jedu torte, pa im možeš ispeći muffine (najbolje čokoladne), i na svakog nabosti svjećicu, tako da svako od njih puše svoju svijećicu.

Nemam više ideja trenutno, al sjetit ću se ja još koječega.

I da, angažiraj nekoga da ti sve to poslika, jer mame su najčešće u gužvi oko djece, posluživanja...tako da najmanje ti stigneš uzeti aparat i slikati. Napuni baterije i slikaj do besvijesti, djeca jako vole dobiti sliku s rođendana. Neka ti ta osoba slika svako dijete, u vrijeme kad ni ne znaju da ih se slika, takve su najbolje.
    I da, hvala puno na idejama, ova sa balonima je odlična!!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nataša, oprosti što smo te naljutile. i imaš potpuno pravo se ljutiti jer si u prvom postu napisala da tražiš kreativne ideje za rođendan, a ne savjete kako taj rođendan slaviti.
    sorry .

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja uopće ne kužim čemu nekakva ljutnja - pa i dobila je ideje za kreativan rođendan, a još k tome i različita mišljenja da se eventualno ne razočara ako sve ne krene onim tijekom koji je zamislila jer ipak se radi o dvo i trogodišnjacima - nitko je nije pokušavao odgovoriti od njezinog načina proslave, a još manje je uvjeriti kako nije dobar :?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Cvijeta ajde dobro, hrvati ce na nasim djecjim roditeljima sjediti i a stranjska ekipa se baciti u fizicke i likovne aktivnosti Vidim da su velike kulturoloske razlike a ja ipak nisam odavde

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    nataša, oprosti što smo te naljutile. i imaš potpuno pravo se ljutiti jer si u prvom postu napisala da tražiš kreativne ideje za rođendan, a ne savjete kako taj rođendan slaviti.
    sorry .
    OK, nema frke!

no, kako sam ipak odlučila pokušati sprovesti svoj naum u djelo , obećajem vam, za dobrobit svih naših daljnjih dječijih rođendana, kako ću vam ispičati kako je sve bilo i koliko je bilo zabavno!
    Rođoš je u nejdelju 17 h!ima 20. djece, od 2,5 do 8 godina, veliki izazov!

no, ukoliko ne uspijem u svom naumu, neću se sekirati, već ću uživati u svom djetetu i u društvu njenih prijatelja, stijena

SVE ĆU VAM REĆI, ako vas naravno zanima, zanima li vas :/ ?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Natasa kako je prosao rodjendan? Jeste uzivali?!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nataša

Evo da se javim kako smo ja i moj NESTAŠNI petogodišnjak doživjeli Anjin ročkaš. Kao što je i NATAŠA napisala tamo je bilo puno djece i uglavnom nestašni dečki puni "kreativnih " ideja .
    Na spomen natjecanja kako su djeca bila u prvi tren zbunjena tako su se i mame šokirale. Kako se organizacija rasplamsala tako smo se svi toliko uživili i tako super zabavili da su se djeca ali stvarno razočarala i ražalostila kad je bilo gotovo.

Najbolji dio je bio djeljenje diploma. NATAŠA je super osmislila da svi dobiju diplome jer su pojedina djeca koja nisu navikla biti i takvoj đungli sjela mamama u krilo i ništa. Takva su djeca dobila diplomu tipa, 1. mjesto za najmirnijeg sudionika .

Kažem vam da u toj cijeloj priči je zapravo bilo najteže NATAŠI i njezinoj kolegici koje su to danima osmišljavali a mi smo punim plućima uživali u plodovima njihovog rada I još nešto zgodno je vidjeti vlastito dijete koje te zapravo ugodno iznenadi i u drugoj krajnosti nasmije svojim provalama i "bombama".

Samo riječi hvale :D .
    Diplome kao najbrži trkač i sekina kao najmlađi sudionik ročkoša vise na frižideru na vidljivom mjestu .

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I mene zanima kako je prošao rođendan...
    Nataša ideja ti je super, mi smo nedavno proslavili treći rođoš ali klasika, hrana, torta i gomila jurnjave. Mi još uvijek slavimo rođoš sa svojim prijateljima i njihovom djecom koji su stari od 0-10 i izgledalo je tako sa su se sami selektirali po dobi i međusobno si samo smetali i svađali se, ako nije to onda bi neke gluposti smišljali poput poljevanja vodom iza vikse da odrasli nevide i sl.
    Nisam bas neki kreativac zato daj ideje za nagodinu

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj karlito prvotno napisa
    Nataša

Evo da se javim kako smo ja i moj NESTAŠNI petogodišnjak doživjeli Anjin ročkaš. Kao što je i NATAŠA napisala tamo je bilo puno djece i uglavnom nestašni dečki puni "kreativnih " ideja .
    Na spomen natjecanja kako su djeca bila u prvi tren zbunjena tako su se i mame šokirale. Kako se organizacija rasplamsala tako smo se svi toliko uživili i tako super zabavili da su se djeca ali stvarno razočarala i ražalostila kad je bilo gotovo.

Najbolji dio je bio djeljenje diploma. NATAŠA je super osmislila da svi dobiju diplome jer su pojedina djeca koja nisu navikla biti i takvoj đungli sjela mamama u krilo i ništa. Takva su djeca dobila diplomu tipa, 1. mjesto za najmirnijeg sudionika .

Kažem vam da u toj cijeloj priči je zapravo bilo najteže NATAŠI i njezinoj kolegici koje su to danima osmišljavali a mi smo punim plućima uživali u plodovima njihovog rada I još nešto zgodno je vidjeti vlastito dijete koje te zapravo ugodno iznenadi i u drugoj krajnosti nasmije svojim provalama i "bombama".

Samo riječi hvale :D .
    Diplome kao najbrži trkač i sekina kao najmlađi sudionik ročkoša vise na frižideru na vidljivom mjestu .
    ej, pa hvala draga prijateljice!!!i dobro došla na forum!!

evo kako kaže Karlito, bilo je prekrasno, djeca su stvarno uživala, najzanimljivije je bilo to kada su djeca dobijala diplome, UJEDNO su dobijala i sitan znak pažnje, čokladicu, sok, olovku i sl. , no njima su bile važne JEDINO diplome u koje su oduševljeno gledali i nisu marili za nagrade :shock: !! kasnije, kad su im se i tate pojavili na rođendanu( poslije raznih nogometa i sl. ) ponosno su im donosili diplome na pregled da se pohvale!!!

svi su ih dobili i bilo je super!

no, prekasno smo počeli, nekih sat vremena nako početka skupljanja pa su mi do tad uspjeli uništiti podosta imovine , no kad smo ih uhvatili u rotor takmičenja, sve je stalo !!!!

hvala cure na interesu

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

samo da kažem riječ dvije o diplomama: na papiru za printanje u boji sam ispisala diplome, na svakoj je bio datum, prvo mjesto za svaku kategoriju, prazna crta za ime djeteta, nekoliko CLIP ART detalja( svijeće, baloni )te na kraju kao anjinu zahvalu što su joj bili na rođendanu!

imali smo cca 20 različitih igara, najbolje su surađivali ovi veći, mali, uključujući i samu slavljenicu su uglavnom bili patribrejkeri, no svejedno su dobili diplome, onako odokativno, ko bi u čemu mogao biti najbolji!

otpuhivali su vatu( Rene 2 ), pjecali su, recitirali su, trčali su, imali su matematičke zadatke...ma bili su odlični!

moram i mame pohvaliti, većina njih je učestvovala, nisu pomagali, neke su slikale, neke su snimale, neke su bile u organizaciji

sve u svemu, bingo, POKUŠAJTE!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

JA samo moram pripomenuti kako mi je kćerkica (9g) rekla da jako želi ove godine na rođendan od K. jer je kod nje uvijek posebno zabavno, te je stala nabrajati razne sadržaje.

Isto tako, sad je bila na ročkasu u igraonici gdje su pjevale karaoke, plesale, gledale mađioničara i sl. I opet joj je bilo posebno lijepo.

Iako je tip koji voli biti slobodan, ludovat naokolo, pa i sa svojih 9g.
    Ne znam za klince do 3.g. no, za ove malo starije ili mješovite rođendane, mislim da je to daleko bolja ideja od potpune "slobode". Gotovo uvijek se dogodi da bez sadržaja djeca stanu ludovati i za čas razina adrenalina poskoči svima. Ili se stvore grupice, pa su neki izdvojeni i sl.
    Sadržaj to može spriječiti. U tu ruku je ok.
    Svatko najbolje poznaje svoje dijete i njihove prijatelje. A imati energiju i volju za ovako nešto organizirati može se samo pohvaliti! Ja bih se baš veselila da moje dijete ide na takav rođendan.

Uglavnom, doći ću na ovaj topic po ideje za slijedeći rođendan za svoju stariju! :D

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da dignemo ovu temu iz prašine
    malo sam gledala po stranicama od kojekakvih rođendaonica programe, odnosno natjecateljske igre i skužila sam da za pola tih igara nemam pojma pravila, recimo gusjenica i vrući krumpir...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam za treći rođendan lomila glavu što bi kako bi jer smo mi u stanu pa nemamo tobogane i ostale ludorije. Kupila sam svim gostima drveno neobojano slovo koje bi oni bojali raznim tehnikama ovisno o dobi. stavila sam boje, tempere, ona ljepila sa šljokicama. Na kraju su samo satima svi ludovali po stanu i nisu ni pogledali svoja slova nego su ih tako neobojana odnijeli kući za uspomenu.
    Pozivnice smo napravile u obliku čarobnih štapića od slamki i papira. To je Mo ukrašavala. Čak su se i dečkima svidjeli.
    Meni je djelovalo zgodno da pripremim nešto ako zabava zamre, ali na kraju ipak nije bilo potrebno. A mislim da ćemo dogodine na Bundek

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi slavimo sedmi, mada je u naslovu treći
    U principu treba mi par ideja za te kojekakve natjecateljske igre.
    Bit će cca 15 dečkića od 6-8 godina.
    Najjdenostavnije bi im bilo dat loptu i poslat da igraju nogoš ili tako nešto, ali naravno mi još uvijek nismo uspjeli sredit dvorište i imamo svako malo hrpe nečega(šute, cigli, eksera i sl).
    Naravno dio dvorišta je siguran za igrui tamo sam im mislila organizirat neke igre.
    Ako ih pustim da se igraju kako hoće i gdje hoće sigurna sam da će netko na hitnoj završit.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja malo lovim ideje. Ustvari su do sad se igrali kako i koliko žele, ne bih to baš mijenjala, nego čisto možda postavila kakav stol s bojicama, papirima i tako nešto.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a stare djecje igre s pravilima?

care, care gospodare, koliko je sati
    crna kraljica, jen, dva, tri
    granicara
    gadanja
    ledene babe (lovice sa zaledivanjem)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    a stare djecje igre s pravilima?

care, care gospodare, koliko je sati
    crna kraljica, jen, dva, tri
    granicara
    gadanja
    ledene babe (lovice sa zaledivanjem)
    X

meda me prestigla.

Evo s mog hd popis igara kojih smo se mi igrali kao djeca (iako mi se to čini malo preambiciozno za rođendan trogodišnjaka, ali nek se nađe):

IGRE BEZ POMAGALA

– Igra skrivača klasična
    – Igra lovice (na čučanj ili na krug)
    – Kume, kume, koliko je sati
    – Crna kraljica jedan, dva, tri
    – Ide majka s kolodvora
    – Laste, prolaste
    – Daj, care, vojsku
    – Igra trule kobile
    – Naokolo šalata
    – Šambare, bambare, pretvorite se…
    – Imali smo pile – igra skrivanja i traženja stvari s pjevanjem, na principu toplo-hladno
    – Razne glazbene igre s pjevanjem:
    – I rešeto srce ima
    – U podrumu je tama
    – U Zagrebu je kućica
    – Glazbeni semafor

IGRE LOPTOM

– Godinice (loptom se udara u zid) – jedan ili više igrača; ovo bi zaslužilo detaljan opis dok se još sjećam kako je išlo
    – Školice loptom (loptom se udara u zid) – 3 ili više igrača – jedan pokazuje, drugi ponavljaju
    – Neka puca, neka puca…
    – Graničara ili varijanta iste igre pod nazivom “između dvije vatre”

IGRE S DRUGIM POMAGALIMA – NA OTVORENOM

– Preskakivanje konopca - uglavnom za djevojčice (razne varijante: crven bijeli plavi, “double Dutch”: dvije djevojčice drže se za ruke i zajedno preskaču, varijante kada dvije vrte konopac, a treća skače itd…)
    – Hulahup – kolut koji se vrti oko struka
    – Gumi-gumi – u “moje vrijeme” to je bila velika novost
    – Oduzimanje zemlje (“nožićkanje”) – uglavnom za dječake (ne znam igra li se i danas)
    – Školice, obične ili avionske
    – Pikulanje, na rupu ili na gađanje

IGRE S DRUGIM POMAGALIMA – U ZATVORENOM ILI VANI

– Igra mačke i miša (s maramicom koja se skriva)
    – Igra skrivanja stvari (hladno, toplo, vruće…)

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo rođendan prošao...
    kako sam i mislila te male tasmanijske nemani je trebalo malo zaokupirati.
    Dakle igrali smo gusjenicu, igru istine, štafetu, dva prijatelja, slijepog miša i bušenja balona.
    Zanimljivo najveći patribrejker je bio najveći dječak koji je pre cool da bi se igrao tako prostodušnih igara, pa kako je on jako cool naravno da je imao sljedbenike koji su mu pomogli sabotirati igru ostalih...
    No dobro, prošlo je...
    A je oduševljen što je najbitnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •