Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: depresivna u trudnoći?

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno depresivna u trudnoći?

Neznam da li je ovo česta pojava ili je eto ulovila samo mene. Voljela bi da podjelite i to iskustvo samnom, jer ja se iz dana u dan sve teže nosim sa tim problemom. Meni je suprug otišao na put prije 2 tjedna, otišao je u UN mirovnu misiju na Cipar, na period od godinu dana. Kad smo saznali da je izabran, mojoj sreći i zadovoljstvu a i ponosu nije bilo kraja....a sad....sad sam tužna i depresivna. Iskreno, mislim da njegovo izbivanje nije jedini razlog za moje tužno stanje. Nekako me ništa ne veseli više, sve mi je bezveze....ne pospremam, ne kuham, ne perem.....jedva da se otuširam i stalno jurim negdje kod nekoga....onda je malo bolje. Mene je ova trudnoća skroz promjenila emotivno. Nikada nisam bila neka emotivka, oduvijek sam bila vesela i dobre volje, životna filozofija mi je bio OPTIMIZAM....i gle sad???
    Moram napomenuti za one koji neznaju da sam IVF trudnica nakon 6 godina borbe (19 raznih postupaka) i da bi najnormalnija situacija i očekivana bila da sam presretna i da sam skroz posvećena bebici....ali evo, nije baš tako :dunno

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Huh, vjerujem da ti nije lako

Godina dana nije malo, ali s obzirom da je proslo tek dva tjedna od odlaska vjerujem da jos uvijek traje vrijeme prilagodbe.
    Naravno da si tuzna, pa 6 godina ste cekali svoje cudo, docekali ste ga i sada je dragi otisao

Sigurna sam da ce sve sjesti na svoje mjesto, znam da nije neka utjeha ali mnogi muzevi odlaze na duze vrijeme, mozda se i javi koja cura sa suprugom moreplovcem ili vojnikom koji su odsutni.
    Malo da podjelite te osjecaje, da te utjese, jer one te najbolje mogu razumjeti

Drzi se i pomazi bemba u moje ime

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Naravno da si tuzna, pa 6 godina ste cekali svoje cudo, docekali ste ga i sada je dragi otisao
    x

meni se srce steglo kad san procitala, pa naravno da ti nije lako. okruzi se ljudima koji te vesele i udovoljavaj si sto vise da ti prilagodba na novu situaciju bude sto laksa.

u trudnoci se dogadjaju bitne hormnolane promjene koje dodatno pojacavaju osjecaje koje dozivljavas zbog svoje situacije.

drzi se a mi smo tu da te tjesimo

ljubac veliki tebi i malom !

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a joj mila moja
    nemam riječi kojima bih te utješila
    otvorila sam ovu temu da vidim što piše i nisam mogla vjerovatida si je otvorila ti, uvijek tako optimistična...
    šaljem ti jedan veliki

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ti šaljem veliki

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga, bilo nas je još takvih. Eto ovdje

Drž se

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Daria,

moj muz je pomorac i na moru je vec 6 mj...nadala sam se da ce stici do termina medutim ipak nece...i ja sam zbunjena i tuzna ali zapravo, sve ce bit u redu, cekamo novog clana i sve treba biti veselo!!!!

proci ce ta godina, na pocetku je najteze...okruzi se prijateljima i nadi zabavne aktivnosti...

i pisi nam...

pozdravi tebi i bebici maz-maz

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mene ti je pucala prava depra, buljila sam stalno u prazno, totalni pad samopouzdanje, svi su govorili da sam lipa i zgodna, a je se osjećala ružna. U prva tri mjeseca sam izgubila 5 kg, a nisam imala mučnine nego mi se jednostavno nije dalo ni žvakat. Ginić mi je predložio da odem u psihića, zamalo i jesam. Da ne duljim šta sam još sve izvodila i proživila, najviše mi je žao što nisam mogla prestat pušit, nego sam još više duvanila.
    Mislim da je bitno da što više pričaš s nekim što te muči.
    Ja sam ti plakala zato što me nevista zaboravila povest u grad.
    Skontal sam ipak da je sve to u glavi, znam da ti se sad čini da ništa nije kako bi trebalo biti, al u biti ti je sve super jer češ imat malu bebicu kakvu ja sad imam
    Želim ti reći da nisi sama

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure moje, hvala vam na riječima potpore i utjehe
    Danas sam se probudila sa odlukom da ću se promjeniti, da ću veselije gledati na sve, a nisam se ni okrenula već sam plakala. Prestrašno, sad sam nadoknadila svo neplakanje kroz cijeli život.
    Mislim da nije jedini razlog što mi muž nije doma, mislim da nema utjecaja trudničkih hormona i poznavajući sebe od prije, taj njegov odlazak me nebi ni okrznuo emotivno.

Ginger- ni ja nebi nikada pomislila da sam u stanju biti ovakva, a kamo li napisati ovakav post. Svi koji me poznaju samo odmahnu rukom i kažu....ma daj, ne budali...pa to si ti...tebi se takvi kiksevi ne događaju, hajmo smješak na lice i glavu gore.... Ali neide, jednostavno neide

atona- ni ja nisam dobila do sad ništa...bilo je variranja kilaže al krenula sam sa 67 kg, došla do 64 kg i sad sam na 66 kg... No ja sam si gadna, prištava, sva puna osipa, rigala sam dosta, kosa mi je ko metla....ma sva sam si ružna...fuj... Izgleda da i to fizičko podosta utječe na mene. Nikad se nisam smatrala nekom ljepoticom, al bila sam si ok...a sad još i ovaj gabor u ogledalu uz sve ostalo....

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj atona prvotno napisa
    Ginić mi je predložio da odem u psihića, zamalo i jesam.
    I ja razmišljam o tome. Neznam kako to kod nas funkcionira, gdje bi bilo dobro da se obratim....znači ginekologu. E sad, kojem? Meni trudnoću vodi moj reproduktivac i vjerujem mu skroz na skroz, a ovaj primarni ginekolog mi uzima briseve i piše uputnice i recepte.... :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj daria prvotno napisa
    Ginić mi je predložio da odem u psihića, zamalo i jesam.
    I ja razmišljam o tome. Neznam kako to kod nas funkcionira, gdje bi bilo dobro da se obratim....znači ginekologu. E sad, kojem? Meni trudnoću vodi moj reproduktivac i vjerujem mu skroz na skroz, a ovaj primarni ginekolog mi uzima briseve i piše uputnice i recepte.... :?
    možda bi ti i dr opće prakse mogao napisati uputnicu, jednostavno ispričaj što se događa s tobom....mislim da je jako dobra ideja otići kod psihijatra...
    nevezano za ovakvu problematiku, moja kolegica je imala dosta problema u zadnjih godinu dana, bila je dosta u komi i kaže da je odlazak psihijatru nešto najbolje što je mogla učiniti...eto to je samo onako jedna crtica...mislim da ne može škoditi....

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

slažem se, samo ti može koristiti
    sretno, draga

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U Zagrebu ti vjerovatno ima privatnih psihijatara pa je možda bolje otići kod nekog takvog.
    Ja nisam otišla jer mi je bilo lakše kad sam s jednom osobom pričala i obadvoje smo došli do zaključka da me muči prava depresija, sama ta spoznaja i prihvaćanje mi je pomoglo da promjenim to.

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U Zagrebu ti vjerovatno ima privatnih psihijatara pa je možda bolje otići kod nekog takvog.
    Ja nisam otišla jer mi je bilo lakše kad sam s jednom osobom pričala i obadvoje smo došli do zaključka da me muči prava depresija, sama ta spoznaja i prihvaćanje mi je pomoglo da promjenim to.
    I ja se iskreno nadam da će i kod mene na kraju tako stvari završiti. Znam da sam karakterno i emotivno jaka osoba i nadasve vrlo realna pa ću ipak pričekati malo prije odluke odlaska kod nekog stručnjaka. Naime idem na pregled kod reproduktivca 10.06. i ako do tada nebude nekih pomaka na bolje u mom ponašanju i emotivnom mišljenju, sigurno ću porazgovarati sa njim. Čovijek me poznaje i zna cijelu situaciju, zna da mi je muž otišao i da sam sama....sigurna sam da će mi preporučiti najbolje za mene i bebu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ako te poznaje još bolje, mislim da ti on može najbolje reći šta da radiš. To nije nikakva sramota nego normalna pojava u trudnoći, vidiš da ima još takvih slučajeva i nemoraš se bojat da si ti sad nešto skrenula ili sličo. 8)

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam išla kod psihijatra u trudnoći. Na Rebro. Preporučam!
    Jednostavno ti se možda kemija malo poremetila uslijed hormonalnih uspona i padova i tako, jedno na drugo se veže...
    Javi mi se na pp ako te zanima više
    pusa

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

No ja sam si gadna, prištava, sva puna osipa, rigala sam dosta, kosa mi je ko metla....ma sva sam si ružna...fuj... Izgleda da i to fizičko podosta utječe na mene. Nikad se nisam smatrala nekom ljepoticom, al bila sam si ok...a sad još i ovaj gabor u ogledalu uz sve ostalo....
    recepti za raspoloženje

1. danas je lip dan (sunčan i radostan) sukladno tome odi u šetnju :D

2. frizer je najbolji psihoterapeut ... jedno dooobro pranje kose + masaža + malo škarorada čuda čini mojoj psihi, mojoj kosi i mom samopouzdanju

3. našminkaj se, obuci nešto u čemu se vidi taj smišni dropčić i pozovi prijateljice na kolektivno usokavanje (pošto vino nije sad dobra opcija) i olajavanje vlastitog stanja... T je savršena tema za duge razgovore...

4. sladoled od čokolade sa pistacijima i šlagode sa jagom mmmmmmm

5. muževi nam fale ali što je tu je... iskoristi njegovu odsutnost za razgovor sa sobom - ja uvijek pričam sa sobom - ko s pametnom ženom (psihijatrima unatoč )

šeljem ti puno vibrica s dobrom voljom i ružičastim naočalama
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

la vita e bella

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znam da ti to sad glupo zvuči ali biti će bolje!!!! Stvarno hoće!!!

Mislim da se tako osjećaš što ste tako dugo čekali bebu, vjerovatno si i zamišljala kako će to biti kad napokon ostaneš trudna i većinom se dogodi da bude upravo suprotno. Onda ti je i muž otišao , pa tu su i hormoni koji su najviše zaslužni za opću promjenu, psihičku i fizičku.

Moj savjet ti je da izlaziš što više sa frendicama, na kavu, pričaj sa ljudima kojima se možeš povjeriti (najbolje sa nekim iz obitelji).
    Idi u shopping ako te to veseli, ako ne plači koliko god hoćeš, tuguj malo.... Doći će dan kad će se optimizam vratiti, i kad ćeš s osmjehom izaći iz kuće i jednostavno isijavati srećom.

E da, mi smo tu za tebe kad god ti treba ako ništa drugo barem te možemo utješiti.

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo cure moje, danas sam već bolje... nije idealno, ali napredujem ka boljem raspoloženju. Danas nisam toliko okupirana sobom i svojim mislima, već sam sva u tome kako je bebica, jel sve ok. Malo me dolje probada u predjelu jajnika, ali čitala sam da je to normalna pojava pa se ne brinem baš previše, al ipak malo...
    Idem kod mojih na ručak pa se i spremam za taj događaj i jako se veselim. Nekako sam skužila da mi najteže pada kad moram jesti sama, piti kavu sama, leći sama....ali evo...danas je novi dan. Nadam se da će i sutra biti još ljepši, ali ako nebude, nema veze...idemo malim koracima prema naprijed spremni na svako novo iskušenje.
    Hvala vam moje drage virtualne prijateljice na svakoj riječi potpore i utjehe, lakše je već čim vas čitam
    Nego, neznam dal sam spomenula, ali najvjerovatnije ću, ako bude sve ok s bebicom i trudnoćom, krajem 7 mjeseca na Cipar :D i biti ću dolje punih mjesec dana. Eto, sad se veselim tome i znate kak ide ona pjesma..."ništa mi neće ovi dan pokvarit...."

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Draga brzo će 7 mjesec....i btw pozdravi ekipu kad odeš na CIPAR

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

daria
    samo polako, bit će bolje
    ne brini se zbog probadanja, mi smo par dana razlike, a isto imam takva probadanja i svi kažu da je to normalno
    uživaj u ručku!

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ginger- kad smo već kod toga, ja ponekad osjetim neki pritisak dolje, pa malo nešto probada...i tak...al nije to konstantno, jel i ti imaš slična iskustva?Ja sam malo zabrinuta zbog toga jer imam ureaplazmu, odnosno liječili smo je, pa sad se nadam da je nestala...ali ipak...

Laky- ma naravno da ću pozdraviti ekipu....ma i popiti će se nešto u tvoje ime [/b]

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a čuj pit ćemo kad rodiš.eo nas u ZG :D :D

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    a čuj pit ćemo kad rodiš.eto nas u ZG :D :D

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

daria i meni je tako, također nije konstantno, a nisam imala ništa od beštijica (bar mislim)
    ponekad me, doduše rijetko, tak jako probode da bih mogla viknuti - recimo jutros idem iz kreveta na wc i valjda sam se naglo ustala, tak me presjeklo da sam legla natrag
    onda sam porbala lagano ustati i sve je bilo ok
    ne zabrinjavam se previše zbog toga, ali malo pazim na nagle pokrete

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    5. muževi nam fale ali što je tu je... iskoristi njegovu odsutnost za razgovor sa sobom - ja uvijek pričam sa sobom - ko s pametnom ženom (psihijatrima unatoč )
    ovo definitivno potpisujem! I ja imam terenca, vec 6 godina se nosim s njegovim izbivanjima i puuuuno puta sama sa sobom u ogledalu "rjesavam stvari".

daria, sve ti je to u trudnoci prolazno, ja sam imala faze depresije, ljutnje, srece, hiperaktivnosti...ma sva stanja sam valjda prosla. Vjeruj mi, za koji mjesec ti nece bit jasno sta ti je bilo.

Dotad, saljem ti jedan podrske[/b]

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, hormoni nas stvarno "peru". Od pretjerane zabrinutosti, pa neke neobjašnjive tuge, a već par trenutaka kasnije neopisive sreće...

Nego, mene je znalo probosti u početku kad bih kihnula tako jako da su mi suze navrle na oči. Maltene sam se počela bojati kihati, iako ne bi bilo svaki put nego samo ponekad. I negdje oko 12. i 13. tjedna mi je bilo isto dosta neugodno, nije probadalo ali ne neugodno natezalo, kao da mi netko hoće iščupati nešto dolje. Taj dio je doktorica rekla da je od naglog rastezanja maternice i tkiva u toj fazi.

Držite se cure!

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Diami prvotno napisa
    I negdje oko 12. i 13. tjedna mi je bilo isto dosta neugodno, nije probadalo ali ne neugodno natezalo, kao da mi netko hoće iščupati nešto dolje. Taj dio je doktorica rekla da je od naglog rastezanja maternice i tkiva u toj fazi.
    Jooooooj....hvala ti na ovim riječima Sinoć mi je bilo baš ovako kako si opisala, toliko neugodan osjećaj da sam htjela zvati u bolnicu da idem na pregled kolko sam se uplašila. Usput....skroz sam bila zaboravila da sam sama :/ Danas je već bolje, ne osjećam to jako "natezanje", samo lagani pritisak. Stvarno sam se zabrinula poprilično.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=46843

evo topic sa sličnim problemom.

drži se daria, uživaj u početku ljeta
    i nadam se da možeš iskoristiti sve blagodati interneta za komunikaciju sa svojim suprugom

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Htjela sam vam se samo javiti sa novostima. Ja sam vam puuunoooo bolje! Sredila sam se cijela, uzela svoj epilady i fino počupala sve viškove s nogu , otkrila LUSH proizvode i stalno se trackam, bila sam bar na 3 kave u zadnjih par dana sa frendicama...i svijet je odmah ljepši!!! Uglavnom puno se bolje osječam.
    Sad me počinju brinuti opet stvari oko bebe, jel to sve ok, kad ću osjetiti micanje, zakaj ovo sad probada, zakaj mi više nije muka....ma sve ono kaj nas trudnice po pravilu i muči.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bravo!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Htjela sam vam se samo javiti sa novostima. Ja sam vam puuunoooo bolje! Sredila sam se cijela, uzela svoj epilady i fino počupala sve viškove s nogu , otkrila LUSH proizvode i stalno se trackam, bila sam bar na 3 kave u zadnjih par dana sa frendicama...i svijet je odmah ljepši!!! Uglavnom puno se bolje osječam.
    Sad me počinju brinuti opet stvari oko bebe, jel to sve ok, kad ću osjetiti micanje, zakaj ovo sad probada, zakaj mi više nije muka....ma sve ono kaj nas trudnice po pravilu i muči.

(ot lush šampon u obliku one pločice - ludilooooo )

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e, ljudi, jel vas lupa ovo vrijeme u zadnjih par dana?
    malo sunce izađe pa je dobro, al onda se opet navuku oblaci, nije mi ni do cega, glava boli, sve neka negativa u glavi...jel ja to brijem ili bi mogli biti hormoni? :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mene baš ovih dana pucaju hormoni na veliko i još + vrijeme- ne može biti bolja kombinacija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •